סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 5:11 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 111 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: לפיד לפוליטיקה
הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 6:55 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1611853

הקיטשיות במלוא עוזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: לפיד לפוליטיקה
הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 7:04 pm 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

אין למי להצביע, אם הוא מבטיח לדפוק את הדתיים כמו אבא שלו, הקול שלי יילך לו. אם קרנית גולדווסר מצטרפת- אין בכלל התלבטות- היא יכולה להיות כל מה שציפי לבני לעולם לא תהייה.

We went from Princeton offense to Lower Merion offense.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 7:17 pm 
Hall of Famer

משעשע איך בנאדם יכול לצבור כל כך הרבה פופלריות בלי להגיד כלום.
נראה מה יקרה כשהוא יצטרך אשכרה להביע דיעה ולא רק להסתרק יפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 7:19 pm 
Junior

לא הולך להצביע לו, אבל אני אשמח לראות אותו מקבל את ה-15 מנדטים שהוא הולך לקבל. החרדים והכלומניקים מש"ס הביאו את זה על עצמם בחזירות בלתי נלאית ושוד של הקופה הציבורית בשנים האחרונות. מה גם שלפיד, קיטשי ומעצבן ככל שיהיה, הוא דמוקרט בנפשו, לא פשיסט כמו נציגי נוער הגבעות שיושבים בכנסת כיום. אני בטוח שיש ליכודניקים שסולדים מההתנהלות שלהם, אבל בחיים לא יצביעו עבודה. אולי לפיד זה הפתרון עבורם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 7:28 pm 
Hall of Famer

כן, מצד שני לפיד הוא גם אדיוט מדופלם, שכותב טורים ברמה ובבגרות נפשית של ילד בכיתה ז'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 7:40 pm 
Junior

נו, סו וואט. הוא לא הטיפש ביותר שיישב בכנסת. ממילא לא צריך להיות אינטליגנט גדול כדי להיות ח"כ מוצלח, אף אחד לא חושב שכחלון היה יכול להיות פרופסור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 9:51 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
אהמ. כחלון אולי פרופסור לא יהיה, אבל הוא ממש, ממש לא איש טיפש. לאן שהוא מתעל את האינטיליגנציה זה סיפור אחר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 10:12 pm 
Hall of Famer

לפי השמועות, הליכוד כבר מתכנן להביא קונטרה ליאיר לפיד - צדוק "טייסון" כהן. :twisted:

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 10:28 pm 
Junior

עם המזל שלנו קצובר עוד ירוץ עם פייגלין בליכוד ובכלל אנחנו נהיה טהרן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 9:23 am 
Senior

Amos Gueta כתב:
אהמ. כחלון אולי פרופסור לא יהיה, אבל הוא ממש, ממש לא איש טיפש. לאן שהוא מתעל את האינטיליגנציה זה סיפור אחר...

גם לפיד לא טיפש.
אולי הוא פופוליסט, אולי לא מעמיק במיוחד אבל אני לא בטוח שעמקנות היא מה שפוליטיקאי ישראלי צריך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 9:26 am 
Hall of Famer

בגדול אני מסכים עם מה שנאמר כאן: על אף הפשטנות והפופוליזם, לפיד לא יהיה הטיפש ביותר בכנסת וכנראה גם לא המושחת ביותר. ובכל זאת, יש לי הרגשה שהוא יהיה פארסה, ולו מכיוון שהוא התרגל כל כך להיות בחוץ ולצעוק לכולם איך עושים את זה יותר טוב, ודברים שרואים משם וכו'. בקיצר, כמו אבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 10:55 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ורק אני חושב שעד הבחירות כבר לא יישאר ממנו כלום?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 11:02 am 
Hall of Famer

לא רק אתה, קודוס! (סליחה, יצא לי הראי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 11:20 am 
Hall of Famer

אם אכן לא יצא ממנו כלום עד הבחירות, זה יוכיח כמה צודק חוק הצינון לעיתונאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 11:43 am 
Sophomore

ראיתי סקר הבוקר וחשכו עיני. הליכוד עם 27 מנדטים ואחרי זה 5-6 מפלגות עם 5-17 מנדטים. איך אפשר לנהל מדינה עם כזאת פרגמנטציה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 11:48 am 
Hall of Famer

בקיצור חגי - תצביע ליכוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 12:03 pm 
Sophomore

בעעע. לא רוצה להכניס את האלקינים והפייגלינים לכנסת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 2:22 pm 
Hall of Famer

כמו שזה נראה עכשיו, יש יותר סיכוי שהקול שלך יכניס את המרידורים והמיכאל איתנים לכנסת....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 4:40 pm 
Freshman

אחרי לפיד (שעוד לא הודיע רשמית ולמעשה בינתיים מכחיש את הדיווחים), נועם שליט הודיע היום כי בכוונתו להתמודד בפריימריז במפלגת העבודה.

האמת, שעם כל הכניסות המצחיקות האלו לפוליטיקה, יש לי תחושה שאחד מן הבאים יבוא מהספורט, ושהשמועות על עזיבה לצורך התמודדות על ראשות האיגוד לא היו מדוייקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 4:48 pm 
Hall of Famer

אני אהייה ראש הממשלה הבא של ישראל, כן אדון אוחנה, על אפך ועל חמתך אני אהייה ראש ממשלת ישראל!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 4:54 pm 
Junior

bill_tipesh כתב:
אחרי לפיד (שעוד לא הודיע רשמית ולמעשה בינתיים מכחיש את הדיווחים), נועם שליט הודיע היום כי בכוונתו להתמודד בפריימריז במפלגת העבודה.

האמת, שעם כל הכניסות המצחיקות האלו לפוליטיקה, יש לי תחושה שאחד מן הבאים יבוא מהספורט, ושהשמועות על עזיבה לצורך התמודדות על ראשות האיגוד לא היו מדוייקות.

מה מצחיק ב"כניסות המצחיקות" האלה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 5:58 pm 
Sophomore

זה קשור רק בערך לנושא הת'רד (או לפחות לחלק ממה שהתפתח ממנו קודם...) אבל לא רציתי לפתוח על זה ת'רד חדש.
משהו שכתבתי וניסיתי לפרסם במקומות שונים של הציונות הדתית. נכתב לפני כשבועיים. תעשו עם זה מה שאתם רוצים כולל להסתכל על האורך ולהגיד 'נראה לו באמת שאני אקרא את זה??'. רק בלי גסויות.

חוד החנית (הלא נכונה)
אנו, בעולם הציונות הדתית, נוטים לחשוב על עצמנו כעל חוד החנית, ובצדק. הרי אנחנו הכי קרביים, הכי מתיישבים, הכי מתגרענים תורנית בעיירות פיתוח ובכלל הכי הכי בכל מקום. ובאמת, הנתונים מגבים. קשה לשבוע מהנתונים המדהימים המדברים על האחוז הגבוה של קצינים דתיים-לאומיים; קשה למצוא דתי-לאומי שיתחמק ממילואים וכנראה שלא נמצא עוד ציבור שמיטב בניו (ובנותיו...) בוחרים לגור בפריפריה החברתית-גיאוגרפית של המדינה. ובהתאם לחשיבה זו- על פינו יישק דבר ושכולם יעברו לדום.
אלא שטעות קריטית בידינו- אנחנו מקפידים להימצא בחודה של החנית הלא נכונה.
בתפיסה הכללית בה אנו בעולם הדתי-לאומי אוחזים, המושג 'פרט' הוא כמעט מוקצה, קל וחומר כשהוא לא מביע את הרעיון של היטמעות הפרט בתוך הכלל, קל וחומר בן בנו של קל וחומר כשלדעתנו העיסוק בפרט עיקרו הוא ההוצאה מהכלל. אלא שבהוויה הציבורית בשנים האחרונות, המושג 'פרט' רוצה להדגיש משהו אחר- זכויות הפרט. החנית היום כבר לא נמצאת בצבא וגם לא בהתיישבות. החנית היום היא החנית החברתית, חנית השוויון האזרחי כשיושבי האוהלים הם החוד החדש.
ואנחנו לא שם ואנחנו מכירים בטעות אך לא לומדים לקח.
הבנו את הטעות בפעם הראשונה לאחר הגירוש מגוש קטיף. עד אז דיברנו בשפת הארץ וההתנחלות כששאר העם דיבר בשפת הביטחון (המדומה) ושפת שלום החיילים. כשניסינו לשנות שפה ולדבר 'פנים אל פנים' כבר היה מאוחר מדי.
זה המשיך במחאה החברתית של הקיץ האחרון. הארץ רעשה, געשה, רחשה וקישקשה. ונחנו, מה? מאומה... הציבור הדתי-לאומי נמנע בהמוניו מלהגיע לשלל המחאות שנגעו אף בו באופן ישיר ושכח לעלות על קטר המחאה (שבינתיים הפך לקורקינט...) בתירוצים שונים ומשונים.
אחת מתוצאותיה של גלות אידיאולוגית זו היא אופיו של גל הפולמוסים הנוכחי בסוגיות דת ומדינה- שירת נשים, הפרדה באוטובוסים, ואפילו סוגיית תג מחיר שבכוונת מכוון משורבבת לשיח. בל נטעה- המכנה המשותף כביכול של הנושאים הנ"ל, 'הדרת נשים', הוא לא באמת המכנה המשותף הנמוך ביותר. המכנה המשותף הוא תחושתו של ציבור הולך וגדל מהחברה החילונית החש כי דורכים לו על זכויות הפרט, על זכויות החרות והבחירה החופשית. לא מרשים לו להתחתן איפה שהוא רוצה, למות איך שהוא רוצה, לנסוע בתחבורה ציבורית ככל העמים, ללבוש מה שהוא (היא...) רוצה וללכת איך שבא לו (לה...). קרוב מאוד היום בו הסאה תוגדש והציבור ייצא להפגנות ענק כנגד הממסד הדתי בכללותו ואוהלי המחאה יוחלפו בחתונות אזרחיות המוניות ובשיירות הנוסעות בשבת תוך שירת נשים רועמת.
ואיפה אנחנו? כנראה שבמקום אחר...
האמת היא, שהבעיה חמורה אף יותר. אף אם מי מהציבור הדתי-לאומי יקום ויקים קול זעקה כנגד ביזוי נשים אך בחטף יבקש גם לשמור בכל זאת על חדרי כושר נפרדים; ינסה להסביר בטוב טעם את החשיבות בשמירה על הממסד הרבני כגוף היחיד שמורשה לחתן במדינה; אפילו אם רבנים מהציבור הדתי-לאומי מביעים את הסתייגותם הנחרצת ואת שאט הנפש שלהם מגילויי אלימות למיניהם, קל וחומר כשהם מופנים לחיילי צה"ל, אך יביעו הזדהות ולו קלה שבקלות עם חיילים המבקשים שלא לשמוע שירת נשים, אפילו אז קולם יעומעם באשמת הכיפה שעל ראשם. כל עוד הממסד הרבני דתי-לאומי מנסה לייצג גם את 'עמדת התורה' שלפעמים, מה לעשות, מנוגדת לתפיסה האזרחית הרווחת בציבור, דעתם לא רק שתצומצם אלא גם תבוטל ותוכנס לתוך הקטגוריה של הדתי הפרימיטיבי והכופה. באווירה הציבורית-תקשורתית הנוכחית הדרך היחידה של אדם חובש כיפה להיכנס לתוך התחום של מביעי הדעות הלגיטימיות היא לוותר על ערכיו הדתיים לגמרי. כשהציבור הדתי-לאומי על גווניו השונים נתפס ככזה שכל המעניין אותו הוא שלמות הארץ והשמירה על הצביון הדתי של המדינה, הוא הופך למוקצה גם כשהוא מנסה להביע דעה מורכבת. מה לעשות, זכויות הפרט הן לא המגרש הביתי שלנו וכשמגיעים למגרש חוץ, הבריון השכונתי (התקשורת) יכול לעשות לאורח החלוש ככל העולה על רוחו.
כדי להיות בחודה של אותה חנית אזרחית, כצעד שני עלינו להפנים אל שורשנו את המוסר היהודי-תורני. מוסר המדבר על 'חביב אדם שנברא בצלם'; מוסר של חסד, צדק ומשפט; דאגה לגר, ליתום ולאלמנה. עלינו לחזור אל סיפור הבריאה של 'ויברא אלהים את האדם בצלמו, בצלם אלהים ברא אותו, זכר ונקבה בראם'; לחזור אל המקומות שמדברים על הדרישה המוחלטת ליושר ואפילו להתחיל לדבר על שלום עם שכנינו.
התוצאה של אותה הפנמת מוסר עליון תהיה הצעד השלישי שיהווה הובלה מעשית של כל אותם ערכים גבוהים. אנחנו נעמוד בראשם של ארגונים הקוראים לזכויות אדם באשר הוא אדם; נכתוב אין ספור מאמרים וספרים בגנות ניצול עובדים ועובדות; במצע מפלגותינו נעמיד בראש ובראשונה את חובתה של המדינה להתייחס בשוויון לכלל אזרחיה ללא הבדל דת גזע ומין; נתגייס בהמונינו למקצועות החברתיים- הוראה, עבודה סוציאלית, מדיניות ציבורית וכו'; הגיבור החברתי בבית הכנסת יהיה לוחם החרות והחופש.
אין זה אומר שאנחנו הופכים להיות ליברלים קיצוניים. אין אנו נכנעים לתכתיבי התקשורת ואין אנו נסחפים אחרי אופנת פרט כזו או אחרת. זה אומר שאנחנו מרוויחים את הזכויות הציבוריות שלנו תוך קיום התורה באופן מלא. אותו אחד שנאבק נגד ניצול עובדים זרים מרוויח את הזכות להיאבק למען מדינה עם רוב יהודי; מי שיוודא שחיילי צה"ל המשרתים ביו"ש, עושים זאת ללא רבב ותוך התייחסות אנושית ככל הניתן לכלל תושבי האזור, מרוויח את הזכות לטעון טענות מדיניות; מי שיקפיד על כשרות חברתית ועל תו תקן חברתי יוכל לדרוש בגאון גם שירות מכבד וצנוע; מי שיעמוד (תעמוד?) בראש ארגון למען השוואת שכרן של נשים במגזר הציבורי יוכל להביע דעה על הדרת נשים...

יש עוד פסקת סיום אבל זה לגמרי לדוסים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 6:00 pm 
Sophomore

hagai_sela כתב:
ראיתי סקר הבוקר וחשכו עיני. הליכוד עם 27 מנדטים ואחרי זה 5-6 מפלגות עם 5-17 מנדטים. איך אפשר לנהל מדינה עם כזאת פרגמנטציה?

אכן, קשה לדמיין קואליציה שבה יש, נגיד, מפלגה אחת עם 27 מנדטים, עוד אחת עם 15, אחת עם 11, שתיים עם 5 כ״א ואחת מזדנבת עם 3. זה בחיים לא יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 6:14 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני דווקא חשבתי לרתום את הידיעה לכיוון יותר פרודוקטיבי ולתהות מי כדאי שיצטרף לרשימה של לפיד. מה הסיכוי שנראה פעם אחת רשימה ממש אטרקטיבית שיהיה שווה להצביע בשבילה רק כדי להכניס את המקום העשירי ברשימה. בקיצור, ההיפך הגמור מקדימה (ושמות כמו מנחם בן ששון או יצחק בן ישראל אלה שני אנשים שנפלטו מקדימה והייתי שמח מאוד לראות במפלגה כזו).

בכלל, עם השיממון הנוכחי אני עוד עלול למצוא את עצמי מצביע למפלגה הזו בטעות (כמובן, אם היא לא תהפוך לשינוי 2).

ואגב, שמות מצחיקים ומועמדים ספורטיביים, אני תוהה איך אורנה אוסטפלד תהיה בפוליטיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 09, 2012 6:46 pm 
Hall of Famer

רעננה, קראתי הכל, מאד יפה וקולע - לפחות מהזווית החילונית שלי. אני מנחש עם זאת שדעתך היא מיעוט בקרב בני המחנה שלך, אבל זו רק תחושתי (ואולי בעצם זה בדיוק מה שהמאמר שלך בא לומר - שהרי זו התחושה שההתנהגות של המחנה יוצרת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 111 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה