ראובן, האמת? אכלתי שם ארוחת טעימות, זה באמת יקר יותר. אבל בת זונה של מסעדה.
כמה אתם חובבי אקזוטיקה נייטיבית? כי אפשר ללכת לנמל ליד אבו כריסטו ולראות את הערבושים הקטנים קופצים למים. מאד אקזוטי, ושורף בכיף איזה 2 דקות. *
הגנים הבהאים כמובן. לא מרשימים כמו אלו שבחיפה, אבל מרשימים נון דה לס. הם נמצאים ביציאה הצפונית מהעיר, לא בעתיקה. אני מוצא את אולמות האבירים מאד נאים, וגם את חאן אל עומדן. אבל זה לא איזו אטרקציה מפילה ושומטת לסתות, אבל לחובבי היסטוריה מדובר במקומות מומלצים. מוזיאון עוקשי, מוזיאון חמוד ביותר ולעיתים יש שם אחלה תערוכות שבעולם. היום, לפי האינטרנט, יש שם תערוכת צילום של בוגרי המחלקה לצילום מוויצ"ו חיפה. יכול להיות מעניין, סביר להניח שלא. עדיין, שווה לבדוק אם אתם חובבי אומנות. עוד מוזיאון, היסטורי הפעם, מוזיאון אסירי המחתרות. האמת? מזכרון עבר, ולא הייתי שם איזה 120 שנים, מדובר במקום מרגש, גם בעיניים הפוסט ציוניות הנוכחיות שלי. הנמל עצמו סביר מינוס, יש שם גם אפשרות לשיט במעבורת מתפרקת, שלהערכתי בנויה משרימפסים רקובים. מומלץ בחום! אה, סליחה, להיפך. לא שווה. אלא אם כן אתם עם ילדים, ואז זה דווקא מגניב. כנסיות סנט ג'ורג' או סנט ג'ון (זו שליד המגדלור) די יפות. אבל צריך לתאם ביקור מראש. שווה להכנס למלון האפנדי, המלון של אורי ירמיאס, ולראות את עבודת השיפוץ המדהימה שנעשתה שם. אפשר גם לקחת שם חדר, אבל זה יקר בטירוף לדעתי. ויששם גם ספא/חמאם ששמעתי עליו דברים טובים, אבל אני לא בדקתי, כי אמרו לי שזה עם הרפיה. למטפל. אולי לראובן זה יתאים יותר. חמאם אל באשה זה מקום טיפשי להחריד. שחזור מוזיאוני של חמאם מהתקופה העות'מאנית. אני מת על השוק. אחלה דגים טריים אם אתם בקטע. מסגד אל ג'זאר יפה מאד, והסיפורים על הקיסר מאד ג'ופרי לאניסטריים באופיים.
דרומית לעכו, יותר לכיוון קרית אתא, נמצאת שמורת אפק, מקום שאני מאד אוהב. וצפונית לעיר, יותר קרוב לראש הנקרה (אחרי נהריה) נמצאת הלגונה באכזיב, גם מקום מהנה, אם כי מפוצץ באנשים לעיתים. מדובר בנסיעה של 10 דקות בערך.
מידי פעם יש הופעות באחד החאנים שם, שווה לבדוק. ראיתי פעם את המכשפות בלייב בחאן אל עומדן, אבל אני חושב שהן פסקו מלהופיע.
* דוגרי? זה באמת מגניב, ובתור ילד גם אני אהבתי לקפוץ מהמבנה הטיפשי הזה.
|