פורסם בסופ"ש האחרון. מה אומר, בהחלט מרתק ושווה עיון.
http://www.idi.org.il/events1/Events_Th ... 845912.pdfמתוך הדוח:
-"נותרה בעינה ההערכה השלילית להשקעה של חברי הכנסת במילוי תפקידם. עם זאת נמדדה עלייה מסוימת ברמת האמון במוסדות המדינה, למעט התקשורת, שהאמון בה השנה ירד."
- "בדירוג המתחים המאפיינים את החברה הישראלית בכללותה ניצב בַּראש המתח היהודי־ערבי ובסוף — המתח האשכנזי־מזרחי. בין המתח החזק ביותר לחלש ביותר אובחנו (בסדר יורד): המתח בין חילונים לדתיים, בין עשירים לעניים ובין שמאל מדיני־ביטחוני לימין מדיני־ביטחוני."
- "מעניין במיוחד בהקשר זה הממצא שמי ששייכו עצמם לקבוצות החלשות העריכו במידה מובהקת פחות את מחאת קיץ 2011 כמחאה של כל העם."
- "ישראל מוגדרת גם כמדינה יהודית וגם כמדינה דמוקרטית. באופן אישי, איזה חלק מן ההגדרה חשוב לך יותר?".
בכלל הציבור היהודי ההעדפה השכיחה ) 41.9% ( הייתה אכן להגדרה הכפולה. הקבוצה השנייה בגודלה ) 34.3% ( דיווחה כי חשוב לה יותר החלק היהודי בהגדרתה של המדינה, ואילו הקבוצה השלישית — הקטנה ביותר ) 21.8% ( — דיווחה על העדפתה לחלק הדמוקרטי בהגדרה. אמנם הקבוצה השכיחה ביותר היא זו שהעדיפה את ההגדרה הכפולה "יהודיתו דמוקרטית", אבל יש לשים לב שאם מצרפים את קבוצות 2 ו־ 3 יחד )סך הכול 56.1% (, מתברר שהיום יש רוב בציבור היהודי דווקא לאלה שאינם מעדיפים את ההגדרה הפורמלית של ישראל כ"יהודית ודמוקרטית" אלא מבכרים הגדרות אחרות, וההעדפה לחלק הדמוקרטי בהגדרה חלשה במידה ניכרת מן ההעדפה לחלק היהודי.