צר לי, אבל אין כאן כלום ושום דבר.
מעבר לכך שהמומחיות של יניב היתה (ונותרה, לדעתי) לבצע את הנוכלויות הפוליטיות הדוחות ביותר ושככזה הוא ראה לא מעט כאלה הקמפיין הזה הוא ירייה נואשת שאא"כ מסתירים בקנה משהו באמת גדול (להערכתי אם היה היו כבר חושפים אותו ועובדה שהם הודיעו שבשלב הבא יטפסו על עופר עיני וירדו, לפחות בינתיים מנתניהו) אז ראיה מפוכחת תגלה מהר מאד את כשליו:
1. רני בלייר הוא אחד היוצרים המורכבים והרגישים בישראל אבל פה בתור במאי הוא עושה מניפולציות של פרופגנדה מהזן הנחות ביותר. מבחינתי, המוזיקה האובר דרמטית. צורת הדיבור, תנועת המצלמה, השחור לבן, והתמונות ה"האקראיות" של אדלסון פשוט צורחות לצופה- אין לי כלום אז אני אבלבל אותך בכ"כ הרבה מניפולציות קולנועיות כדי שתחשוב שיש משהו.
2. מבחינתי, כל עוד יניב לא הצביע על עבירה פוליטית קונקרטית שהיה עד לה (ואם היתה כזו אין לי ספק שהיה הולך למשטרה ומקבל גם חשיפה תקשורתית בהתאם) כל מה שיש כאן הוא הגשה לנחירי הציבור של ריחותיו האמיתיים של המטבח הפוליטי בבחינת איך מכינים חוקים ונקניקים. הרכילות אולי מאד מרגשת אבל אין כאן הרבה יותר מזה. מעבר לכך, השיטה כשלעצמה לא הומצאה ע"י נתניהו. לפי הידוע לי היה קמפיין פוליטי שמומן בדרך דומה ואף גרועה הרבה יותר עם חבילות של מיליוני דולרים עמותות פיקטיביות והפעלת עבריינים בצמתי הדרכים (שגם הביאו למותו של אדם- פעיל הליכוד רחמים חברוני). לכיוון כללי ראה:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/755/593.htmlבכל אופן, באותה מערכת בחירות היה ניסיון רציני של המשטרה לחקור את העניין ורבים מהמעורבים פשוט שתקו בחקירה ומיסמסו אותה ביניהם בוז'י הרצוג ואחד, אלדד יניב. בקיצור, אם יניב מדבר על איוורור שלדים ושקיפות יתכבד נא ויהווה דוגמא לכולם. באותה הזדמנות אפשר לבדוק מאיפה הגיע לכסף למחאת האוהלים ומי הביא אותו ולשם מה.
3. שלישית, לגבי סוגיית "אם הוא לא תובע סימן שזה נכון". מעבר לכך שחלק מן המוזכרים טוענים שאכן בכוונתם לעשות כך אני דווקא מניח שרובם לא יתבעו. יניב לא אידיוט אלא ההיפך הגמור, מניפולטור חד ומסוכן. אני יוצא מנק' הנחה שבכל דבר שנאמר בסרטונים יש נק' של אמת שתספיק לו בכדי לא להינזק יותר מדי גם אם יפסיד. לעומת זאת לתובעיו הפוטנציאליים יש רק מה להפסיד משום שהוא יהפוך את המשפט לקרקס שבו יביך אותם. [למשל, ישאל את ביבי האם אמרת "טלפון לבן"? הרבה שאלות על יחסיו עם שרה והעסקת עובדים, האם שמת פעם בחייך כסף בגרביים וכדו'] בסופו של דבר רוב האנשים לא ינהלו הליך לא נעים שכזה שתוצאותיו לא ברורות ויניב מבין את זה מצוין. מאזן הרווח מול הסיכון נוטה בבירור לטובתו, ושוב- אם היו לו ראיות הוא היה כבר במשטרה.
4. מצד שני, שים לב שלאחר ההתייחסות התקשורתית הרחבה יחסית לסרטון הראשון, השני כבר לא דווח בשום אתר גדול וגם אזכורי הראשון נעלמו (מגלובס למשל). עורכי הדין והעיתונאים בכלי תקשורת אלו זהירים יותר ומבינים כנראה שמבחינתם יש כאן סיכון אמיתי ומשמעותי יותר בפרסום דברים לא מבוססים דיים.