ראובן כתב:
אתה מוזמן לעבור על כל מה שכתבתי ולבדוק איפה בדיוק כתבתי שהשמאל רוצה שלום והימין לא. אני לא מתכוון להיכנס לויכוח הפילוסופי הזה כי פשוט לא טענתי את זה. תעבור אפילו על ההגדרה הפשטנית שלי ותבדוק מה כתוב שם. כל מה שטענתי זה שאפשר להגדיר שמאל כמי שמוכן לויתורים טריטוריאליים תמורת שלום בעוד עבור הימין ערך שלמות הארץ חזק יותר. הפלא ופלא - זה בדיוק מה שאתה כתבת (אמנם בסוגריים)! אז מה כאן האשמת השווא?
נכון, לא כתבת בפירוש שהימין לא רוצה שלום, אבל מכלל הן אתה שומע לאו:
ראובן כתב:
זו המטרה המוצהרת של ההתנתקות, וככזו היא ימנית (שואפת לחזק אחיזה בחבלי מולדת) הרבה יותר משהיא שמאלנית (שואפת להגיע לשלום - דבר שמעולם לא יוחס לה).
ראובן כתב:
מנקודת מבט של מי ש...מעוניין בפיתרון של שלום ושל פשרה, זה צעד ימני ולא שמאלני.
ברור לך למה משתמע מדבריך כאילו הימין לא רוצה שלום.
ראובן כתב:
ואחרי כל זה, עדיין לא התמודדת ולו בפסיק עם הטענה הבסיסית, שהיא מה לעשות מגובה בעובדות שחור על גבי לבן, שההתנתקות היתה יוזמה של אנשי שרון ובראשם אולמרט שנעשתה כתגובה ליוזמת ז'נבה, מתוך מחשבה שויתור קטן (לתפישתם) יאפשר להם להימנע מויתורים גדולים יותר. אז נחמד לבוא עם תיאוריות קונספירציה אמיתיות על הפרקליטות וכיוצ"ב (אגב, איך מסתדרת התיאוריה הזו עם זה שראש ממשלה אחר הודח בדיוק כשהיה עמוק במו"מ עם אבו מאזן?), אבל אני אשמח להתמודדות קצת יותר עניינית עם העובדות.
פשוט מאד: אני לא מאמין למילה של שרון בעניין. הוא יכול להציג את זה כתוכנית שנועדה ל-<כל דבר שבא לו להגיד>, אני עדיין אטען שהאינטרס שלו היה להיחלץ מתיק פלילי. גישת ה"אתרוג" של אמנון אברמוביץ' תומכת בזה רבות.
לעניין אולמרט - אל תשווה משא ומתן עם אבו מאזן שלא יצא ממנו כלום לפירוק בפועל של כל ההתיישבות היהודית בחבל קטיף.
אגב, בן דודי היקר שהוא כידוע לך גם שמאלני מאד וגם חכם מאד דווקא תמך בשעתו בהתנתקות. לא יודע מה הוא חושב עליה היום, אבל בזמן אמת הוא היה בעד. (כי ככה תהיה שם מדינה סוברנית ויהיה למי לבוא בטענות אם יירו משם פצמ"רים לעברנו).
ועוד בפינתנו "רץ בפייסבוק":
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.