סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ינואר 12, 2025 2:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 170 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2012 3:17 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני חושב שההשוואה עם קאמינגס קצת מחמירה עם היקמן, אולי זו הסניליות שלי, אבל אני לא זוכר משחק אחד של קאמינגס בעונה שלו במכבי שהיה טוב כמו המשחק של היקמן במלאגה (שבפני עצמו, כשלוקחים בחשבון שהיקמן אמור להיות אחד משני הגארדים המובילים של מכבי, היה סביר ולא יותר מזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2012 3:18 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
שי האוזמן אקס הGM של אשדוד הוא פרשן הכדורסל של וואלה
1) הוא יותר טוב מהישראלים שקראתי עד עכשיו, כפרשן
2) הוא תולה תקוות בזה שארזשטיין, דרוקר וגרינברג ישנו משהו בכדורסל של הליגה השנה הוא קורא להם (בנוסף לבלאט שזה מובן מאליו) מאמנים בכירים. הוא לא סופר את ...עופר ברקוביץ' ונותן איזכור של כבוד לאפי
3) מותח ביקורת על שיטת ההתקפה של דרוקר שלא מתאימה לקבוצה
לסיכום בהתחשב בפרשנויות של שלח, מלינאק ודומיהם הוא רוח מרעננת בעיני

http://sports.walla.co.il/?w=//2574270

רוח מרעננת לגמרי, ואולי אפילו פרשן מעולה בלי קשר לשטחיות היחסית של השאר.

הוא מבין את המשחק בצורה טובה לדעתי, והוא גם יודע להביע את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2012 8:40 pm 
Senior

ההשוואה לקאמינגס באמת מוגזמת. קאמינגס לא נתן משחק שלם טוב בעונה שלו במכבי. את זה היקמן עבר כבר במאלאגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2012 9:24 pm 
מנהל פורום

עופר האדום כתב:
לגבי שון דאוסן , לא ראיתי אותו , אבל לפי מוסף פתיחת העונה של ידיעות אתמול , הוא 1.94 מ' , ומשחק פאוור-פורוורד. זה נכון ?

במסגרות שבהן הוא שיחק בעונה שעברה (מכבי ראשל"צ נוער ונבחרת הנוער) שיחקו רוב הזמן עם 4 גארדים + פורוורד/או גבוה. אז בהרכב כזה הוא היה כביכול הפאוור-פורוורד אבל זה כמובן חרטא כי צורת המשחק שלו הייתה של סווינגמן לכל דבר.

יכול להיות שמבחינת שילוב של גובה + מוטת ידיים הוא יותר ארוך מנגיד קוז'יקרו, אבל אין לו שום מאסה והוא גם פשוט אפילו לא רבע שחקן פנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2012 9:35 pm 
Hall of Famer

מחצית ראשונה מאד מהנה בין הפועל ת"א להרצליה. בר טימור פשוט נהדר עם 11 נקודות עד כאן, בצד השני רומל בק סוגר מחצית עם ח"י נקודות וגם ניב ברקוביץ' מצוין. 43-44 להרצליה במחצית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2012 10:05 pm 
Hall of Famer

והכיף ממשיך, אחד המשחקים המהנים שראיתי בשנים האחרונות, ולשם שינוי הרגשה שאתה באמת צופה בכדורסל ישראלי. הפועל ת"א משחקת בפועל עם שני זרים, והישראלים מראים שאפשר וצריך לסמוך עליהם. מהצד השני, ברקוביץ' גדול ורייס עם 4/4 מחוץ לקשת. כיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2012 10:21 pm 
Sophomore

אני ממש לא אוהב את אדלשטיין, בכיין מדופלם שמתאים בול לקבוצה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2012 10:23 pm 
Hall of Famer

בכיין מה בכיין, מאמן עם ביצים של שור ומוח כדורסל פעיל מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2012 10:29 pm 
Sophomore

nadav_hacohen כתב:
בכיין מה בכיין, מאמן עם ביצים של שור ומוח כדורסל פעיל מאד.

לא התווכחתי על יכולותיו המקצועיות אותן אני מעריך, סה"כ ציינתי שאני לא אוהב את האופי שלו, שמתאים באופן מוחלט לקבוצה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2012 10:40 pm 
Junior

תהיתי אם המשחק הזה הוא אחד הכיפיים שראיתי לאחרונה בגלל האהבה להרצליה או סתם ככה.

עוד מעט אבוא עם תובנות וסיכומים, עכשיו לנוח קצת.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2012 10:51 pm 
Freshman

לא ראיתי את המשחק היום לצערי, אז שאלה כללית - הפועל תל אביב תישאר בליגה לדעתכם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2012 11:02 pm 
Sophomore

כבר הרבה זמן העולה החדשה לא יורדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2012 11:03 pm 
Freshman

מה, גם השנה אין יורדות?
משום מה היה זכור לי שיש סדרה נגד הירידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2012 11:10 pm 
Sophomore

galsh כתב:
מה, גם השנה אין יורדות?
משום מה היה זכור לי שיש סדרה נגד הירידה.

בלי קשר לחוקה,בשנים האחרונות לקבוצות העולותיש מנהג משונה לעשות עונה טובה עד טובה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2012 11:18 pm 
Junior

galsh כתב:
לא ראיתי את המשחק היום לצערי, אז שאלה כללית - הפועל תל אביב תישאר בליגה לדעתכם?

כל עוד יש אשקלון בליגה, לא הייתי מודאג. חוצמזה שיש להם סגל לוחמני ואני בספק אם הוא יפסיד במשחקי הישרדות.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2012 11:48 pm 
Hall of Famer

בן רייס שיחק נהדר היום. כיף לראות שחקן ישראלי צעיר שחוזר ככה משנה שלמה של היעדרות מפציעה. לגבי הפועל ת״א, מישהו מבין מה הסיפור עם ג׳ף אלן? הוא כזה גרוע כדי לקבל במשחק הראשון 4 דקות? ואם כן, למה להביא אותו בכלל? 

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 12:05 am 
Hall of Famer

ואני סתם בשביל שאלה - אחרי כל הדיבורים, אני עדיין לא יודע את תוצאת המשחק. מרוח הדברים אני מבין שבני הרצליה ניצחו, אבל אני ממש לא יודע כמה וכמעט גם שום דבר על המשחק עצמו, חוץ מזה שאדלשטיין בכיין.

לגבי הטור של האוזמן. בהחלט מעניין, מוסיף דברים מקצועיים, אבל בעיני זה היה קצת טו מאץ' עבור טור בכורה. זה היה חומר של שלושה טורים לפחות. גם לא מצא חן בעיני מה שנראה כמו התחשבנות עם אשדוד בטור על העזיבה. חוץ מזה, באמת שווה עיון עתידי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 12:12 am 
Hall of Famer

ehud כתב:
אני זוכר את מתן נאור בימים שלו ברמת גן. אתלט, חודר, מתפרצות, זריז, קולע אחרי כדרור, שם כדור על הרצפה כמו גדול.
כבר השוו אותו לדורון שפר הבא. לדעתי הוא היה בכיוון טוב.
אבל כבר בעונה הראשונה שלו בהפועל תל אביב הכל נדפק. שיבק (או אחרים) הרס/ו אותו לגמרי.

מגארד כ"כ מגוון הוא הוא הפך לסט שוטר של שלשות בלבד.
אני זוכר סטטיסטיקות של משחקים שלמים שבהם הוא סיים עם 2 מ 6 לשלוש, וחוץ מזה כלום. אפילו לא ניסיונות לחדור לסל היריב.

הזיכרון שלך ממש לא משהו. אתלט הוא אכן היה וגם נשאר כזה אחרי ה"טיפול ההרסני" שהוא קיבל בהפועל. כל מה שקשור בלהוריד את החפץ העגול הזה על הקרקע היה טעון שיפור עצבני כבר מהעונה הראשונה שלו ברמת גן ולמרבה הצער מעולם לא שופר. מי שהשווה אותו לדורון שפר היה על קראק או על הסוטול הטבעי שדורון שפר היה עליו באותן שנים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 12:40 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ברור שהשוואה לשפר היא מופרכת לחלוטין, אבל אני תוהה לאיזה גארד ישראלי היה צריך להשוות אותו, בתקופה הקצרה שבה נראה היה שמדובר במספר השתיים הגדול הבא של ישראל (נניח, זומן על ידי קצורין לנבחרת ואאל"ט פתח בחמישיה במשחק טוב מול ספרד).

היה גארד ישראלי מוביל שמצד אחד נחשב לשחקן הגנה ושחקן קבוצתי מצוין, מצד שני תרם התקפית, ומצד שלישי זריקת שלשות בכל זאת היתה הצד החזק שלו והובלת כדור הצד היותר חלש? אני מדבר כמובן על נאור האידיאלי שאמור היה להתפתח להיות בגיל 20, לא מה שיצא בפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 12:50 am 
Senior

אומנם רק מצפייה בטלוויזיה, אבל לפני שמדברים על המשחק (ואני מסכים שהיה משחק נהדר, במיוחד למי שיצא לראות את הזוועתון למשל ששוחק בין ראשון לגלבוע למשל) חייבים וחייבים שוב לדבר על הקהל. מ ד ה י ם!!! אין מילים אחרות לתאר.

מה שהאוהדים של הפועל עשו לאולם הזה זה לא להאמין. משחקים של ראשון שם נראים כמו קונצ'רט. אולם הפחים או מלחה נראים משחקים שקטים לעומת זה.

אפשר להגיד שזה הקהל של פרטיזן בקטן...

הפועל אומנם לא הקבוצה הכי מוכשרת בעולם, אבל עם מאמן מצוין, קהל מדהים, אני לא חושב שהם יפסידו הרבה בבית השנה. במיוחד שרוב הקבוצות בליגה מורכבות מסגלים צעירים וחסרי ניסיון, למזלם של בני הרצליה בק וג'ונס עברו הרבה דברים בכדורסל האירופי וזה השפיע עליהם פחות. אבל בהמשך אם הקהל של הפועל יתמיד ויגיע ככה למשחקים יהיה מאד מאד קשה לצאת משם עם ניצחון.

מצד שני אני צופה נפילה לא קטנה שלהם במשחקי החוץ ולכן הם חייבים לשמור על הבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 1:27 am 
Sophomore

עמוס לב כתב:
הזיכרון שלך ממש לא משהו. אתלט הוא אכן היה וגם נשאר כזה אחרי ה"טיפול ההרסני" שהוא קיבל בהפועל. כל מה שקשור בלהוריד את החפץ העגול הזה על הקרקע היה טעון שיפור עצבני כבר מהעונה הראשונה שלו ברמת גן ולמרבה הצער מעולם לא שופר. מי שהשווה אותו לדורון שפר היה על קראק או על הסוטול הטבעי שדורון שפר היה עליו באותן שנים.

לגבי האתלטיות והורדת הכדור על הרצפה.
ברמת גן אני זוכר בברור שהאתלטיות שלו באה לידי ביטוי, לעומת התקופה שלו בהפועל. זה לא משנה שבהפועל הוא נשאר אתלט אם רוב מה שהוא עושה זה לזרוק שלשות.
וגם בהורדת כדור על הרצפה. חיפשתי סטטיסטיקות של אותן עונות (בספסל) כדי להצדיק את מה שאני טוען (שבתקופה של הפועל הוא היה זורק ממש מעט ל -2 ).
לא מצאתי ממש.
אם מישהו יוכל להביא קישור לסטטיסטיקות של אותן שנים, זה יהיה נחמד.

לגבי ההשוואה לשפר, אני זוכר ששמעתי פרשן שהשווה אותו ליכולות של שפר, אבל כמובן שאני גם מסכים שמדובר בשחקנים מסוג שונה.
כמו שראובן כתב, רק הזכרתי פה שוב את שפר כדי להראות לאיזה רמות של שחקן מספר 2 (מהטובים מאירופה) יכול היה מתן נאור להגיע מבחינת פוטנציאל.
אבל לא כהשוואה טכנית בין השניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 9:26 am 
Hall of Famer

אתה יודע בכלל שברמת גן מתן נאור לא שיחק בעמדה מספר 2, כן? כי הוא שיחק לצד דני לואיס וליאור ליובין. מתן נאור היה אמור לגדול להיות הסמול פורוורד הבא של ישראל. אולי מימדים קצת קטנים, אבל האתלטיות והנחישות שלו היו אמורים לפצות על כך. גם בנבחרת העתודה לאליפות העולם (באליפות אירופה הוא לא היה בסגל) הוא חלק את עמדת הסמול פורוורד של הנבחרת עם משה מזרחי.

מתן נאור היה שחקן שמאד אהבתי ומאד התאכזבתי שהוא לא התפתח, כי הוא דווקא כן עשה רושם של שחקן שעובד ובשנים הראשונות, כולל בהפועל, הוא כן הראה דברים קטנים שהוא שיפר. אבל הוא מעולם לא הצליח לשפר את הובלת הכדור וכנראה, כפי שהוא אומר בכתבה, הוא הבין שכשחקן מוביל הוא לא יקבל צ'אנס והחליט להתרכז בלהיות שחקן נישה של הגנה ושלשות והפסיק לעבוד על שיפור המשחק שלו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 10:07 am 
Hall of Famer

בבקשה, אהוד:
http://www.safsal.co.il/hPlayerStatPage.aspx?id=1061

ואני חותם בשתי ידיים על התיאור של עמוס. גם בר"ג נאור חי על שלשות וסיום מתפרצות. מעמדה 3. מי שהיו אמונים שם על חדירות היו ליובין ובעיקר לואיס שהיה אולי החודר הכי יעיל ועקבי כאן בשנים שחלפו מאז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 10:12 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
ואני סתם בשביל שאלה - אחרי כל הדיבורים, אני עדיין לא יודע את תוצאת המשחק. מרוח הדברים אני מבין שבני הרצליה ניצחו, אבל אני ממש לא יודע כמה וכמעט גם שום דבר על המשחק עצמו, חוץ מזה שאדלשטיין בכיין.

נצחון להרצליה, בהארכה, 88-96.

הפועל ת"א משחקת למעשה כמעט כל המשחק עם 2 זרים, סטיט וקלי. בולדין ואלן משחקים ביחד 6 דקות ותורמים 2 נקודות. הסגל הישראלי של הפועל מאד הרשים לטובה, בר טימור נתן מחצית ראשונה גדולה עם 11 נקודות, במחצית השנייה הוא נעלם אבל שירן, שולדברנד (איך הנבחרת הפסידה אותו, איך) ונאור התעוררו התקפית. סה"כ הישראלים של הפועל ת"א עם 53 נקודות, מאד-מאד מכובד ומעורר געגועים לתקופת 2 הזרים. הרבה זמן לא היתה לי תחושה שאני רואה משחק ליגה ישראלית אמיתית בליגת העל, והמשחק הזה נתן את ההרגשה הזאת.

הפועל נתנה משחק מאד חכם, סטיט הוא רכז כספית (לא אתפלא אם הוא הזריז בליגה), לא תמיד הכי מסודר אבל שחקן פלאשי ומאד מוכשר. המון תנועה בהתקפה, כולם נוגעים בכדור, ובקיצור-קבוצה של מאמן, כפי שאפשר היה לצפות.

ותשאלו למה אני פותח ומשבח את הפועל ת"א כאשר הרצליה ניצחה? כי בגדול, באמת שהפועל הרשימה יותר. הרצליה נהנתה מהסקורינג הבאמת משובח של ראמל בק (29 נקודות מכל בלטה על המגרש, הרבה זמן לא נראה במחוזותינו רוצח התקפי כזה) וממשחק ענק של ניב ברקוביץ', כאשר במחצית השנייה הידית של בן רייס התאפסה עד שסיים את המשחק עם 22 נקודות ועם תואר השחקן המצטיין. אממה, הרצליה שיחקה כדורסל אינדיבדואלי מדי (במחצית הראשונה בק שמר אותה במשחק עם קליעות מטורפות, במחצית השנייה היא רכבה יותר על הגב של ברקוביץ' ושיפרה את המשחק, אבל זה עדיין לא היה יפה וחכם כמו המשחק של הפועל), ולגבי פלאסיו אפשר רק להניח שבהרצליה נורא התגעגעו לארז כץ, אז הם החליטו להביא את הגרסא השחורה שלו-שמן, כבד להפליא, חסר יכולת סקורינג לחלוטין, ובכל זאת מקבל 31 דקות על המגרש בלי בושה. הרב פופ היה על המגרש 9 דקות ולא קלע נקודה, לחזור ל2 זרים כבר אמרנו?!

משחק שהיתה בו נדנדת הובלות והרבה מצבי שוויון, אף קבוצה לא הצליחה לברוח לאורך זמן. במהלך האחרון של הרצליה לפני ההארכה בן רייס נתקע עם הכדור ובזבז את שעון ה24, זכה לצעקות מברקוביץ' וגרוע מזה: מבטים של רצח מכיוון ג'ומיין ג'ונס. אפרופו ג'ונס, בהארכה הוא כבר היה זה שניצח את המשחק. כראוי לליגת הגמדים שלנו, בית הלחמי השתמש בו בערך בכל העמדות, ובהארכה הוא כבר שיחק סנטר לכל דבר. 43 דקות (!!!) לג'ונס קשישא, שעוד שיחק בגמר הNBA ב2000, והוא סיים עם 19 נקודות אבל עם נתון אף מרשים יותר של 18 ריבאונדים. בהחלט שחקן איכותי.

לגבי ניב ברקוביץ', היחס אליו הוא כמעט תמיד ציני, אבל בשנים האחרונות אנחנו רואים התפתחות של שחקן כדורסל ואם הוא ייתן במהלך העונה יכולת שדומה למה שהוא נתן במשחק הזה, הוא צריך להיות בנבחרת. חכם, מהיר, סוחט עבירות, שיפר מאד את החדירה, לא מתעקש על דברים שהוא לא יודע. יופי של משחק לברקוביץ' שסיים עם 16 נקודות, 9 אסיסטים על 2 אבודים בלבד, 3 רבאונדים ו9 הליכות לקו. ואם ברקוביץ' אולי צריך להיות בנבחרת, רייס בטוח צריך להיות. 3 ישראלי מצוין, חזק מאד, חכם, נע בלי כדור, ידית נפץ (4/6 לשלוש), שומר. יופי של שחקן, יופי של חזרה מהפציעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 10:38 am 
Junior

לא בשביל לזרות מלח על פצעיך, נדב, אבל גם המשחק בין גליל לנתניה הוכיח שריבוי זרים לא בהכרח מעיד על רמה גבוהה יותר. גם אם נפרגן לבראדלי וקילינגסוורת' ונאמר שבדרך כלל היכולת שלהם גבוהה בהרבה ממה שהם הציגו בשלישי האחרון (וזה אכן נכון) - שאר הזרים של נתניה לא היוו שום פקטור במשחק (מלבד וושינגטון שכאמור, היווה פקטור מאד משמעותי אבל לכיוון ההפוך). יאללה, שני זרים. ואם למכבי לא טוב? סלמתאקום, האדריאטית מחכה בקוצר רוח. (כן, כן, היחידים שמביאים קהל וגו' ורץ לספר לחבר'ה).

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 170 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: