סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 5:31 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 2:44 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אה...

אז תגיד שאתה ימני מטורף (ומה עוד - סדרן בבחירות הפנימיות בליכוד), זה שקול לכל הדיסים גם יחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 2:51 pm 
Sophomore

אצלי כמות הדיסים הייתה ביחס ישר לכמה הורים בכיתה רצו לשלם 3000 שקל כדי שהילד יקבל 25% תוספת זמן במבחנים.
למרבה הפלא, התופעה הזאת זולגת לאוניברסיטה. אני עדיין לא מבין איך מתכנת שעשה תואר במדעי המחשב בלי הקלות, אמור להתמודד בראיונות עבודה עם אחד שקיבל עוד שלושת-רבעי שעה אקסטרא בכל מבחן. מה, אני בתור מנהל פיתוח אדחה בחודשיים את העלייה לאוויר של המוצר בגלל שהמתכנת שלי הגיע עם ממוצע 88 אבל הוא צריך מישהו שיחזיק לו את היד בזמן שהוא מקליד?

איך זה בחוג לאנטישמיות בתל אביב?

נערך לאחרונה על ידי dice בתאריך ד' פברואר 01, 2012 2:57 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 2:55 pm 
Sophomore

אגב, מר סומו, הבית השלישי לא הוקם (עדיין). לפי הדעות הליברליות ביותר אנחנו רק בשלב אבן הפינה שלו.
אא"כ מצאת עוד 99 איש שחושבים כמוך, ואז עיריית תל אביב חייבת לתת לכם מבנה ותוכלו לקרוא לו איך שתרצו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 3:03 pm 
Junior

תסלחו לי ואני לא צדיק גדול בעצמי אבל לקרוא הטפות על הבעה בכתב כאשר אנשים כאן לא מבדילים בין "עם" ל-"אם" זה פשוט מצחיק :-)
לא זה לא העניין המהותי, כן זו סתם התקטננות. גם בפורום הראשי זה ממש מפריע לי בעין שחלק מהכותבים הכי טובים פה לא מבינים שכל מהות המשפט משתנה עם הטעות הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 3:06 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
לא דיברתי על לרדד, דיברתי על לא לסבך. יש פער בין לא ללמוד אינטגרלים לבין להיעצר בשבירת עצרת. אתה קצת מנסה להגחיך את הטענות שלי.

אני לא מנסה להגחיך שום דבר - אתה זה שקיטר על לימוד לוגריתמים. לוגריתמים זה בערך השלב הראשון שבין לימוד חשבון פר סה ולימוד של דברים שהם קצת יותר מופשטים ויותר מתמטיים.

דייס, היום לומדים תורת היחסות הפרטית כנושא חובה? בזמני זו היתה יחידת בחירה בחמש יחידות, בדיוק כפי שמתוארת האבולוציה בכתבה. ואצלנו לפחות לא למדו אותה.

ומה אתם רוצים מתקבולת כיאסטית? מ-11 שנות לימוד תורה/תנ"ך/אנא עארף זה הדבר היחיד שנשאר לי.

(ורן, אני די מעריך את יכולת הכתיבה שלי, אבל אני מתבלבל כל הזמן בין "עם" ו"אם", כמו לא מעט שגיאות הקלדה אחרות כשכותבים מהר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 3:14 pm 
Sophomore

אני חושב שלכולי עלמא, שגיאות הקלדה נסלחות.
ראובן, המשכתי את מה שאמרת - תורת היחסות היא נושא בחירה. נראה לך שילמדו אותה כחובה? בקושי יש זמן ללמד 3 נוסחאות באופטיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 3:36 pm 
מנהל פורום

אוקי ראובן, נניח וזה אכן אחד השלבים הראשונים במעבר למתמטיקה, השאלה שלי היא למה צריך את זה כחובה לכל אחד שמסיים בית ספר?
בכ"ז, מידות מסוימות של הפשטה ניתן להשיג גם בלי להיכנס לשיח מתמטי כל כך עמוק.
פרט לכך, אני לא יוצא פה נגד המתמטיקה באשר היא, אלא נגד שיטת הלימוד ואופי הלימוד הכללי לאורך כל השנים ולרוחב כל המערכת.

ולגבי התקבולת הכיאסטית, זה שאתה זוכר רק את זה מלימודי תנ"ך מוכיח את הנקודה שלי. אין למושג הזה שום שימוש לרוב האנשים בעולם, ועדיין הוא מושג חובה. במקום נניח שתישאר איתך היכולת לקרוא את התורה/תנ"ך ולהבין אותו למרות משלב דיבור שונה לחלוטין (אני מניח שיש לך, זו רק דוגמה), שתישאר לך היכולת לגזור מסקנות מוסריות-סיפוריות-היסטוריות מהיצירה. במקום זה נשארת לתלמיד בוגר המערכת היכולת לנתח צורנית את הפסוק הכתוב. וואללה יופי.

* אגב, אני לא פוסל את האפשרות שאני משמתמש במילה לוגריתם ומתכוון למשהו אחר :? .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 4:32 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
כמו שאמרתי - אני לא פותח את הויכוח האם צריך או לא צריך ללמוד מתמטיקה בתיכון. מה שאני טוען זה שאין שום קשר בין מה שהתלוננת עליו (העדר יכולת ביטוי הולמת ואי יכולת לבצע חישובים פשוטים) ובין ההורדה של מתמטיקה מתכנית הלימודים.

לגבי התנ"ך, זה הפוך לגמרי. ודאי שהיכולות האלה נרכשות, וחלקן במהלך שיעורי התנ"ך. עניין התקבולת הכיאסטית הוא דוגמה למשהו שרכשתי בשיעורי התנ"ך ושלא יכולתי ללמוד בעצמי. בעיני זה גם מושג חשוב ומעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 5:02 pm 
Hall of Famer

אוף, איזה מזל שלמדתי תנ"ך לבגרות של דתיים. לא רק שאין לי מושג מה זה תקבולת כיאסטית, בחיים אפילו לא שמעתי על המונח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 5:33 pm 
Sophomore

הגזמת- גם אצל דתיים לומדים על תקבולת כיאסטית.

סומו- הגזמת לאללה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 5:39 pm 
Hall of Famer

בזמני, לא היה. אם כי יצוין, שלא זכור לי אם באמת נכנסתי לשיעורים בתנ"ך, או שרק עשיתי בגרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 6:49 pm 
Hall of Famer

אם למדת לבגרות היית אמור להיתקל במונח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 6:53 pm 
מנהל פורום

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אוקי ראובן, נניח וזה אכן אחד השלבים הראשונים במעבר למתמטיקה, השאלה שלי היא למה צריך את זה כחובה לכל אחד שמסיים בית ספר?
בכ"ז, מידות מסוימות של הפשטה ניתן להשיג גם בלי להיכנס לשיח מתמטי כל כך עמוק.
פרט לכך, אני לא יוצא פה נגד המתמטיקה באשר היא, אלא נגד שיטת הלימוד ואופי הלימוד הכללי לאורך כל השנים ולרוחב כל המערכת.

ולגבי התקבולת הכיאסטית, זה שאתה זוכר רק את זה מלימודי תנ"ך מוכיח את הנקודה שלי. אין למושג הזה שום שימוש לרוב האנשים בעולם, ועדיין הוא מושג חובה. במקום נניח שתישאר איתך היכולת לקרוא את התורה/תנ"ך ולהבין אותו למרות משלב דיבור שונה לחלוטין (אני מניח שיש לך, זו רק דוגמה), שתישאר לך היכולת לגזור מסקנות מוסריות-סיפוריות-היסטוריות מהיצירה. במקום זה נשארת לתלמיד בוגר המערכת היכולת לנתח צורנית את הפסוק הכתוב. וואללה יופי.

* אגב, אני לא פוסל את האפשרות שאני משמתמש במילה לוגריתם ומתכוון למשהו אחר :? .

אם אתה לא תדע מה זה לוגריתם בתיכון, ומושגים קצת יותר נרחבים מהחשבון הבסיסי, אז אם וכאשר תגיע לאוניברסיטה למקצוע ריאלי אתה תהיה בבור רציני. באוניברסיטה בערך עוברים על כל החומר של התיכון בשבוע הראשון ואם אין לך את הבסיס הזה חזק אתה בבעיה. דווקא החומר ה"מתקדם" הזה הוא אולי הדבר מהתיכון שהכי היה לי לעזר עד עכשיו.
בלי קשר אני מסכים שללמוד על ידי שינון זה לא דבר טוב. אבל בתיכון אין למרבית האנשים את היכולת השכלית לפתח דברים בעצמם רק על בסיס ידע תיאורטי.

לוגריתם:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7% ... 7%AA%D7%9D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 7:06 pm 
Sophomore

הממ.. הגיוני- לטובת אותו מיעוט קטנטן שלומד מקצועות ריאליים באוניברסיטאות, נשקיע בכלל התלמידים במערכת החינוך השקעה חסרת פרופורציות בתחומים שלא יגרדו להם את קצה הציפורן במהלך כל חייהם. מעבר לרווח הישיר שתרוויח בהסטת משאבים מלימודי קצה במקצועות מרכזיים ללימודים משמעותיים במקצועות מרכזיים אחרים, תרוויח גם מתן אפשרות ועידוד מורלי משמעותי לתלמידים שהיום נמצאים בתחתית הסולם.

אין לי פתרון אמיתי אבל ברור לי, גם ובעיקר מעבודתי מהצד של החינוך הבלתי פורמלי, שיש בעיה- נכון להיום משרד החינוך לא מחנך (לפחות לא בתיכונים. בגנים, לפחות בגן של הבת שלי, החינוך נפלא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 7:55 pm 
Junior

החרדים שעושים תואר במקצוע ריאלי (יש לא מעט כאלה, לפחות במכללה שלי), לדעתי לא למדו אפילו פונקציות לפני כן. אני די בטוח שלא שמעו על לוגריתמים בחייהם. ועדיין הם יוצאים מהברוך על ידי שנת מכינה שבה הם משלימים את כל הבגרויות החסרות, ביניהם את כל המתמטיקה שהם צריכים כבסיס לתואר, וכשהם מתחילים את התואר בהנדסת אלקטרוניקה/מדמ"ח בשנה העוקבת, הבסיס הזה יושב להם חזק-חזק בראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 8:00 pm 
Sophomore

נו, ולמי שהולך ללימודים הומניים תעשה מכינה ב4 חודשים. ובמקום זה שלח את כל הילדים בגיל 15-18 למחששה/לים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 8:05 pm 
Hall of Famer

מכבי רעננה זל כתב:
הממ.. הגיוני- לטובת אותו מיעוט קטנטן שלומד מקצועות ריאליים באוניברסיטאות, נשקיע בכלל התלמידים במערכת החינוך השקעה חסרת פרופורציות בתחומים שלא יגרדו להם את קצה הציפורן במהלך כל חייהם. מעבר לרווח הישיר שתרוויח בהסטת משאבים מלימודי קצה במקצועות מרכזיים ללימודים משמעותיים במקצועות מרכזיים אחרים, תרוויח גם מתן אפשרות ועידוד מורלי משמעותי לתלמידים שהיום נמצאים בתחתית הסולם.

אם אתה מדבר במונחי רווח, אז למדינה שמשאב היצוא הגדול ביותר שלה הוא המוחות ושוק ההייטק בהחלט שווה להשקיע בבסיס של חינוך אקדמאי טכנולוגי עתידי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 8:15 pm 
מנהל פורום

מכבי רעננה זל כתב:

אין לי פתרון אמיתי אבל ברור לי, גם ובעיקר מעבודתי מהצד של החינוך הבלתי פורמלי, שיש בעיה- נכון להיום משרד החינוך לא מחנך (לפחות לא בתיכונים. בגנים, לפחות בגן של הבת שלי, החינוך נפלא).

לא יודע על איזה "מיעוט" אתה מדבר שלומד מקצועות ריאליים באוניברסיטאות. אני יכול לספר על אונ' בן גוריון למשל, שאמנם המחלקות במדעי הרוח די חלשות (ואין משפטים), אבל הפקולטה להנדסה היא בי פאר הכי גדולה מבחינת כמות סטודנטים.
וחוץ מזה אתה לומד 5 יחידות בשביל מה אם לא להרחיב קצת באותו המקצוע ואולי אולי גם להכין אותך קצת טיפה וקמצוץ גם ללימודי המשך? רמה של 3 יחידות היא די עלבון לאינטיליגנציה. להגיד שעוד אפשר להוריד משם חומר זה אומר פשוט למרוח את הזמן.
לא הבנתי גם כל כך מה האלטרנטיבות לזה. להרחיב בלימודי ספורט? תנ"ך? ספרות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 8:19 pm 
מנהל פורום

FLASH כתב:
החרדים שעושים תואר במקצוע ריאלי (יש לא מעט כאלה, לפחות במכללה שלי), לדעתי לא למדו אפילו פונקציות לפני כן. אני די בטוח שלא שמעו על לוגריתמים בחייהם. ועדיין הם יוצאים מהברוך על ידי שנת מכינה שבה הם משלימים את כל הבגרויות החסרות, ביניהם את כל המתמטיקה שהם צריכים כבסיס לתואר, וכשהם מתחילים את התואר בהנדסת אלקטרוניקה/מדמ"ח בשנה העוקבת, הבסיס הזה יושב להם חזק-חזק בראש.

א. יכול להיות שזה קשור לזה שאתה מדבר על מכללה, אבל אצלי באוניברסיטה ניתן לספור את כמות החרדים בפקולטה (סדר גודל של כמה אלפי אנשים) על 2 ידיים.

ב. ברור שבשנה מכינה בגיל מאוחר ובבשלות אחרת, כאשר אתה לומד באופן מרוכז כל השנה רק מתמטיקה ופיזיקה, אפשר לסגור פער של כל התיכון. זה כי הלימודים בתיכון לא אינטנסיביים. כל הרעיון בללמוד משהו בתיכון זה לחסוך את השנה הזו לא? ואגב זה די אקסיומה שאנשים שהם יוצאי מכינה הם במרבית המקרים היותר חלשים בשנתון. סיבה ומסובב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 9:59 pm 
Sophomore

כשאני אומר מיעוט אני מתכוון לכך שמתוך שנתון שלם, מיעוט קטנטן מגיע למקצועות ריאליים. בסביבות חצי בכלל לא מקבלים בגרות, וגם מתוך אלה שמקבלים בגרות, הרוב לא הולכים לאקדמיה וגם באקדמיה- הריאלים עדיין לא רוב, גם אם הפקולטה הגדולה ביותר.

אז להציב לכולם רף שרלוונטי רק למיעוט זה לא במקום. וכבר אמרתי, אני נמצא במקום הנוח שלא צריך להציע פתרונות (למרות שאני מניח שכן- הייתי מוסיף שעות חינוך גופני, שעות כישורי למידה או משהו כזה, שעות היסטוריה, שעות פרטניות וכו').

ולגבי החרדים- גם חרדים שנמצאים בממר"מ ומגיעים לשם כשאין להם שמץ של מושג על איך משתמשים בעכבר (עדות מכלי שני) ומסיימים קורס יוקרתי כשווים לא משכנעים אותך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 10:53 pm 
Junior

שיבר, זה בגלל ש99% מהחרדים ילכו למכללה דתית סטייל מכון לב, כמעט לא תמצא אותם בטכניון/בן גוריון/העברית. אותם חברה למדו בשנת מכינה את כל הבגרויות, לא רק מתמטיקה ופיזיקה, ולפחות אצלנו, רובם הסתדרו מצוין בהמשך.
אם מוותרים בתיכון על לוגריתמים וטריגו והחפירות של מתמטיקה 5 יחידות , לדעתי אפשר להשלים את זה+פיזיקה ב2 קורסי קדם אינטסיביים, תוך 4 חודשים. האם צריך לוותר על זה בתיכון? קטונתי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 11:16 pm 
Junior

מה שעצוב שאפשר גם לסיים ארבע שנים הנדסת חשמל בלי להבין כמעט כלום,ופה אני מעיד על עצמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 02, 2012 12:48 am 
מנהל פורום

איפה נאמר כאן לקצץ מהתכנים של 5 יחידות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 02, 2012 1:38 am 
Junior

אני לא מבין את ההתייחסות למערכת הלימוד התיכונית כאל סל מצרכים.

את הטענה שאתה נותן על מתמטיקה אפשר לתת על כל מקצוע אחר.
אין שם אף מקצוע שהוא ממש חובה בחיים? לצורך העניין למה לי לדעת הבעה אם אני לא מתכנן לכתוב מכתבים רשמיים כל חיי?
או מה איכפת לי מהיסטוריה וספרות ותנך ? הרי אין לי צורך בהם במקצועי העתידי.

לפי ההיגיון הזה בכיתה ו' היינו צריכים לצאת לשוק העבודה או להתחיל כל אחד מכינה למקצוע העתידי שלו.

ילד בכיתה י' או יב' לא יודע מה הוא רוצה לעשות שהוא יגדל... אם לא הייתי לומד פיזיקה ומתמטיקה בתיכון איך הייתי יודע שתחום ההנדסה הוא דווקא זה שמעניין אותי?
מטרת בית הספר היא לא להכין אותך למקצוע העתידי שלך אלא לתת לך ידע וכלים לחשוב. אם זה נעשה או לא זה משהו אחר, אבל כל ילד חייב לקבל טעימה ברמה קצת יותר מהבסיס על מנת לקבל מושג לאיך הראש שלו עובד בכלל ולאיזה כיוון הוא מושך - לאחר מכן שיבחר באיזה מסלול הוא רוצה 5 יחידות ואיזה לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 02, 2012 2:01 am 
מנהל פורום

כל המתמטיקאים נורא רגישים פה בת'רד. הטענה היא כלפי כל המקצועות, לא רק מתמטיקה.

הטענה שלי היא שבית הספר לא נותן לך כלים וידע לחשוב, אלא אך ורק יכולות שינון ודקלום לכמויות חומר גדולות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה