לאחרונה צפיתי באיזה שניים או שלושה משחקים של ההיט ואחד הדברים ששמתי לב אליהם, זה פעמים שווייד עולה לסל עם מגע, מאבד שיווי משקל וזורק זריקות שלא מתקרבות לסל. כמובן שזה תמונה מוכרת וידועה לכל מי שראה משחקים של ההיט בשמונה השנים האחרונות. מה שהשתנה זה שבעבר התמונה הבאה הייתה של ווייד עומד על העונשין. במשחקים שראיתי היו יותר מקרים של אי שריקות מאשר שריקות. אז כמו כל כלי תקשורת מוביל, יצאנו לחקור והגענו למסקנה שההרגשה מתבטאת כגם במספרים.
השנה ווייד לוקח רק 6.2 זריקות עונשין, הכי מעט מאז עונת הרוקי שלו. למעשה העונה הכי גרועה הבאה שלו מהעונשין הייתה עם 8.6 זריקות עונשין וזאת העונה הבאה. המתוחכמים שבינינו יגידו - מה אתה מבלבל, הוא משחק פחות דקות ובטח גם לוקח פחות זריקות ויש את לברון אפקט. אז אני אענה למתוכחמים שבינינו שתפסיקו להתחכם, כי הוא אמנם משחק פחות דקות, אבל מהשדה הוא לוקח 17.4 זריקות לעומת 18.2 בעונה שעברה (ירידה של 5%). מהעונשין כאמור יש ירידה חדה של 28%.
אני זוכר שבאן.בי.איי הכניסו שינוי לגבי שריקות לשחקנים שמקפיצים את היריב ואז קופצים לתוכו. לא זוכר אם השינוי היה העונה או בעונה שעברה, אבל פחות שורקים על זה פאולים ו-ווייד שהיה המומחה מספר 1 בליגה בסחיטת עבירות שכאלו מן הסתם נפגע. אבל לאור ההתרשמות שלי זה לא רק העניין הזה, אלא נראה שהשופטים החליטו שבמיאמי יש סופרסטאר אחד בלבד ו-ווייד הפסיק לקבל טיפול של סופרסטאר. מצד שני גם סופרסטאר אחד זה טוב לאור העובדה שדרק רוז מתלונן שבנוגע לשיקגו השופטים אפילו לא סופרים סופרסטאר אחד.
_________________ "You can see my knowledge of [Dwyane Wade's] game- we were able to limit him to his season high points of 32,"
סטן ואן גנדי
|