סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 11:55 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 13 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אפריל 20, 2012 12:20 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לא מצאתי לינק באינטרנט, אבל לימור לבנת התראיינה היום למוסף לשבת של ידיעות אחרונות נגד ההתאחדות והניהול בכדורגל. בין היתר היא תוקפת את ניגודי העניינים בראשות האיגוד, את הצורך של בעלי תפקידים בקבוצות בהעדר רישום פלילי, וכהנה תיקונים לחוק שייכנסו לתוקפם ביולי הקרוב.
החוק יהיה בעל תוקף גם על הכדורסל, ועל כל איגוד ספורט באשר הוא, אם הוא רוצה לקבל תקציבים מהמדינה.
בכדורגל זה איום על תקציב של 80 מליון שקל מהטוטו.

כמו כן מדברים בכדורגל על הקמת מנהלת ליגה של הקבוצות. זה נשמע לי מיותר. לא חושב שמנהלת הליגה בכדורסל עשתה שינוי שהצעיד את הכדורסל הישראלי קדימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 20, 2012 12:34 pm 
Sophomore

ולמה זה פה ולא בעוף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 20, 2012 8:46 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בדבר אחד לוזון וההתאחדות צודקים: לבנת היא לא משקיפה. היא שרה בממשלה, ברשות המבצעת שמיגור האלימות הוא קודם כל התפקיד שלה ולא של אף אחד אחר. שתתחיל לעשות. חקיקה דרקונית עם עונשי מינימום לבריונים, מתפרעים, ורוצחים בפוטנציה, למשל. אפס סובלנות בהגשת כתבי אישום מחמירים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 21, 2012 1:43 am 
Junior

קודם כל, החוק והחלטות של השרה משמעותיות גם לגבי הכדורסל. לא חושב שכל בעלי הקבוצות ובעלי התפקידים באיגוד יעברו את הדרישות החדשות של החוק.
שנית, כאשר חבר הנהלה של קבוצה בועט בשחקן, צריך להיות לזה טיפול משמעתי בנוסף לתלונה במשטרה.
שלישית, פיבא, פיפא והועד האולימפי אוסרים על התערבות ישירה של הממשלה בהתאחדויות, בעיקר כדי לשמר את השחיתות. העונש הוא הרחקה מפעילות בינלאומית.
לעניינינו, אני חושב שהשרה צריכה לצפצף על הארגונים האלו, לסגור את הברז, להעיף את הנהלת האיגוד בכדורגל, בכדורסל ובועד האולימפי, לייצב את המערכת לכמה שנים ולחזור אחרכך. אם נעשה את זה בסוף הקיץ אולי גם לא נפסיד את האולימפיאדה ב2016, ואני לא חושב שלמישהו אכפת ממוקדמות אליפות אירופה והמונדיאל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 1:36 am 
Sophomore

היה הערב משדר בערוץ הספורט על האלימות בספורט. הבעיה הכי גדולה היא שכל אותם מומחים שמדברים לא באמת מגיעים למגרשים / יודעים במה מדובר.

כמה נקודות בקצרה לשיפור, חייבות לבוא במקביל:
* חינוך, חינוך, חינוך. המציאות היום היא תוצר של שנים עברו. אם האנשים לא ישכילו להבין שהשורש רקוב, בעוד חמש שנים אנחנו נתגעגע למציאות הקיימת כיום.
* חייבים לדאוג לרף ענישה. לא חייבים לגשת לעונשי מאסר, כי כאן יש באמת חוסר פרופורציה לענישה פלילית אזרחית מחוץ למגרשים. מספיק להרחיק את מי שיוצר אלימות מהמגרשים לתקופה ממושכת. להרחיק אותם אחד אחד, עד שיגמרו או עד שיפחדו מהרחקה.
* קנסות גבוהים, על גבול חוסר פרופורציה, לכל בעל תפקיד שמעורב באלימות.
* להחזיר את השוטרים למגרשים. חובה, חובה, חובה. מי שמדבר נגד זה פשוט לא מבין מה קורה במגרשים, וזה קורה גם במגרשי הכדורסל. סדרנים, לרוב ילדים אוהדי הקבוצה המארחת, לא מהווים שום מקור סמכות בעיני האוהדים. כמובן שאני נגד חזרה של יס"מ. שוטרים רגילים חייבים לחזור.

אפשר לקוות ששרת הספורט תשלב ידיים עם חבריה בממשלה כדי לצאת למאבק נגד האלימות. עם שר המשפטים היא צריכה לפעול להחמרת הענישה, עם שר החינוך להגברת המודעות והסובלנות, עם שר התקשורת להרגעת התלהמות גופי התקשורת שמסקרים ספורט.

מי שחושב שהאירועים האחרונים הם בעיה של הכדורגל בלבד טועה. גם בכדורסל האווירה בשנים האחרונות יותר אלימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 1:51 am 
Freshman

איך בכלל הרחקות מהמגרשים עובדות? לא נראה לי שמישהו באמת מיישם את זה בארץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 1:58 am 
Sophomore

יש דרכים לגרום לזה לעבוד, אפילו מנסים אותן לעתים בארץ. אם לא, יש מספיק יועצים באירופה, במיוחד באנגליה. השאלה הגדולה היא אם רוצים ליישם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 8:30 am 
Freshman

במצב העכשווי שחצי מהמנויים הם דרך חבר ועל שם של אדם אחר בכלל, נראה לי די בלתי אפשרי לאכוף את ההרחקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 8:40 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
יש את השיטה שחשבתי שגם נהוגה בארץ - מי שהורחק, בערב המשחק בא לתחנת המשטרה לחתום ולשהות שם מספיק זמן כדי לוודא שהוא לא הולך למגרש. מה הבעיה לאכוף את זה? מצידי שישימו בתחנה מסך ענק ויחלקו פופקורן לכל החותמים למיניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 9:38 am 
Sophomore

ולגבי אלימות השחקנים- לדעתי, הקשר בין עונשי הרחקות/הפחתת נקודות/רדיוסים כאלה ואחרים לבין אלימות הוא שולי. הסיבה לאלימות במגרשים היא אחת בעיקר- השחקנים עצמם. בואו נשים את הדברים על השולחן, פעמים רבות שחקני הכדורגל הם פשוט ערסים שטובים בכדורגל. טוב, טובים זאת לפעמים קצת הגזמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 9:58 am 
Sophomore

אני לא מבין למה הכדורגל הוא שטח אקס טריטוריאלי. למה קהל אלים מורחק מהמגרש ולא נשלח אחר כבוד לכלא? למה מאמן שוערים רשאי לבצע מעשה שבכל מקום אחר מלבד מגרש כדורגל, היה נתפס כתקיפה בנסיבות מחמירות? מה שהיה במשחק בפ"ת שווה בכל מקום אחר בארץ שלוש שנות מאסר. במגרש הכדורגל זה בקושי מעצר בית.

כל עוד ההתייחסות למגרש הכדורגל היא כזו, שאלימות בתוכו נסלחת יותר מאלימות מחוץ לו, המצב הזה לא ישתנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 10:17 am 
Sophomore

מכבי רעננה זל כתב:
ולגבי אלימות השחקנים- לדעתי, הקשר בין עונשי הרחקות/הפחתת נקודות/רדיוסים כאלה ואחרים לבין אלימות הוא שולי. הסיבה לאלימות במגרשים היא אחת בעיקר- השחקנים עצמם. בואו נשים את הדברים על השולחן, פעמים רבות שחקני הכדורגל הם פשוט ערסים שטובים בכדורגל. טוב, טובים זאת לפעמים קצת הגזמה.

מסכים איתך ב100%. אני רק אוסיף שהאנשים שמסקרים הם בעצמם ערסים או כאלה שהתאימו את עצמם לנורומות המטופשות הללו.
לצערי, הבעיה החמורה היא לא רק בכדורגל או בספורט בכלל, שם זה פשוט מקרין בצורה ברורה יותר ומקבל חשיפה. אנחנו חיים בחברה של ערסים שמסוקרת על ידי ערסים. הפתרון צריך לטפל בשורש הבעיה וזה רק על ידי חינוך. בזמן הקצר ניתן להחמיר בענישה, אבל זה לא יחזיק הרבה זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 12:40 pm 
Junior

גם רעננה וגם קובי, אני מסכים איתכם במאת האחוזים.
אני לא יודע מי ראה אתמול את "המשדר המיוחד" שהיה בערוצי הספורט אחרי הסופר-קלאסיקו ודן במצב הכדורגל עם אורחים שונים. בוני היה האפקטיבי מביניהם, לדעתי. הוא ניסה לגעת בנקודה הזו שלאנשי התקשורת יש יד במה שקורה, פנה לפרימו בעקיפין והסביר לו שניתן "לחתוך" אנשים מבלי להשתמש במושגים כמו "לא יודע מה הם עושים שם", "לא שווים כלום", "שיעוף הביתה" ועוד.
ועוד דבר, אם פעם השחקנים היו מקבלים את הסיקור התקשורתי בעקבות עבודה קשה, התמדה ומקצוענות, היום הם מקבלים אותה כשהם עושים קעקוע או מורידים שערות מהרגליים. קשה להאשים אותם, כשמסקרים אותך על חוסר מקצענות, חוסר יכולת וכישרון, אז אתה חושב שאתה שווה הרבה יותר גם במגרש וגם מחוצה לו ואתה הופך להיות פרחח חסר קלאסה, בדיוק כפי שהמכות גם במושבה וגם בוינטר שיקפו - פרחחים חסרי קלאסה.
אני רואה המון משחקים משתי הליגות הבכירות. בואנה, במה אנחנו מתעסקים, שחקנים לא יודעים למסור, לא רצים לא עושים את העבודה שלהם ועוד מרשים לעצמם להתנהג ככה, כי הם יודעים שאת הפירסום ואת הכסף הגדול והיפה על אפס עבודה, הם כבר יקבלו.

ואולי אני מתפזר אבל הנה דוגמא -
כידוע לכם, המחזור בוטל. במכבי ת"א החליטו שהם כל כך טובים וכל כך מחוברים שהם גם החליטו לבטל את האימון שהיה אמור להיות ביום שבת כי "אין משחק". אחרי זה מתפלאים למה לשחקנים יש זמן ופנאי ללכת למועדונים במקום לעבוד עוד שעות בחדר כושר, ולמה מכבי(הפעם ספציפית אבל לא רק היא) מגיעה אחרי שבועיים של פגרה כי היא עפה כבר מהגביע, והשחקנים נראים כאילו הם רואים אחד את השני בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 13 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], rony, ראי שעל הקיר ו 86 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה