WTF כתב:
נכון, הוא לא שחקן שאמור לסיים את הקרירה שלו בקבוצות כמו ז'לז'ניק, אבל מצד שני אני לא רואה במה הוא יותר טוב נניח מיאגודניק/אסקרביץ' בצעירותם. בכל מקרה לא אמרתי שזה מה שיקרה, סתם ייחלתי לזה בעצבים של אחרי משחק. יש לו חוזה חתום ל-3 שנים במכבי, אם ירצו במכבי לקבור לו את הקריירה (מה שאני לא באמת חושב שעשוי לקרות, אפילו בתסריט הכי קיצוני ביקום), הם יכולים.
מקצועית נטו - שלשות מטר וחצי מאחורי הקשת הן לא משהו שהוא עושה כל יום (ביכולת הנוכחית שלו), בטח לא בחמישים אחוז, שחרור הכדור שלו לא כזה מהיר או גבוה, אין לו פוסט אפ חוץ מאיזה סטפ בק מכוער ולא-נורא-יעיל, הוא אטי ברגליים, לא יכול לקפוץ מעל עיתון, שומר זוועתי, אפקטיבי רק כשהמשחק נבנה סביבו, צריך שיטפלו בו בכפפות של משי וגם מצטייר כפרימדונה די רצינית עם אגו גדול - ואפס לויאליות למי שמשלם את המשכורת שלו (לא שציפיתי שהוא יחטיא בכוונה, אבל חגיגות פרובוקטיביות כאלו לא מקובלות בספורט מול מועדון ששיחקת בו ואתה אמור לחזור אליו). את מה שהוא עשה היום, גם דייויד בלו יכול לעשות. לטעמי התקרה שלו היא סמודיש רק פחות טוב (נתונים פיזיים פחות טובים).
ועדיין, למרות כל מה שנכתב פה, הוא פשוט תפר את מכבי היום. רק כשבלו הצליח למנוע ממנו לקבל את הכדור זה עזר, אבל פתח חורים אחרים בריב' או בעזרה בהגנה הקבוצתית שבלו היה אמור לתת. על אליהו אני בכלל לא רוצה לדבר, כי היה ברור שמצ'באן לא סופר אותו עוד לפני המשחק. מצ'באן משחק מאוד מאוד חכם ליד פקוביץ'. מעניין יהיה לראות איך הוא ישחק עכשיו בלעדיו, אבל זאת נקודה למחשבה לבלאט לעונה הבאה, איך להשתמש במצ'באן ליד סופו.
מכבי בבעיה מאוד גדולה לקראת שבוע הבא, בלי פארמר מול ריאל, כשפאפאלוקאס נראה בלי חשק ופשוט אין מי שייצר נק'. לנגפורד אמנם עשה היום כמה חדירות לסל אבל זה נראה כמו עוד אלן אנדרסון, ולא כמו מישהו שיוצר לאחרים ולא רק לעצמו (פארמר).
נותנים לבלאט העונה המון סופרלטיבים וכמעט כולם בצדק, הוא באמת מוציא הרבה מאוד מחלק מהשחקנים שלו, ובונה תכניות משחק פנטסטיות, לפעמים גם מאלתר יפה. אבל לא ברור לי איך עדיין לא ראינו העונה פעם אחת שילוב של שניים מתוך השלושה סופו, ג'יימס והנדריקס ביחד (למעט המשחק האחרון בחיפה, לכמה דק'). במיוחד במשחק כמו היום, הנדריקס וג'יימס היו יכולים להיות מעולים ביחד. גם לשים ליד סופו אחד משניהם זאת תוספת כוח אדירה בהגנה ובהתקפה. ברור שיש לזה מגבלות אבל אני חושב שיש בזה פוטנציאל גדול מאוד, ויותר מזה, מול קבוצות גדולות יותר, בטופ 16 (היחידה שעולה לי לראש כרגע זאת ברצלונה), בלאט יצטרך יותר מסה בצבע.
נק' האור מהיום? פניני קלע שלשה...