ואני קראתי במקומות אחרים קצת אחרת, ובכל מקרה קראתי על הנקודות העיקריות שבמחלוקת והן לא נשמעות לי כאלה בלתי פתירות, בטח ביחס לפערים שהיו ב-NBA בקיץ ובהתחשב בזה שהליגה משגשגת, עלתה פי 2 בהכנסות שלה, וכולם מרוויחים.
עניין החלוקה מחדש של הליגה אולי נשמע כמו כיפוף ידיים ומשחקי כבוד, אבל יש בו אלמנט מהותי מאד וזה מרחקים וזמני נסיעות. החלוקה החדשה בעצם מחלקת את צפון אמריקה לארבע רצועות אורך, וכל אחת תהייה קונפרנס. מה שאומר שהמרחקים גדלים לרוב השחקנים, ובעצם גם בתוך הקונפרנס שלך תצטרך לקיים מסעות משחקי חוץ לפעמים. היחידים שירוויחו מהעניין והמרחקים שלהם אולי יתקצרו אלה הקבוצות שנמצאות היום בבית המרכזי כמו שיקגו, דטרויט, נאשוויל וקולומבוס, שהן בעצם במזרח אבל הבית שלהן שייך למערב ולכן הן נוסעות רחוק יחסית. וכמובן ויניפג, שנמצאת עדיין בדרום-מזרחי על בסיס המיקום הקודם שלהם באטלנטה. בקיצור יש פה דבר שכאילו גורמים לרוב השחקנים לעבוד יותר קשה ולהיות פחות בבית. למה בעיני זה גרוע? אני הרי לא נוסע לא יותר ולא פחות. בעיני זה גרוע בגלל העניין הספורטיבי. אני חושב שהחלוקה לשישה בתים ושני קונפרנסים עובדת מצויין. החלוקה לארבעה קונפרנסים תעוות את הליגה, כי בליגה יש 30 קבוצות, ו-30 כידוע לא מתחלק ב-4. מה שאומר שהקונפרנסים לא יהיו שווים בגודלם - יהיו שניים של 8 קבוצות ושניים של 7. בנוסף, זה אומר פלייאוף משעמם יותר - הקבוצות נפגשות בפלייאוף מול אלה שבין כה הן פוגשות לאורך כל העונה.
אז מה צריך לעשות? לי הקטן יש דעה ברורה, שכמובן לא משנה שום דבר. שמור על המבנה הקיים, שכאמור עובד מצויין. קח את ויניפג ותזיז אותה לבית הצפון-מערבי שזה מקומה הטבעי. תמשיך ללכת עם הגיאוגרפיה, מה שאומר שמי שתצא מהצפון-מערבי כדי לפנות מקום לוויניפג היא קולורדו, קח אותה ותעביר אותה לבית המרכזי או שתעביר אותה לבית הפסיפי ואת דאלאס תעביר לבית המרכזי. מהבית המרכזי תפנה את נאשוויל, שגם ככה כאמור מאד רוצה לעבור למזרח, ושים אותה בבית הדרום-מזרחי במקום ויניפג. זה הכל.
_________________ אנחנו מגש היהודים שעליו לך ניתנה מדינת הכסף. ...הכרזה זו, במושב מועצת המדינה הזמנית (מגילת העצמאות)
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.
|