משה גרטל:
מתוך שידורי אולימפיאדת לונדון (2012)
"כמו שאומרת חמותי על האורז שהיא מגישה: גרגר גרגר, כך כאן טיפה טיפה." ~ על שידורי HD בערוץ הראשון ביום הראשון למשחקים. "רבותי, אם אתם יודעים את מספר הטלפון שלי אתם מוזמנים לסמס לי שאלות. אם תתקשרו, כמובן לא אוכל לענות" ~ במהלך השידורים. "שוב שלום לכם מבריכת השחייה. אנחנו בלונדון, אתם בישראל" ~ פותח את יום השידורים "וזהו המקצה הראשון בו הכובעים של כל השחיינים בצבע לבן. אבל מה זה חשוב עכשיו, טומרקין יעקב במסלול מספר אחד" "שאלת אותי על רוח גבית, כנראה שהרוח המגיעה מסין חזקה יותר" ~ על השחיינית הסינית שיוואן יה, שניצחה במשחה גמר 400 מ' מעורב לנשים "האם פה זה משחה טקטי או מקצה של 'תמות נפשי עם פלישתות'?" ~ גרטל לבוקי צ'יש, משחה גמר 400 מ' חופשי לנשים "יש פה כבר פריצה של מופּה. זה מופע עד הסוף" ~ מתאר את השחיינית הצרפתית קמילה מופּה, גמר 400 מ' חופשי לנשים "רבקה סוני מתחילה במפעל הציוני שלה... והיא עוברת למקום הראשון" ~ "אמרת גנבו לו את כל הבית, הוא אמר אני רוצה זהב" ~ על קמרון ואן דר בורח, גמר 100 מ' חזה לגברים ציש: "השחיין שלנו כבר מחוץ לתחרות". גרטל: "עוד מעט נעדכן אתכם האם השחיין הישראלי הצליח להתברג". "היי דפינישיין! רק עבורכם צופי הערוץ הראשון" "הלך הפלא של פלגריני" ציש: "וביניהם אפשר לראות...", גרטל פוצח בשיר: "וביניהם, וביניהם" "האם יש הומוסקסואלים בקרב השחיינים והאם זה מפריע להם לשחות? ועונה: "ובכן אינני יודע שאול, לא ניסיתי" ~תשובה לשאלה מצופה ״שמידט עוקפת את מופה, בוקי זה נפלא״~גמר 400 מ׳ חופשי לנשים. "אני מהמר על סיבון, למה להמר? אני יודע!!!" ~ רגע לפני שפרנקלין זוכה בזהב. גמר 100 מטר גב נשים. "אני כמו פיל, חייב להרטיב את עצמי בכל בוקר״ . משיב לשאלה של צופה מהבית אם שחה היום. "המתח- אפשר לחתוך אותו עם מה? עם סכין? עם מסור חשמלי" "אפשר להבחין שרבות מהשחייניות שטוחות חזה" מקריא שאלה מצופה: "האם הם (השחיינים) עושים את הצרכים במים?" ומשיב: "לפעמים, כאשר השלפוחית לוחצת, אז כן. ואז מקבלים המים טעם מוזר ושונה". "מופע הארנבות לא יהיה כאן הערב" "אתם יודעים למה הנבחרת הצרפתית זכתה?, כי הם שחו חזק יותר ומהר יותר" ~ בראיון רדיו יום לאחר זכיית הנבחרת הצרפתית ב100X4.
גמר 400 מ' מעורב לגברים
"ניסיתי להמר, להיות פיקח, לראות את הנולד - לומר שמייקל פלפס לא יזכה במדליה" ~ בתחילת משחה הגמר, שבו פלפס סיים במקום רביעי "ראיין לוכטה - זאת ההזדמנות שלו להפוך מטוען לכתר למלך העולם, מלך הבריכה" ~ על לוכטה, במהלך משחה הגמר "אין נביא בעירו, אבל יש מלך בלונדון!" ~ על ראיין לוכטה המוביל על יריביו בהפרש ניכר, לקראת סיום משחה הגמר "הסתכל לו בלבן של העיניים ואמר לו: לא היום, לא עכשיו" ~ על לוכטה שסיים במקום הראשון, לאחר סיום המשחה "המבט הזה אומר הכל: אמא איפה את, אמא. והחיוך הזה אומר יותר..." ~ על מייקל פלפס, אחרי שסיים במקום רביעי במשחה הגמר 400 מ' מעורב "לא נעים לי לקבור את פלפס - ועל כן אטביע אותו" ~ לאחר הפסדו של מייקל פלפס לראיין לוכטה במשחה 400 מ' מעורב.
גמר 4X100 מ' חופשי לגברים
"אני חותם לכם שכאן יהיה מאבק אדיר, אני מבטיח לכם שתשבו מרותקים, עד הסיומת, המפתיעה - בלי ספק" ~ לפני תחילת המשחה "וצרפת - לבו, לבוא הנה - לבוא פה" ~ מתאר את השחיין הצרפתי, אמורי לבו דו-שיח בין הפרשן ד"ר ברוך (בוקי) צ'יש לשדרן משה גרטל: צ'יש: "אף אחד לא ינצח את לוכטה - אף א-ח-ד לא ינצח את לוכטה" ~ לקראת סיום גמר 4X100 מ' חופשי גרטל: "לפני ארבע שנים אני אכלתי את הכובע, היום תורך בוקי" ~ בסיום משחה הגמר 4X100 מ' חופשי, בו הצרפתים ניצחו את הנבחרת האמריקאית שכללה את ראיין לוכטה צ'יש: "מה עשיתי..."
"אם הוא לא ינצח הוא יפסיד" "זה לא גמור עד שזה לא ייגמר" " מי גידלה ציפורניים לקראת המשחה?" "וכעת תעלה ותבוא, תעלה ותבוא..." (שר את זה עוד מספר פעמים) ~ בעת כניסתה לאולם של השחיינית הישראלית עמית עברי.
|