rony כתב:
צ'ונסי, נשמע לי קצת מסובך כל עניין הקיפרים לפי נושאים, לך תעקוב אחרי כל הסיפור הזה של עמדות. אין לי בעייה עקרונית עם להגדיל את המספר, אבל נראה לי שלהכניס 6 רגילים, אחד רוקי, אחד סופמור, אחד על חוזה רוקי ואחד שמדורג מתחת ל-150 זה סתם יעשה בלאגן. אם כבר מגדילים את כמות הקיפרים ל-10, ואני לא בטוח שצריך, אז אני מציע 8 רגילים (5 לפי עמדה ו-3 כלליים), אחד רוקי ואחד סופמור (מהעונה הבאה). חוץ מזה, אני לא מבין את ההגיון מאחורי הטענה שהגדלת כמות הקיפרים תשפר את התחרותיות, ההיגיון אומר דווקא שהגדלת כמות הקיפרים רק תקטין את היכולת של הקבוצות החלשות להשתפר, כי כמות השחקנים המועילים שאפשר לבחור בדראפט רק תרד, במקום שרק ה-36 שחקנים הכי טובים יהיו מסונדלים בסגלים עוד לפני הדראפט, עכשיו 60 השחקנים הכי טובים יהיו שם.
לגבי החלפת קיפרים, שוב לדעתי אתה מסבך את העניין, מי יעקוב אחרי כמות החלפת הקיפרים של כל שחקן? לפני האולסטאר? אחרי האולסטאר? אני מציע שנישאר עם החלפות רק בפגרת האולסטאר ובסוף העונה, כל אחד יכול להחליף כמה קיפרים שהוא רוצה אבל החלפה של עמדה בעמדה.
לגבי ההחלפה - אף אחד לא צריך לעקוב אחרי אף אחד, אנחנו לא ילדים פה אלה 6 שחקנים רציניים וכל אחד יכול להיות אחראי על עצמו מבחינת החילופים. לא הצעתי משהו מסובך מדי וזה היה במטרה לאפשר לברוח מבחירת קיפר גרועה לא רק במהלך פגרת האולסטאר, אבל אין לי בעיה גם עם מה שרשמת - חילופים חופשיים לפי עמדה רק בפגרת האולסטאר, חוץ מהפגרה אין חילופי קיפרים.
לגבי השאר- אני לא מצליח להבין את הגישה. מזתאמרת לך תעקוב אחרי העמדות? עמדות השחקנים רשומות באתר, דירוג פותח של שחקן רשום בכל מקום גם ליד השם שלו, ואני מניח שכולנו יודעים מי רוקי ומי סופמור ומי עדיין לא סיים חוזה רוקי, ומי שלא זוכר יכול גם ללחוץ על השחקן באתר ולראות כמה שנים הוא בליגה.
לעשות 8 רגילים, 5 לפי עמדות ושלושה חופשיים, קצת מעקר את נושא הרכבת החמישייה הבכירה.
ודווקא בשיטה הזאת תהיה הרבה פחות תחרותיות ופחות שחקנים טובים בדראפטים.
בהצעה שלי אנחנו נשמור על 36 השחקנים הטובים ביותר (וגם לא חייב, הרי יכולים להיות בין ה-36 שחקנים שייפלטו מקבוצות בגלל שבעמדה שלהם יהיה מישהו טוב יותר), 6 הרוקיז הבכירים, 6 סופמור שרובנו נמשיך עם הסופמור שלקחנו כרוקי, 6 על חוזה רוקי שרובנו נמשיך עם הסופמור , 6 סליפרים שמדורגים על ידי יאהו נמוך מאוד.
בקיצור לא 60 השחקנים הטובים ביותר, אלא זה יהיה בלחץ 45 הטובים ביותר.
בהצעה שלך, של 8 שחקנים בכירים בקבוצה, זה מבטיח ש-48 השחקנים הבכירים יהיו נעולים.
אם לא יהיו חילופי שחקנים מחוץ לפגרת האולסטאר, כמו שאתה מציע ואני מניח שסיכמנו, הכל יהיה הרבה יותר פשוט.
פשוט תהיה לך הקבוצה שלך, שהכנת מבעוד מועד, ואף אחד לא ייצטרך לעקוב אחרי עמדות כי השחקנים נעולים.
תהיה לך השישייה הבכירה שלך,
יהיה לך את הרוקי,
יהיה לך את הסופמור,
יהיה לך את חוזה הרוקי ( לדעתי זה ייתגלה בעונה השלישית כקריטי, כשלא תרצה לשחרר לחופשי את הרוקי שבחרת העונה ורצת איתו שנתיים, אבל לא תמצא לו מקום על חשבון מישהו מהשישייה הבכירה.)
יהיה לך שחקן סליפר אחד,
אצל כולם הם נעולים והכל טוב, אין צורך לעקוב אחרי אף אחד..
הדברים האלה מוסיפים נופך של קצת עבודת פנטזי מוקדמת והערכת כישרון ופריצה של שחקן, דברים שאמורים להיות בליגת קיפרים , והם קצת יותר מעניינים מליגה רגילה. אם לא מכניסים נושאים לבחירות וסתם לוקחים כל שנה את כל השחקנים הטובים שלך זה לגמרי מאבד מהקטע שלו.
אחרי שכבר סיכמנו על חמישיות לפי עמדות,
ועל רוקי וסופמור,
מה יותר מתאים מאשר משבצת חוזה רוקי שבה אתה יכול להשתמש כדי להמשיך להחזיק את הצעיר ש"גידלת",
ומה יותר מתאים מאשר משבצת של סליפר, שכך גם לא לוקחים 6 שחקנים טובים מהדראפט, וגם נותנים לכל אחד לנעול את הסליפר העונתי שלו שלדעתו יאהו וכולם מפספסים, ו"להוכיח" מול חמשת החברים האחרים, מי בחר את השחקן הנחות טוב יותר מאחרים.