סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 2:28 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 26 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 10:33 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
שאלה שעולה מידי פעם ונזכרתי בה עכשיו במשחק של הפועל מול גלבוע.

פסק זמן של הפועל 57 שניות לסיום ביתרון 2 שלהם וכדור שלהם.

השחקן הזר מציע לאדלשטיין לעשות 5 סייד ואדלשטיין בתגובה אומר שהוא לא רוצה תרגיל עם יותר מידי מסירות ואומר להם לעשות היי פיקאנרול פשוט ומשם אלוהים גדול. זה נגמר בשלשה עם הקרש של נאור.

כדור אחרון : אתם המאמנים.

אופן?
פיקאנרול ?
תרגיל מסובך שעובר מספר ידיים ומגיע לפואנטה ספציפית אבל עם סיכוי גם להשתבש אם אחד מהשחקנים לא עשה את תפקידו?

מה אתם אומרים?

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 10:37 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
57 שניות לסוף זה לא ממש כדור אחרון. לדעתי אתה משחק התקפה עם משהו יחסית פשוט שאתה מאומן בו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 10:42 pm 
Junior

אל תהיה קטנוני : כדור של משחק יש לך פסק זמן. על מה הולכים?

אל תגיד משהו פשוט , תן כיוון.

נתתי 3 אופציות הגיוניות :
אופן - אין חשש לדאבל אפ על פיקאנרול או עבירת תוקף בחסימה , שחקן אחד והחלטה שלו ואיתה אתה חי.
פיקאנרול - אופציה די פשוטה עדיין עם החלטה של שחקן אחד שאתה סומך עליו
תרגיל שהכדור זז - משהו מסודר שאמור להביא את הכדור לשחקן שאתה רוצה במקום שאתה רוצה אבל עם אופציה להשתבש (איבוד כדור במסירה , שחקן ששובר את התרגיל)

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 10:49 pm 
Hall of Famer

בעיני זה תלוי מאוד בקבוצה שלך, אבל בגדול, תמיד לנסות ללכת לנקודות החזקות שלה. אם יש לך איזה קובי, ווייד, לברון או דוראנט, אז אופן זו בבירור האופציה העדיפה, אם יש לך מישהו כמו ריי אלן אז תרגיל שבו הוא עובר על כמה חסימות ומשתחרר לזריקה יכול להיות יותר טוב, אם יש לי איזה וויצ'יץ' אז הייתי נותן לו את הכדור בפוסט ואומר לשאר השחקנים לעשות תנועה בלי כדור כדי לפתוח לו נתיבי מסירה ולרווח את המשחק וכן הלאה. בכל מקרה הייתי משתדל לשמור על העניין פשוט, בלי יותר מדי דברים שיכולים להשתבש, ולעשות דברים שהקבוצה בכל מקרה עושה יחסית הרבה ומתורגלת בהם טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 10:56 pm 
Hall of Famer

ובקיצור, מה שאני אמרתי.
ביטלא, אני מקווה שאתה לא מאמן ככה את קבוצת הילדים שלך או מה שזה לא יהיה.
ואתה עדיין חייב לי ארוחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 11:09 pm 
Junior

מה סתומרת ככה?

אני יודע להגיד על עצמי שברמת נערים ומטה אני הולך רק על אופן. בלי חסימה בלי כלום.
חלק מנצחים , חלק מפסידים.

פעם אחת הלכתי על תרגיל שעבר 4 ידיים והסתיים במדורגת לשלשה שנכנסה אבל זה היה עם קבוצה שמאד סמכתי על השחקנים וזה היה בכדור אחרון של מחצית , ככה שזה לא פייר.
עם אותה קבוצה בסיטואציות אחרות הלכנו על אופן.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

נערך לאחרונה על ידי beatla בתאריך א' ינואר 08, 2012 11:10 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 11:10 pm 
Junior

מסכים. לחלוטין תלוי בקבוצה שלך, בהגנה היריבה וכו'.

עם ההגנות בליגה שלנו, ללכת עם היי פיקנ'רול או אפילו סתם OPEN לשחקן אחד-על-אחד טוב זאת החלטה סבירה בהחלט. אין לנו יותר מדי שומרים טובים בליגה ובטח שאין כמעט הגנות קבוצתיות מתואמות. אתה גם מניח שבמהלכים אחרונים (הנחה די מגובה עובדתית) ההגנה יחסית פחות יציבה והשופטים מאוד רגישים כמעט לכל נגיעה בשחקן התוקף.

מול קבוצת יורוליג, OPEN זה רעיון קצת פחות טוב ובאופן כללי הסיכוי שלך להשיג נקודות מול הגנה קבוצתית מתואמת בלי מהלך מתוכנן הוא הרבה יותר נמוך.

יש מאמנים (איוונוביץ' למשל) שיכולים ללכת בפוזשן מכריע על תרגיל של 5-6 מסירות עם הרבה דקויות ואלמנטים שיכולים להשתבש (בק-דור, חסימות מדורגות וכו'). יש גם מאמנים, לא נזכיר שמות, שפשוט ישימו את הכדור בידיים של השחקן הכי טוב שלהם ויגידו לו לקחת אותו לסל. במקרה הטוב גם ישרטטו את המיקום של כל שחקן על המגרש, גם זה לא תמיד.

תלוי בסגנון של הקבוצה שלך, בדרך שבה אתה מאמן אותה וברמת השליטה שיש לך בשחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 11:13 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:

פגשתי אותך בכנס מנהלים מקצועים שאיגוד הכדורסל אירגן (הייתה לך אחלה הרצאה)
באתי לפרוע את החוב ואמרת לי שאתה לא יודע על מה אני מדבר ואתה לא יודע מה זה סל ניוז.

חוץ מזה שמיהרת מאד - אמרת שאתה צריך להגיע ליציע העיתונות.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 11:53 pm 
Sophomore

beatla כתב:

פסק זמן של הפועל 57 שניות לסיום ביתרון 2 שלהם וכדור שלהם.

השחקן הזר מציע לאדלשטיין לעשות 5 סייד ואדלשטיין בתגובה אומר שהוא לא רוצה תרגיל עם יותר מידי מסירות ואומר להם לעשות היי פיקאנרול פשוט ומשם אלוהים גדול. זה נגמר בשלשה עם הקרש של נאור.

כדור אחרון : אתם המאמנים.

בלי קשר לדיון שהתפתח פה, ההחלטה שאדלשטיין קיבל שם היתה מעניינת. הוא היה ביתרון 2 עם כדור אצלו, ומה שהוא אמר לחברה שלו בטיים אאוט זה "אל תמשכו את הזמן". הוא רצה התקפה מהירה יחסית, בלי תרגילים ארוכים, לעבור את החצי, פיק'נרול ויאללה. אם הבנתי נכון, המטרה שלו היתה לשדר לגליל מסר, שהם לא הולכים להתבנקר עד הבאזר, אלא לתקוף ולקחת את היוזמה. לרוב, בסיטואציות האלה, מאמנים מעדיפים לנצל את הזמן כי הוא לטובתם כשהם ביתרון, ארז חשב מומנטום וזה ניצח לו את המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 12:31 am 
Junior

אני דווקא הבנתי את זה אחרת :
יש 57 שניות , יש לנו עוד 2 פאולים לתת. עדיף לזרוק די מהר ואז למרות השימוש בעברות הכדור האחרון יהיה שלנו.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 12:45 am 
Freshman

beatla כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

פגשתי אותך בכנס מנהלים מקצועים שאיגוד הכדורסל אירגן (הייתה לך אחלה הרצאה)
באתי לפרוע את החוב ואמרת לי שאתה לא יודע על מה אני מדבר ואתה לא יודע מה זה סל ניוז.

חוץ מזה שמיהרת מאד - אמרת שאתה צריך להגיע ליציע העיתונות.

צביקה שרף יודע היטב מה זה סל ניוז. פעם אפילו ראיינתי אותו לאתר.
וגם לי אתה חייב ארוחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 12:47 am 
Junior

וגם לי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 1:09 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לא חושב שאופן זה הדבר הנכון כאן, אלא אם יש לך שחקן שאתה סומך עליו שיוציא לך מזה משהו. המשמעות של אופן היא זריקה קשה בסוף ה-24 שזה לדעתי הדבר הכי גרוע שהיית רוצה להשיג כאן. כמו שהרוב כאן אמר - תרגיל מתוכנן פשוט ואני גם אוסיף בלי לנסות לסחוט את השעון עד הסוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 3:29 am 
Junior

לא פיקנ׳רול, לא פיקנ׳רול. או ש׳תה נותן לי גב, או שלא.
ככלל אצבע: הייתי הולך על open. קצת מזכיר לי את ההעדפה שלי בשחמט לבצע כמה שיותר החלפות.
או במילים אחרות, נראה לי שעדיף אחד על אחד מאשר חמש על חמש.
(כמובן שהכל מאד מאד תלוי סיטואציה ושחקנים, שלך ושל היריבה).

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 7:52 am 
Freshman

כמובן שהכל תלוי סיטואציה, אבל בגדול:
קודם כל, 2 שחקנים נוגעים בכדור, לא יותר מזה, לא צריך הרבה מסירות כדי שמישהו ישבור תרגיל/יאבד/יעשה שטות.
לגבי חסימות וזה, אין בעיה עם מדורגות או דברים מסובכים כדי לשחרר שחקן.
בסופו של דבר, כנראה בידוד (יכול להיות של גארד, יכול גם להיות של גבוה בצבע) והרבה ריווח, או פיקאנרול והרבה ריווח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 11:03 am 
Hall of Famer

אתם אשכרה מתייחסים לשחקנים כאילו הם קבוצת קטסל שאתמול נפגשו. משהו ישתבש, מישהו יאבד כדור וכו'.

בעיני אופן זה הדבר הכי פחדני שיש בכדורסל. המאמן לא לוקח אחריות, שם את הכדור בידיים של השחקן שלו. ניצחנו? כולם גדולים, הפסיד? מה אתם רוצים, נתתי ל-X הזדמנות לנצח והוא החטיא.

במהלך כל המשחק, אנחנו כמעט לא רואים אופן במהלך ההתקפה, כנראה בגלל סיבה, זה לא המהלך ההתקפי המבריק במיוחד ובעל הסיכויים הגבוהים. אבל ככל שהשניות מתקרבות לסוף המשחק, קבוצות מזיזות 4 שחקנים לפינות ונותנות לכוכב את הכדור לבד. אם אופן היה מהלך כל כך בטוח, שעליו אתה הולך כשאתה חייב לנצח משחק, למה בדיוק זה לא תרגיל רוטיני בספר התרגילים של ההתקפה?

במצב כזה אני לא אומר שצריך ללכת על איזה תרגיל סופר מתוחכם שמביא אותך לאליהופ או שלשה מהפינה, אבל כן צריך ללכת על תרגיל שאתה מיומן בו. פיק אנד רול זאת אופציה סבירה. באן.בי.איי רואים הרבה יותר פעמים תרגילים בסיום מאשר בארץ. דרך אגב, גם בידוד לשחקן אחרי תרגיל, כשהשחקן במקום שבו הוא רוצה את הכדור וביתרון על המגן, זה אופציה מצויינת וממש ממש לא אופן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 11:57 am 
Sophomore

OPEN אכן מעביר חלק מהאחריות מהמאמן למתקיף, למגן ולשופטים, לכן נדמה לי שזו האופציה המועדפת (אולי אפילו תת הכרתית).
לדעתי (כמובן תלוי הקבוצה שלך היריבה וכו'), יש משהו באפקט של לדמות אופן ואז לעשות תרגיל קצר ופשוט (פיקנ'רול או חסימה בוויק סייד) שמוציא את ההגנה והשופטים משיווי משקל (בראש שלהם הם מצפים למהלך אחד על אחד והשומרים האחרים פחות ערניים) ולכן זו האופציה המועדפת עליי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 2:57 pm 
Sophomore

אני הולך על תרגיל או תנועה שהקבוצה מכירה וצריך רק להזכיר ולא ללמד.
אני הולך גם על משהו שמערב שניים או שלושה שחקנים ובכל מקרה מערב תנועה של שחקן מה-weakside למרכז הקשת כדי למשוך את העזרה בהגנה החוצה ולהשאיר את הצבע פנוי, גם אם הוא לא מתוכנן לקבל את הכדור.

מעבר לזה אני מעוניין במשהו קצר שכולם יודעים איך הוא אמור להסתיים, כדי שיהיה אפשר לרדת להגנה/ללכת לריבאונד התקפה בצורה מסודרת.
שתי מסירות, בידוד לתלישה, זה ההעדפה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 6:39 pm 
מנהל פורום

לדעתי לאופן בהתקפה האחרונה (והבאמת אחרונה) יש סיבה אחת לפחות שהיא מקצועית נטו (מעבר לעניינים כמו למי יש ביצים וכיוצ"ב) - כשאתה מעוניין לתזמן את ההתקפה שלך שתסתיים ברגע מסוים, הגיוני לשים את הכדור בידיים של אדם אחד ולתת לו לקבל את ההחלטה (אגב, זו לא חייבת להיות זריקה - בניצחון של הפועל על בורסה בעונת הפיצה זה נגמר עם אסיסט של ולדמן לצ'ורה). תרגיל שמערב כמה שחקנים זה משהו שהרבה פחות קל לשלוט בו.

אבל זה תקף באמת רק להתקפה אחרונה. בשאר ההתקפות אני מסכים לגמרי עם עמוס, בהסתייגות שאם התרגיל הכי טוב שלך זה אופן אז אין סיבה שלא תשחק אותו (וגם במהלך המשחק). הפועל של שרף (לא שזו דוגמה מופתית במיוחד) שיחקה המון אופן לדורסי, זה לדעתי היה התרגיל הכי נפוץ שלה (ואפילו קראו לתרגיל בשם המקורי "אופן").

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2012 12:06 pm 
Sophomore

ביטלא - הדבר הראשון הוא לקחת פסק זמן [בטוח שאתה מבין] :)

עמוס - אני מבין את הרעיון, אבל אני מעדיף לצאת מתוך נקודת הנחה שברמת הלחץ והאדרנלין של שניות מכריעות קשה יותר להביא לידי ביצוע תרגילים שהם מתוחכמים או מיועדים לייצר תנועה ויותר ממסירה-שתיים. ההגנה דרוכה בהרבה, אגרסיבית יותר וסביר שלעתים תקבל גם יותר קרדיט מהשופטים ולא ישרקו בכל דחיפה קלה. תרגיל מתוחכם, במידה ולא עובד [וחזקה על תרגילים ברגעי סיום שידעו להשתבש, גם ברמת הבוגרים], זורק אותך לסיטואצית אלתור מאוד לא נוחה [כדור בידיים של השחקן שלא רצית שייקח את הזריקה עם שעון שאוזל, עמדת זריקה לא נוחה בלי יכול לצאת משם בכדרור, בלי זוויות מסירה וכד']. במצב שבו צריך לאלתר, וסביר מאוד שזה יקרה בשניות האחרונות, אני רוצה את הכדור בידיים של המאלתר הטוב ביותר שלי.

העדיפות מבחינתי ברגעים מכריעים [כמובן שהכל תלוי נסיבות] היא להיי פיקנרול. קבוצות רבות, במיוחד כשהשעון מתקרב לסוף, נוטות לבצע חילוף אוטומטי בהתקפה אחרונה כדי לא לקבל סל טיפשי מחוסר תיאום. אפשר להגיע מכאן יותר בקלות למיס-מאץ', לייצר אופן לגארד, להכניס כדור פנימה מגבוה לגבוה, פשוט להחריד אבל קל יותר לאלתור ומתאים להתקפה אחרונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2012 12:27 pm 
מנהל פורום

נראה לי שחילוף אוטומטי זה הדבר הכי טפשי לעשות וברור שזה מה שהקבוצה התוקפת רוצה שיקרה. מה שלדעתי בד"כ קורה (או צריך לקרות, אם הקבוצה מגנה נכון) זה שלא מתבצע חילוף בכלל, ושני המגינים מסתערים על מוביל הכדור של הקבוצה השנייה. זה גם לדעתי בדיוק מה שעדי גורדון חשש ממנו בפסק זמן המפורסם ההוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2012 2:51 pm 
Sophomore

ברור שזה מה שהקבוצה התוקפת רוצה שיקרה, בגלל זה אני מעדיף לנסות לכפות את החילוף ולהורות לשחקן להימנע מהטראפ בכל מחיר.
לבצע הסתערות שכזו [בטח כל כך גבוה] זה סיכון שלא כל מאמן ייקח, כיוון שמסירה נכונה של הכדור והקבוצה התוקפת תגיע ככל הנראה לזריקה נוחה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 11, 2012 12:32 pm 
Junior

חילוף זה האופציה הכי פחות מסוכנת (אלא אם מדובר בשחקן שלא קולע ואפשר לעבור אנדר)

כל סיטאוציה של עזרה וחזרה או דאבל אפ תיצור מצב שאתה צריך להתחיל לרוץ לרוטציות והתקפה טובה תגיע לזריקה די פנויה בסוף.
בחילוף התוקף עדיין יצטרך להתגבר על מגן.
בדרך כלל קבוצות לא רוצות לעשות חילוף לא בגלל שהם מפחדות להשאיר את סופו על הרכז (לא לכולם יש סופו) אלא בעיקר לא רוצות להשאיר את הנמוך שלהן על הגבוה היריב.

בהתקפה אחרונה מעטות הקבוצות שייקחו את החילוף לסיטואציה של להכניס את הכדור לגבוה.

אם יש לי גבוה כמו הנדריקס / ג'ימי ארנולד הייתי בהחלט עושה חילוף על פיקאנרול בהתקפה שכזאת.

עמוס - פיקאנרול זה לא תרגיל מסובך מידי שאפשר להגיד שבו המאמן לוקח אחריות לעומת האופן.
אני דיברתי על מצב של תרגיל שכולל 4-5 שחקנים שנוגעים בכדור וכולם מעורבים בו ברמה כזאת או אחרת (חסימה , תנועה לצד הנגדי)

בתרגיל כזה יש מצב של שחקן שמתבלבל (לא כולם גאוני הדור) , יש מצב של שופט ששורק תזוזה בחסימה ומעביר כדור , יש מצב שפתאום השחקן הכי פחות טוב שלך מקבל את הכדור כחלק מהתרגיל ועושים עליו עבירה ששולחת אותו לקו (ולא את השחקן שרצית להגיע אליו) ובאופן כללי יש יותר מצב להסתבך.

נתת את הכדור לשחקן הכי טוב שלך , במקרה הרע יעשו עליו עבירה או דאבל אפ והוא יצטרך לקבל את ההחלטה הנכונה , מאמן בכל מקרה בידיים של השחקנים שלו בסיטואציה הזאת , לעשות אופן או פיקאנרול זה לבחור בידיים של איזה מהשחקנים שלך אתה מעדיף להיות.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 11, 2012 12:39 pm 
מנהל פורום

ספר את זה לפארגו שחגג על החילופים האוטומטיים של הפועל ועל השמירה של האנטר. כל גארד ברמה גבוהה ירצה לדעתי לראות עליו את הגבוה של היריב, בטח אם זה כזה מהסוג שאתה עושה לו אופן בהתקפה האחרונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 11, 2012 1:04 pm 
Hall of Famer

ספר את זה גם לאדריאן יוטר, שנחשב לאחד הגבוהים השומרים הכי טוב בליגה שלנו, שאכל שני סלי הפסד רצופים על הבאזר משחקנים נמוכים באחד-על-אחד אחרי חילוף.

בסופו של דבר, איך שלא תהפוך את זה, זה תלוי בשחקנים הספציפים שלך ושל היריבה שלך. יש לך גבוהים שיכולים לרוץ עם גארדים? יש לך נמוכים קשוחים שיכולים להילחם עם שחקנים גבוהים וחזקים מהם? אם אתה המגן, יש ליריבה נגר שאפשר לרמות ממנו ולהביא דאבל-טים? ואם אתה המתקיף, חשוב יותר מכל, יש לך איזה משהו פשוט שכבר התאמנת עליו ותרגלת אותו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 26 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: B.Grant44, Google [Bot], uriel17 ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה