קודם כל בוא נתחיל מזה שכמו שזה נראה, על הלוקאאוט הנוכחי טעיתי בכל הערכותי (כרגיל...), אז אני לא יודע כמה מקור טוב אני. נתחיל בעובדות, הוא בתפקיד פחות מ-20 שנה וכבר היו 4 שביתות ב-NHL. זו עובדה ואי אפשר להתווכח איתה. עם זאת, דווקא האחת הגדולה, זו שביטלה את העונה ב-2005, לדעתי הצילה את הליגה כולה מפשיטת רגל. פשוט לא היו לבעלים ברירות. אז בזה אני חושב שאי אפשר להאשים אותו. כשהוא הצליח להכניס את תקרת השכר שהצילה את הליגה, הוא באמת שכח כמו דברים... ועל זה סימונס כתב וגם אני בהמשך. לעומת זאת, הלוקקאאוט הנוכחי הוא דבר כל כך מטומטם שאני לא יודע איפה להתחיל. ב-2005 הליגה הייתה על סף מוות, לעוטמת זאת לפני השביתה הזו הליגה שגשגה כמו שלא שגשגה מעולם. היא עושה יותר כסף מאי פעם, היא פופולרית ונפוצה בעולם ונצפית יותר מאי פעם. אם בפעם הקודמת מי שהיה אשם היו השחקנים, הפעם יש תמימות דעים גדולה שהבעלים ובטמן עצמו הם האשמים העיקריים. אפילו את הדברים הטובים שעשה הוא מנסה להרוס. למשל, את השתתפות ה-NHL באולימפיאדה, דבר שבטמן היה היוזם שלו (הוא יוצא הנהלת ה-NBA, שם הוא היה בתקופת הדרים טים ומשם קיבל את ההשראה), ועכשיו פתאום לא נראה לו להפסיק את העונה באמצע בשביל אולימפיאדה שתהייה בפאקינג רוסיה, באזור זמן שלא מתאים לפריים טיים. הדברים שהוא כותב על כל הרע שבטמן עשה, עם חלקם אני מסכים. אני לא חושב שהליגה התרחבה יותר מדי, לדעתי עם ההתרחבות בנוכחות של שחקנים מאירופה יש בליגה מספיק כשרון ל-30 קבוצות. אבל הדברים האחרים הם נכונים: קבוצות מציעות לכוכבים חוזים ל-10-15 שנה כדי לעקוף את תקרת השכר שעליה הקרבת עונה שלמה ב-2005 - באמת לא ראית את זה בא? והשווקים שבחרת לקבוצות - מה יש להתעקש למשל להשאיר קבוצה בפיניקס, קבוצה פושטת רגל שאף אחד לא רוצה לקנות? לעומת זאת, לפחות הוא נתן לקבוצה הכושלת של אטלנטה לעזוב ולחזור לעיר עם בסיס הוקי טוב כמו ויניפג, שבעידן תקרת השכר יכולה לקיים קבוצת NHL בשוק כזה קטן. בקיצור, ממקום מושבי כמה אלפי קילומטרים משם, הוא נראה מנהל ריכוזי וסנוב שנהנה לבעוט בדלי סתם כי זה כיף לראות דברים נשפכים. הוא עשה גם דברים טובים שאותם אי אפשר לקחת ממנו, אבל כן, הרוב נראה לי רע, ורע סתם, כי הוא יכול.
_________________ אנחנו מגש היהודים שעליו לך ניתנה מדינת הכסף. ...הכרזה זו, במושב מועצת המדינה הזמנית (מגילת העצמאות)
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.
|