בשעה טובה יתחיל מחר הטופ 16, אז זה נראה לי זמן טוב לתת פריוויו קצר למה שהולך להיות שם. בית E - צסק"א, אולימפיאקוס, אפס אנאדולו וגלאטאסריי הבית של צסק"א, שהיא כמובן פייבוריטית ברורה. בהחלט עשויה לסיים גם את השלב הזה בלי הפסד, הכל תלוי במצב הבריאותי של השחקנים שלה ואולי בצורך לתת דק' מנוחה במשחקים האחרונים שכנראה יהיו לפרוטוקול בלבד. הקרב על המקום השני ילך כנראה עד הסוף בין אולימפיאקוס לאפס, לא רואה סיכוי שגלאטאסריי יתנו פה פייט. במקרה הטוב יגנבו משחק מאחת מהן (נניח את אפס). גם אולימפיאקוס וגם אפס של השנה הן קבוצות בינוניות פלוס ולא יותר, לא יציבות מספיק. אולי' פשוט התקצרה מאוד העונה אבל התחזקה בפגרה באייסי לואו. זה שינוי מרענן שיתן לספאנוליס לנוח קצת יותר, אבל בעיקר יהיה מעניין לראות אותם ביחד על המגרש. בכל מקרה בינתיים הם עוד מנסים להתחזק באחת מעמדות הפורוורד. אפס גם כן התחזקה בעמדת הרכז, עם אוליבר לפאייט הבלאגניסט של פרוקום, אקס פרטיזן גם כן. הימור שלי - אפס יעלו, בזכות העומק. בכל מקרה, השאלה המעניינת באמת היא האם צסק"א יצליחו לסיים גם את השלב הזה בלתי מנוצחים, מישהו יודע אם זה אי פעם קרה, שקבוצה סיימה את שני השלבים בלי הפסדים?
בית F - ריאל, סיינה, מלאגה, בילבאו אש וניצוצות יצאו מהבית הזה. השילוב של 3 ספרדיות עם סיינה המתאוששת (מפציעות) יכול להביא הרבה הפתעות, ניצחונות חוץ ושלשות על הבאזר. בילבאו כבר ניצחה את ריאל השנה (בליגה), סיינה וריאל הן 2 מהקבוצות המעטות שניצחו את בארסה השנה, בילבאו נתנה סיבוב ראשון יפה ובכלל קבוצה שנלחמת על המגרש. רק מלאגה, סולידית, אבל עקבית, עם קו קדמי חזק (פרילנד, זוריץ') וכישרונות לא רעים בקו האחורי (ואלטרס, רולאנד, פיץ') שמביאים לה גם את המקום השלישי בליגה הספרדית עם רק 4 הפסדים. כל עניין הבית/חוץ פחות משמעותי בבית הזה, לדעתי אנחנו הולכים לראות לא מעט ניצחונות חוץ בבית הזה, אבל למרות כל הפתיחה הזאת אני עדיין מאמין שריאל וסיינה יעלו להצלבה. השאלה מי תהיה ראשונה - ריאל מבריקה יותר אבל מנוסה פחות, סיינה עלולה להגיע לסוף הטופ 16 שחוטה, אחרי שחצי קבוצה כבר נפצעה שם. לא היו התחזקויות מעניינות בבית הזה במהלך הפגרה, אולי חוץ מסיינה שקיבלה בחזרה את בו מקאלב. צריך לזכור שהם איבדו עד סוף העונה את קאוקינאס וכנראה גם לברינוביץ'.
בית G - פנרולקר, פאו, קאזאן, מילאנו בית סופר מעניין ותחרותי מאוד. 4 קבוצות די שקולות, עם יתרון לפאו. הקבוצה מהדרג הראשון (פנר) בהחלט עשויה לסיים במקום האחרון. מילאנו, אם תתחבר, בהחלט יכולה לסיים ראשונה (למרות שאני פחות מאמין שזה יקרה). האיטלקים יצטרכו להתמודד בחודש הראשון של הטופ 16 עם החיסרון של היירסטון הפצוע, ויהיה מעניין לראות את דרו ניקולאס יקח אחריות, ואיך יתמודד הילד ג'נטילה עם הנעליים של גלינארי. פאו כבר הוכיחה העונה שהיא קבוצה פגיעה, ודיאמנטידיס נתן סיבוב ראשון בהילוך נמוך, עם יכולת פחות טובה מהמצופה ממנו. סביר להניח שהוא יעלה את הרמה בטופ 16, אבל אין ספק שפאו איבדה מהעומק שלה השנה וכל אחת מהקבוצות בבית בהחלט יכולה לנצח אותה. גם מייק באטיסט כבר לא בשיאו, דיוויד לוגאן לא ממש נכנס לנעליים של ניקולאס ואלכס מאריץ' עדיין לא חזר מהפציעה של שנה שעברה... קאזאן קבוצה נהדרת, מלאה בגאנרים מנוסים וקיבלה עכשיו תוספת לא קטנה - בוסטיאן נאכבר. חוצמזה, זאת קבוצה מאוד ביתית, ועם שחקנים שנולדו למשחקים המכריעים - גריר, דומרקאנט, קלי מקארתי המזדקן. מתחת לסל יש להם את סבארסנקו וניית'ן ג'וואי הקציצה. הימור שלי - העולות יהיו פאו (1) וקאזאן (2), סקריולו יפוטר וספאחיה יחליף קבוצה בסוף העונה. בכל מקרה, זה הולך להיות הבית הכי מעניין.
בית H - בארסה, מכבי, קאנטו, ז'לגיריס את המקום הראשון אפשר לשמור לבארסה. קשה לי לראות את מכבי מנצחת אותם בנוקיה בהפרש גדול מההפסד בספרד. גם אם זה כן יקרה, מכבי תשמיט איזה משחק בקובנה/קאנטו. מכבי כנראה יסיימו במקום השני, אבל בהחלט יש מקום להפתעות. קאנטו נראית לא רע והיא קבוצה מאוד ביתית, שהתעבתה קצת בפגרה (גרג ברונר). ז'לגיריס התחילה את העונה נורא, עם 1-5 ביורוליג והפסדים בליגה המקומית (לקבוצות שהם לא ריטאס, שזה בערך כמו הפסדים של מכבי בארץ...), אבל אז נגמרה השביתה בNBA, טיי לאוסון התחיל לפרוח - אבל במקום אחר, סוני ווימס המשיך לפרוח בז'לגיריס ופתאום הם התחילו לנצח, ועלו שלב. עכשיו הם כבר נראים הרבה יותר טוב, ולמרות הדיבורים על חיזוק, כרגע הם לא הביאו אף אחד. גם ז'לגיריס קבוצה מאוד ביתית, מקום שלא קל לנצח בו. כמו שכבר דובר ונותח פה, שלושת המשחקים הראשונים יקבעו במידה רבה את הסיכויים של מכבי לעלות, ויחד איתם את מצבן של שאר הקבוצות כמובן. הימור שלי - בארסה ומכבי יעלו, למרות הפסד של מכבי בקובנה/קאנטו והפסד בית לבארסה.
וכך תראה ההצלבה: צסק"א - סיינה ריאל - אפס פאו - מכבי בארסה - קאזאן
|