סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' פברואר 22, 2025 7:40 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 229 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2012 11:47 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
תותח, מה זאת אומרת מה מופז יכל לעשות? הוא יכל לא להתמודד בפריימריז אם זו תכנית הפעולה שלו. מישהו הכריח אותו להתמודד על ראשות קדימה ולסמן את עצמו (גם על פי הצהרותיו) כאלטרנטיבה העיקרית לנתניהו?

אם קדימה היתה מתמודדת בבחירות הקרובות, היא כנראה היתה מקבלת בין עשרה ל-15 מנדטים. אלה היו הסקרים, ואפשר לתת קרדיט למופז שהוא יכל להעלות אותה קצת (אני נתתי לו את הקרדיט הזה, בעיקר לאור קודמתו הכושלת). היא בטח לא היתה מגיעה לאפס מנדטים, כמו שברק עומד לקבל וכמו שכפי הנראה קדימה תקבל בבחירות הבאות. אני לא יכול לראות שום דרך שבה ההארכה של שנה שמופז קיבל תשפר במשהו את מצבה האלקטורלי של קדימה - תסריט של העברת חוק טל חדש שישפר מאוד את תדמיתה הוא בדיוני למדי, ואני מניח שחוק שינוי שיטת המשטר החדש לא ישריין לקדימה עשרים מושבים בכנסת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2012 11:48 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
נ"ב

דמוקרטיה חייבת אופוזציה. ביבי פעל מאז תחילת הקדנציה הזו לפירוק קדימה. שזה לא צלח הוא פירק את העבודה, ואז סיים בפירוק קדימה. היום אין לו אופוזציה. אי אפשר להגיש נגדו הצעות אי אימון. אי אפשר לחייב אותו להגיע לנאום בכנסת, כי אין 40 חתימות. באופן מוזר יש לנו היום כמעט משטר נשיאותי בישראל. שהורסים את הכנסת, הורסים את הדמוקרטיה. איך משהו יכול לקרוא לזה "תרגיל מבריק"?

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2012 11:51 pm 
Hall of Famer

משטר נשיאותי אינו דמוקרטי? מה תגיד אמריקה.

אי אפשר להגיש נגדו הצעות אי אמון? אדרבה, אם עוד חצי שנה, נתניהו יעשה משהו שיעצבן את מופז (או את מצביעי קדימה, לצורך העניין), זכותו המלאה להגיש את מה שבא לו (וכמובן להתפטר מהממשלה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2012 11:56 pm 
Junior

מי אמר (כתב) שמשטר נשאטתי אינו דמוקרטי?

אבל משטר פרלמטרי שלאופזציה אין אפשרות להגיש אי אימון או לזמן את רה"מ לכנסת, הוא בעייתי מבחינתי. בשיטת הממשל בישראל, הכנסת היא עדיין הריבון על הממשלה.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2012 11:57 pm 
Hall of Famer

Red Sumo1 כתב:
נ"ב

דמוקרטיה חייבת אופוזציה. ביבי פעל מאז תחילת הקדנציה הזו לפירוק קדימה. שזה לא צלח הוא פירק את העבודה, ואז סיים בפירוק קדימה. היום אין לו אופוזציה. אי אפשר להגיש נגדו הצעות אי אימון. אי אפשר לחייב אותו להגיע לנאום בכנסת, כי אין 40 חתימות. באופן מוזר יש לנו היום כמעט משטר נשיאותי בישראל. שהורסים את הכנסת, הורסים את הדמוקרטיה. איך משהו יכול לקרוא לזה "תרגיל מבריק"?

אתה. ואם לא התכוונת לזה, אז למה לעזאזל התכוונת בהודעה שלך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 12:04 am 
Junior

אני לא. יש נקודה.

שהורסים את הכנסת, הורסים את הדמוקרטיה. זה משפט אחר.

דברו על "התרגיל המבריק" של ביבי. כתבתי, שלא ראוי לכנות משהו כ"תרגיל "מבריק", אם התוצאה שלו מובילה להרס הדמוקרטיה.

קאפיש? חושב אחרת? זכותך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 12:06 am 
Sophomore

"משטר נשיאותי אינו דמוקרטי" כאמירה גורפת זה מופרז, אבל ניסיונות לאמץ בישראל פרקים נבחרים מהשיטה האמריקנית — כפי שעושה רושם שעומדים לנסות, לאסוננו, עם כל הדיבורים האלה על "שינוי שיטת המשטר" — ובכן, זה בוודאי לא בריא לדמוקרטיה. שיטה היא מערכת שלמה, ואי־אפשר לצפות שבורג שמתאים שם יתאים בהכרח גם פה. בהינתן שבישראל נהוגה דמוקרטיה פרלמנטרית, סירוס הכנסת (שכמובן לא התחיל אתמול) הוא מסוכן.
משאמרתי את זה, משונה להאשים דווקא את הקואליציה בכך שאין לה אופוזיציה. זה לא מתפקידי הקואליציה, לדאוג שתהיה לה אופוזיציה מתפקדת — זה, הפלא ופלא, מתפקידי האופוזיציה. אם השמאל הישראלי לא מצליח להכניס לכנסת אלטרנטיבה רעיונית משמעותית — במקרה הזה, בין היתר מפני שהוא בחר להמליך על "העבודה" את אהוד ברק, והצביע בהמוניו למפלגת הבררה והאטדים במטרה מעורפלת "לעצור את ביבי" — הוא מוזמן לבוא בטענות בראש ובראשונה לעצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 12:09 am 
Junior

מקבל השמאל אחראי מאד למצב הקשה שלו. שיבואו קודם להצביע בבחירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 12:19 am 
Hall of Famer

ראובן - מי הוא ציבור הבוחרים שהיה בוחר בשאול מופז? אני גם לא חושב שאהוד ברק היה עובר את אחוז החסימה. שתי המפלגות של שניהם לא מייצגות שום ציבור ולמעשה שום דבר.
מופז הוא פוליטיקאי, ובפוליטיקה כמו בפוליטיקה, אתה רוצה לשמור על הכסא שלך כמה שיותר זמן שאתה יכול.
אתה לא רואה שום דרך שמצבה האלקטורלי של קדימה ישתפר, כמו שבתקשורת לא ראו בשום דרך עד אתמול לפנות בוקר ששאול מופז מתחבר עם ביבי לקואליציה. ועובדה, המציאות בישראל מאוד דינמית.

יניב -
1. העיתון הנפוץ במדינה לשעבר שכחת לציין. "התשקורת העוינת הסמולנית" זה ביטוי ציני, אבל לא במפתיע, רוב כלי התקשורת, הפרשנים הפוליטיים/מדינים/כלכליים ומי לא, יצאו נגד המהלך הזה, ולמה? "כי זה פוליטיקה".
2. שיהיה תולעת. לטעמי פוליטיקאי בינוני אבל אאז"נ הקדנציות שלו בתור שר בטחון ושר תחבורה עברו יחסית בסדר.
3. באופן כללי אתה צודק, רק שהאמירה שלי התייחסה לבחירות שהיו צפויות להיות בספטמבר, ואלו באמת היו בזבוז, ולו מכיוון, שלפחות לפי הסקרים, לא היה משתנה יותר מדי בהרכב הקואליציוני, וכפי שאני מעריך, היה יותר קשה להרכיב ממשלה.
5. כי במקום קדימה, עצמאות, ישראל ביתנו וש"ס היינו מקבלים קדימה ועצמאות (לפי הסקרים, לא לפי מה שאני חושב), יאיר לפיד, ישראל ביתנו, העבודה, ש"ס, אריה דרעי, ואולי גם ציפי לבני. קל יותר להרים קואליציה עם 4 מפלגות מאשר עם 6, 7 או 8.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 12:21 am 
Sophomore

שמעו בדיחה, לבני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 12:40 am 
Sophomore

התותח המפוברק כתב:
ראובן - מי הוא ציבור הבוחרים שהיה בוחר בשאול מופז? אני גם לא חושב שאהוד ברק היה עובר את אחוז החסימה. שתי המפלגות של שניהם לא מייצגות שום ציבור ולמעשה שום דבר.
מופז הוא פוליטיקאי, ובפוליטיקה כמו בפוליטיקה, אתה רוצה לשמור על הכסא שלך כמה שיותר זמן שאתה יכול.
אתה לא רואה שום דרך שמצבה האלקטורלי של קדימה ישתפר, כמו שבתקשורת לא ראו בשום דרך עד אתמול לפנות בוקר ששאול מופז מתחבר עם ביבי לקואליציה. ועובדה, המציאות בישראל מאוד דינמית.

יניב -
1. העיתון הנפוץ במדינה לשעבר שכחת לציין. "התשקורת העוינת הסמולנית" זה ביטוי ציני, אבל לא במפתיע, רוב כלי התקשורת, הפרשנים הפוליטיים/מדינים/כלכליים ומי לא, יצאו נגד המהלך הזה, ולמה? "כי זה פוליטיקה".
2. שיהיה תולעת. לטעמי פוליטיקאי בינוני אבל אאז"נ הקדנציות שלו בתור שר בטחון ושר תחבורה עברו יחסית בסדר.
3. באופן כללי אתה צודק, רק שהאמירה שלי התייחסה לבחירות שהיו צפויות להיות בספטמבר, ואלו באמת היו בזבוז, ולו מכיוון, שלפחות לפי הסקרים, לא היה משתנה יותר מדי בהרכב הקואליציוני, וכפי שאני מעריך, היה יותר קשה להרכיב ממשלה.
5. כי במקום קדימה, עצמאות, ישראל ביתנו וש"ס היינו מקבלים קדימה ועצמאות (לפי הסקרים, לא לפי מה שאני חושב), יאיר לפיד, ישראל ביתנו, העבודה, ש"ס, אריה דרעי, ואולי גם ציפי לבני. קל יותר להרים קואליציה עם 4 מפלגות מאשר עם 6, 7 או 8.

1א. למה "לשעבר"? "ידיעות אחרונות" עקף אותו בחזרה?
1ב. האם הטענה שרוב כלי התקשורת יצאו נגד המהלך הזה מגובה בנתונים? ואם כן, האם אי־אפשר לחשוב על סיבות אחרות ליציאה נגד המהלך, פרט ל"סמולנות"? כמו־כן, איך מתיישבת הטענה שיש רצון סמולני להקדים את הבחירות לספטמבר עם הטענה שהבחירות בספטמבר לא ישנו שום דבר?
3. אני לא מבין, בנשימה אחת אתה אומר ש"המציאות בישראל מאוד דינמית", ואז מתבסס על סקרים מסוף אפריל כדי לקבוע שהבחירות בתחילת ספטמבר לא ישנו דבר? ברצינות?
5. לפי הסקרים שראיתי אני, דווקא היה קל מאוד להקים קואליציה סטײַל הליכוד + ליברמן + לפיד + קדימה או ש״ס או פילרים אחרים. אבל בכל מקרה, א, כאמור, לסקרים האלה אין שום משמעות, ב, אתה מייחס לשיקול "האם יהיה קל יותר להקים קואליציה" חשיבות רבה מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 12:53 am 
Hall of Famer

Red Sumo1 כתב:
אני לא. יש נקודה.

שהורסים את הכנסת, הורסים את הדמוקרטיה. זה משפט אחר.

דברו על "התרגיל המבריק" של ביבי. כתבתי, שלא ראוי לכנות משהו כ"תרגיל "מבריק", אם התוצאה שלו מובילה להרס הדמוקרטיה.

קאפיש? חושב אחרת? זכותך...

האמת שלא קאפיש, אין לי מושג מה כתבת ומה אתה רוצה. אני די בטוח שגם אתה לא ממש יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 1:01 am 
Sophomore

Red Sumo1 כתב:
מקבל השמאל אחראי מאד למצב הקשה שלו. שיבואו קודם להצביע בבחירות.

מה זה "קודם". השמאל לא יכול להיבנות מהצבעה בבחירות, כי הוא — חדשות! — מיעוט. הוא צריך לבנות לעצמו תשתית רחבה של תמיכה עממית — שזו אמנם עבודה קשה יותר וארוכה יותר מלחלק ערֵמות של דולרים למשרדי־פרסום לקראת הבחירות ולקוות שאיכשהו הפעם יקרה נס והוא ישלש את כוחו בפרלמנט, אבל בניגוד לאסטרטגיה הזאת, זה ממש יכול לעבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 6:29 am 
מנהל פורום

וכמובן שאין ספק שהשמאל יעשה בדיוק את מה שיניב הציע.
רק במקום תשתית רחבה של תמיכה עממית הוא יגייס תשתית רחבה של מצביעים פוטנציאלים מנוכרים כי השמאל ינסה להתחנף לזרם מרכזי-ימני בחברה הישראלית, על פי הצעתו של משרד פרסום יקר.
אה רגע, זה בדיוק מה שיניב הציע לא לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 6:38 am 
Junior

"השמאל" לא מיעוט כלל הוא פשוט לא מצביע. לכן יש רוב בסקרי דעת קהל לרעיונות כמו פשרה טריטוריאלית, חלוקת ירושלים, נסיגה בגולן, אבל בבחירות מצבעים רק 63% מהאוכלוסיה. מכאן נובע הפער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 6:49 am 
מנהל פורום

השמאל מיעוט גם מיעוט, פשרה טריטוריאלית לכשעצמה אינה שמאל, וגם אם כן, לא אתפלא כלל אם במשאל עם כזה או אחר הרעיונות האלו לא יעברו.
מה שכן, לשמאל יש הרבה יותר ייצוג באוכלוסיה ממה שיש לו בכנסת. וזה רק בגלל מצביעי השמאל הפוטנציאלים, שבמקום להצביע, ובכן, לשמאל, הצביעו לכל מיני פיקציות כמו קדימה, אהוד ברק והצבעות מחאה כאלו ואחרות. חבורה של מתנשאים מזדיינים בתחת ובוגדים בעצמם מבלי משים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 7:04 am 
Hall of Famer

ברור, כי תהיה פה אי פעם פשרה טריטוריאלית. הרי גם אם למפלגת העבודה + מרץ יהיו 80 מנדטים ביחד, זה לא יקרה. ולאו דווקא בגלל הצד שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 7:39 am 
מנהל פורום

תותח, השאלה מי האידיוטים שמצביעים קדימה היא שאלה מיסתורית מראשית ימי האנושות, אבל זו עובדה קיימת שקדימה, גם אחרי מופז, קיבלה בסביבות העשרה מנדטים בסקרים. זו לא מפלגת העצמאות שקיבלה אפס עגול כבר מהרגע הראשון שבו היא נוסדה.

ואם מופז הוא מנהיג כל כך מוכשר שהוא היה מוריד את קדימה לאפס מנדטים תוך חצי שנה, אז ודאי וודאי שהשאלה שהוא היה צריך לשאול את עצמו היא לא "מה יכולתי לעשות" אלא "למה לעזאזל התמודדתי".

ואשר לנבואות על אף פעם לא יהיה פיתרון/אף פעם השמאל לא יעלה לשילטון וכיוצ"ב, אנחנו מתקשים לחזות מה יהיה בעוד חצי שנה, אז בעוד עשר שנים? מישהו חשב ב1985 שהסכסוך בין ברה"מ וארה"ב יהיה סביב הצבת טילים אמריקאיים בפולין? מישהו חשב ב1972 שמנחם בגין יהיה ראש הממשלה שיביא שלום עם מצרים ויפנה את היישובים בסיני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 7:42 am 
Hall of Famer

נו, שלום.
בסופו של דבר, אני רואה הבדל מהותי בין אידיאולוגיה חילונית (קומוניזם) לבין אידיאולוגיה דתית שמושרשת בהיסטוריה של אלפי שנים (טוב פחות מאלפי אבל הרבה מאד מאות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 9:02 am 
מנהל פורום

גם אם מקבלים את ההנחה הזו (דווקא הטעות שלך היתה מאוד פרוידיאנית, כי אפשר היה להבין חלילה שלא הפנאטיות האיסלאמית עומדת כמכשול בפני הסכם אלא הפנאטיות היהודית), ולא מניחים שאידיאולוגיה דתית עשויה להשתנות, כפי שקרה לנצרות למשל, או שאפשר יהיה להגיע לפשרה עם האיסלאמיסטים, אז עדיין ההנחה המובנת מאליה שמה שקובע אצל הפלשתינים זו האמונה האיסלאמית היא עצמה מפוקפקת מאוד. לא מעט מדינות ערביות הן חילוניות או שהאיסלאם שולט בהן באופן מתון מאוד, ואם תסתכל על אש"ף של שנות ה60 וה70, אז הקירבה שלו לאידיאולוגיה הראשונה שציינת היתה הרבה יותר משמעותית מהקירבה שלו לאיסלאם (מה גם שלא מעט פעילים מרכזיים בו, כמו ג'ורג' חבש או נאיף חוואתמה היו בכלל נוצרים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 9:42 am 
Hall of Famer

סקר הארץ של הבוקר מפתיע מאוד:
http://www.haaretz.co.il/polopoly_fs/1. ... 565165.jpg

העולם התהפך והעבודה וקדימה נותרו ללא שינוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 10:27 am 
מנהל פורום

אם כבר מה שמפתיע זה הירידה של יאיר לפיד לשישה מנדטים. אולי עוד התחזית שלי שהוא לא יעבור את אחוז החסימה תתממש (ואחרי שעה של גלישה ביאיר לפיד קומיקס אני לא יכול להגיד שזה יגרום לי למפח נפש עז).

בכל אופן, מכיוון שהשאלה "למה לעזאזל להצביע לקדימה" היתה ונותרה חידה בלתי פתורה, אז קשה להעריך בהיגיון למה היא מקבלת כל כך הרבה קולות, גם אחרי הכניסה לממשלה. אני מניח שאחרי שיתחילו הפיצולים והחריקות היא תתרסק לגמרי סטייל שינוי אבל זה לא יקרה ביום אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 10:55 am 
Sophomore

מצביעי קדימה הם כמו מי שמקבל פחות מ500 בפסיכומטרי.
אתה לא מכיר אותם כי הם מתפדחים להודות בזה.

נערך לאחרונה על ידי מכבי רעננה זל בתאריך ד' מאי 09, 2012 11:47 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 11:07 am 
Junior

הסקר של הארץ שהכותרת שלו היא 63%: נתניהו ומופז פעלו ממניעים פוליטיים. באמת? וואלה? כאילו שזה לא 100% (גם התרוץ של טובת העם והמדינה זה מניע פוליטי - לא מפגלתי - פוליטי), מראה כמה מגוחך לעשות סקרים בזמן כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 11:15 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ראובן כתב:
אם כבר מה שמפתיע זה הירידה של יאיר לפיד לשישה מנדטים. אולי עוד התחזית שלי שהוא לא יעבור את אחוז החסימה תתממש (ואחרי שעה של גלישה ביאיר לפיד קומיקס אני לא יכול להגיד שזה יגרום לי למפח נפש עז).

הייתי שותף לתחזית הזו מהיום בו הודיע על כניסתו לפוליטיקה. בסופו של דבר אהוד ברק יקבל יותר קולות ממנו (ושניהם לא ייכנסו).
אם יש משהו שמפתיע אותי בסקר הזה זה לא לפיד, אלא ההתחזקות של מרצ שאני הייתי בטוח שהיא בדרך למחיקה. היסטורית, עם זאת, לפחות התחושה שלי היא שמפלגות השמאל חזקות יותר בסקרים מאשר בתוצאות הבחירות (ואצל החרדים זה בדיוק הפוך).

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 229 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: