סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 10:44 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 198 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 5:13 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
גם ההתפטרות הקולקטיבית, לט'ס פייס איט, הוא צעד כוחני. מרבית הכותבים בת'רד הזה, עם זאת - כולל שנינו למיטב הבנתי - מכירים בזה שמדובר בזכות שגוברת על הכוחנות. אתה לא יכול להחזיק את המקל הזה בשני קצותיו - להגיד שגם אם הצעד שלך הוא כוחני מדובר בזכות חד משמעית ולכן זה בסדר, וכשהצד השני מממש זכות חד משמעית שלו להגיד שזה צעד כוחני ולא מוצדק.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 5:17 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
בוודאי. רק שהרופאים נקטו בצעד כוחני שהיה הברירה האחרונה שלהם (או זה, או להיכנע ולהסכין עם המצב הגרוע ששורר היום). למדינה יש ברירה בין המשך הצעדים הכוחניים שרק יחימרו את המצב, או נקיטת צעדים שישפרו אותו. מסתבר שהאוצר לא סבור שמתפקידו לטפל במצבה של מערכת הבריאות. הוא צריך רק לממש באופן דווקני את האפשרויות שהחוק מעניק לו (ולהתעלם ממה שהחוק מחייב אותו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 5:18 pm 
Hall of Famer

לא יודע מה האוצר סבור, אבל אתה לא יכול להתפטר - ואז לשבות כי קיבלו את ההתפטרות שלך... זה אבסורד מוחלט. זה מאיר את ההתפטרות באור מגוחך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 5:22 pm 
Hall of Famer

אתה לא שובת כי קיבלו את ההתפטרות, אתה שובת כי זורקים עליך זין. קבלת ההתפטרות היא מניפסטציה אחת מני רבות של זריקת הזין הזאת. ליתר דיוק, זו לא זריקת זין. זה ניסיון לבצע, במחילה, פעילות אחרת שקשורה בזין ובישבנם של הרופאים.

וזו כל הפואנטה - השאלה איננה מה הזכויות של כל צד וכמה זה צודק מצידו לממש אותן. השאלה היא מה חכם ומה יביא את כולנו למקום טוב יותר. הצעדים הכוחניים של הרופאים (שאגב, יש לי השגות על חלקם, לפחות במה שנוגע לעיתוי) לא באו ממקום של "אנחנו יכולים, אז נעשה את זה, וזובי עליכם".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 5:30 pm 
Hall of Famer

שמעתי מצוין ברדיו הבוקר למה הם שובתים, זה בדיוק בגלל זה.
שוב, לט'ס פייס איט. אני חושב שזכותו של אדם לא להישאר במערכת שבה יורקים עליו ואפילו נציגיו מכרו אותו, זכותו המלאה ללכת ולעזוב את המערכת גם אם הולכים אלף כאלה ביחד. מצד שני כל האלף לא זכאים לשום הגנה שלא מקבל כל מתפטר רגיל - לא כל האלף ביחד ולא אף אחד לחוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 5:37 pm 
Hall of Famer

צר לי, ראי, לא הבנת את מה שאני טוען ואני לא מצליח לחשוב על דרך מוצלחת יותר להסביר את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 5:45 pm 
Hall of Famer

אגב, משפטית, זה לא מדויק ששמורה למעסיק הזכות לוותר על עבודה בתקופת ההודעה המוקדמת. יש לזה כל מיני סייגים, עאכו"כ במקרה של עבודה מאוגדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 5:50 pm 
Hall of Famer

הבנתי מצוין את מה שאתה טוען, אני רק אומר שזה לא רלוונטי, כי הרופאים שדיברו בבוקר אומרים מה שאני אומר ולא מה שאתה אומר.
ולגבי הסייגים, אשמח אם תפרט אותם. יש לי הרגשה שבמקרה הספציפי הזה, שבו המתפטרים פנו נגד האיגוד המקצועי שלהם, הם לא יתפסו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 5:56 pm 
Hall of Famer

עד כמה שידוע לי, פיטורי רופא בבית חולים מצריכים את אישור וועד הרופאים בבית החולים ולא את אישור הר"י. או שגם וגם.

ושוב - לא אמרתי שצעד הקדמת הפיטורים לא היה הטריגר לכמעט שביתה הבוקר. מה שאני אומר זה שאי אפשר להפריד את הטריגר הזה מהסיפור הכולל. ולא שמעתי מישהו טוען אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 6:09 pm 
Hall of Famer

אבל אין פה פיטורים של רופאים. יש פה קבלה של התפטרות שהרופאים הגישו מיוזמתם. זכות ההודעה המוקדמת במקרה של התפטרות, עד כמה שאני יודע, לא עומדת למועסק אלא למעסיק. המועסק הוא זה שבחר לסיים את יחסי העבודה.

ולגבי הדבר השני - יכול להיות, אבל זו טענה שהיא שקולה לטענות המדינה נגד ההתפטרות של הרופאים - ההתפטרות לא עומדת בפני עצמה אלא נסיון לקבל הטבות נגד הסכם שנחתם עם האיגוד המקצועי, ולכן זו בעצם שביתה לא חוקית. אתה לא יכול להפריך את הטענה הזו ולומר שההתפטרות עומדת בזכות עצמה, ואז לבוא ולהגיד שקבלתה לא עומדת בזכות עצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 6:45 pm 
Hall of Famer

ראי, אני לא רואה טעם להתחיל להיכנס כאן לפלפולים של דיני עבודה. להבנתי, ואם תרשה לי, אני מבין משהו בתחום ומתפרנס ממנו, בהחלט ניתן לטעון גם טענות משפטיות נגד הצעד של ליצמן הבוקר. אבל זה לא רלבנטי. בוא נניח לצורך העניין שזה צעד שההצדקה המשפטית מאחרויו יצוקה בבטון מזוין.

לגבי הטענה השנייה, כבר כתבתי כאן לגבי טענת ה"שביתה הלא חוקית". היא לא נכונה כשלעצמה, ובוודאי שזה לא טיעון כאן. אתה ממשיך לטעון לגבי המידת הצדק שבצעד הזה של המדינה. ואני טוען לגבי מידת החוכמה.

אני אומר דבר פשוט מאוד - מה שהרופאים של רמב"ם, וההנהלה של רמב"ם איתם אמרו היום - כן, זו הורדת ידיים. ההתנהלות של האוצר, של משרד הבריאות, ולמרבה צער גם של הר"י, כוחנית. וכן, ההתפטרות שלנו הייתה הורדת ידיים. וכן, הצעד שלכם (ואגב, תסלח לי, בניגוד למה שאתה אומר, הם כן אמרו את זה במפורש, בין השאר טענו נגד העובדה שמדובר בניסיון לעשות סיכול ממוקד במובילי המאבק ברמב"ם. למה דווקא עשרה? כי הם לא תופרים טוב אחרי ניתוח?) הבוקר היה ניסיון נגדי להורדת ידיים, תהיה מידת ההצדקה המשפטית מאחוריו אשר תהיה. אז, כן, אנחנו נגיב בהורדת ידייים משלנו. רוצים הורדת ידיים? זה מה שתקבלו.
לרופאים נמאס לנסות לשחק במגרש החוקי. אה לא גר קום לה גר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 6:59 pm 
Hall of Famer

סבבה, אתה לא צריך לשכנע אותי שכל הצעדים פה (משני הצדדים) הם חלק מאיזה משהו כולל ושמתנהל פה מאבק כוח. אבל אתה מדבר על חוכמה לפני כוח, והצעד של הרופאים לא חכם. מאד לא חכם.
אני לא יודע מה הם אמרו אחרי הבוקר, לא שמעתי רדיו אחרי זה, אבל בבוקר הם אמרו שזה בגלל שפתאום החליטו לקבל התפטרויות באופן מיידי ולא אחרי 30 יום. בטענה כזו הם שומטים את הקרקע מתחת לכל המאבק שלהם על הזכות להתפטר, כי הם אומרים שרק הצעד שלהם הוא זכות שעומדת בפני עצמה ושל הצד השני לא. זו טענה שאני, בתור אחד שתומך מאד ברופאים, לא יכול לקבל. ומעבר לכל סיפורי מאבקי הכוח הכוללים וכל זה מדובר בצעד מאד לא חכם מבחינת המאבק שלהם בכלל (מצטרף לכל השגיאות שהם עשו בנושא ההתפטרות) והתדמית שלו בעיני הציבור בפרט.

ואני עדיין אשמח מאד אם תסביר, מבחינה משפטית, למה כשרופא (או בעל מקצוע כלשהו, מאוגד או לא) מתפטור מיוזמתו, לא עומדת למעסיק הזכות לקבל את ההתפטרות שלו מיידית - ולו כדי לחסוך חודש משכורת. ההסבר שנתת בעניין פיטורי רופאים לא רלוונטי, כי פיטורין אין כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 7:24 pm 
Hall of Famer

אני חושב שזה צעד חכם ואף הכרחי. צריך לשדר לאוצר שהניסיונות שלו להלך אימים על רופאים בודדים (והצעד שננקט הבוקר היה בדיוק זה, אפילו הם היה מוצדק משפטית) לא יצליחו וייתקלו בתגובה קולטיבית. להבנתי ומבחינתי שאלת ההצדקה לצעדים קולקטיביים כבר מזמן לא נמצאת על השולחן. כן, ההתפטרות קולקטיבית והיא חלק ממאבק לשיפור התנאים (לא רק תנאי העבודה) במערכת. מילא אם היו מודיעים לכל המומחים שהתפטרו אתמול שלא יגיעו יותר. נראה אותם גברים. וכן, זה בדיוק העניין - להראות לאילן לוין ולליצמן שלנו יש גדול יותר. עד עכשיו הם התנהלו כאילו כל הכוח אצלם, בזחיחות פיני גרשונית כזאת (איך אמר הסגן של לוין, משה ברסימנטוב? "השגנו מהרופאים כל מה שרצינו מהם"). אז היום אילן לויון כבר היה זחוח הרבה פחות. למעשה, הוא נשמע מפוחד.

אני לא אומר שרק לרופאים יש זכות לנהוג כך, ושלאוצר לא. אני אומר שרק לרופאים יש הצדקה לפעול כך, והגיע הזמן שהם גם ישתמשו בכוח הזה שלהם. האוצר רוצה להשתמש ב"זכויות" שלו? יש לזה מחיר.

עכשיו תאמין לי, בתור אחד שנושם את שירות המדינה מהבית מינקות, ושהחלום שלי, עדיין, זה להגיע לעבודה במערכת הזאת, כואב לי הלב, באמת, מהמחשבה על זה שהבאנו פקיד בכיר למצב של פאניקה. אבל אני לא חושב שהוא הותיר ברירה אחרת.
אז כן, נעשו שגיאות בנושא ההתפטרות. אני מסכים. אבל מרגע שהגענו למצב הזה, אני לא מצליח לחשוב על תגובה אלטרנטיבית למצב שנוצר הבוקר.

לגבי שאלת ההצדקה המשפטית - מכיוון שבמקרה של רופאים יש הלכות ככליות משעותיות לשאלה האם הם עובדים בפועל, שהרי מבנה השכר כולל חלק נכבד בגין עבודה נוספת, זו פגיעה שלוועד בהחלט מותר להתנגד לה. בכלל, לוועד מותר להתנגד גם לצעדים שאינם בלתי חוקיים. זה כל הרעיון של עבודה מאוגדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 7:41 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
תעזבו את כל ענייני הזכותו וחובתו. מה לעזאזל (וזה מחזיר אותנו לשאלה המיותמת שלי על כבוד סגן השר ליצמן) משרד הבריאות והאוצר חשב להשיג במהלך הזה?

אוקיי, התפטרו X מומחים. לקחת עשרה והודעת להם שהתפטרותם התקבלה מרגע זה. נעזוב את זה שבית החולים עצמו הציג אותך עירום ועריה. נניח שזה היה מצליח. מה הישגת בזה?

כל הטיעון של אורן לגבי התנהלות הממשלה עד כה מניח שהיא "השיגה" משהו בכוחניות שלה. אני לא ראיתי שהיא השיגה כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 7:45 pm 
Hall of Famer

היא כמעט השיגה. המאבק היה קרוב מאוד להתפוגג.

עכ"פ, מה שכתבת כאן זה בדיוק מה שאני אומר - הצעד הזה של הממשלה אולי נמצא בתוך מתחם הזכויות שלה ואולי הוא לא - אבל הוא לא תורם בכהוא זה לשיפור מצב מערכת הבריאות. מסתמא, הוא גם הצליח להרגיז הרבה רופאים שעד עתה לא היו מחוברים למאבק הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 7:48 pm 
Hall of Famer

אם כך, אתה בעצם מצדיק את כל טענותיה של המדינה כשהיא באה לבית המשפט לבקש צווי מניעה נגד המתמחים - מדובר בשביתה ולא בהתפטרות אמיתית. ובשם "נראה למי יש יותר גדול" אני מניח שגם אין לך בעייה שהמדינה פונה לבית המשפט כדי להאשים את המתמחים פלילית בבזיון בית הדין.

ואני חייב להגיד שהפירוש המשפטי שלך לא הניח את דעתי, כאחד שהוא לא משפטן. זה עדיין החזקת המקל משני קצותיו, ואם היו למקל עוד קצוות אתה מנסה להחזיק גם בהם. אם יש ספק אם הרופאים נחשבים עובדים בפועל, אז יש בכלל יחסי עובד-מעביד ביניהם לבין המעסיק שלהם? אם יש, אני לא רואה איך זה משנה את עניין הזכות להתראה שעומדת למעסיק ולא למועסק במקרה של התפטרות יזומה של העובד. הוא הרי התפטר מכל עבודתו, גם "העבודה הנוספת".
וועד יכול להתנגד לכל דבר ולדרוש כל דבר, הוא יכול גם לדרוש שהשמש תזרח מהתחת של מנהל בית החולים כל פעם שמתחילה משמרת בוקר. השאלה היא אם יש לזה הצדקה או לא. אם הוא מתנגד לקבלה מיידית של התפטרות שהעובד עצמו יזם, בעיני הוא שומט בעצמו את הקרקע מתחת לזכות להתפטר בגלל ההסכם הזה. הוא בעצמו אומר שהתפטרות היא לא באמת התפטרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 7:51 pm 
מנהל פורום

אני לא בקי כמוך, אבל התחושה שלי היא שהמאבק היה מתפוגג אם הממשלה והאוצר היו עושים (והיתה בשלב כלשהו תחושה שהם עומדים לעשות) תפנית של 180 מעלות ובמקום מדיניות הכיפוף וההונאה הנוכחית הם היו באמת מציעים משהו ממשי למתמחים.

אפילו שגם אז אני סקפטי. בדיעבד תחושת ההתפוגגות נראית לי יותר כנובעת מהפער שבין הפסיקה של נילי ארד והדיון בבג"ץ, בתוספת פסטיבל גלעד שליט באמצע.

אבל השאלה שלי היתה אחרת. אני לא חושב שמטרת האוצר (בטח שלא של ביבי) היא לשפר את מערכת הבריאות, ולכן אני לא מצפה שהצעד הזה ישרת את המטרה הספציפית הזו. השאלה היא איזו מטרה אפשר לטעון שהוא כן משרת? כמובן מנקודת הנחה שהיה היגיון בצעד הזה והוא לא סתם מעשה של חבורת אידיוטים גמורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 8:06 pm 
Hall of Famer

ראי - אני לא מצדיק את טענותיה של המדינה - כי אני טוען, ונדמה לי שכבר כתבתי על זה אי שם במעלה הת'רד, ששאלת האותנטיות של ההתפטרות בכלל לא רלבנטית. אני אומר בקול ברור מאוד - זו התפטרות שבאה כחלק ממאבק לשיפור התנאים. 99% מהרופאים המתפטרים, מומחים כמתמחים, לא באמת רוצים ללכת. הם ישמחו מאוד להישאר בעבודתם.

לעניין הוועד - לא, ועד לא צריך הצדקה. ועד צריך כוח. ואת זה יש לו.

זה אולי המקום להרצאה קצרה בתיאוריה של דיני עבודה - כשמעביד פועל בצורה לא חוקית, הדרך להתמודד איתו איננה באמצעות צעדיןם מאורגנים, כמו שביתות למיניהן, אלא בפנייה לבית הדין. כשיש לך "הצדקה", אתה עומד עליה בבית הדין. כשיש לך דרישה שנובעת מכוח המיקוח שלך, אתה פועל באמצעות הכוח שמקנה לך העבודה המאורגנת. אני חושב שבמקרה הזה לא מן הנמנע (אני לא יודע לקבוע בוודאות, חסרים לי כל מיני נתונים) שגם בית הדין לעבודה היה פוסק שהצעד של משרד הבריאות לא תקף. אבל זה לא משנה.

ואגב, הטענה איננה נגד המימוש המיידי של ההפטרות במקרה הזה דווקא. סיכוי סביר שהיו פועלים כך גם במקרה שרופא פלוני היה מתפטר לבד, בגלל שהוא עובר לעבוד כהופך המבורגרים במקדונלדס, וההנלה הייתה מודיעה לו שלא יבוא מחר.

כמובן, כאן נוספת לזה גם הטענה נגד האופי הביריוני של האקט הזה והניסון לבצע סיכול ממוקד במוביליו.

אם אתה בראש של להתמש בטענות של הרופאים נגד עצמם, אפשר וצריך לעשות שימוש בכלי הזה לצד השני - המדינה נסיתה לבסס את בקשתה להתפטרות מדורגת על היות ההתפטרות מהלך שבוצע בחוסר תום לב. ובכן, גם הצעד של המימוש המיידי נעשה בחוסר תום לב מוחלט (ובניגוד להתפטרות, שלא מצריכה תום לב, זה צעד שהחלט כן מצריך תום לב).

ראובן - אני כן מצוי בעניינים, ואצל רוב האנשים תחושת ההתפוגגות והייאוש קיננה די עמוק. לשאלה השנייה שלך נדמה לי שעניתי מקודם. אני מסכים איתך לגמרי - זה צעד שעשה לעניין שלהם, בהנחה שכל מה שהם רוצים זה להכניע את הרופאים, שירות רע מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 10:16 pm 
Hall of Famer

כן, בדיוק כך. הטענות של הרופאים חלות גם עליהם-עצמם, זה בדיוק מה שאני אומר, אחרת טענותיהם מראש לא תקפות. להם יש את הזכות להתפטר גם אם מתטרים אלף או אלפיים מהם, כי זו זכותם כעובדים. למעסיק שלהם יש זכות לקבל התראה של 30 יום במקרה של התפטרות, זו זכות שהוא יכול לממש או לוותר עליה לגבי חלקם או רובם או כולם לפי בחירתו, כי זו הזכות שעומדת לו כמעסיק שעובדיו בחרו מיוזמתם לסיים איתו את הקשר והוא לא צריך שום נימוק לזה. הרופאים התפטרו, המעסיק קיבל את התפטרותם, שלום ותודה. אין פה יותר חוסר תום לב מאשר התפטרות למטרת שביתה.
דווקא בתור אחד שמאד מצדיק את המאבק הזה בכללותו, וכמובן גם מצדיק את הזכות של עובד שהתנאים במקום עבודתו לא נראים לו להתפטר, אני טוען שאי אפשר להחזיק את המקל בארבעה קצוות שונים. וזה כמובן מעבר לחוסר החוכמה של הצעד הזה (מצד הרופאים), שגורם אפילו לליצמן להיראות חכם על ידם, ולדעתי גורם למאבק שלהם נזק כבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 10:23 pm 
Hall of Famer

להבנתי, יש הבדל בין מה שנוגע לעצם ניתוק יחסי העבודה, כשהוא בא מצד העובד מדובר בזכות מוחלטת שלא צריכה נימוק, וכמובן, ברגע שהוא נעשה, למעביד עומדת הזכות המוחלטת לקבל אותו (זה מה שנאמר בפס"ד אלקו, שבעניין המתמחים ניתנה לו פרשנות מעוותת שבעצם הופכת אותו על ראשו) לשאלה מתי ואיך זה ייכנס לתוקף - כאן כבר חלה החובה לנהוג בתום לב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 10:28 pm 
Hall of Famer

למיטב זכרוני בפסק דין אלקו נקבע לא רק שלמעסיק עומדת זכות לקבל את ההתפטרות - אלא שעומדת לו הזכות לקבל את ההתפטרות באופן מיידי, לגמרי לפי שיקוליו. העובדים שהתפטרו באלקו גילו שכבר אחרי יום עבודה אחד או יומיים המעסיק הכניס את התפטרותם לתוקף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 10:58 pm 
Hall of Famer

השאלה לא נדונה. עובדתית, זו אכן הייתה התוצאה - המפעל הודיע להם מייד עם קבלת המכתבים שלא יגיעו לעבודה למחרת. אבל לא על זה ערערו.

אני, ברשותך, נשאר איתן בדעתי שחובת תום הלב מחייבת כאן. לו הם היו מודיעים לכל המומחים שהתפטרותם נכנסת לתוקף באופן מיידי, היהי על מה לדבר.

ואני מזכיר שוב - זה דיון אגבי. לוועד יש זכות לנקוט צעדי מחאה גם נגד פעולות חוקיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 11:07 pm 
Hall of Famer

לעניין הזכות של הוועד - התייחסתי (ע"ע שמש מהתחת וכו'). עם זאת, אם הוא נתלה בנימוקים שסותרים את טיעוניו המקוריים הוא עושה למאבק שלו שירות דוב, מה זה דוב? גריזלי עצבני שרק עכשיו קם משנת חורף.
אם אתה אומר שאין פה עניין של הצדקה אלא רק כוח, אז הכל בסדר - אני מניח שאין לך בעייה עם הפנייה של המדינה לביה"ד לעבודה היום בעניין בזיון בית הדין וכו', ובכלל לא צריכה להיות לך בעייה עם שום צעד כוחני של המדינה. אבל גם בעניין הזה הרושם שלי הוא שאתה מנסה להחזיק את המקל בכל קצותיו, וצר לי, נגמרו לך הידיים.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' נובמבר 16, 2011 11:18 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2011 11:13 pm 
Hall of Famer

טוב נו, זה כבר נהיה מעגלי. מכיוון שאני לא מקבל את טענתך שאלו נימוקים שסותרים את הטיעונים המקוריים, נאי לא מקבל את הנובע ממנה.

ולגבי השמש מהתחת - ככה זה עם מיקוח. במצב הזה, כדאי מאוד שליצמן ימצא את הדרך לגרום לשמש לזרוח מאיזה עכוז שהרופאים יורו לו. שוב, כאמור, זה בכלל לא עניין של זכות. אבל גם זה כבר מתחיל לחזור על עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2011 8:58 am 
מנהל פורום

איך בדיוק הצעד של הרופאים גרם לליצמן להיראות חכם על ידם? נניח שהרופאים עשו צעד מטופש, זה עדיין עומד באותה רמה של להגיד "לא מבין מה הם נזכרו פתאום להתפטר" או "יש כאן בעיות של עשרים שנה שאי אפשר לפתור ביום אחד"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 198 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: