סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 02, 2024 1:38 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 20 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: דירוג שחקנים
הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2012 11:26 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אחרי שהאשימו אותי במעשים השקולים לשואת הארמנים, נראה לי שעדיף שאשאל

כשאתה באים לדרג שחקן או להשוות בין שחקנים, כיצד אתם עושים זאת?
כמובן שבפנטזי מתייחסים גם לקטגוריות הספציפיות שכל אחד צריך, אבל אם נרחיב לדיון כללי...
מסובך במיוחד כשבאים להשוות בין שחקנים בעמדות שונות.

האם אתם מסתמכים על דירוג השחקנים של יאהו?
(מהניסיון נראה לי שלא). עד כמה הוא מוטה? זה נראה כאילו הוא מתייחס רק לאיכות ולא משקלל כמות - דהיינו 100% מהקו ב-2 זריקות למשחק יחשב אותו דבר כמו 100% מהקו ב-6 זריקות למשחק
אבל בהינתן מספר זריקות דומה?

זה דירוג, שלמשל, שם את ג'י רייץ במקום ה-20 ואת קייל לאורי במקום ה-26 (סתם דוגמה, לא לקלל אותי ברומנית)

אחרי חמישית עונה כמעט, האם מסתמכים יותר על מה שהיה או על תחזיות (של עצמכם? של יאהו? של קורא הקלפים ברוטשילד\בלפור)?

בברכת טיפש ורע לו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: דירוג שחקנים
הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2012 12:09 am 
Hall of Famer

כמה טיפים להצעות טרייד:

1. אחרי שאתה מהנדס איזשהו טרייד, לפני שאתה שולח אותו יש לך אופציה של להעריך (Evaluate) אותו, שבו המשחק עושה הערכה של הסטטיסטיקות הצפויות של כל השחקנים להמשך העונה ונותן לך הערכה של בכמה קטגוריות כל קבוצה צפויה לעלות או לרדת. אם, כמו בטרייד שהצעת לי היום, הקבוצה היריבה מפסידה ב-7 קטגוריות ומרוויחה רק ב-2 (אחת מהן איבודים והשניה אחוזי שדה ב-0.1%), כנראה שהמנג'ר השני ידחה את ההצעה שלך. זה כלי מאוד גס כמובן, אני לא יודע עד כמה הוא מעריך סיכוני פציעות או רוטציות של קבוצות, אבל הוא כן יכול לתת לך איזשהו מדד ראשוני.

2. רוב השחקנים המנוסים לא אוהבים לתת איכות תמורת כמות, כלומר אם אתה מציע 2 שחקנים בינוניים תמורת אחד טוב (או 3 תמורת שניים או כל וריאציה אחרת), אתה בדרך כלל תצטרך לתת למנג'ר השני סוכריה רצינית כדי שהוא יסכים. טרייד כזה בדרך כלל מקטין את האופציות של המנג'ר שמקבל את הכמות לעשות רוטציה יומית, ומי שלא עושה רוטציה יומית בהרבה מקרים יפסיד במץ'-אפים גם אם השחקנים שלו קצת יותר טובים.

3. עוד דבר שאני משתדל לעשות-אם יש שחקן שאני מעוניין בו, לפני שאני מציע טרייד אני שולח הודעה פרטית למנג'ר של אותו שחקן כדי לברר מה הוא צריך ולחשוב האם יש לי משהו שגם יכול להתאים לו ואני גם מוכן לוותר עליו. לא תמיד מצליחים לסגור עיסקה, אבל זה לפחות יכול לתת לך כיוון לגבי איזה דרג של שחקנים לחפש בתמורה למה שאתה מציע.

4. עוד דבר שיכול להקל-אם למשל אתה מחפש אסיסטים, תתחיל מלבדוק לאיזה מנג'ר בליגה יש הכי הרבה רכזים בסגל הקבוע שלו (כלומר-לא שחקנים שמתחלפים ברוטציה יומית), למנג'ר שיש לו 4 רכזים טובים יהיה הרבה יותר קל לתת לך רכז מועיל מאשר למישהו שיש לו רק שניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2012 12:31 am 
Junior

+1 לרוני..

בנוגע לדירוגים, דבר ראשון כדאי להשתמש בדירוגים של basketball monster, הכל שם נוח מאוד והדירוגים יותר מדוייקים וגם מראים לך שווי של הסטטיסטיקות, ואפשר לשחק בקלות עם ההגדרות שאתה רוצה, אם לפי עונתי או לפי משחק או לראות שנים קודמות וכו'.

בנוגע לג'ייסון ריצ'רדסון, אז עם כל הכבוד לדירוג המפתיע והמאוד גבוה שלו כרגע, אף אחד לא יתייחס אליו כרגע כשחקן טופ 50 גג.
גם בגלל שכולם מאמינים, כולל הוא עצמו אני מניח, שהוא לא יסיים בטופ 50,
וגם בגלל שאפילו עכשיו, כשהוא בשיאו, הסטטס שלו לא יותר מנחמדות. כן, הוא מביא המון שלשות וחטיפות, בצמרת של הליגה, אבל אלה שתי הקטגוריות שמסורתית הכי פחות מוערכות על ידי מנג'רים של פנטזי, בעיקר בגלל שאלה שתי הקטגוריות שהכי קל לאסוף מהשחקנים החופשיים.

בקיצור ג'ייסון ריצ' זה נחמד כשחקן משלים בסגל שיהיו שבועות שהוא מאוד מאוד יעזור לך לשתי הקטגוריות החזקות שלו, ויהיו שבועות שהוא גם לא ישפיע יותר מדי על אלה וגם יז**ן אותך באחוזים.. וגם זה כל עוד הוא נשאר בריא מה שלא בטוח אצלו בכלל, וגם המקום שלו ברוטציה לא כזה מובטח לדעתי, אני יכול לראות אותו יורד ל-23 דקות בהמשך העונה.

צ'נדלר-פקוביץ' שעשית היה לדעתי טרייד לא רע בכלל מבחינתך.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2012 1:20 am 
Junior

ההערכה של יאהו נקבעת בתחילת העונה ולא מעודכנת, אאלט.
לפי השיטה הזו אני יכול להשיג את פארסונס למשל תמורת כל שחקן בודד בסגל שלי.
בגלל זה שאלתי אם אתם משתמשים בתחזיות או באיך שעברה העונה עד עכשיו.

תודה על הטיפים.

זה נכון שאני מנסה להחליף כמות תמורת איכות, אולי באמת אחדל

הטריידים שלי לא משהו, אני יודע

בליגה השנייה שלי עשיתי שניים
הראשון: נתתי את קליי תומפסון, אל פארוק אמינו וגלן דיוויס וקיבלתי את מונרו, ואסקז וברנדון נייט.
טרייד מצוין בשבילי (לדעתי :nez-nayu: ) אם הייתי חושב לתת את וויטרס במקום את תומפסון הוא היה מושלם.
אבל הויתור על תומפסון גרם לי להיות נואש לשלשות וליזום את הטרייד הזוועתי הבא:
לתת את דיוויד לי, ננה וגורדון היווארד. לקבל את בראנייני, אנטוניו דיוויס ולאונרד. כששני האחרונים פצועים - מי שאישר את הטרייד ראה את זה שעה לפני שאישר, אני ראיתי שעתיים אחרי :(
איום ונורא וכבר עלה לי ב-3 נקודות השבוע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2012 2:08 am 
Junior

ביאהו יש את הדירוג של פתיחת העונה ולידו את הדירוג העדכני לפי התרומה המשוקללת.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2012 9:48 am 
Hall of Famer

עידן, עשיתי עכשיו ניסוי עם הצעת טרייד של פרסונס והערכת הסטטיסטיקות העונתית נראית לי כן מעודכנת לתוצרת שהוא נותן עד עכשיו העונה, כלומר זה כן כלי ששווה להשתמש בו כאיזשהו מדד גס להערכה ראשונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2012 10:01 am 
Junior

King Chauncey כתב:
ביאהו יש את הדירוג של פתיחת העונה ולידו את הדירוג העדכני לפי התרומה המשוקללת.

כן אני יודע, התייחסתי לזה פה
idansha כתב:
האם אתם מסתמכים על דירוג השחקנים של יאהו?
(מהניסיון נראה לי שלא). עד כמה הוא מוטה? זה נראה כאילו הוא מתייחס רק לאיכות ולא משקלל כמות - דהיינו 100% מהקו ב-2 זריקות למשחק יחשב אותו דבר כמו 100% מהקו ב-6 זריקות למשחק
אבל בהינתן מספר זריקות דומה?

זה דירוג, שלמשל, שם את ג'י רייץ במקום ה-20 ואת קייל לאורי במקום ה-26 (סתם דוגמה, לא לקלל אותי ברומנית)

אבל מסתבר שהחבר'ה לוקחים את זה בעירבון מוגבל יותר מאשר אג"ח של דנקנר
rony כתב:
עידן, עשיתי עכשיו ניסוי עם הצעת טרייד של פרסונס והערכת הסטטיסטיקות העונתית נראית לי כן מעודכנת לתוצרת שהוא נותן עד עכשיו העונה, כלומר זה כן כלי ששווה להשתמש בו כאיזשהו מדד גס להערכה ראשונית.

אה אז לא נתתי להם מספיק קרדיט. סבבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2012 10:04 am 
Junior

בהנחה שאתה זה זומבי סוניקס שכל הזמן מציע לי הצעות מוזרות... אני אתן לך את שני הטיפים הכי טובים לטרייד:

1. תשאל את עצמך לפני שאתה שולח טרייד, אם אתה היית לוחץ על אישור. אם התשובה היא "hell no" אל תשלח... השחקנים כאן מנוסים מדי.
מקובל עלי שתתחיל עם הצעה נמוכה ואז תשפר אותה. אבל אתה כל הזמן שולח הצעות כאלו והן לא משתפרות...

2. כשאתה שולח הצעה לטרייד, תבדוק היכן המנג'ר השני חלש. תציע לו תמורה שתחזק אותו היכן שהוא חלש בכדי להשיג את השחקן או הקטגוריות שאתה רוצה.

אם אתה שולח לי הצעה שבה אתה מציע שחקני רוטציה שאספת מהווייברז שעיקר פרנסתם הוא קליעה מבחוץ ואתה רוצה בתמורה שחקנים כאלו מאצלי שעושים בדיוק את אותו הדבר רק הרבה יותר טוב, מה יוצא לי מזה?
אתה למעשה מציע לי להחליף את שחקני ההרכב שלי בשחקני רוטציה...

ורק לידע כללי, אני בכלל לא מסתכל על המדד של יאהו. אני מסתכל רק היכן אני חלש וצריך להשתפר ואז מחפש את השחקנים שיחזקו אותי שם ובודק מה הצורך של המנג'ר של אותה הקבוצה בכדי שאוכל להציע לו טרייד רלוונטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2012 10:07 am 
Junior

סליחה,
אני לוקה בהטיית בעלות כלשהיא :(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 12:16 am 
Hall of Famer

אם כבר דירוג שחקנים, טור נחמד שטוען שאחוזים זו בדרך כלל הקטגוריה הכי חשובה בדראפט ושאסור לבחור את דווייט הווארד בליגות רוטו. אין פה יותר מדי חדש, אבל עדיין מעניין לקרוא:

http://sports.yahoo.com/news/hoops-lab- ... 00343.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2012 3:16 am 
Junior

זאת גם דיעה, רק שקשה לי להעריך אותה יותר מדי כי היא מתבססת על הציפייה שחצי ליגה תפסיק לשחק.

אני יכול באותה מידה לכתוב מאמר ארוך מגובה במספרים שמוכיחים למה המניה של הווארד בטוחה יותר ומועילה יותר מכל נבחר 10-15, שזה הממוצע שהוא נבחר העונה.
נושא העונשין שלו הפך נושא שיחה כל כך רחב ונפוץ שזה הפך אותו לאנדררייטד מוגזם.

גם עניין האיזון בליגות רוטו מוטה לחלוטין בשיחות רשת. על כל 9 אנשים שייטענו שברוטו חייבים להיות חזקים בכל הקטגוריות נמצא בן אדם אחד שייטען בחצי התנצלות שאפשר לוותר על קטגוריה.
אני טוען שאין שום מניעה לוותר על קטגוריה אחת ולהפך, זאת אסטרטגיה לא פחות טובה מאשר ללכת על קבוצה שמנסה להיות חזקה בכל הקטגוריות.

בוא נסתכל על הליגות של השנה-
בליגת הרוטו למקום הראשון יש שתי קטגוריות עם ניקוד 2, ושתיים עם 3.
למקום השני כנ"ל.
למקום השלישי שתי קטגוריות עם ניקוד 1.

ליגת הקיפרים: למקום הראשון שתי קטגוריות של 2.
למקום השני שתי קטגוריות של 1.

ליגה נוספת שאני מוק ועודד משחקים בה, עם יותר משתמשים ויותר קטגוריות:
מקום ראשון שתי קטגוריות של 2.
מקום שני שתיים של 1.

התחלת עונה תטענו?
בעונה שעברה אלון ניצח את ליגת הרוטו כשסיים במקום האחרון באיבודים.
לפני שלוש שנים אני ניצחתי את הליגה הזאת עם דוויט הווארד ומקום אחרון בעונשין.

בליגה אחרת המנצח היה עם שתי קטגוריות חלשות, ובשתי העונות לפני לכל אלוף הייתה קטגוריה אחת שבה הוא היה אחרון.

בסופו של דבר זה חשבון פשוט. אי אפשר להיות ממש טוב בהכל. גם לפני שנתיים כשאלון ניצח את ליגת הרוטו עם 61 נקודות מול 52 של הבא אחריו, שזה פער היסטרי בכזה סכום של נקודות (רק 9 קטגוריות ומשתתפים) , הוא ניצח רק 2 קטגוריות, ובשתי קטגוריות הוא היה די בתחתית, 3 נקודות מאחת ו-4 מאחרת.

אם מתייחסים לבחירה בהווארד בגישה הנכונה, כלומר שמוותרים על קטגוריה אחת וגם בוחרים שחקנים אחרים בהתאם,
ולא בגישה המנותקת של הכותב של יאהו, שמתייחס לערב אחד ספציפי של הווארד מול הארדן ללא העובדה שכל מי שבאמת משחק את המשחק הזה שבחר את הווארד מתעלם לחלוטין מהעונשין כבר מראש ולכן ערב כזה או אחר של 4-8 מהעונשין או כל מספר אחר לא פוגע בו ולא מעניין אותו, לא יותר מה3-19 של הארדן ולא פחות.

אם הסכמנו ש"מותר" לוותר על קטגוריה אחת, שכן אתה גם ככה תהיה בתחתית או בשיפולי התחתית בכל מקרה בקטגוריה אחת או שתיים,
אז חייבים גם להסכים על כך שהווארד הוא שחקן מאוד אבל מאוד יעיל שמכפר על איבוד נקודות בקטגוריה חלשה אחת בנקודה-שתיים תוספת שהוא מביא לך בכמה קטגוריות אחרות לעומת גבוהים אחרים.

למה "חייבים" להסכים?

1. ב-"מפלצת הכדורסל", http://basketballmonster.com/PlayerRankings.aspx, מכמתים את השווי שכל שחקן מביא לשולחן לעומת אחרים.
כשמוציאים את קטגוריית העונשין, גם במספרים של העונה הזאת, כשהוא רק חזר מניתוח גב, מתאקלם לקבוצה חדשה ולשיטות משחק חדשות וברור לכולם שזה עדיין לא ממש הווארד ושהוא יישתפר, הוא עומד על שווי של 0.73 , מקום שלישי בליגה.
בעונה שעברה 1.01, מקום ראשון בליגה.

לשם השוואה, ללא הוצאת קטגורית העונשין, לברון כמובן היה במקום הראשון עם שווי של 0.88.

אז אם מסכימים שאכן אפשר לוותר על קטגוריה אחת בשביל להרוויח באחרות, רואים בבירור שדוויט הופך לשחקן עם שווי מפחיד כשמוציאים ממנו את הקטגוריה האחת הזו שמוותרים עליה.

2. אם כבר מוותרים על קטגוריה אחת בשביל להרוויח באחרות, קטגוריית העונשין חייבת להיות מועמדת מובילה, לפחות כמו האיבודים.
ויתור על קטגוריית העונשין נותן לך מגוון של שחקנים שהשווי שלהם קופץ פלאים בלעדיה. כמו כל קטגוריה שתוותר עליה ברמת העיקרון.
אבל מה מיוחד בויתור על הקטגוריה הספציפית הזאת?
שהיא מאפשרת לך, אם אתה אכן עושה את העבודה כמו שצריך ומציב ליד דוויט את השחקנים שהשווי שלהם בשבילך הוא הרבה יותר גבוה מלאחרים בגלל העונשין,
להשתלט לחלוטין על כמה קטגוריות, בראשן, הכי חשוב, אחוזי השדה.
כשאתה מציב ליד דוויט את בלייק גריפין, דאנדרה, פאריד, אתה מבטיח פער גדול בקטגוריה הזו.
למה הכי חשוב?

כי עכשיו אתה יכול להתעלם מאחוזי השדה. אתה יכול לרוץ על השלשות עם חילופים יומיים בלי פחד מהגאנרים שלפעמים יביאו לך שתי שלשות על 10 החטאות, אתה יכול לרוץ על האסיסטים עם שחקנים שחלשים באחוזים, כמו פלטון, נלסון, מו, וגם להביא בחילוף יומי אחד את הרכז המחליף X שאף אחד לא מסתכל עליו ולא אכפת לך שבחישוב עונתי הבחורים האלה יביאו לך כנראה 35 אחוז מהשדה, כי אתה מכוסה בקטגוריה הזאת, אבל בגלל שאתה היחיד שמתעניין בהם יהיה לך כל יום לאסוף 3-4 אסיסטים שבעונה שלמה מבטאים מספר גדול יותר משמביא אסיסטיונר אחד ברמה של דרון ויליאמס שיושב בסגל כל העונה ומביא נניח 9 אסיסטים למשחק. (נכון שכך אתה מביא גם יותר איבודים מויליאמס, אבל ויליאמס הוא בחירה סיבוב 1-2. שחקן מתחלף יומי מהווה בעצם סיבוב אחרון, ואם רוצים להשוות, אז שני רכזי ביניים יהיו דרושים כדי להביא את האסיסטים של הרוטציה. יחד הם יביאו גם את אותו מספר איבודים בעונה שתביא הרוטציה האחת היומית.)

אז אם מסכימים שאפשר במודע לוותר על קטגוריה אחת בליגת רוטו, רואים שקטגוריית העונשין היא מועמדת מצויינת לכך, כי היא נותנת מרחב פעולה בקטגוריות האחרות בכך שכשאתה מוותר על אחת אתה בעצם מכריע לטובתך את השנייה ואלה שתי קטגוריות שכשאתה מתעלם מהן אתה מתנפח ללא מפריע בקטגוריות האחרות.

כשאכריע את העונה בליגת הקיפרים באמצעות השיטה המדוברת אחזור לנושא זה וארשום מ.ש.ל. :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 1:38 pm 
Hall of Famer

יש משהו במה שאתה אומר צ'ונסי, אבל זה נכון יותר לליגה שלנו ופחות לליגה ממוצעת. הליגה שלנו קטנה יחסית ופעילה, כלומר אין את האפקט של המנג'רים שמפסיקים לשחק באמצע העונה וגם אם יש, הוא הרבה יותר קטן, כך שהקטגוריות המצטברות הרבה יותר תחרותיות וקשה יותר להשלים פערים שמצטברים בהמשך העונה. בכל מקרה, בליגה קטנה, בכל מקרה יהיו לך קטגוריות שבהן תהיה מקום שלישי-רביעי-חמישי, בליגות שיש משהו כמו 12 שחקנים, הסיכוי שלך להיות אחרון הרבה יותר נמוך ושם זה גם הרבה יותר קריטי כי אתה מפסיד הרבה יותר נקודות ביחס למובילים.

בכל מקרה, הווארד זה לא ויתור על קטגוריה אחת כי הווארד גם מאוד מזיק באיבודים (מה שמשמעותי במיוחד כי הוא סנטר, וסנטרים בדרך כלל מאבדים פחות), אז אתה יכול די בקלות לזרוק 2 קטגוריות מתוך 9. תוסיף לזה את העובדה שהווארד גם לא ממש מוסר הרבה אסיסטים, לא חוטף יותר מדי וכמובן לא קולע שלשות, ושרוב הסנטרים המובילים תורמים יותר ממנו לפחות באחת הקטגוריות האלו אם לא ב-2, ובעיני הוא שחקן מאוד בעייתי לליגות רוטו, בטח ובטח העונה כשהאימפקט של בחסימות או בריבאונד הוא לא כזה שהוא לבד מכריע קטגוריה לטובתך, אז בעצם הוא נותן לך בוסט אדיר רק לקטגוריה אחת-אחוזי שדה, ומפיל אותך לגמרי בשנייה-אחוזי עונשין. מה עשינו בזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 2:11 pm 
מנהל פורום

רוני, דווקא בחסימות יש לו עדיין בוסט משמעותי
מצד שני, אחוזי השדה אמנם מצויינים, אבל הוא זורק העונה כמות זריקות נמוכה למדי, כך שההשפעה קטנה יותר מאשר בשנים עברו

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 2:26 pm 
Hall of Famer

בוסט משמעותי כן, אבל הוא לא מנצח לך לבד קטגוריה וכשאתה יכול באמצע הדראפט להשיג שחקנים שיתנו לך שם אימפקט דומה (נניח-היברט או לופז או נואה, או אם ללכת למקרה קיצוני-לארי סנדרס שבכלל לא נבחר בדראפט), זה לא האימפקט שיש לו באחוזי שדה של שחקן שקולע קרוב ל-60% בכמות עצומה של זריקות.

בכל מקרה, עד עכשיו האסטרטגיה של צ'ונסי עובדת בקיפרים, אבל נראה איך זה יראה בסוף העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 2:39 pm 
מנהל פורום

אז זהו.
שהוא זורק 11.2 למשחק, אפילו לא בין 70 הראשונים...

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 2:52 pm 
Hall of Famer

רק מחזק יותר את מה שאמרתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 3:39 pm 
Sophomore

עוד לא קראתי את הלינד שרוני נתן, אבל בגדול אני די מסכים עם צ'ונסי. אני באופן מסורתי זונח את קטגורית האיבודים. בדליגה תחרותית שיש בה שחקנים שמחליפים הרבה ואין מגבלה על חילופים כדי להשיג את הקטגוריות של כמויות, כלומר נקודות, שלשות, ריבאונד, אסיסטים, בלוקים וחטיפות צריך גם להחליף יותר ולא להיות בפיגור משמעותי של כמות משחקים. ברגע שמשחקים יותר האיסודים עולים. אם זה הופך לשיקול מרכזי אצלך אתה בבעיה. היות וזו קטגוריה אחת מול 6 השיקול ברור ביעני.
לא ניסיתי עדיין אף פעם לוותר על קטגוריה אחרת, קראתי על זה אבל לא ראיתי עדיין. מה שצ'ונסי עשה בקיפרס זה מאוד מעניין בעיני ואם סיכוי טוב להצליח.

ספציפית לגבי האוורד, לרוטו אני לא ממש אוהב אותו, ל H2H הוא טוב ( מאוד ) בעיני. התרומה שלו לאחוזי שדה חסימות וריבאונד שווה לחסרון באיבודים ועונשין. כאמור אני פחות סופר איבודים ( גם בH2H). אני לא חושב שהוא כזה נורא גם ברוטו אבל שם זו כבר מגבלה יותר רצינית, עדיין במקום שבו הוא בדרך כלל נבחר, זה שווה. השנה לא התקרבתי אליו בגלל שחששתי שהוא לא יחזור טוב מהפציעה, אז נפלתי עם פצועים אחרים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 3:50 pm 
Hall of Famer

אלון, בגדול מה שהלינק אומר הוא שכשאתה בוחר בדראפט השחקנים המרכזיים שלך צריכים להיות כאלו שקולעים באחוזים טובים גם מהשדה וגם מהקו, כי קטגוריות מצטברות יותר קל להשלים עם כמות של חילופים, אבל אם יש לך את הווארד בהרכב (או במידה פחות-מישהו כמו גריפין או רונדו), אז זה די בלתי אפשרי לנטרל לגמרי את הערך השלילי שלו באחוזי עונשין, לא משנה כמה חילופים תעשה.

גם אני בדרך כלל די מתעלם מאיבודים פרט למקרים מאוד קיצוניים מתוך הנחה שגם ככה אני אשאף למקסימום משחקים, אבל ברגע שאתה מראש מוותר על איבודים, בעיני זה קשה לוותר על עוד קטגוריה כמו עונשין או אחוזי שדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 10, 2012 12:09 am 
Junior

rony כתב:
יש משהו במה שאתה אומר צ'ונסי, אבל זה נכון יותר לליגה שלנו ופחות לליגה ממוצעת. הליגה שלנו קטנה יחסית ופעילה, כלומר אין את האפקט של המנג'רים שמפסיקים לשחק באמצע העונה וגם אם יש, הוא הרבה יותר קטן, כך שהקטגוריות המצטברות הרבה יותר תחרותיות וקשה יותר להשלים פערים שמצטברים בהמשך העונה. בכל מקרה, בליגה קטנה, בכל מקרה יהיו לך קטגוריות שבהן תהיה מקום שלישי-רביעי-חמישי, בליגות שיש משהו כמו 12 שחקנים, הסיכוי שלך להיות אחרון הרבה יותר נמוך ושם זה גם הרבה יותר קריטי כי אתה מפסיד הרבה יותר נקודות ביחס למובילים.

בכל מקרה, הווארד זה לא ויתור על קטגוריה אחת כי הווארד גם מאוד מזיק באיבודים (מה שמשמעותי במיוחד כי הוא סנטר, וסנטרים בדרך כלל מאבדים פחות), אז אתה יכול די בקלות לזרוק 2 קטגוריות מתוך 9. תוסיף לזה את העובדה שהווארד גם לא ממש מוסר הרבה אסיסטים, לא חוטף יותר מדי וכמובן לא קולע שלשות, ושרוב הסנטרים המובילים תורמים יותר ממנו לפחות באחת הקטגוריות האלו אם לא ב-2, ובעיני הוא שחקן מאוד בעייתי לליגות רוטו, בטח ובטח העונה כשהאימפקט של בחסימות או בריבאונד הוא לא כזה שהוא לבד מכריע קטגוריה לטובתך, אז בעצם הוא נותן לך בוסט אדיר רק לקטגוריה אחת-אחוזי שדה, ומפיל אותך לגמרי בשנייה-אחוזי עונשין. מה עשינו בזה?

החוסר באסיסטים לא משמעותי. אם היה לו עוד אסיסט במשחק לא היית מתייחס לזה כך, והרי אסיסט למשחק אומר עוד 80 אסיסטים בעונה, ולצורך העניין בליגת הרוטו שלנו, שבה יש 18 שחקנים לכל אחד, לצמרת יהיו 5000 אסיסטים +-.

לגבי האיבודים אתה צודק שהוא מאבד הרבה, אבל גם כאן זה לא נתון משמעותי. שוב, אם היה מאבד אחד פחות למשחק לא היית מתייחס לאיבודים שלו כחיסרון, וסביר להניח שההבדל ב-80 איבודים פחות או יותר בסיום העונה יהיה נקודה אחת יותר או פחות. נכון שנקודה אחת יכולה להיות משמעותית, אבל בעצם כל הטענה שלי אומרת שדוויט מחזיר נקודות בקטגוריות אחרות..

זה חשבון פשוט מבחינתי. אם ניקח נגיד ליגה של 8 קבוצות, אני אומר דבר כזה:
אם אבחר קבוצה מאוזנת, כשאני מחוץ לבחירות הראשונות של דוראנט/לברון/פול, וכשאני לא הולך לקחת את קובי או כרמלו בשביל אחוזי העונשין, וכשאני לא לוקח את דוויט וחבר מרעיו שעליהם דיברתי קודם שאתה חייב לקחת אותם כשאתה לוקח אותו,
אתה במצב שאתה כמעט בטוח לא תהיה בצמרת העונשין, גם כי אין לך את אחד משחקני הצמרת שהם 'שוברי שוויון' בקטגוריה הזו, וגם קשה מאוד לשמור על הקטגוריה הזאת תחרותית בלי קשר לשחקנים הנ"ל, למי שרוצה לעשות חילופים יומיים, שכמו שאלון ציין, אם לא תעשה תאבד נקודות בקטגוריות אחרות.

מצד שני, אם אני לא לוקח את לברון או דוראנט שמביאים מלא נקודות באחוזים מצויינים, ולא לוקח את דוויט ובלייק, זה אומר שאני גם לא אהיה בצמרת הגבוהה של אחוזי השדה כנראה. במקסימום, אם אצליח להביא חבורת סנטרים מספיק טובה ולא יהיו לי גארדים פוגעים מדי, אוכל להיות בשיפולי הצמרת.

אז מה יצא לנו פה?
שעם דוויט (ואיתו בלייק ודאנדרה וכו'), אני כמעט מבטיח 8 נקודות באחוזי שדה, ונקודה אחת בעונשין, 9.
עם הקבוצה המאוזנת, אביא כנראה בין 10 ל-12.
הפסד של בין נקודה לשלוש נקודות, אולי ארבע.

כשיש לך את דוויט ובלייק וכו', סביר להניח שתסיים באחד משני המקומות הראשונים בריבאונדים. כבר החזרנו 2-3 נקודות ממה שאיבדנו באחוזי העונשין,
ולגבי הקטגוריות האחרות כבר הסברתי איך לדעתי העובדה שאתה לא מסתכל על אחוזים עוזרת לך לנפח אותם בקלות.

מה שהחשבון שלי אומר בשורה תחתונה זה שהנקודות יהיו בסופו של דבר כמעט אותן נקודות לקראת הישורת האחרונה, כשהמובילים מתחילים לאסוף בכל יום כמה שחקנים שתורמים רק לקטגוריות שהם צריכים , רק שלקבוצה שכבר נעולה על מיקומה באחוזים יהיה הרבה הרבה יותר קל להתנפח בקטגוריות האחרות מאשר קבוצות אחרות שיכולות להיות במאבקי אחוזים על נקודה או שתיים.
אז בזמן שאתה עושה את החישוב שלך שלא שווה לך להפסיד נקודה באחוזי עונשין בשביל להרוויח נקודה בחסימות למשל, או שאתה בוחר בפינצטה ומפחד משלשיונרים כי אתה לא רוצה להפסיד נקודה באחוזי שדה כשאתה מנסה להרוויח נקודה בשלשות, את הקבוצה שנעולה באחוזים זה לא מעניין והיא אוספת שחקנים בקלות.

מה גם, אני חוזר לשורה הראשונה של הפסקה האחרונה, כשאני מתכוון ל'בערך אותו מספר נקודות לקראת הישורת האחרונה', אני מתכוון בין קבוצה מאוזנת לקבוצה שעושה "punt" על אחוזי העונשין. כדי שזה יהיה בערך אותו מספר נקודות, הקבוצה המאוזנת שבחרת צריכה באמת לצאת כזאת. ממש לא קל להצליח לבחור ולהחזיק קבוצה שתהיה מאוזנת באחוזי העונשין, כלומר לפחות בשיפולי הצמרת של שתיהן, וגם במקביל להעמיד מספרים חזקים מספיק בשאר הקטגוריות. ממש לא עבודה קלה.
מהצד השני, כשאתה בוחר את דוויט אתה בסך הכל צריך להבין שיש שחקנים שהערך שלהם עולה מאוד כשאין עונשין, והחבורת שחקנים הזאת מבטיחה לך צמרת באחוזי השדה, והיא גם אמורה להבטיח לך צמרת לפחות בקטגוריות הריבאונדים, בלוקים, אסיסטים, חטיפות ושלשות. זה בוודאי הרבה יותר קל מהאופציה הראשונה.

אני לא אומר שהשיטה הראשונה (של הכותב מיאהו) טובה פחות משיטת הפאנט על העונשין. זה לא שאני מתעקש לוותר על קטגוריה בכל מצב, בליגת הרוטו של הפורום אני משחק בשיטה הקונבנציונאלית. אני רק אומר, שהביקורת על השיטה השנייה ממש לא נכונה. אין שיטה טובה יותר מהשנייה, השאלה היא לא איזה שיטה טובה יותר אלא השאלה היא מי מבצע את השיטה שלו טוב יותר.
אם X יתפקד במהלך העונה על השיטה הראשונה טוב יותר מש-Y יתפקד במהלך העונה על שיטת הפאנט, אז X ינצח, ואין כאן הוכחה ליעילות שיטה זאת על השנייה. הכל שאלה של תפקוד במהלך העונה, ומכאן, אם מבינים שאכן אין יעילות ניצחת לאחת משתי השיטות, השאלה היא באיזה שיטה אתה חושב שיהיה לך קל יותר לתפקד בהצלחה ובאיזה שיטה אתה יותר אוהב לשחק, בלי קשקושי יאהו על כמה דוויט הווארד שחקן לא טוב לרוטו כשהמספרים של באסקטבול מנסטר והשווי שהם מראים ליעילות השחקנים מוכיחים שזה לא נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 10, 2012 9:48 am 
Hall of Famer

צ'ונסי, 80 איבודים או אסיסטים עונתי זה מאוד משמעותי, תוריד לאלון בשנה שעברה 80 אסיסטים (או למעשה-אפילו 7), הוא מפסיד את האליפות למוק, אפילו לפני שנתיים כשהוא לקח אליפות בפער עצום, כמעט בכל קטגוריה, אם הוא היה מפסיד יחידה אחת מאותה קטגוריה פר משחק משחק אחד משחקן אחד, הוא היה מפסיד המון נקודות. פחות שלשה אחת למשחק משחקן אחד והוא היה מפסיד 2 נק', פחות נקודה אחת למשחק משחקן אחד והוא מפסיד עוד נקודה וכן הלאה. אמנם 80 מתוך 5000 זה אחוז מאוד נמוך, אבל באחוזים מתוך ההפרש הממוצע בין קבוצה לקבוצה בקטגוריה, זה פתאום נהיה מאוד משמעותי.

בכל מקרה, כמו שכתבתי, הניתוח שלו נכון יותר לליגות גדולות יותר משלנו שבערך באמצע העונה נוצרות בהן כמה גוויות, ואז זה אומר שכל חבורת הצמרת מקבלת לפחות 6-7 נק' על כל אחת מהקטגוריות המצטברות ועל האחוזים, כלומר אתה מתחיל את הספירה במינוס של 5-6 נק' לפחות על אחוזי עונשין שאתה צריך לגרד מן הגורן ומן היקב, זה הרבה מאוד נקודות לגרד כשבכל מקרה גם באיבודים אתה בתחתית והמתחרות שלך נמצאות בצמרת גם במצטברות (בגלל הגוויות) וגם באחוזים (כי זו אסטרטגיית הבחירה שלהן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 20 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה