סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 5:32 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 39 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: צבא מקצועי
הודעהפורסם: ג' מאי 29, 2012 11:51 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לאחרונה אני שומע יותר ויותר על הרעיון לביטול צבא החובה ולהפיכת הבצא לצבא מתנדבים מתוגמל.
מעבר לכל הבלבלות על "התפכחות מאשליית צבא העם" וחופש הפרט ושילוב בחרדים דבר אחד לא הצלחתי להבין:
במלחמת יו"כ, שאף אחד לא מבטיח לנו שלא תחזור מחר, היו מגוייסים 350 אלף חיילים.
מאיפה חסידי ה"צבא המקצועי" מביאים כזה מספר לימחי"ם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: צבא מקצועי
הודעהפורסם: ג' מאי 29, 2012 12:11 pm 
Junior

אז אתה שומע, אז מה. גם על שבוע עבודה של שני עד שישי אתה שומע, על עונה מוצלחת של הפועל י-ם ואפילו על גיוס חרדים. זה לא אומר שזה יקרה באמת. נראה לי שכבר יש הבנה שהמודל הוא לא התנדבות מלאה או מקצוענות מלאה, אלא תגמול גבוה יותר למי שמשרת, רק בשנה השלישית ובעיקר לקרביים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 29, 2012 12:31 pm 
Senior

עופר שלח הוא תומך נלהב של הצבא הקטן והמקצועי ואף כתב את "המגש והכסף", שבו פרס את עמדותיו בפירוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 29, 2012 1:21 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אין לי מושג מה עופר שלח כותב, אבל לדעתי יש הנחה שגם בלי גיוס חובה בגיל 18 מרבית האנשים יתגייסו. כשאני הייתי בגיל גיוס, היתה נורמה מובהקת של גם מי שיש לו פרופיל 21/24 (כמובן, לא מי שיזם פרופיל כזה כדי להשתחרר) יתנדב בכל זאת לשירות.

אבל כמובן, כנראה שיש סיבה למה מדברים על זה כל כך הרבה ולא מנהיגים את זה אף פעם. איך נזכרת בזה פתאום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 29, 2012 1:35 pm 
Hall of Famer

כחלק מהדיון על חוק טל נזכרו הגפנים לשלוף את הטיעון הזה מהשרוול (אפילו החילונים כבר מזמן החליטו שאין טעם בגיס חובה)...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 29, 2012 2:15 pm 
Junior

מי שעוקב באדיקות אחרי פרשנויות בטלוויזיה וברדיו וגם אחרי תוכניות טלויזיה, רואה לא פעם אלופים במיל'(חלקם גם היו ראשי אכ"א), שחוזרים ואומרים כי אין בגיוס החרדים איזה צורך קיומי. הטענה היא שגם כך לצבא יש כמות חיילים כל-כך גדולה שהוא בעצמו לא יודע איך להתמודד איתו. אז תמיד יידחפו לנו שבקרבי צריכים עוד וגם במגזר 'התומך' בלחימה צריכים עוד חיילים ועוד הקצאות, אבל זה בעיקר מאנשים שלפני כל פרסום התקציב המדיני, מפריכים את כל הסיטואציות האפשריות בשביל להכניס אותנו לפניקה ושולחים את אלו האחראים לחפש עמוק בכיס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 29, 2012 2:33 pm 
Junior

אז מה אם אין "צורך" בגיוס חרדים, זה לא קשור. גם אין שום "צורך" בגיוס אנשים שקוראים להם איציק, או בגיוס אנשים שגובהם 1.73. זה עניין של חלוקת נטל והדיון הזה צריך להתנהל ברמה עקרונית ולא ברמה פרקטית של "מה נעשה מחר אם יבואו 10,000 אברכים וילבשו מדים". קודם שיוחלט, אחר כך כבר ימצאו פתרונות טובים או טובים פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 29, 2012 2:35 pm 
Junior

stpsg כתב:
אז מה אם אין "צורך" בגיוס חרדים, זה לא קשור. גם אין שום "צורך" בגיוס אנשים שקוראים להם איציק, או בגיוס אנשים שגובהם 1.73. זה עניין של חלוקת נטל והדיון הזה צריך להתנהל ברמה עקרונית ולא ברמה פרקטית של "מה נעשה מחר אם יבואו 10,000 אברכים וילבשו מדים". קודם שיוחלט, אחר כך כבר ימצאו פתרונות טובים או טובים פחות.

אתה סתם קופץ.
ברור לכול שאין כרגע חלוקת נטל שווה, וצריכה וחייבת להיות כזו במתכונת כזו או אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 29, 2012 2:37 pm 
Hall of Famer

תומר לא "סתם קופץ". הוא מתאמן להשגת קריטריון אולימפי באחד ממקצועות הקפיצה. במצב הנוכחי של האתלטיקה בישראל, לא מן הנמנע שישיג זאת עם שבוע-שבועיים של אימונים טובים פה בפורום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 29, 2012 2:42 pm 
Junior

nadav_hacohen כתב:
תומר לא "סתם קופץ". הוא מתאמן להשגת קריטריון אולימפי באחד ממקצועות הקפיצה. במצב הנוכחי של האתלטיקה בישראל, לא מן הנמנע שישיג זאת עם שבוע-שבועיים של אימונים טובים פה בפורום.

מפה אאחל לתומר בהצלחה.
אבקשך למסור פרטייך, בשביל שנוכל לייעד את החבילה בה תמצא חולצת "סלניוז", שאיתה תתחרה וכך גם תפרסם אותנו. הפרסום יביא דם חדש וצעיר לפורום, כי זה הישן כבר לא עומד בנטל...אהמ...נדב...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 29, 2012 2:45 pm 
Junior

3 מדליות באליפות ישראל בקפיצה לגובה בשנים 2000-2003, עכשיו תגיד מי סתם קופץ ומי יושב פה בפורום וממציא דברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 29, 2012 2:52 pm 
Hall of Famer

יואב כתב:
nadav_hacohen כתב:

מפה אאחל לתומר בהצלחה.
אבקשך למסור פרטייך, בשביל שנוכל לייעד את החבילה בה תמצא חולצת "סלניוז", שאיתה תתחרה וכך גם תפרסם אותנו. הפרסום יביא דם חדש וצעיר לפורום, כי זה הישן כבר לא עומד בנטל...אהמ...נדב...

אם אני "דם ישן", מה תומר (בעל הלינק "תומר", לא אלוף הקפיצות)? דם מאובנים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 29, 2012 2:57 pm 
מנהל פורום

תומר היה מאובן עוד לפני שזה היה מיינסטרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 29, 2012 3:04 pm 
Hall of Famer

אני שמעתי גרסא שלפיה תומר היה מאובן בטרם החלו התיקנים להלך על פני חלד, אבל אי אפשר לדון בכך ברצינות, מפני שהמחקר האחרון בנושא פורסם לפני מאות שנים ועותקים כתובים לא נשמרו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 29, 2012 6:00 pm 
Hall of Famer

יואב כתב:
מי שעוקב באדיקות אחרי פרשנויות בטלוויזיה וברדיו וגם אחרי תוכניות טלויזיה, רואה לא פעם אלופים במיל'(חלקם גם היו ראשי אכ"א), שחוזרים ואומרים כי אין בגיוס החרדים איזה צורך קיומי. הטענה היא שגם כך לצבא יש כמות חיילים כל-כך גדולה שהוא בעצמו לא יודע איך להתמודד איתו. אז תמיד יידחפו לנו שבקרבי צריכים עוד וגם במגזר 'התומך' בלחימה צריכים עוד חיילים ועוד הקצאות, אבל זה בעיקר מאנשים שלפני כל פרסום התקציב המדיני, מפריכים את כל הסיטואציות האפשריות בשביל להכניס אותנו לפניקה ושולחים את אלו האחראים לחפש עמוק בכיס.

פשוט לא נכון. זה היה נכון, אולי,בלפני עשור בערך, בסוף גל העלייה הרוסית וכשהחלק החרדיוהערבי באולוסייה היה קטן יותר. היום צה"ל בפירוש זקוק ללא פחות ממה ש הוא מגייס בפועל (כמובן, כמו בכל ערכת, יש מקום להתייעלות).
בכלל, אין ככ"כ תקדימים בעולם לצבא שממלא כאלה משימות ומתבסס על גיוס מקצועי בהתנדבות.

הצבא האמריקאי, למשל, ביחס לגודל האוכלוסייה, קטן בהרבה מצה"ל. בתקופות שבהן הוא היה צריך פתאום להגדיל את היקף המשימות שלו (קרי, שתי מלחמות העולם וזה נמשך קצת אל תוך תקופת וייטנאם) היה שם גיוס חובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 05, 2013 10:51 pm 
Hall of Famer

מעלה מן האוב.
שיחה שהיתה לי היום עם קצין תותחנים מילואימניק, הוא הודה בפני שבטכנולוגיה פשוטה יחסית אפשר לחתוך מחצי מכח האדם בכל סוללה.
אבל מה? לאף אחד אין אינטרס, ימשיכו להעסיק סוחבי פגזים במחיר של חיילי חובה, כי למי משתלם להחליף אותם.
אם זאת דוגמא מייצגת, הרי שיתכן שצבא מקצועי עשוי לתת לנו הרבה יותר בטחון עבור הרבה פחות חיילים - מה שכן , הוא יהיה יותר יקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2013 12:49 am 
Hall of Famer

יותר יקר מאיזו בחינה? הוצאה חד פעמית של כמה מיליארדי דולרים? (טוב, כמה הרבה מיליארדים)
בתמורה, אתה חוסך פנסיות, חוסך אימונים, חוסך אוכל ושטויות ונסיעות ולוגיסטיקה ואלוהים יודע מה עוד.
ואתה גם מכניס עשרות אלפי אנשים לתוך שוק העבודה מהר יותר, ואולי בכך מגביר צמיחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2013 7:51 am 
Hall of Famer

אבימאל, ממתי צרכי כוח האדם של סוללת תותחנים מוגבלים למה שדרוש להפעלת התותחים? האמצעים הטכנולוגיים האלה גם יתפסו קו בשטחים?הבזבוז של צה"ל בכוח אדם (ויש המון בזבוז כזה) בא לידי ביטוי במקומות אחרים, לא כ"כ במצבת לוחמים (שממילא מהווה פחות מעשירית מכלל כוח האדם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2013 10:35 am 
Hall of Famer

את עולם הג'ובניקים אני לא כל כך מכיר,שם פערי העלויות עוד יותר חמורים כי חיל גובניק עולה לצבא שום כלום, להחליף אותו באיש מקצוע יעלה פי עשר כך שגם אם נתחוך חצי חיילים שמסתובבים ולא עושים כלום העלות היא פי 5.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2013 11:23 am 
Hall of Famer

אם יש ג'ובניק שמסתובב כל היום ולא עושה כלום, למה שנרצה להחליף אותו באיש מקצוע? ואיפה לומדים את המקצוע הזה, לא לעשות כלום? אפילו במקצוע שלי עושים, פעם ב, משהו שמביא תועלת, אם לא לעולם אז לבוסים ו'או ללקוחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2013 1:28 pm 
Hall of Famer

לא אותו, את האגף שלו ואז במקום 100 גובניקים שבקושי עושים משהו יהיו 20 עובדים בשכר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2013 1:33 pm 
Hall of Famer

מה שאתה מציע, בעצם, זה שהמערך הלוחם יהיה מקצועי ובשכר, וכל השאר, בשירות חובה (חשבתם פעם על הקשר בין חובה לחובבנות?)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2013 3:33 pm 
Junior

האמת שכדי שזה ישתלם, צריך שאדם אחד יעשה עבודה של יותר מ-10 ג'ובניקים (עם שכר של 350 ש"ח לחודש שאומר 3500 ש"ח לאדם הזה, פלוס מינוס עלות שכר). הצעה יותר פרקטית היא לשחרר ג'ובניקים אחרי שנתיים ואת הכסף של המשכורות שלהם להעביר ללוחמים שיעשו 3 שנים. תהיה עדיין אפשרות לחתום קבע לג'ובניקים, אבל עם משכורת קבע רק החל מהשנה הרביעית (כמו המצב כיום), גם לגברים וגם לנשים. מכיוון שבערך 10% מהגברים הם לוחמים (בסביבות ה-5% הכללי בהנחה הלא נכונה שהצבא הוא בערך 50-50 גברים ונשים), אז ניתן לשלם באיזור ה-4000 ש"ח ואולי יותר ללוחמים בשנתם השלישית. עם עוד איזה קצר"ש של 4 חודשים כמו שהציעו לפני לבנון השניה זה יוצא יותר הגיוני. זו דעתי.

*עריכה: כמובן שלג'ובניקים שמשרתים שנתיים יהיה אסור להגיד "עד מתי?".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2013 4:16 pm 
Hall of Famer

כמו שאמרתי, הצבא יהיה יותר קטן ויותר יקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2013 4:32 pm 
Junior

איך הגעת ליותר יקר? ההצעה שלי היתה להשאיר את התקציב אותו דבר (ואולי להקטין אותו עם חסכון על תחבורה, אוכל, רפואה, פחות 4 חודשי שירות לקרביים וכו').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 39 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה