סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 14, 2024 6:52 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 26 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: דייוויד בלו
הודעהפורסם: ה' נובמבר 10, 2011 11:32 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הזכירו אותו בנושא של המשחק, אז החלטתי שמגיע לו נושא משלו. את האמת אני באמת חושב שצריך להוריד את הכובע לאיש הזה. הוא הגיע למכבי מהקולג' כידית ותפקד כידית נטו. גם בקדנציה הראשונה שלו אפשר היה להוציא ממנו המון, בעיקר בגלל האוטיזם שלו. בלו לא ממש הבין את ההבדל בין אימון מתישהו בסוף ספטמבר למשחק הכי חשוב של העונה ומד הדופק עמד על קצב. זה בא לידי ביטוי למשל בפיינל פור בתל אביב שבלו(תנטאל דאז) עזר מאד למכבי לזכות בתואר.

למרות הידית המצויינת, היו לבלו מספיק חסרונות. חד גוניות, אדישות והגנה לא קיימת. בקדנציה הנוכחית שלו בלו פשוט הפך לשחקן שלם. קודם כל ההגנה שלו השתפרה בצורה מטאורית ולא מדובר רק על ההגנה האישית, אלא על הגישה. האיש הוא אחד השחקנים הקשוחים שיש כיום בכדורסל האירופאי, לא מוותר על כלום. למען האמת היום הוא הפתיע אותי, כשלא רק התמודד, כרגיל, מול שחקנים עם יתרון בולט של סנטימטרים וקילוגרם, אלא גם לקח לכמה דקות את קרם טונצ'רי, רכז להזכירם, וגם תרם בשחיקה על ווייאצ'יץ'. בצד ההתקפי הקליעה של בלו מדוייקת כתמיד ואולי אפילו יותר. זריקת פיידאוויי מחצי מרחק תמיד הייתה לו, אבל הוא למד להוריד כדור ולנצל את הפחד מהשלשה כדי להגיע לטבעת. משחקן לא חכם במיוחד, בלו הפך לשחקן סופר אינטילגנטי וזה דבר שלא רואים כל יום.

לאט ועם עבודה קשה (הוא הרי ישראלי? אה, זה בדיוק להיפך) בלו הפך לאחד מהשחקנים הטובים ביותר בתפקידו באירופה, בעיני לא ממש נופל משמות כמו סאבנוביץ' למשל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: דייוויד בלו
הודעהפורסם: ה' נובמבר 10, 2011 11:42 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
הזכירו אותו בנושא של המשחק, אז החלטתי שמגיע לו נושא משלו. את האמת אני באמת חושב שצריך להוריד את הכובע לאיש הזה. הוא הגיע למכבי מהקולג' כידית ותפקד כידית נטו. גם בקדנציה הראשונה שלו אפשר היה להוציא ממנו המון, בעיקר בגלל האוטיזם שלו. בלו לא ממש הבין את ההבדל בין אימון מתישהו בסוף ספטמבר למשחק הכי חשוב של העונה ומד הדופק עמד על קצב. זה בא לידי ביטוי למשל בפיינל פור בתל אביב שבלו(תנטאל דאז) עזר מאד למכבי לזכות בתואר.

למרות הידית המצויינת, היו לבלו מספיק חסרונות. חד גוניות, אדישות והגנה לא קיימת. בקדנציה הנוכחית שלו בלו פשוט הפך לשחקן שלם. קודם כל ההגנה שלו השתפרה בצורה מטאורית ולא מדובר רק על ההגנה האישית, אלא על הגישה. האיש הוא אחד השחקנים הקשוחים שיש כיום בכדורסל האירופאי, לא מוותר על כלום. למען האמת היום הוא הפתיע אותי, כשלא רק התמודד, כרגיל, מול שחקנים עם יתרון בולט של סנטימטרים וקילוגרם, אלא גם לקח לכמה דקות את קרם טונצ'רי, רכז להזכירם, וגם תרם בשחיקה על ווייאצ'יץ'. בצד ההתקפי הקליעה של בלו מדוייקת כתמיד ואולי אפילו יותר. זריקת פיידאוויי מחצי מרחק תמיד הייתה לו, אבל הוא למד להוריד כדור ולנצל את הפחד מהשלשה כדי להגיע לטבעת. משחקן לא חכם במיוחד, בלו הפך לשחקן סופר אינטילגנטי וזה דבר שלא רואים כל יום.

לאט ועם עבודה קשה (הוא הרי ישראלי? אה, זה בדיוק להיפך) בלו הפך לאחד מהשחקנים הטובים ביותר בתפקידו באירופה, בעיני לא ממש נופל משמות כמו סאבנוביץ' למשל.

Hear hear

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 10, 2011 11:42 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
עד כמה שאני זוכר בפיינל פור עצמו זה פחות הורגש מאשר במשחקים שלפניו - משחקי הטופ 16 וגם המשחקים האחרונים בשלב הראשון. מכבי היתה בלחץ עצום להגיע לפיינל פור בתל אביב, ובערך רק 2 שחקנים התמודדו עם הלחץ - שאראס שאוכל לחץ לארוחת בוקר וחי עליו, ובלו שפשוט לא הרגיש את הלחץ כי לא היה לא מושג למה אמורים להלחץ ולמה המשחקים האלו חשובים בכלל. אבל נס ז'לגיריס די שבר את הלחץ הזה ומכבי תפקדה טוב מאד בחצי הגמר מול צסק"א וכמובן בקריעה רבתי של סקיפר בגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 10, 2011 11:45 pm 
Junior

לבלו היה משחק נהדר בגמר מול סקיפר, זכורה יותר מכל השלשה בירידה למחצית כמעט מהחצי, לאחר הוצאת כדור של שלף מצד המגרש, ותקיעת צ'אקה מהדהדת, בליווי טפיחה של פארקר על הקרש כחותמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 10, 2011 11:46 pm 
Junior

דייויד בלו, שנמצא בכושר מצוין ובלט גם הערב, סיכם: "ניצחון גדול שלנו, זה משחק מפתח בקרב על העלייה לטופ 16 והמיקום הסופי בבית המסובך שלנו. היו הרבה ריצות לשתי הקבוצות, סבלנו קצת מעליות וירידות במהלך המשחק אבל כל הזמן הקפדנו לשמור חזק בהגנה, שיחקנו עם המון נחישות ולהט וזה הביא לנו את הניצחון. לגביי, אני מרגיש פיזית טוב מתמיד וזה עוזר לי לנוע טוב יותר וגם לחדור לסל בנוסף לקליעות מבחוץ. האמת שאני משקיע המון בהגנה וזה עוזר לי לשקט הנפשי בהתקפה, הכל מתחיל בהגנה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 10, 2011 11:47 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
היה לו משחק נהדר, אבל זה היה חלק מהקרקס הכולל. לכל הקבוצה היה משחק נהדר. היו מנצחים אותם גם אם בלו היה פצוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 12:47 am 
Sophomore

אמרתי את זה כמעט כל השנים שהוא בארץ, ונראה שאני אמשיך להגיד את זה: מלבד הכסף, העצמה והכוחניות שכמובן תמיד יש בה, היתרון הכי גדול שיש למכבי תל אביב על הליגה באופן חד משמעי הוא העובדה שיש לה זר יורוליג מהרמות הגבוהות לכל דבר ועניין, שמשחק על תקן של ישראלי.

השחקן הישראלי (ע"פ החוק היבש) הטוב ביותר בליגה, ולדעתי ביי פאר מהמקום הבא אחריו בתור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 12:54 am 
Senior

עידן שגיב כתב:
השחקן הישראלי (ע"פ החוק היבש) הטוב ביותר בליגה, ולדעתי ביי פאר מהמקום הבא אחריו בתור.

!!!

לא סתם איכשהו תמיד בסוף העונה ובמשחקים המכריעים אליהו מוצא את עצמו פחות משמעותי. בלו פשוט הפך לשחקן על באירופה, אחד המסוכנים והטובים ביותר עם מעט מאד חסרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 1:17 am 
Hall of Famer

עידן שגיב כתב:

לא יודע, למרות שאני מאוד מעריך את בלו ואני חושב שהוא הפך עם השנים לשחקן נהדר והרבה יותר שלם מאיך שהוא היה בתחילת הקריירה, אני עדיין לא חושב שהפער בינו לבין ליאור אליהו עד כדי כך גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 1:28 am 
Senior

התקפית ליאור שחקן יותר טוב ממנו, אבל מכיוון שבלו הפך בשנתיים האחרונות גם לשחקן הגנה יוצא מן הכלל, לעומת החור בהגנה שליאור היה ונשאר, היתרון בהחלט (לטעמי) הולך לבלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 1:36 am 
Hall of Famer

לא אמרתי שבלו לא יותר טוב מאליהו, אבל בעיניי להגיד שבין הישראלים הוא "ביי פאר מהמקום הבא אחריו בתור" זו קצת הגזמה, אין פער כזה גדול בינו לבין אליהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 1:45 am 
Senior

מסכים לחלוטין, ליאור הוא אחד השחקנים הטובים באירופה לתפקיד שלו, אף אחד לא באירופה ובטח לא בקבוצה שלו ביי פאר טוב ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 2:14 am 
Hall of Famer

לדעתי בלו עבר לאחרונה ממצב של "אנדרייטד" ל"אוברייטד" ( כפי שמשתקף בנושא זה ) .

"זר יורוליג מהרמות הגבוהות לכל דבר ועניין" ( כאשר מדובר על כל השנים שלו במכבי ) , ו"השחקן הישראלי הטוב ביותר בליגה, ולדעתי ביי פאר מהמקום הבא אחריו בתור" , נראים לי כמו הגזמות לא קטנות ( למען האמת גם לא הייתי משווה אותו כל כך מהר לסבאנוביץ' , אבל ניחא ) .

קיבלנו הזדמנות לראות את אליהו ובלו ממלאים בשנתיים האחרונות תפקיד מרכזי יותר ממה שהם ממלאים במכבי - בנבחרת ישראל , שם ממש לא ראיתי שבלו שחקן טוב יותר מאליהו .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 2:16 am 
Senior

קיבלנו גם הזדמנות לראות על מי דייויד בלאט סומך במשחקים החשובים וברגעים החשובים וכמעט תמיד זה על בלו ולא על אליהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 2:46 am 
Hall of Famer

מה גם שאליהו השתפר הגנתית, וודאי שהוא אפילו לא קרוב לבלו, ועדיין, אני חושב שההבדל בין השניים לטובת אליהו כנשק התקפי, גדול יותר מהפער לטובת בלו בצד ההגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 11:21 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני לא מסוגל לחשוב על שני פורוורדים ששונים יותר בסגנון המשחק שלהם מאשר בלו ואליהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 5:15 pm 
Hall of Famer

הנפלד ואמארה סטודמאייר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 6:55 pm 
Junior

קוקיה ונוביצקי.

ולעניין הת'רד עצמו - חותם על כל מילה בפוסט של עמוס לב. אותה המחשבה חלפה בראשי בדיוק במשחק אתמול (וגם בפיינל-פור בעונה שעברה). דיוויד בלו עבר מטאמורפוזה אדירה במשחק שלו בשנתיים-שלוש האחרונות ומשום מה כמעט ולא מדברים על זה. האיש הפך ללא ספק לאחד הפורוורדים הטובים והמסוכנים באירופה ובעיקר - אחד היציבים שבהם. הוא בא לעבוד בכל משחק. בערב שהקליעה לא נופלת הוא לא היה רואה כמעט דקות. היום זה שחקן שאתה רוצה על המגרש, בלי קשר למבטים שהוא מקבל או לא מחוץ לקשת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 9:20 pm 
מנהל פורום

עמוס תאמין לי שהקדמת אותי ביום בפתיחת הת'רד הזה. בלו הוא לטעמי עמוד התווך של הקבוצה ב2-3 העונות האחרונות. השיפור שלו עצום - הוא היום יכול לעשות לפחות 2-3 סלים במשחק מחדירות, הקליעה שלו היא אבסולוטית והוא שומר מעולה על מגוון גדול של שחקנים ומהווה בעצם ג'וקר הגנתי עבור בלאט. אם הוא לא היה בן 31 היה לגיטימי שהוא ישחק בNBA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 9:55 pm 
Hall of Famer

שיבר, אתה כנראה צריך לרענן את משמעות המושג "עמוד התווך". בלו בהחלט שחקן תורם מאוד, אבל להגיד שהוא ה-שחקן שהקבוצה נשענה עליו ב-2-3 שנים האחרונות זו טענה מופרכת למדי.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 10:54 pm 
מנהל פורום

תודה על ההצעה אבל יש לי אפטייד אוטומטי על ההגדרות. בדיוק התכוונתי לעמוד תווך. האיום שבלו מציב לקבוצות הוא עצום. הוא יכל לפעמים כמעט לבד לפתוח הגנות ולשבור מומנטומים של יריבות. בהגנה כאמור הוא כבר כמה עונות מהווה ג'וקר: מבחינה פיזית הוא יכול להתמודד גם מול שחקנים 4, וגם כמו שראינו אתמול מול 3-2. החשיבות שלו בעונות האחרונות לקבוצה לדעתי - גם אם הוא לא היה הקלעי המוביל או המנהיג הבלעדי - היא בין מספר 1 למספר 2. בליגה כמובן גם נכנס פקטור הישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2011 4:28 am 
Junior

אני לא חושב שצריך להכביר במילים וצריכה להאמר מילה אחת - שאפו.
שחקן שרבים התייחסו אליו בקדנצייה הראשונה שלו במכבי ואולי גם השניה כשחקן שהוא קלעי גרידא. קלעי וטוב לו מה שנקרא.
לא מחפש להתקדם ולהרחיב את אופקיו מגיע ובעונה האחרונה ממשיך במגמה שנמשכת גם כיום. שחקן שלם הרבה יותר. מרכיכה עבר להיות לוחם אמיתי שלא מוותר לעצמו.
שאפו בלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2011 7:46 pm 
Sophomore

מסכים עם רוב מה שנאמר פה - בלו הוא אחד הפווררדים הטובים באירופה. אני גם טוען את זה מזמן.
היד שלו היא אבסולוטית לגמרי. אין דברים כאלו. לפעמים אני חושב רק שכדאי למכבי לתת לו לזרוק שלשות כל המשחק.

הוא אנטיליגנט בצורהי יוצאת דופן, למשל, שהוא מגיע אחרון למתפרצת מאחורה (מטר אחרי קו השלוש) אחרי שכל הגנת היריבה מצטופפת מתחת לסל
כדי לעצור יכולת חדירה של שחקני מכבי . .. ואז נותנים את הכדור לבלו על שמגיע אחרון תופר את השלשה.
כולם מכירים את התרגיל הזה - אף אחד לא ממש מצליח לעצור אותו.

דבר אחד שצריך לזכור, אפילו שהוא אחד הטובים באירופה לעמדה שלו, בלו עדיין לא יכול להיות השחקן מספר אחד בקבוצה.
הוא צריך להיות ה"סקוטי פיפן" של הקבוצה - המשני (או אפילו השלישי) שעושה המון נקודות.

אני חושב שאם הוא היה צעיר באיזה 6-7 שנים, הוא היה עכשיו בדרך ל NBA . . .

אני רק אזכיר שבלו כבר היה חתום בסקרמנטו לפני כמה שנים, והם שחררו אותו רגע לפני פתיחת העונה, ונאלצו לשלם לו פיצוים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2011 7:49 pm 
מנהל פורום

במשחק מול בודצ'נוסט שמתחיל עוד 10 דקות בלו לא ישחק כיוון שיהיה עם אשתו הכורעת ללדת. למרות שהמשחק לא כל כך מהווה אינדיקציה לכלום, אולי מי שיראה בחי יוכל לכתוב על המשמעות של ההיעדרות של בלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2011 9:36 pm 
Freshman

Shiver כתב:
במשחק מול בודצ'נוסט שמתחיל עוד 10 דקות בלו לא ישחק כיוון שיהיה עם אשתו הכורעת ללדת. למרות שהמשחק לא כל כך מהווה אינדיקציה לכלום, אולי מי שיראה בחי יוכל לכתוב על המשמעות של ההיעדרות של בלו.

המשחק אכן לא אינדיקציה לכלום מה שכן ראו זה חיסרון של שחקן בעמדות הגבוהים כשסופו נעדר בגלל עבירות והנדריקס נח עם הפציעונת מיום חמישי.

בלו שחקן נהדר אבל מכבי צריכה אותו בעיקר ביורוליג כמו כל השחקנים המובילים שלה , במשחקים כאלו מכבי מנצחת די בקלות בלי הנדריקס ובלו כשסופו נעדר רוב המשחק מה שאומר שמכבי שיחקה כמעט רק עם אליהו וג'יימס בעמדות 4-5.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 26 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה