יכול להיות שאני נותן הקלה על אופי רך להרבה מאוד שחקנים, אבל אני חושב שמה שמבדיל שחקנים טובים מאוד מגדולים באמת הוא הפחד מפציעה.
כמה שחקנים כבר יצא לנו לראות שלאחר שהם חוו פציעה קשה הם כבר לא היו אותם השחקנים? ואני לא מדבר על שחקנים שהפציעה אילצה אותם לשנות את אופי המשחק שלהם כי הם איבדו מהאתלטיות (כריס וובר למשל)
אני מדבר על שחקנים רוויי כישרון שעושים את המינימום האפשרי. כפי שאמרתי, מאוד יכול להיות שזה אופי, אבל יש שחקנים עם כ"כ הרבה כשרון והזדמנות לעשות איתו הרבה יותר והם פשוט בוחרים לעשות את המינימום האפשרי, וזה פשוט הורג אותי.
אני פותח את הת'רד הזה בעיקר בגלל דיוויד ווסט. אני פשוט לא יכול לקבל את המשחק הנרפה שלו.
ווסט הוא לא רק אחד הפאוורים הכי מוכשרים בליגה, הוא אחד הפאוורים עם הסל ההתקפי הכי שלם שראיתי בכלל.
למרות שהוא שיחק שנים עם פול, הוא לא באמת צריך רכז שיפעיל אותו. ווסט הוא מהפאוורים הנדירים שיודעים לייצר לעצמם מצבי קליעה. הוא נייד, הוא נפלא עם הגב לסל, יש לו ידיים נהדרות וקליעה אוטומאטית מחצי מרחק.
מבחינה התקפית ווסט הוא הגדרת הפאוור המושלם.
הוא אף פעם לא היה שומר גדול או ריבאונדר יוצא דופן. אבל בשנים האחרונות ובעיקר בשנה וחצי האחרונות, האיש פשוט לא רוצה לעשות כלום. הוא נמצא בקבוצה שהוא בקלות יכול היה להיות הגו טו גאי שלה, אבל הוא לא רוצה.
לפעמים סיטואציות מביאות אותך לידי כך כפי שקרה עם אולדריג' בפורטלנד (ללא ספק הפאוור הכי שלם בליגה כיום) ואפילו לרוי לפניו. אבל צריך לדעת לקחת אותן.
ווסט שמעולם לא היה ריבאונדר גדול ירד השנה למספרי ריבאונד מעליבים. והוא לוקח את כולם בהגנה. הוא לא נאבק בכלל בהתקפה. לא על ריבאונד, לא על מיקום ולא על זריקות. זה פשוט עצוב בעיניי.
סיפור דומה היה עם ברוק לופז, שהוא סנטר נהדר בעיניי. יש לו את המבנה, הגודל ואת הכשרון ההתקפי יוצא הדופן. עבודת רגליים מצויינת, ידיים טובות והתמצאות נהדרת בלואו פוסט. אחרי עונת רוקי סופר מרשימה, בעונה שלאחריה הוא בחר להפוך לרכיכה שבורחת ממגע וקוטפת פחות ריבאונדים מהפויינט שלה. הוא גילה את הפועל השחור- כריס האמפריז ופשוט לא טרח יותר ללכלך את הידיים. וזה לא יעזור, מי שלא נלחם, זה ניכר גם בהתקפה.
אני חושב שאם נבדוק, נגלה שברוב המקרים שחקנים הופכים להיות כאלו לאחר פציעות. אולי הם אפילו מקבלים עיצות אחיטופל מהסוכן שלהם בכדי שהקריירה שלהם תאריך שנים. אני לא יודע, אני יודע רק ששחקנים עם סל כשרון כ"כ גדול שלא מנצלים רבע ממנו פשוט מוציאים אותי מהכלים.
בייחוד כשאתה רואה מצד שני את הגברים האלו שמשחקים רק חזק לצבע, שמים את הגוף שלהם בסיכון יומיומי וחוזרים מפציעה היישר אל שדה הקרב. אייברסון, ווייד, ג'ינובילי, אליס, פירס לעומת ג'יי ריץ', רוברט הורי, דיוויד ווסט ושאר רכיכות שבחרו בדרך הקלה.
אתם חושבים שבצוותים של הקבוצות יושבים פסיכולוגים, אנשים שמנסים להתמודד עם הפחד (המובן) של חזרה לאחר פציעה? האם לא שווה להשקיע בזה, אם אין צוות כזה?
טוב... סיימתי להוציא את תיסכוליי על דיוויד ווסט ומתנת הטבע שהוא מבזבז בשוויון נפש שכזה