סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 8:57 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 14 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הורדת פרופיל
הודעהפורסם: ו' מרץ 30, 2012 11:08 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
מכיוון שאין לי באמת כוח להתעסק עם זה, ותמיד כיף לקבל תגובות בסלניוז, אני אשאל פה :

ביצעתי לפני חודש ניתוח כריתת דיסק בגב התחתון עקב פריצת דיסק ולחץ על עצב... האם ניתן להוריד פרופיל מילואים אחרי ניתוח כזה?
קווים מילא, אני עוד זורם... אבל חלאס עם האימונים! זה פשוט רע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הורדת פרופיל
הודעהפורסם: ו' מרץ 30, 2012 11:25 am 
Hall of Famer

לא הבנתי מה אתה שואל: האם יש הליך כזה, של הורדת פרופיל במילואים (בווודאי שיש), או האם המצב הרופאי הספציפי הזה שווה הורדת פרופיל (אני מניח שיכול להיות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 30, 2012 4:34 pm 
Freshman

שקי,
אמנם בסדיר, אבל בזמנו הפרופיל שלי ירד ל-45 על פריצת דיסק בלבד, ללא ניתוח.
היו גם קצת בעיות ברכיים וכו' של כדורסלנים, אבל מה שהוריד את הפרופיל מ-72 ל-45 היתה גילוי הפריצה.
כך שלדעתי יש לך קייס לא רע, רק תביא מכתבים יפים.
כיוון שיכול להיות שאני גם לקראת, הייתי שמח לשמוע על הניתוח, מה הייתה חומרת המקרה? הניתוח הצליח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 30, 2012 7:13 pm 
מנהל פורום

מעניין אותי מה אחוז הכדורסלנים הפעילים / כדורסלני עבר שהם עם פציעות גב ו/או ברכיים. הנתון הזה לטעמי יהיה מפחיד ואם הוא היה מפורסם, אני בספק אם יהיו הורים שישלחו את הילד שלהם לשחק כדורסל במסגרת מסודרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 30, 2012 7:50 pm 
Sophomore

יש הרבה ספורטאים שתוך כדי השירות מקבלים 24 על גב/ברכיים ומתאמנים ומשחקים בקבוצות שלהם בכל זאת... יש לי מקרה מהשירות שאני זוכר שטיפלתי בו ואחרי תקופה ראיתי אותו משחק כמו גדול בליגת קזינו (כשעדיין יש לו 24).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 31, 2012 10:14 am 
Junior

דובק - הייתה לי פריצה דיסק בגב התחתון שלחצה על עצב בצד ימין של הגב התחתון. הבעיה הזאת גרמה לחוסר תחושה חלקית של רגל ימין - החלק החיצוני שם התיאומים וכל החלק העליון של הכף רגל. היה לי מה שנקרא foot drop.
עכשיו תכלס שעשיתי את הניתוח הכאב בגב לא היה מאוד גדול, היה ברמה של מציק ולא נעים, לא יותר. אבל הפחד היה שאם אעשה פעולה שתפעיל לחץ על הגב אז יצא עוד מהנוזל דיסק הזה, והלחץ על העצב יגרור לחוסר תחושה מלאה ברגל, או לאיבוד תחושה על הסוגרים. ככה שהרבה רופאים המליצו על ניתוח.

מבחינת הניתוח עצמו הוא היה בהרדמה מלאה, ומהרגע שקמתי הכאב היה כאב של ניתוח, לא כאב גב - כלומר חתכו לי בעור וזה צריך להחלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 31, 2012 5:00 pm 
Freshman

הבנתי אותך, מקווה מאוד שיעזור לך גם בטווח הארוך.
אצלי יש 3 פריצות בגדלים שונים מאותו סוג אבל עם עצימות יותר נמוכה, יש לי הקרנה של כאבים לרגליים אך הנושא של איבוד התחושה עבר, ואין חשש להפרעה על סוגרים וכו' (בינתיים לפחות), לכן ההמלצה על ניתוח היא לא חד משמעית.
עם זאת, הכאבים התכופים, גם אם לא תמיד ברמה נוראית, וחוסר היכולת להיות פעיל כמעט בשום צורה שהיא, הופכים את הניתוח לאופציה מפתה.
שמו לך ברגים במקום הדיסק? אם כן, הייתה אופציה אחרת לאופי הניתוח?
אני הבנתי שכל מקרה לגופו, יש כאלה ששאיבה או טיפול בלייזר אפילו מספיק להם ויש כאלה שבלי ברגים במקום דיסק לא יעזור כלום.

ובקשר למורידי הפרופיל למיניהם, אני חושב ש-24 זה באמת מוגזם, אבל להוריד ל-45-64 שזה אומר ג'ובניק מהשורה שפשוט לא פעיל פיזית בצה"ל זה היגיון בריא. לצה"ל אין סיבה להתמודד אחר כך עם הוצאות של ניתוח/תביעות/אובדן כושר עבודה בגלל שעל אף פציעה כזו או אחרת עדיין הכריחו חייל לעשות מאמץ פיזי.
ובקשר לאחוז הספורטאים עם בעיות אורטופדיות כאלה או אחרות, אני חושב שהכדורסל בעיקר מזרז מה שהיה קורה בכל אופן יותר מאוחר. אלא אם כן מדובר בפציעה כתוצאה מאירוע מסויים כמו קריעת רצועות למיניהן. בסופו של דבר אין ספק שספורט מקצועני הוא עסק לא בריא במיוחד, ומעטים יחידי הסגולה שיוצאים ממנו ללא פגע אורטופדי כלשהי.
לדעתי אם הילד הולך לחוג כדורסל של יותר מ-3-4 פעמים בשבוע, כדאי תוך כדי לבצע גם פעילות מונעת ע"מ לתחזק את הגוף כמו שחייה, יוגה, וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 31, 2012 6:45 pm 
מנהל פורום

3 פריצות L3 L4 L5, אחת מהן דו צדדית, כאב קבוע ברמות משתנות, חוסר תחושה ברגל שמאל. אז לנתח?
ב"ה, על הסוגרים יש שליטה. על הפה פחות, אבל זה כי אני חנון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 31, 2012 7:50 pm 
Junior

דובק - לא סגרו את הפריצה עצמה (אלא רק כרתו את הדיסק)...
הבעסה היא שכרגע עוד לא חזרה לי התחושה לרגל (חודש וחצי אחרי) למרות שהשתפר, והבעסה הרצינית היא שלא בטוח שאני אוכל לחזור לשחק כדורסל באופן סדיר. למרות שעדיין קיים סיכוי שכן.

אלמדלסי (הלא מקורי כמובן) - לי הייתה פריצה בL5 והיה משהו שנקרא L5-S1, מניח שזה חולי L5 לוחצת על עצב או משהו S1. למה לא לנתח? המצב יכול להיות שפעם הבאה שהסחוס מהדיסק יצא עוד וילחץ על עוד חלקים של העצב אז לא רק שתהיה לך חוסר תחושה חלקית ברגל שמאל אלא שלא תוכל להזיז בכלל את רגל שמאל...
אם הכאב קבוע אז כנראה שהטיפול שאתה מבצע לא מוצלח במיוחד...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 11:20 am 
Freshman

מה זה אומר כרתו את הדיסק? איך כורתים דיסק בלי לשים משהו במקום?
לחזור לשחק כדורסל זה חלום שאני לא מרצה לעצמי לחשוב עליו כרגע, לא באופן סדיר ולא פעם בשבוע בספורטק. מתי תדע אם תוכל לשחק? ואם לא תוכל, זה בגלל שהניתוח לא הצליח כמצופה, או שמלכתחילה זה היה קלוש?
מחר יש פגישה עם המומחה, נקווה לבשורות חד משמעיות יותר ממה שהיו עד היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 5:03 pm 
Junior

לפי מה שהרופא הסביר לי :
בין החוליות בגב יש חומר דמוי סחוס שמשמש כבולם זעזועים וזה הדיסק (עד לכאן מניח שאין חדש). הסחוס הזה נמצא במן דיסקה קשיחה כזאת (אני חושב שזו דיסקה). כאשר יש פריצת דיסק אז קיים סדק בדיסקה הזאת, ואז הנוזל דמוי הסחוס מתחיל לצאת משם.
כלומר מהרגע שיש לי פריצת דיסק, בין אם אני עושה ניתוח או לא, יש חור והחומר יכול לצאת.
כריתת דיסק זה אומר לכרות את החומר הדמוי סחוס הזה - אצלי לצורך העניין כרתו חתיכה של 5 ס"מ.
בשלב הזה בדיסקה עדיין יש חור שלפי מה שהמנתח הסביר לי אין דרך לסגור אותו (זה אחד ממנתחי הגב המוכרים בארץ, אני מאמין לו). לעיתים בגיל שלי (27) הוא עדיין יכול להתאחות לבד.

פעם מיקי כתב פה, הוא רופא לכל דבר ועניין ובטוח שהוא יכול להסביר את זה בצורה קצת פחות מפגרת ממני :)
מעניין איפה הוא באמת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 5:14 pm 
Freshman

את רוב מה שאמרת אני אכן מכיר מרופאים שונים שביקרתי אצלם.
נשמע שעברת "שאיבת דיסק"? כלומר שאבו את החומר שאמור להימצא בתוך הדיסקה?
אני חושב שיש אנשים שאשכרה מוציאים את הדיסקה עצמה ושמים ברגים במקום.
החומר שהוציאו לא אמור לחזור? כלומר הגוף לא מייצר את החומר הזה לבד אבל כן אמור לתקן את החור בדיסק?
לפי הבנתי, עכשיו אין לך חומר שילחץ לך על העצבים שיורדים לרגליים אבל הקופסה עדיין מקולקלת, האם כך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 5:47 pm 
Junior

הניתוח שביצעתי נקרא "דיסקטומיה", שזה למעשה כריתת דיסק.
אולי הניתוח של הוצאת כל הבולם הזה כולו נקרא בשם אחר, אבל זה לא שביצעתי.
את החומר הקיים בדיסקה לא שאבו, אלא כרתו את מה שיצא ממנו ויצר לחץ בגב ולחץ על העצבים.
בכל מקרה ברגע שהפריצת דיסק התרחשה החומר הזה כבר לא בפנים, ולכן בין אם מבצעים ניתוח או לא המצב זהה. השאלה זה רק מה קורה עם החומר שיצא החוצה.
לגבי אם זה מתמלא? אין לי מושג...אני מניח שכן, אבל זה סתם ניחוש.
אם זה לא מתמלא אין מצב שאפשר לחזור לשחק כדורסל, הגב לא יעמוד בזעזועים האלו.

אני מאוד מקווה לפתוח את העונה הבאה. העונה הזאת של שיחקתי עשתה לי רע ואני מתגעגע לכדורסל בקבוצה.
למרות שעכשיו אני חותם על פעם בשבוע בספורטק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2012 8:44 am 
Freshman

אני את העונה האמיתית האחרונה שלי סיימתי לפני כשנתיים.
מאז בקושי שיחקתי או בשל כאבים או פחד מכאבים.
רק דבר אחרון לא ברור לי, אם שאבו אך לא סתמו את החור, והציפייה היא שהנוזל יחזור לדיסק כדי לעזור לגב עם הזעזועים, הם לא צפויים לדלוף שוב וללחוץ על העצב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 14 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], אבימאל, עופר האדום, קרטמן, ראי שעל הקיר ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: