אבו שוקרי כתב:
במקור אני מת"א. החבר'ה שלי בעמדות יפות בהייטק כבר כמה שנים. לא מצליחים לקנות דירה (טוב, למעט אחד שעשה אקזיט).
והם לא מחפשים רק בת"א, כמובן, אלא בכל המרכז.
השכירות, שתמיד הייתה יקרה, נהייתה נוראית. כמובן שהם יכולים לעבור לדרום או לצפון, אבל העבודה במרכז. המשפחה במרכז, מרכז החיים שלהם במרכז. לא ריאלי לנסוע שעה וחצי להורים עם ילדים קטנים, ובטח שלא לעבוד שעה וחצי מהם.
לא מעט כבר עזבו לחו"ל. אוסטריה, איטליה, דנמרק, ארה"ב, אנגליה, הולנד..
מדווחים על חיים נוחים הרבה יותר, פחות שעות עבודה, יותר כסף, רוגע, בטחון, קנו דירה. אין שחיקה. נכון, אין משפחה - אבל לפחות רואים את הילדים הרבה שעות ולא חוזרים בשמונה הביתה.
אם אב"ח מדבר על ישראל הראשונה והשנייה, הוא צריך לחלק אותה לאלו של עד 2008 שעד היום מחזיקים דורות שלמים בביצים כי שפר מזלם, ואלו שאחרי 2008 של נסיקת הנדלן.
בריחת המוחות האלו של האנשים שהם באמת מלח הארץ, וההישארות של קיצוניים-המדינה לא הולכת לכיוון טוב.
יוקר המחיה פה מטורף, רכב חדש כבר 170 אלף, מה שכמובן משפיע גם על מחיר יד שנייה. אפילו הפרות והירקות.
4-3 מליון לדירת 4-5 חדרים במרכז? אני באמת לא מבין מי בא עם הון עצמי של 2 מליון ולוקח משכנתא של 2 מליון, כאילו לא היו עליות ריבית בעולם.
8-12 אלף שכירות? ברצינות?
ברור שצריך להגדיל היצע ולהגביל משקיעים (טוב, זה ברור לי) אבל כל אלו יקחו זמן רב מידי ולא נראה שמישהו באמת רוצה לשפר את המצב.
בדרך כלל קצת קשה להילחם בדמגוגיה, אבל הפעם זה די קל.
"עמדות יפות בהייטק כמה שנים ולא מצליחים לקנות דירה כבר כמה שנים"
השכר הממוצע האחרון שהתפרסם לגבי ההייטק זה יותר מ 30. זה הממוצע.
אם חבריך הם במשרות מעל הממוצע, אני לא חושב שיהיה להם קשה כ"כ לקנות דירה עם משכנתא סבירה, באזורים סבירים במרכז,
ואם הם באמת הרבה שנים בהייטק, אולי אפילו בלי משכנתא בכלל.
"שעה וחצי נסיעה למרכז".
מקריית גת או חדרה, לאזור המרכז-מרכז, זה לא שעה וחצי, בשעות שאינו שעות הלחץ. זה הרבה פחות.
בדרך כלל לא נוסעים להורים בשעות הלחץ.
"הרבה עזבו לחול"
כואב הלב, אבל סך הכל מאזן ההגירה לפה הוא חיובי.
"בריחת המוחות האלו של האנשים שהם באמת מלח הארץ, וההישארות של קיצוניים-המדינה לא הולכת לכיוון טוב. " יש פה מספיק מוחות ב"ה. יש פה מדעני טילים מעולים, טכנולוגים מעולים, אנשי מדע מעולים. זה שיש גם מוחות שעוזבים, זה משהו שנשרוד.
אין לי מושג על איזה קיצונים אתה מדבר. זה חלק מהדמגוגיה הזולה.
"יוקר המחיה פה מטורף, רכב חדש כבר 170 אלף, מה שכמובן משפיע גם על מחיר יד שנייה. אפילו הפרות והירקות.
בגדול אתה צודק, יקר, אבל למה להגזים?
יונדאי I10 חדש עולה 170 ?
קאיה פשוטה חדשה עולה 170 ?
למה לא להסתפק ברכב יד שנייה?
4-3 מליון לדירת 4-5 חדרים במרכז? אני באמת לא מבין מי בא עם הון עצמי של 2 מליון ולוקח משכנתא של 2 מליון, כאילו לא היו עליות ריבית בעולם.
8-12 אלף שכירות? ברצינות? אתה מדבר על אזורים/שכונות שהם מאד מרכז CORE.
לדעתי זה לא המחיר הממוצע של מרבית דירות 4-5 חדרים במרכז. כולל במקומות מעולים כמו ראשון, ראש העין, פתח תקווה, חולון וכו'.
ברור שצריך להגדיל היצע ולהגביל משקיעים (טוב, זה ברור לי) אבל כל אלו יקחו זמן רב מידי ולא נראה שמישהו באמת רוצה לשפר את המצב.לחלק מהיהודים בעלי דעות הימין (הקיצוניים אליהם התכוונת?) יש פתרונות מעולים שיכולים לסדר אותנו לעשרות שנים - יהודה ושומרון.
מעלה אדומים, E1, אזור מערב השומרון, אריאל וכו' וכו' וכו'.
במרכז CORE אי אפשר להגדיל את ההיצע בצורה מספיק רצינית לעומת הביקוש הקיים.