סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 19, 2024 9:31 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 8 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2012 3:30 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
אני טס השבוע לניו יורק (לירח דבש). לאחרונה קניתי סמסונג גלקסי 2 שאני לוקח איתי לשימוש בעיר הגדולה בעיקר בניווט. הבעיה שאני די ניאנדרטל בנושא גאדג'ים וסלולרים למינהם... חשבתי לעשות חבילת גלישה בסלקום (29 ש"ח ו-40 MB ליום) ואשת השירות ציינה שיש גם חבילת ניווט בעלות של 99 ש"ח הכוללת ניווט חופשי (שלא נכלל בגלישה). אני אהיה בנ"י 8-9 ימים כך שחבילת הגלישה תעלה לי כ-250 ש"ח ואני תוהה אם לא עדיף לרכוש את חבילת הניווט בלבד ולגלוש רק במקומות בהם יש wifi חופשי (ונ"י עיר די מרושתת). יש לי מספר שאלות למבינים:
1) כמה בייטים נצרכים ב-GPS לעומת גלישה פשוטה באינטרנט?
2) האם כדאי להגביל את עצמי רק למקומות בהם יש wifi חופשי וחינמי או שעדיף להשקיע את ה-250 ש"ח?
3) האם אפליקציות מסוג waze ו-hopstop זקוקות ל-GPS? אני יודע שהשאלה קצת מפגרת אבל אני שואל כי בהסבר של hopstop מצויין שלא צריך חיבור לאינטרנט על מנת לעדכן את התוכנה ומישהו אמר לי שכל המפות נמצאות כבר בתוך המכשיר.
4) מישהו מכיר את אפליקציית התיירות mtrip? האם היא מומלצת או שיש אפל' עדיפה אחרת לתפוח הגדול?
5) מישהו יכול להמליץ על שירות שיחות מומלץ? אני לא מתכוון להתקשר עם הארץ (רק בסקייפ) אבל אני כנראה אצטרך לדבר עם מספרים מקומיים (קרובי משפחה אצלהם נתגורר ואשתי שתסתובב עם פלאפון נוסף עם כרטיס סים מקומי). הבעיה שסלקום מציעים שירות שיחות וסמסים בעיקר לארץ אבל בשיחות מקומיות המחיר מזנק מ-79 אג' ל-19.90 ש"ח ליחידה!

תודה רבה מראש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2012 3:51 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
1. ב-GPS לא נצרכים שום בייטים. יש ל-GPS מקלט מובנה בתוך הטלפון. לא יודע מה זו "תכנית ניווט", אולי מדובר באפשרות להשתמש בתכנת הניווט של המפעילה (כמו סלקום נוויגייטור) שלוקחת מפות מהרשת תוך כדי תנועה. לדעתי ממש חבל על הכסף.

3. לא מכיר את hopstop, יש לי אנדרויד ובשביל מפות אופליין אני משתמש ב-Osmand המעולה. לאייפון אני ממליץ בחום על citymaps2go. בכל אופן, כל התוכנות דורשות GPS כדי להפעיל את הניווט כמו שצריך - אבל כאמור אין שום בעייה מבחינת נדידה עם GPS, הוא כשלעצמו לא דורש שום תקשורת data. הבעייה היא עם אפליקציות אונליין כמו waze שדורשת חיבור data כדי להוריד מפות תוך כדי תנועה.

5. תחפש תוכניות prepaid של מפעיל מקומי שעובד ב-UMTS ותרכוש סים מקומי. לדעתי כל המפעילות הגדולות בארה"ב כבר עובדות ב-UMTS.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' ספטמבר 09, 2012 3:59 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2012 3:57 pm 
Hall of Famer

אוקיי, רק עכשיו שמתי לב שגם לך יש אנדרויד. אז אני ממליץ על Osmand למפות אופליין. תוריד עוד בארץ את המפות הרלוונטיות (עד 15 מפות זה חינם). התוכנה לא מאד אינטואיטיבית בהתחלה, צריך קצת לתרגל אותה לפני - אבל ברגע שהבנת מה לעשות היא מעולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2012 5:53 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
1. ב-GPS לא נצרכים שום בייטים. יש ל-GPS מקלט מובנה בתוך הטלפון. לא יודע מה זו "תכנית ניווט", אולי מדובר באפשרות להשתמש בתכנת הניווט של המפעילה (כמו סלקום נוויגייטור) שלוקחת מפות מהרשת תוך כדי תנועה. לדעתי ממש חבל על הכסף. - סבבה.

3. לא מכיר את hopstop, יש לי אנדרויד ובשביל מפות אופליין אני משתמש ב-Osmand המעולה. לאייפון אני ממליץ בחום על citymaps2go. בכל אופן, כל התוכנות דורשות GPS כדי להפעיל את הניווט כמו שצריך - אבל כאמור אין שום בעייה מבחינת נדידה עם GPS, הוא כשלעצמו לא דורש שום תקשורת data. הבעייה היא עם אפליקציות אונליין כמו waze שדורשת חיבור data כדי להוריד מפות תוך כדי תנועה. - הורדתי כבר את hopstop ן-new york city guide כך שנראה לי שאני מסודר בעניין הזה. אני רק לא סגור אם חייבים בכל מקרה חיבור לרשת בשביל להפעיל אותן.

5. תחפש תוכניות prepaid של מפעיל מקומי שעובד ב-UMTS ותרכוש סים מקומי. לדעתי כל המפעילות הגדולות בארה"ב כבר עובדות ב-UMTS.
- מה זה UMTS? לא מצאתי אזכור של זה. מה שכן, מצאתי חברה ישראלית בשם סימזול שמוכרת כרטיסי סים לחו"ל. שמעת עליה במקרה? כתוב שם שהגלישה הינה בדור 2.75, טובה לשימוש בתוכנת ניווט waze, שליחת הודעות what's up, הורדת E-MAIL וכו'. האם זה מספיק טוב גם לגלישה באינטרנט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2012 7:35 pm 
Hall of Famer

לא יודע כמה דחוף לדאוג לגלישה סלולרית כשנוסעים לניו-יורק. אמנם בהשוואה לישראל פריסת הווי-פיי במקומות ציבוריים שם דלה למדי, אבל עדיין יש מספיק. די בשביל שתוכל לפתוח מיילים ולשלוח ווטסאפ מזדמן. בכל סניף סטארבאקס יש ווי-פיי פתוח. גם בבראיינט פארק, שהוא באופן כללי מקום חביב מאוד ויש שם גם קפה טוב בסניף של איזו רשת מזרח תיכונית עלומה בשם ארומה, יש ווי-פיי חופשי. אאז"נ, גם בחלקים מהשנסטרל פארק היה לי ווי-פיי. על וויז אפשר לוותר, הניווט בניו-יורק פשוט למדי ותסתדר יופי עם מפות אונליין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2012 9:23 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
1. ב-GPS לא נצרכים שום בייטים. יש ל-GPS מקלט מובנה בתוך הטלפון. לא יודע מה זו "תכנית ניווט", אולי מדובר באפשרות להשתמש בתכנת הניווט של המפעילה (כמו סלקום נוויגייטור) שלוקחת מפות מהרשת תוך כדי תנועה. לדעתי ממש חבל על הכסף. - סבבה.

3. לא מכיר את hopstop, יש לי אנדרויד ובשביל מפות אופליין אני משתמש ב-Osmand המעולה. לאייפון אני ממליץ בחום על citymaps2go. בכל אופן, כל התוכנות דורשות GPS כדי להפעיל את הניווט כמו שצריך - אבל כאמור אין שום בעייה מבחינת נדידה עם GPS, הוא כשלעצמו לא דורש שום תקשורת data. הבעייה היא עם אפליקציות אונליין כמו waze שדורשת חיבור data כדי להוריד מפות תוך כדי תנועה. - הורדתי כבר את hopstop ן-new york city guide כך שנראה לי שאני מסודר בעניין הזה. אני רק לא סגור אם חייבים בכל מקרה חיבור לרשת בשביל להפעיל אותן.

- מה זה UMTS? לא מצאתי אזכור של זה. מה שכן, מצאתי חברה ישראלית בשם סימזול שמוכרת כרטיסי סים לחו"ל. שמעת עליה במקרה? כתוב שם שהגלישה הינה בדור 2.75, טובה לשימוש בתוכנת ניווט waze, שליחת הודעות what's up, הורדת E-MAIL וכו'. האם זה מספיק טוב גם לגלישה באינטרנט?

UMTS זו טכנולוגיית הדור השלישי האירופית, שמופעלת גם בישראל. בארה"ב אימצו אותה באיחור, הם הלכו במסלול אחר של טכנולוגיה, אבל בסוף הצורך בנדידה בינלאומית הכריע אותם (כמו שקרה בזמנו לפלאפון בארץ). היום לדעתי כל המפעילות הגדולות - AT&T, טי-מוביל, ורייזון - לכולן כבר יש רשתות UMTS, וחלקן כבר מפעילות אפילו דור 4 (מה שנקרא LTE).
דור 2.75 זה מה שנקרא EDGE, זו הרחבת ה-data המתקדמת ביותר לרשתות דור שני בטכנולוגיית GSM. ליישומים כמו שציינת, יחסית עניים בנתונים ולא בהכרח מצריכים מהירות גבוהה (כמו mail או whatsapp) היא בחלט בסדר. אבל לגלישה אתה תרגיש מהר מאד את הבדלי המהירות בינה לבין רשתות דור 3.5 שאתה מכיר מהארץ, יכול להיות שגם ה-waze יג'עג'ע. אבל, וזה אבל גדול - אני לא בטוח מי מהמפעילות האמריקאיות מפעילות רשת GSM בכלל, כאמור הם התחילו במסלול טכנולוגי אחר, ועברו לטכנולוגיה אירופית כשהדור השלישי כבר היה קיים. צריך לבדוק שדור 2.75 בכלל נתמך בארה"ב.

לגבי hopstop - כאמור אני לא מספיק מכיר אותה. אל תשכח שאם היא עובדת offline סביר להניח שאתה עדיין אתה צריך חיבור כדי להוריד את המפה אל הטלפון, אז תדאג לזה עוד כשאתה בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2012 9:33 pm 
Sophomore

אין לי שמץ של מושג אפילו על מה אתם מדברים.

אסתפק במזל טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 12, 2012 2:19 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

טוב, רכשתי בסוף סים מקומי מסים-זול. נקווה שיעבוד כמו שצריך.
זהו סיימתי לארוז. עוד 20 שעות לערך (בתקווה שלא תהיה שביתה בב"ג...) מגיעים לניו יורק.
תודה על האיחולים :) נתראה עוד 4 שבועות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 8 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: sheky ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה