יואב, הייתי בתוך העולם הזה של ההימורים כמה שנים ארוכות ורעות, אם כמהמר ואם כחלק מהקבוצה שמקבלת את ההימורים, בקיצור חלק מה״בית״, ובקיצור, לא שאני אומר את זה בגאווה אלא להפך- אני בספק אם תמצא פה 100 אנשים שביחד מגיעים לניסיון ההימורים שלי.
and with that said- אני לגמרי ממליץ לך להימנע מכל סוג של הימורים. הטעות הגדולה והראשונה זה לחשוב שיש לך אפשרות לידע מוקדם שייתן לך יתרון. טעות עצומה.
קובעי יחסי ההימורים, נגיד ככה, פראיירים הם לא. לפחות רוב הזמן. רק בערך פעם בחודש-חודשיים אתה יכול למצוא ליין, ובדרך כלל זה לא כדורסל, שאתה שואל את עצמך מה עבר בראשם של המחליטים. דוגמא אחרונה זה מהכדורגל- רוסיה בישראל, פערי איכות מטורפים ביחס הימורים שלא מבטא קרוב לכך.
אבל לגבי 99.9 מהמשחקים? אתה צריך לזכור שמול הידע המוקדם שלך מגיע הידע המוקדם של קובעי יחס ההימורים, אנשים בעלי ניסיון ויכולת שמרוויחים משכורות גבוהות מאוד בשביל לקבוע את הליין בדיוק איפה שהוא אמור להיות, ומהצד השני, יש לך גם קבוצה שאתה מהמר נגדה ויודעת את מה שאתה ושאר הממליצים שלך יודעים, ומגיעה לאותו משחק כדי לשבש את המתוכנן.
אתה מבקש עזרה מ״ידענים״, קח דוגמא מעולם הכדורגל. רשימת הידענים שהפסידו מיליוני דולרים יכולה להכיל פה תר׳ד של חמישה עמודים. מווין רוני למייקל אואן לראובן עטר ולאלכס פרגוסון ואפשר להמשיך עד מחר.
כמו שאמרו פה, לאורך זמן, הסיכוי בקזינו גבוה יותר.
ההמלצה היחידה שאני אישית יכול לתת לגבי הימורים היא להימנע לגמרי, מכיוון שראיתי כבר לא מעט אנשים שהתחילו בקטן, 10-20 שקל ביום, ואחרי מספר חודשים כבר הימרו על 10-20 אלף בשבוע. העונש הכי גדול לאנשים הוא שהם זוכים בהתחלה, כשהם שולחים ב10-20 שח בווינר. מתחילה האופוריה, מחלחלת האופוריה ש״אני טוב בזה״, הריגוש נגמר כשמדברים על רווח של 100 שח. ראיתי כבר כל כך הרבה אנשים כאלה. אני הייתי כזה, רק שאני השכלתי לקום ולגמור עם זה אחרי ההפסד הרציני הראשון. מרבית האנשים לא מסוגלים לצאת אחרי ההפסד הראשון הזה, בוער בהם הרצון להחזיר את מה שהפסידו, ומשם הדרך להפסד רציני נוסף קלה מאוד, ומשם להלוואות ולהרס משפחות.
שוב, הייתי חלק מאנשי ה״בית״ לתקופה לא קצרה, אז ראיתי המון מהמרים על פני תקופת זמן. היחידים, אבל באמת היחידים, שלא נאמר הרוויחו אלא היחידים שלא התרסקו לחלוטין, אלה אנשי הליין-רץ. מי שיושב מול הטלוויזיה ומחליט שהוא רואה בעיניו שמדובר במשחק של הרבה גולים/ מעט גולים. האנשים האלה, לא שהיו רבים מהם, אני הכרתי בסך הכל שלושה, הם עשו כסף לאורך זמן. כ-ל האחרים, כמה עשרות, שניסו כל פעם מחדש לדמיין ולנחש איך ייתפתח המשחק מבעוד מועד? אלה אנשים ששבוע אחד זכו וארבעה שבועות הפסידו. כי כשאתה מדבר על 3 משחקים ויותר ביום, קשה עד בלתי אפשרי בשבילך לנחש מבעוד מועד איך ייראו המשחקים ואיך ייתפתחו ואיך היום הם קמו בבוקר, ובטח כשאנחנו מדברים על כך שיחסי ההימורים קובעים שאתה צריך לאורך זמן לנחש 2 מתוך 3, אחרת תפסיד.
בקיצור אחרי החפירה ולפני כל מה ששכחתי לחפור עליו, פשוט אל תהמר. לא שווה את זה. תמצא את הריגושים שלך במקומות אחרים.
_________________ אלון: 5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.
|