התותח המפוברק כתב:
מצחיק שאנשים תוך חצי שנה כבר שכחו מי זה צ'אק אידסון. יחידת חיסול מובחרת עם יד טובה לשלוש, יכולת לרוץ למתפרצות (מה שסמית הראה שהוא לא יודע), יכולת מסירה מצוינת (מה שאין לסמית), ריבאונד, לחץ על הכדור, וגם חדירה לסל, פייד אווייז וכד', למרות שאלו לא נכנסו תמיד באחוזים הכי גבוהים.
סמית אתלטי וגבוה יותר מקירק פני וקומאטוס, אבל קלעי יותר טוב מהם ומיסאיטיס? אולי באן בי איי טו קיי. במציאות דיברו על זה מתחילת העונה שהאחוזים שלו במכבי בגביע צ'אנס ובאדריאטית לא משקפים בכלל את האחוזים שהיו לו בשנים האחרונות בכל הקבוצות ששיחק.
אם ג'רמי פארגו היה בקבוצה לא הייתה לי בעיה שמחזיקים שחקן כזה בסגל, כי פארגו הוא שחקן יוצר שגם מהווה איום על הסל בכל רגע נתון שלו על המגרש, וזה סוג השחקנים בעל ערך הכי חשוב לדעתי באירופה. יוגב אוחיון הוא לא כזה, מה שמותיר את פאפאלוקאס (טוב בחדירות, פחות בקליעה) ופארמר (טוב בחדירות, פחות בקליעה) וזהו בכל הסגל. זה למה היה חשוב להשיג ס. גארד לפני פתיחת העונה, וזה למה היה עדיף על המשבצת של סמית שחקן שאולי היה קצת פחות אתלטי וקצת פחות גבוה, אבל לפחות עוד שחקן יוצר בחמישיה.
ואם מישהו באמת תהה בעניין הזה, אז כן, המחיר של לנגפורד אחרי אתמול עלה בטח בסביבות 20-30% אם לא יותר.
מצחיק שלפני חצי שנה אידסון היה אחד השחקנים היותר מושמצים פה בפורום ולא מעט אנשים טענו שבכסף שהוא מרוויח מכבי יכולה להשיג שחקן טוב יותר, אבל עכשיו מוסיפים לו אלמנטים במשחק שלו שלא קיימים ברמת יורוליג. אידסון הוא מוסר נפלא, חוטף נהדר ושחקן הגנה טוב מאוד(בעיקר הגנה קבוצתית, באחד על אחד הוא פחות טוב, אנדרסון די חגג עליו בשני המשחקים נגד ברצלונה בשנה שעברה), אבל ברמת יורוליג הוא התקשה מאוד בחדירות שלו לסל. הוא עשה את זה בדרך כלל מול יריבות לא אתלטיות כמו פרטיזן או סופוט. גם בפיינל פור האחרון הרוב המוחלט של הסלים שלו היה שלשות או מהלכים שבהם הוא חתך לסל. במובנים של לדעת מתי לחתוך לטבעת, ריבאונד התקפה ויכולת במתפרצות הוא יותר טוב מסמית'. הוא גם כנראה יותר אתלט ממנו. אבל לא הייתי מוסיף לפה אלמנטים במשחק שלו שהם פשוט לא מספיק מפותחים לרמת יורוליג.
הבעיה שלי עם סמית' היא אחרת. מכבי שוב בחרה להביא שחקן מוכח ברמת יורוקאפ. עם אידסון זה הצליח לה אבל לאו דווקא כמו שאנשים ציפו(אנשים חשבו שהוא יהיה גם סקורר). במקרה שלו זה היה הימור טוב כי בסופו של דבר אין הרבה סמול פורוורדים מגוונים כל כך באירופה. אבל במקרה של סמית' מכבי יכלה להביא שחקן עם מאפיינים דומים, כמו תומאס קלאטי(שהוא גם שומר טוב יותר ומולו מאליק היירסטון כנראה לא היה חוגג ככה) או אפילו הנרי דומרקנט למרות שהוא טיפה נמוך ל-3 ביורוליג, שהיו נותנים לה תפוקה דומה והם כן מוכחים ברמות האלה. טרנס קינזי מאפס שחקן יותר מגוון ואתלט יותר מרשים וכנראה לא היה עולה הרבה יותר.
לגבי לאנגפורד, לא נראה לי שהוא והסוכן ישבו, ראו את המשחק אתמול וגיחכו על יוגב אוחיון בעמדה מספר 2 במכבי.