איימנטס פודריס כתב:
לדעתי, אי אפשר להחליט איזה ספורטאי הוא הגדול ביותר בכל הזמנים במשחקים האולימפיים. היו עוד ספורטאים רבים ששלטו ללא עוררין בענפים בהם התחרו וגם הוזכרו כאן (קרלין, רדגרייב, גרביץ'). הוזכר כאן מייקל ג'ורדן, במה הוא שונה מאנדריי לברוב למשל שהיה שותף לשלוש מדליות זהב ומדליית כסף עם נבחרות הכדוריד של רוסיה וברה"מ? או זולטן שצ'י, חבר נבחרת הכדורמים של הונגריה שזכה בשלוש מדליות זהב רצופות בין 2000 ל2008? מייקל ג'ונסון? אלכסנדר פופוב. ספיץ? ויטלי שרבו.
אפילו מרים המשקולות היווני יליד אלבניה, פירוס דימאס שזכה ב4 מדליות (3 זהב, אחת ארד) בין 1992 ל 2004 יכול לעמוד בשורה אחת ולהסתכל לפלפס או ללואיס בעיניים.
בשל השמות שאתה זרקת, אני פתחתי ורשמתי שהענפים הזוטרים פחות נחשבים בעיני. התחרות פחות גדולה, קל יותר למתמודד בודד לשלוט בענף. קשה גם להשוות ענף כמו חתירה, שניתן להמשיך בו עד גיל מאוחר יחסית לבין ענפים כמו אתלטיקה ושחיה שהגיל משחק תפקיד חשוב בהרבה (וזה מה שעושה את הזכיה של לואיס באטלנטה לכזאת מרשימה). קשה לחשוב על שחיינים או אתלטים שהשתתפו ביותר מ-3 אולימפיאדות.
הדיון שפתחתי היה סתם בכדי לעורר דיון סביב האולימפיאדה, קיוויתי גם שאנשים פה יתנו את הספורטאי שלהם שיהיה שונה מהקונצנזוס, כמו שאתה עשית ובוודאי שהדיעה שלי מושפעת מהספורט המערבי.
ורק להוסיף - אלכסנדר פופוב בהחלט היה אחד השחיינים היותר אהובים עלי וחשבתי להזכיר אותו. אבל בסופו של דבר מה שפופוב עשה באולימפיאדה היה מרשים, אבל לא חרג משחיינים אחרים (אגב פופוב, מה לגבי קריסטין אוטו, אם נתעלם לרגע מזה שהיא הייתה מסוממת מכף רגל ועד ראש) כמו ביונדי או אפילו ון דן הונגבונד. ההופעה של ג'ונסון באטלנטה הייתה כל כך בלתי נשכחת. השיאים שהוא ניפץ בצורה כזאת לא תיאמן, זה עשה את ההופעה שלו יותר גדולה מזאת של פופוב.
ואתה יכול להגיד שאין ספורטאי גדול מאחר, אבל יש כמה שנחקקים יותר מהאחרים וסביר להניח שהשמות שאני זרקתי הם השמות האקראיים שכמעט בכל מדינה שתלך אליה ותזכיר את ספורטאי האולימפיאדה היו נזכרים בין הגדולים מכולם. הם באמת עמדו מעל כולם, ללא קשר תרבותי זה או אחר. סביר להניח שבהתאם למקום אליו תלך יצורפו עוד שמות של ספורטאים, אבל פלפס, לואיס, קומנצ'י ואחרים הם יהיו הקבועים בין המשתנים.