נורטון כתב:
ולי אם כבר יש שאלה.
נניח שיש לי חבר'ה (אמריקאים, קולומביאנים, ברזילאים, לא משנה מאיפה בדיוק) שרוצים להגיע לארץ לכמה ימים, ואז לנסוע לאיזה יום יומיים לפירמידות ויום יומיים לפטרה. ונניח גם שיש לי דרכון אמריקאי.
כמה זה בטוח או מסוכן בשבילי להצטרף אליהם?
לדעתי לא תהיה לך שום בעיה.
1. צרפת-בגיל 10, טיול בת מצווה של אחותי יחד עם ההורים ומשפחת חברים. התחלה ביומיים יורודיסני ומעבר לעוד איזה 5 ימים בפריז עצמה. לא זוכר מזה הרבה חוץ מאחותי מחכה איתנו 45 דקות בתור לרכבת ההרים אינדיאנה ג'ונס, ורגע לפני שעולים-בורחת תוך כדי שהיא מסבירה לעובד צרפתי המום (בעברית) שיש לה פיפי.
2. איטליה-טיול הבר מצווה שלי, 10 ימים ברומא וצפונה עד חזרה מונציה. אחלה, אחלה, אחלה של טיול. איטליה מהממת, אמא שלי דוברת את השפה ומרגישה בבית, ואני בתור נער עמוס הורמונים חוטף הלם וזקפה מתמדת ממה שאני רואה בחופי הים, בריכות השחייה ולפעמים סתם כך ברחוב. אפילו הספקתי לראות קצת את סדרת הגמר בעונת הכוכבית הקודמת בין סן אנטוניו לניקס, באיזה בית מלון אפלולי בסיינה.
3. קפריסין-חיפשתי לי יעד קרוב כדי לפגוש מישהי אירופאית שרצתה לבלות איתי חופש, אבל לא בישראל. היה סבבה, אם כי לרנקה התגלתה כסוג של בת ים, נאפה סוג של אילת (עם אותו מספר ישראלים בערך) ובדיוק באותו היום שביקרתי בניקוסיה אי אפשר היה לעבור לחלק הטורקי.
4. יוון-יותר נכון, כמה איים במסגרת הפלגה של מנו. כן, אני יודע, תצחקו עליי עם כל הזמרים המזרחיים וזה, אבל תכלס היה נחמד.
5. גרמניה-פעמיים, פעם אחת אצל המשפחה בפרנקפורט כולל גיחה לטיולון שורשים קטן בטרייר, ובשנה שעברה ברלין-המקום המגניב ביותר שהייתי בו מימיי.
6. טורקיה-4 ימים באיסטנבול ביולי האחרון, באמצע הבלגאן הגדול כשלא באמת היה ברור אם כשאני נוחת שם תהיה שגרירות ישראלית או לא. התחיל מבאס (עיכוב של שעתיים בהגעת המזוודות לנמל), אבל העיר מגניבה והאוכל מדהים.