אני מקווה שירד קצת לאנשים מהקטע האנטי-טורקי, כי איסטנבול זו באמת חוויה קולינרית גדולה וענקית שלא ממש כדאי לפספס. החל מהדונר האורגינלי שלא רואה ממטר את השווארמה הישראלית, את הג'ירוס היווני או את החיקויים האפרפרים מאירופה (מי שאומר "לך בעקבות הטורקים" על השווארמות באירופה, צריך להבין שאין טורקי אחד שיש לו אומץ לפתוח דוכן של האפרפר הזה באיסטנבול), דרך מסעדות דגים ופירות ים מדהימות שיושבות על המים והסחורה בהן הטרייה ביותר שאפשר לבקש, ועד הקינוחים שאני חולה עליהם (מי ייתנני סוטלאץ'). גם המחירים הם כמובן שמחה גדולה, ב20-30 שקל אתה אוכל מצוין ברחוב כולל שתייה, ב50-60 שקל אתה סוגר ארוחת דגים וגם אם אתה גם הולך לכיוון האלכוהולי ומתפרע עם המנות-אין לך סיכוי ממשי לעבור את ה80 שקל לבנאדם במסעדת דגים תותחית.
המאכל המושחת ביותר שאכלתי הוא ללא ספק קובה ביף, הסטייק ההוא שקובי בריאנט קרוי על שמו. למי שלא יודע, מדובר בפרות שמושקות בבירה ומקבלות מסאז'ים, כך שהבשר שלהן הוא משהו ש"אנטרקוט משויש" נראה לידו כמו חזה עוף דל שומן. הסינטה-נתח דל שומן בדרך כלל-של קובה ביף יותר משוישת מהאנטרקוט הכי משויש שראיתי מימיי (וראיתי), והאנטרקוט של הקובה ביף כמעט לבן לגמרי מרוב שומן. הטעם? מעולה, אבל זו חווית בשר שונה לגמרי מהרגיל. אכלתי את זה עם חבורת קרניבורים שכבר עשרות שנים עושה בכל שבוע על האש איכותי במיוחד, והם לא רצו לחזור לזה. לא כי לא היה טעים, אלא כי זה שונה מדי מסטייק חזק וטוב.
לא אכלתי ארנבים או דובים, אבל אכלתי יען (לא משהו), ואני חייב להכניס לקטגוריית ה"מוזרים" דווקא מאכל כשר: עסבן. מדובר בגרסת ההארדקור הטריפוליטאית לקישקע, קיבת בקר ממולאת בחלקי פנים ועשבי תיבול. להשיג במסעדות טריפוליטאיות בשוק של נתניה, ולהכין את הבטן לתגובה שתמשך מספר ימים.
ואגב, במיקום מפתיע מאד (בדרך לקלנסואה) פועלת בזמן האחרון המבורגרייה מפתיעה מאד, בשם "יומנגס". שגיא כהן השתפך עליהם לגמרי (
http://www.haaretz.co.il/gallery/recipe ... /1.1813549), אני חושב שהוא קצת הגזים אבל זה בהחלט המבורגר מיוחד. דגמתי בינתיים את הצרפתי (עם כבד אווז, ריבת בצל ושמן כמהין, אני הוספתי מטעם עצמי גבינה כחולה) ואת האיטלקי (פקורינו, בזיליקום, צנוברים) והיה נחמד מאד, אבל המקום מאד לא נעים לישיבה, המלצרים נטולי מקצוענות לחלוטין אם כי חביבים למדי, והצ'יפס שכהן ציין כשמנוני הוא פשוט צ'יפס שווארמיות מהזן שאני לא סובל. אבל ההמבורגר כהמבורגר הוא בהחלט מהטובים בארץ.