סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 12:37 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 65 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' נובמבר 18, 2011 4:32 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי - אבל זאת בדיוק הכוונה שלי. אין לי שום דבר נגד תכניות משחק (ודיוויד באמת הגיע עם תכנון להושיב את סופו ואת סמית' על הספסל) אבל אתה צריך לדעת להתגמש ולהתאים את עצמך למה שקורה על המגרש. אחד הדברים שבולטים אצל דיוויד בניגוד לקדנציה הקודמת זה היכולת להתייצב על ההרכב הנכון בכל ערב בשלב מוקדם יחסית של המשחק. רוטציות ארוכות ורנדומליות לתוך הרבע הרביעי זה משהו שלא ראינו במכבי כבר הרבה זמן וטוב שכך.

היום, עד ה7-8 דקות האחרונות דיוויד לא החליט עם מי הוא הולך לקרב. ואני חושב שכל מי שראה את המשחק ידע כבר בשלב מאוד מוקדם על איזה שחקנים מדובר.

אז אם המשחק לא מספיק חשוב, למה אתה מעלה את סמית' וסופו בכל זאת? ואם הוא כן חשוב, למה לא לשחק עם ההרכב הכי מתאים/חד בסיטואציה הנתונה? בקיצור, ניהול משחק לא טוב של דיוויד איך שלא הופכים את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 18, 2011 6:55 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אתה טועה לדעתי בגדול, הדבר העיקרי שבלאט רצה זה להתאים את עצמו לתכנית המשחקים הצפופה שמחכה לו. אין שום מצב שהוא היה עולה בחמישיה שהוא עלה בלי זה, את סמית וסופו הוא שיתף לבסוף כדי לא להפסיד, ותנחש מה קרה - הוא לא הפסיד. זה שיש לו שני משחקים נוספים בתוך שלושה ימים זה גם חלק מהסיטואציה הנתונה שצריך להתחשב בה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 18, 2011 7:59 pm 
Junior

שוב, אולי לא הבהרתי את הנקודה כמו שצריך. אני מסכים עם מה שאתה כותב, אבל כמו שאני רואה את זה יש לך שתי אפשרויות, כתכנית משחק:

1. להרחיב את הרוטציה ולחלק את העומס בין השחקנים - גם במחיר של משחק צמוד/הפסד.

2. לשחק עם ההרכב החזק/מתאים ביותר לערב נתון כדי לקחת את המשחק.

אני מסכים שדיוויד הגיע בבירור עם תכנית משחק (1). אני טוען שהוא פשוט נתקע עליה יותר מדי זמן או לחילופין (כמו שאתה טוען, להבנתי) עבר איפשהו בתחילת-אמצע הרבע השני לתכנית משחק (2) אבל פשוט לא הצליח למצוא את ההרכב המתאים עד תחילת הרבע האחרון.

כך או כך, זה ניהול משחק לא טוב מבחינתי.

אגב, אם הוא היה ממשיך עם התכנית המקורית עד הסוף (סופו וסמית' בחוץ, לנגפורד ופאפאלוקאס מקבלים הרבה דקות) זה לא הימור בלתי סביר להעריך שמכבי מפסידים את המשחק. זה היה מחיר כדאי מבחינתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 18, 2011 8:05 pm 
Hall of Famer

אם כבר, הדיכוטומיה שאתה יוצר מראה שמי ששבוי בתבניות זה דווקא אתה. זה לא שחור ולבן, אי אפשר לקחת את 1 ו-2 במנותק אחת מהשנייה. שכחת את אפשרות 3: למתוח את ההרכב המשני כמה שאפשר מתוך מחשבה על סוף השבוע הצפוף, ולשתף את מי שצריך אם יש צרות כדי לנצח את המשחק. זה מה שהוא עשה, והיי, את המשחק הוא ניצח. אם כבר, הדבר שבו הוא שגה היה ההחלפה המאוחרת מאד של פארמר, אם היה מחליף אותו בזמן המשחק היה הולך לו הרבה יותר קל. אבל כשהוא החליט הוא הלך בלעדיו כל הרבע הרביעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 18, 2011 8:13 pm 
Junior

זאת פרשנות אפשרית כמובן. לדעתי אתה מייחס לו סגולות קצת מיתיות של חיזוי הנולד (הוא העריך שאפשר למתוח את הסגל המשני במשך 30 דקות ואז לקחת את המשחק בבליץ הגנתי ברבע האחרון), ניחא. אני חושב שהוא נכנס לסחרור, התחיל להחליף ולשנות כדי לחפש את ההרכב המתאים ומצא אותו פשוט מאוחר מדי בתוך המשחק. עניין פרמאר כפי שהצבעת עליו הוא כמובן חלק מזה (ניהול משחק לא חד). המחשבה על סוף השבוע הארוך היתה אצלו חזק מאוד עד לג'אמפ בול הראשון אבל מהרגע שהבלגים חזרו למשחק ברבע השני זה לדעתי נגמר.

ניהול משחק טוב יותר מבחינת בלאט (אגב, זה לא אומר לשחוק את השחקנים המרכזיים - רק לתת יותר דקות לשחקנים שבאו טובים לערב הזה על חשבון מי שלא הגיע לשחק) היה גומר את המשחק כבר בחצי או גג ברבע השלישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 18, 2011 8:16 pm 
Hall of Famer

תגדיר "שחקנים שבאו טובים לערב הזה". ממה שראיתי היחיד שהגיע טוב לערב הזה היה יוגב אוחיון, והוא שיחק 32 דקות. עוד 2-3 דקות היו צריכים לתת לו על חשבון פארמר בסוף הרבע השלישי, אבל אני מקווה שאתה לא מצפה ממנו לשחק 40.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 18, 2011 8:34 pm 
Junior

מה שרק מוכיח שדיוויד שינה MODE ובא לנצח את המשחק ולא לחלק דקות (אני אומר את זה בהקשר הדקות של אוחיון). כנראה שאנחנו חלוקים רק על נקודת הזמן שבה זה קרה.

מי הגיע טוב וחד למשחק? אוחיון, בלו, אליהו. לדעתי גם שון ג'יימס שהיה צריך לשחק יותר. זאת הרביעייה, ביחד עם סמית' (שמרגע שעלה לשחק שידרג את רמת האינטנסיביות בהגנה) שהיתה צריכה לשחק הרבה יותר אתמול.

אבל בסך הכל, כמו שאתה מסכם בצדק - NO HARM DONE. מכבי ניצחה ובראייה הכוללת של העונה הזאת אף אחד לא יזכור איך מכבי התקשתה מול שרלרואה או כמה הפרש היה ברבע השלישי. עדיין, קטנוניים שכמונו, אפשר להתלונן מדי פעם על ניהול המשחק של דיוויד בלאט. זה לא קורה הרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 18, 2011 9:02 pm 
Hall of Famer

אמרתי שדייויד בא להפסיד את המשחק? איפה אמרתי את זה? ודאי שהוא רצה לנצח אותו. וגם ניצח אותו. הוא רצה לעשות את זה בלי להקריב את השקחנים העיקריים שעוד צריכים לשחק יום אחרי יום. ואת זה הוא עשה.
סמית ואליהו לא היו כשירים לגמרי אתמול, בעיקר לא סמית. אם היה אפשר להימנע לגמרי מלשתף אותם זה היה טוב, ואם מכבי ניצחה את המשחק סימן שלא היה צריך לשתף אותם יותר. בלו היה טוב בהגנה, אבל היה ביום קליעות בינוני, עם כל הכבוד לשלשה עם הקרש שנחשבת לו בסטטיסטיקה. שון ג'יימס היה טוב ברבע הראשון, אבל שותף לקריסה ברבע השני ואחר כך גם במחצית השנייה לא נראה טוב בדקות ששיחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 18, 2011 10:04 pm 
Junior

איפה אני אמרתי שאמרת את זה?

כנראה שנישאר חלוקים לגבי חלק מהשחקנים. אני בהחלט חושב שהיה מקום לשחק יותר עם אליהו ובלו (ביחד, בלו כ3). גם ג'יימס היה צריך לשחק יותר על חשבון הגבוהים האחרים. לאור העובדה שאוחיון שיחק גם שיחק 32 דקות כפי שציינת, אני לא רואה את האסון הגדול בכך ששחקן נוסף היה משחק אתמול, נניח, 25 דקות במקום 20.

ובכל מקרה אני לא מסכים עם ההיגיון של "אם הקבוצה ניצחה סימן שלא היה צריך לשתף אף אחד יותר". זה טיעון תוצאתני לחלוטין שמעקר כל יכולת לבקר את ניהול המשחק של המאמן. נכון, הביקורת היא חכמה שבדיעבד אבל זה הכלי היחיד שיש לנו, פרשני הכורסה. סביר מאוד מאוד להניח שבזמן אמת, כל אחד מאיתנו היה מציג ביצועים נמוכים בהרבה מאלה של דיוויד בלאט. זאת הסיבה (אחת מיני רבות, לא כולל שחקני/מאמני עבר כמוך) שאנחנו כותבים כאן בפורום ולא מאמנים ביורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 18, 2011 11:00 pm 
Hall of Famer

כן, מה לעשות, אני חושב ששחקנים שלא לגמרי כשירים שמחכים להם עוד שני משחקים ב-3 ימים רצוי לשתף כמה שפחות, את המינימום ההכרחי, בכלל לא לשתף אותם אם אפשר. אז אי אפשר היה בכלל לא, היה אפשר את המינימום ההכרחי ועובדה שזה הספיק. זה נראה לי כלל בסיס בניהול הסגל שלך ולוח הזמנים שלך. לאור הויכוח הזה נראה שאתה בכלל לא מסתכל על הדברים האלה, ובעיניך החיים כולם הם "הערב הנתון".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 19, 2011 6:01 pm 
Junior

לא לגמרי (מה זה "מינימום הכרחי", למשל? למה לא לנצח משלשה בשנייה האחרונה אחרי שאתה סוגר מינוס 15 ברבע האחרון) אבל זה הופך לדיון תיאורטי לגמרי.

ואגב, קידוש ה"ערב הנתון" על פני ראייה רחבה של העונה הוא כמובן לא המצאה שלי (ואני גם ממש לא חסיד נלהב שלה) אלא כמובן של מכבי כמועדון. זאת אחת הסיבות לכישלון עונת האדריאטית הקודמת בעיניי. אבל זה רציונאל שאתה צריך ליישם על משחקים חסרי חשיבות בראייה הכללית (משחקי ליגה סדירה בישראל או באדריאטית) ולא על היורוליג שהמבנה שלה הוא הרבה יותר טורניר גביע מאשר ליגה. במקום הזה אתה צריך לבוא ברצינות כדי לקחת כל משחק, אחרת זה עלול לפגוע בך בהמשך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 19, 2011 6:19 pm 
Hall of Famer

עם כל הכבוד, משחקי השלב הראשון ביורוליג הם לא עד כדי כך חשובים. ראינו את זה מיליון ת'אלפים פעמים, שקבוצה שעלתה לטופ-16 מהמקום השישי בבית שלה פתאום הגיעה לפיינל פור. משחק מול יריבה חלשה בבית שלך אתה בהחלט יכול לתמרן בו כדי להתחשב בלוח הזמנים שלך, שגם עבור מכבי הוא יוצא דופן, ועדיין לנצח את המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 19, 2011 6:24 pm 
Hall of Famer

ומה עם קבוצתו שעלו מהמקום החמישי בבית שלהן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 19, 2011 7:09 pm 
Junior

מסכים. כנראה שזה המשחק הכי פחות חשוב למכבי בסיבוב הראשון ביורוליג. ועדיין הוא יותר חשוב מ2 המשחקים הבאים של הקבוצה (באדריאטית נגד לובליאנה ובליגה נגד ירושלים). לא קריטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2011 12:30 am 
Hall of Famer

לגביי פארמר וסופו: הראשון ספג מכה חזקה ביד יום לפני המשחק וזה כנראה השפיע. הוא מחוץ לבגל גם מחר. סופו היה חולה יומיים-שלושה לפני המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 65 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att ו 91 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה