סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 7:37 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 520 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 1:57 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לפי מה שזכור לי דווקא קלגנוב היה מועמד פייבוריט למדליה והייתה אכזבה שהשיג רק ארד באחד משני המרחקים שהתחרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 2:05 pm 
Hall of Famer

עמוס, אולי הייתי קצת צעיר אז, אבל אני לא זוכר שיעל ארד הייתה מועמדת ודאית למדליה בברצלונה, אני גם לא חושב שמדינה שמעולם לא זכתה במדליה בשום דבר יכולה להגדיר מתמודדת שהישג השיא שלה היה מדליית ארד באליפות עולם שנה קודם לכן כמועמדת ודאית למדליה. מה גם שלפי דף הויקיפדיה שלה, היא עברה ניתוח בברך רק 3 חודשים לפני האולימפיאדה ובכלל לא היה ברור אם היא תהיה כשירה ב-100%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 2:19 pm 
Junior

שוויק1 כתב:
לפי מה שזכור לי דווקא קלגנוב היה מועמד פייבוריט למדליה והייתה אכזבה שהשיג רק ארד באחד משני המרחקים שהתחרה.

קולגנוב היה מועמד למדליה. ממש לא פייבוריט לזהב.

הוא היה אלוף אירופה רק במרחק הקצר יותר (והלא אולימפי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 2:36 pm 
Junior

קולגנוב היה מועמד די ודאי למדליה, כשההערכות היו כסף או ארד (או מקום רביעי כמו כל המשלחת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 2:39 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
אני חושב שהתגובות כאן קצת מוגזמות. בסה"כ אני חושב שההופעה הישראלית באולימפיאדה כמעט דומה לאולימפיאדות הקודמות בהן השגנו מדליה. אכזבות וביזיונות היו גם באולימפיאדות הקודמות וגם הצלחות מדודות. מה שלא היה בלונדון זה אותו ספורטאי שהתעלה על עצמו והצליח להביא הישג שיא. מכל המדליסטים האולימפיים שלנו, לפי דעתי רק יעל ארד בברצלונה וגל פרידמן באתונה הלכו לאולימפיאדה מתוך ידיעה שהם פייבוריטים ואי זכיה במדליה פירושה כישלון אישי. היו בוודאי זוכי מדליה שהיו הפתעה עצומה, כמו צוברי, כמו סמדג'ה (כל כך לא האמינו בו, שאף אחד לא טרח לבדוק מה הוא עושה בבית הניחומים וכשגילו שהוא בקרב על המדליה, אז אורי לוי שידר את הקרב מהחדר במלון, כשהוא רואה כמונו אותו בטלוויזיה). גם קלגנוב לפי זכרוני ממש לא היה פייבוריט, למרות שהוא היה מועמד למדליה וגם לא גל פרידמן באולימפיאדה הראשונה שלו.

אז הפעם היו הופעות טובות (לשחיה, שטילוב, אפילו קורזיץ, למרות האכזבה), הופעות פחות טובות, ביזיוניות וביזריות. בערך כל מה שמשלחת אולימפית ישראלית ממוצעת מספקת. אנחנו עוד לא מעצמה עולמית שכל אולימפיאדה חייבת להשיג מדליה. אני לא אומר שלא צריך לבדוק מה קרה באולימפיאדה הנוכחית ולנסות להפיק לקחים לאולימפיאדות עתידיות, אבל גם אין פה איזה כישלון קולוסאלי ועריפת ראשים שחייבת לבוא במיידי.

אם הרוחות אתמול היו חזקות במיוחד וקורזיץ הייתה מספקת שיוט מעולה וזוכה במדליה, אז האולימפיאדה הייתה נחשבת להצלחה? 3 קשר רוח זה ההבדל בין אולימפיאדה מוצלחת לאולימפיאדה ביזיונית?

אני לא כל כך זוכר מה היו ההערכות ב-92, בטח לא לגבי סמדג'ה, אבל אני חושב שאתה טועה לגבי שאר המדליסטים. קולגנוב היה מועמד מאוד חזק למדליה, וכך גם צוברי שייצג ענף שתמיד היינו טובים בו, וגם גל פרידמן לא היה הפתעה גדולה עם מדליית הארד ב-96.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 2:53 pm 
Hall of Famer

ראובן, ברגע שאתה מגדיר את הציפיות שלך לפי מדליות, ובסך הכל זה מה שהועד האולימפי עושה בדרך כלל, אז הצלחה או כישלון נמדדים לפיהן. אתה יכול לקבוע קריטריון אחר כמובן, אבל לשיטתו הועד האולימפי הישראלי נכשל. אגב, כמובן שעכשיו ורשביאק מציב את המטרות אחרת לגמרי ואומר שלא היה כשלון כי 25% מהמשלחת הגיעו לגמרי וכיו"ב, אבל להציב מטרות בדיעבד זו חוכמה קטנה מאוד.

ובכל מקרה, מי ששולח את הספורטאים הכי טובים שלנו בלי לדאוג שהם עברו הכנה מתאימה (למשל-להודיע לכל ספורטאי שהכרטיס שלו לאולימפיאדה תלוי לא רק בקביעת קריטריון אלא גם בעמידה בתכנית הכנה כזו או אחרת), כאילו לא שלח את הספורטאים הכי טובים. ואם כבר שלחת ספורטאים שידעת שהם לא עשו הכנה כמו שצריך, כל אחד מסיבותיו, אז למה הגדרתם את הציפיות מהם כל כך גבוה? תגידו ספורטאי X לא עבר הכנה כמו שצריך כי היה פצוע/לא היה מספיק כסף/הוא עצלן, הוא היה מועמד למדליה בתנאים אופטימליים אבל בהכנה שהוא עשה הוא לא, ברגע שהגדירו את הציפיה ממנו כמדליה, כל התירוצים שאחרי לא מעניינים, זה כשלון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 3:48 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני חושב שההגדרה צריכה להיות משוקללת משני פרמטרים: מספר הספורטאים שהגיעו לסיכוי ריאלי למדליה, והדרך שבה הם התייצבו מול הסיכוי הזה (זה כמובן בהנחה ששופטים לפי מדליות, באתלטיקה ובשחייה הקריטריונים הם כמובן אחרים לגמרי). באולימפיאדה הזו היו שניים שעונים על הקריטריונים הראשון, ואפס שעונים על הקריטריון השני (גם שטילוב וגם קורזיץ קרסו כל אחד ברגע האמת שלו). סביר להניח שזה מספר נמוך למדי, והוא היה מעיד על "כישלון" גם אם קורזיץ היתה זוכה במדליה. אני בכל אופן בספק גדול אם בייג'ין היתה מוצלחת יותר, למרות ששם השיט היה תמונת ראי של מה שקרה אתמול.

בכל אופן, לקורזיץ היה חוסר המזל להיות האחרונה, ויצא שהיא סמל הכישלון. למעשה היו כישלונות הרבה יותר מובהקים ממנה לכל האורך, כמו שאר השייטים, וכל ענף הג'ודו (אני לא מספיק מבין כדי להשוות בינה ובין שטילוב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 4:56 pm 
Sophomore

לא מבין מה אנשים (שהם לא הספורטאים או קשורים ליחידה לספורט הישגי) לוקחים כ"כ קשה את הביקורת על המשלחת בעוד הספורטאים עצמם והיחידה לספורט הישגי הגדירו את ההשתתפות שלהם כאכזבה,כישלון,אי עמידה ביעדים וכדומה.
היחידה לספורט הישגי אפילו כתבה קריטריונים ברורים לפני האולימפיאדה (שחולקו לתקשורת) שבהם כל ספורטאי קיבל מדד למיקום שלו באולימפיאדה ביחס לציפיות. (כלומר ציפיות מקסימליות - מיקום X,ציפיות סבירות - מיקום X, כישלון - מיקום X). לפי הכללים הללו רוב הספורטאים לא עמדו בציפיות והישגם של רובם היו סביר ומטה.

מטרות העל של היחידה לספורט הישגי (כפי שהם קבעו לעצמם) היו להשתפר ב 10 אחוזים לעומת אולימפיאדה קודמת ולהביא בין 1-3 מדליות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 6:14 pm 
מנהל פורום

אין כאן ויכוח אם היה או לא היה כישלון. יש כאן ניסיון לטעון שלא צריך להכריע בסוגיה רק על סמך שיוט המדליות של קורזיץ. ושוב - זה תקף לשני הכיוונים, הרי אם היא היתה זוכה במדליה הועד האולימפי היה מוציא הודעה מרוצה, ומעריב (הוא אומר את זה במפורש) היה יוצא עם שער חגיגי ושמח במקום לסכם את כל הכישלונות. זו צורת חשיבה דפוקה לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 9:42 pm 
Hall of Famer

חייב לומר משהו שאני חושב עליו בעיקר מאז אתמול: אם פעם הישראלים לגלגו על כל ספורטאי שנכשל, עכשיו עברו רבים לקיצוניות השנייה: אצל רבים הספורטאים שלנו הפכו להיות משהו שאסור לבקר אותו. כל עיתונאי שכותב בצורה עניינית על הכשלון של קורזיץ (ואני מדבר רק על אלו שכותבים בצורה עניינית. אני לא סובל את המתלהמים) חוטף בטוקבקים בכמויות, ואני רואה את זה גם בפייסבוק. די מגוחך, חייב לומר. כן- קורזיץ נכשלה, איך שלא יסובבו את זה. היא מותק, ואני בטוח שתצליח בעתיד ויש לה הרבה זכויות, אבל באולימפיאדה היא נכשלה: להגיע כאלוף עולם פעמיים רצוף, וליפול בשלושת השיוטים האחרונים זו נפילה קשה. היא אגב הייתה הראשונה לומר זאת על עצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 12:01 am 
Hall of Famer

אורן, מצד שני, אני תוהה על מה אפשר לבקר את קורזיץ? זה שהיא נכשלה זה ברור כי המטרות שהוצבו לה ושהיא הציבה לעצמה זו מדליה והיא לא השיגה אותה, אבל אני לא חושב שמישהו יכול לטעון שהיא לא ניסתה או שהיא הגיע לא מפוקסת לאולימפיאדה או משהו כזה, אז מה בדיוק הביקורת אמורה להשיג? לגרום לה לעבוד יותר קשה? אם היא אלופת העולם פעמיים ברציפות, אני רק יכול להניח שהיא כבר עובדת הכי קשה שאפשר. לבקר אותה על המקצועיות של האימונים זה קצת מצחיק כי אני מניח שאף אחד מהפרשנים האלו לא יודע לאמן שייט יותר טוב מהמאמנים של קורזיץ וכמובן שאי אפשר לטעון שלא היה צריך לשלוח אותה כי היא לא לקחה מדליה, כי אין מדינה בעולם שלא הייתה שולחת לאולימפיאדה מתחרה שלקח שתי אליפויות עולם רצוף בענף שלו (פרט אולי לארה"ב עם שיטת המבחנים האכזרית שלהם, אבל אנחנו לא בדיוק ארה"ב). להגיד שהיא נכשלה זה לגיטימי לגמרי ונכון לגמרי, לבקר אותה אני לא ממש רואה סיבה, היא הספורטאית הכי טובה שיש לנו כרגע ואם היא לא הצליחה להביא מדליה, כנראה שאנחנו פשוט לא מספיק טובים כרגע בשביל להביא מדליה.

בסופו של דבר כשאתה מציב לעצמך מטרות גבוהות אין סיכוי שתמיד תשיג אותן, תמיד יהיו אכזבות וזה שספורטאי נכשל בהשגת המטרות שהצבת לו (או שהוא הציב לעצמו) לא בהכרח אומר שאפשר היה לעשות דברים טוב יותר. אני לא טוען שאין מקום לביקורת אם יש משהו שדורש ביקורת, אבל בעיני ביקורת שלא במטרה לבנות איזשהו שיפור או להצביע על איזשהו כשל שצריך לתקן היא חסרת טעם. לפעמים יש תחושה שפרשנים כותבים טורי ביקורת על כשלון לא בגלל שהם מצאו כשל אמיתי שאפשר לשפר או לתקן אלא רק כדי להוציא תסכול, אפשר ומותר להגיד לפעמים שספורטאי נכשל בהשגת המטרות למרות שהוא עשה את המקסימום האפשרי מבחינתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 8:42 am 
Hall of Famer

מז"א על מה ניתן לבקר? על כך שהיא נכשלה באולימפיאדה. שלא יובן לא נכון: אני לא טוען שהיא לא ניסתה ככל יכולתה וכו'. אני טוען שנוצר מצב אצל אנשים רבים בימים האחרונים כאילו "אסור" לכתוב שהיא נכשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 10:11 am 
מנהל פורום

אחת הבעיות בארץ היא שאין אבחנה בין להכיר בכישלון ובין לבקר, ושהתפישה של הפקת לקחים היא שצריך למצוא אשמים ולכרות ראשים.

אגב, עם כל התיעוב לעמיר פלג ובייחוד לכתיבה שלו באולימפיאדה הנוכחית, היום בטור שלו הוא מביא סיפור מעניין על המאמן האמריקאי בהתעמלות של זו שלקחה זהב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 11:06 am 
Hall of Famer

בהמשך למה שאתה אומר, אני לא חושב שיש רע בביקורת, כל עוד היא עניינית. ברגע שהיא נהיית לא עניינית או מושמעת בצורה בוטה ומכוערת, היא נהיית לא לרוחי.
לגביי עמיר פלג: הצרה איתו, שגם שהוא כותב דברים נכונים כלפיי מושא ביקורתו, הוא עושה זאת פעמים רבות בצורה מאוד משתלחת וארסית. זה משעשע במישור של "איזה צחוקים היו בעיתון היום" אבל זה סתם הופך משהו ענייני לפוגעני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 11:50 am 
מנהל פורום

במקרה הזה אפילו לא מדובר בהכרח (בהמשך למה שרוני אמר) על ביקורת כלשהי, עניינית או לא, פשוט הכרה במציאות שאומרת שקורזיץ נכשלה. כמובן שאפשר גם לחשוב מה לעשות עם זה הלאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 2:12 pm 
Hall of Famer

אייל לוי אמש על עמוד השער של מעריב: "ביפן אנשים היו מורידים את החרב מהקיר והולכים לשירותים". נו, כשאלה העתונאים, איך אפשר להתייחס ברצינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 2:38 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ובכל זאת עמיר פלג.
מאחר שהמקרה של ברשטיאן הוא לא הראשון (זרקו מפה בשם הפוליטיקה גם ספורטאים שאחר כך זכו במדליות אולימפיות ואליפויות עולם עבור ארצות נורמליות) - טור ראוי ונאה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4266403,00.html

וזו ציטטה גדולה, אין מה לעשות.
ציטוט:
את המשחק בין ספרד לצרפת הם דווקא כן שידרו, כולל החימום, אבל ארבע דקות לסיום הפסיקו לטובת "מבט", והודיעו שהוא משודר בערוץ ה-HD. ולמי שאין? אם גרטל היה במגרש, הוא בטח היה מקבל שאלה מצופה בשם טים טומכרוני.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 3:56 pm 
Junior

עושה רושם שמכל התלונות של פלג על שידור (כאלו שגם אני תמכתי בהן בתחילת האולימפיאדה), הכי גדולה היא שלא משדרים את מה שהוא אישית רוצה לראות. אחרי שבתחילת האולימפיאדה התלונן, ובצדק, על שידור הג'ודו המאסיבי והודיע שיש ענפי ספורט אחרים, פתאום הוא מתלונן כשמשדרים ענפי ספורט אחרים כמו כדורעף ו-BMX אבל לא כדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 4:46 pm 
Hall of Famer

אני חושב שהוא בסך הכל צודק בתלונותיו. את ענפי הכדור לא שידרו מספיק באולימפיאדה, לא קודם ולא עכשיו. אבל בלי קשר, בשבוע הראשון של האולימפיאדה היו כמה וכמה ענפים שהיו חלק מהתכנית במקביל לג'ודו, הגיעו עד לגמרים ולמדליות, וזה בדיוק היה הזמן להתוודע אליהם. עכשיו, כשמגיעים לשלבים המכריעים של משחקי הכדור (לא רק כדורסל, אגב), זה בטח לא הזמן ללמוד על אופני BMX אם זה על חשבון דקות מכריעות של משחק נוק-אאוט, בטח כזה שמערב ספציפית ספורטאים שמעניינים את הקהל הישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 4:49 pm 
Junior

את זה אתה (והוא) אומר בתור אוהד כדורסל. יש גם אנשים שיעניין אותם יותר כדורעף, למשל. לא חושב שיש מה להתלונן על זה ששידרו את ארגנטינה ברזיל בכדורעף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 4:52 pm 
Hall of Famer

אכן, יש אנשים כאלה. אבל יש פחות אנשים כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 4:58 pm 
Hall of Famer

אין לי בעייה שישדרו כדורעף, אני בהחלט מחבב כדורעף. בכלל, אנחנו בשלבים המכריעים של כל משחקי הכדור, ואת כולם שווה לראות. אני רואה באינטרנט במקביל גם כדוריד וכדורמים, הרמה היא מדהימה והמשחקים מותחים ומהנים. אבל צריך להיות איזשהו מעוף שכאתה משדר משחק A בענף B, ובאותו זמן מגיעים לדקות אחרונות ושלבים מכריעים במשחק כדור אחר - עוברים לשם. קל ופשוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 7:10 pm 
Hall of Famer

נדב, אני לא מתכוון לטורים שיש בהם משפטים כמו שהבאת. מצד שני, יצא לי כבר להתקל בטורים בהם נאמר ש-X נכשל/ה וישר התנפלו עליו. לא צריך להפוך את הספורטאים לקדושים מעונים, כמו שלא צריך לבקש מהם להרים את החרב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 8:14 pm 
Hall of Famer

יש לנטע ריבקין מזל שהתכנית האולימפית שמה אותה בסוף המשחקים. עכשיו אנחנו גם ככה מיואשים מהמשלחת הישראלית, עוד פדיחה פחות פדיחה, מה זה חשוב.

דרך אגב, זה ממש לא מקרי שלספורטאים הישראלים לאולימפיאדה קוראים בשם הלאומי "משלחת", ולא בשם הספורטיבי וההגיוני, "נבחרת", כמו במדינות נורמליות בעולם. olympic team, נבחרת אולימפית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 8:22 pm 
Hall of Famer

נובמת ראי, אפשר לחשוב איזו פדיחה נוראית הייתה לה, ממה שראיתי היו שם לא מעט מתמודדות שהפילו את הכדור בשלב כזה או אחר בתרגיל והיא עדיין בעמדה סבירה לעלות לגמר, ממש לא משהו נוראי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 520 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: