סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:48 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 12 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: המלצות פריז בפברואר
הודעהפורסם: ה' ינואר 10, 2013 2:09 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
יאללה תתנו בהמלצות :

אבל איכותיות

1. איפה לישון - אזור
2. דירת אירוח או מלון
3. אטרקציות מעניינות שפחות מפורסמות מהלובר והשאנז אליזה

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 10, 2013 2:38 pm 
Hall of Famer

בפריז הייתי השנה פעמיים ועוד היד נטויה, אז הזכרונות שלי יחסית רעננים. מצד שני, כן הגעתי כתייר, אבל הגעתי כתייר שמקושר מספיק בשביל ללכת למסיבות יחסית גדולות, אז לא יודע.
איזור - סן ג'רמיין אחלה, גם כל האיזור שמסביב לארק דה טריומף סבבה. בעיקרון, כל עוד אתה לא סוטה מהמרכז, בין אם מעט צפונה או דרומה לנהר, אתה לא יכול לטעות יותר מדי.

אטרקציות - הייתי השנה בפונטנבלו, שזה כמו ורסאי, רק פחות יפה מבחוץ (בעצם הרבה פחות יפה) אבל יותר יפה מבפנים, ובעיקר פחות מתוייר. בעיניי, יכול להיות שווה יום. כמובן שכל רחוב האוזמן והגאלרי לאפייט מתאימים לקניות וכאלה, הכיכרות המרכזיים, החל בקונקורד וכלה בריפולביק שווים מאד.
אבל האמת היא שפריז היא עיר אדירה, פשוט לקחת את הרגליים וללכת בה, כמעט ואין פינת רחוב בלי שכיית חמדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 10, 2013 2:43 pm 
Hall of Famer

לגביי איפה לישון, בפעמיים האחרונות שבהן הייתי בפריז הייתי במלון נחמד בכיכר הרפובליק, לא יקר (60 ומשהו יורו לחדר יחיד, בסביבות ה-75 לחדר זוגי), מלון די בסיסי אבל במיקום טוב בסך הכל, צמוד לתחנת מטרו באיזור שיש בו מסעדות ופאבים, ורק 10-15 דקות במטרו מאיזור מרכז פריז. בעיקרון, בגלל שהמטרו מצויין המיקום של המלון פחות קריטי, כי אפשר להגיע בקלות ומהר לכל מקום, אבל עדיין עדיף איזור מרכז פריז, נגיד בין כיכר הרפובליק במזרח לבין איזור האייפל במערב, אבל אלו מן הסתם גם האיזורים היותר יקרים מבחינת מלונות. לא יצא לי להיות אף פעם בדירת אירוח, אבל ממה שאני יודע זו בהחלט אופציה סבירה.

לגביי אטרקציות, כמובן שיש את המאסטים-האייפל (שווה לבוא גם בלילה כשהוא מואר), האופרה, שער הניצחון, שאנז אליזה, לובר, מונמרטר וכנסיית הסקרה-קר, הנוטר-דאם, גני לוקסמבורג, מרכז פומפידו והרובע הלטיני (גם אליו, שווה להגיע בלילה בדרך כלל), כל אלו לבד יכולים למלא לך לפחות יומיים-שלושה ואפילו יותר, תלוי בקצב (ובתורים באייפל שלבד יכולים למלא חצי יום אם נפלת על יום גרוע). חוץ מהם, מומלץ מאוד לבקר בשווקים של פריז, השוק הגדול ביותר נמצא ליד תחנת המטרו chatlet, אבל בגדול כולם מוצלחים. אם אתה בקטע של גנים, אז יש את הגנים של ד"ר אלברט קאהן (בצד המערבי של פריז, ממש בתחנה האחרונה של קו המטרו 10) ואת הגנים הבוטניים עם מוזיאון הטבע שלידם (בצד המזרחי של פריז, קו 10 במטרו בתחנת gare d'austerlitz). עוד מקום ממש נחמד שהייתי בו זה מוזיאון השוקולד (קו 8 או 9 במטרו, תחנת bonne nouvelle).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 10, 2013 4:23 pm 
Sophomore

אני הייתי לפני 3 שנים בערך (בפעם השלישית, אבל הראשונה של האישה), ישנתי באחת הדירות של עדה בורק (ישראלית שחיה בפריז ויש לה מספר דירות אותן היא משכירה. יתרון: אתה מקבל את המפתח לדירה עוד בישראל. חסרון: בדירה שאני הייתי היא היתה קומה 3, מעלית הכי צפופה שהייתי בה אי פעם, כמובן שאי אפשר היה לעלות יחד עם המזוודות, אז אישתי חיכתה למעלה למזוודות ששלחתי במעלית, וכשהיינו יורדים/עולים, נאלצנו לעשות זאת בחיבוק במעלית. מי אמר שפריז לא עיר הרומנטיקה 8) ).
המחיר ששילמתי לדירה היה אז 100 אירו ללילה.
מלבד ההמלצות שראיתי פה, ממליץ לטייל גם בגני ורסאי (שזו נסיעה ברכבת משהו כמו 40 דקות מפריז, לדעתי הם מדהימים לגמרי ושווים את הביקור), וגם יום בדיסנילנד (חשבנו שזה ילדותי, אבל נהנה לאללה).
אם אתה בקטע של חיי לילה, היינו בסן ז'רמיין באחלה פאבים.
עכשיו נזכרתי גם שהיינו בהופעה במולין רוז' - לדעתי בזבוז של 200 אירו.
כמובן שהכל תלוי בלכמה זמן אתה נוסע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 10, 2013 4:37 pm 
Junior

5 ימים ו5 לילות

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 10, 2013 4:46 pm 
Sophomore

מספיק זמן, ממליץ לבחור טיול אחד מחוץ לעיר (ורסאי/דיסני, חלק מהכיף בורסאי זה הטיול בגנים האינסופיים מחוץ לארמון, ויתכן שבפברואר לא ניתן להנות מהחויה הזו ולכן עדיף דיסני).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 10, 2013 5:43 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לדעתי הגנים זה החלק העיקרי... הארמון יפה ומרשים, אבל הכל כל כך עמוס בגירויים שאחרי כמה חדרים זה כבר נהייה overload.
אם אתה חושב שהגנים יהיו בעייה בפברואר, למה אתה חושב שדיסני לא יהיה? הרי חלק נכבד מהמתקנים שלו נמצאים בחוץ. אני אגיד יותר מזה, יש סיכוי גדול שמחוץ לעונה לא מעט מתקנים יהיו סגורים לתחזוקה. לפני נסיעה לשם כדאי שתתעדכן אם בכלל שווה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 10, 2013 5:59 pm 
Hall of Famer

כמו שלפטופ אמר לגבי גנים באופן כללי-פברואר זה עדיין חורף, גם אם אפשר לטייל בהם, רוב הסיכויים שהם לא יראו במיטבם בעונה הזו. לגבי ורסאי, אני באופן אישי לא אהבתי במיוחד, אם כבר טיול יום מחוץ לפריז אז הייתי נוסע למון סן-מישל שהרשים אותי הרבה הרבה יותר, למרות שהיה מפוצץ לגמרי ולמרות שזה רחוק יותר ויוצא יותר יקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 10, 2013 8:31 pm 
Freshman

גם לי יצא לישון בדירה של עדה בורק, גוגל קצר ימצא את האתר שלה.
אני ישנתי בדירה #1, נקראת הפנטסטית, הדירה הייתה מעולה! קומה ראשונה באזור המארה המרכזי, וכן המפתח וכל ההסברים ניתנו בארץ. מומלץ בחום.
כיף לישון בדירה, להכין ארוחות בוקר כל יום עם מאפים טריים וגם צהריים וערב לפעמים עם דברים מהשוק.
לדעתי כדאי לקבל המלצות גם על מסעדות ספציפיות ברים וכו', עם כל העושר שם קל מאוד ליפול על מקומות מעצבנים ולא טעימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 12, 2013 1:19 am 
Hall of Famer

עוד המלצה-אם אתם בקטע של אוכל גורמה ובעיקר מתוקים, שווה לבדוק את הבלוג הזה ולנסות לפחות חלק מהמקומות:

http://parischezsharon.blogspot.fr/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 12, 2013 4:08 am 
Junior

מדהים שאני גר בפריז 3 חודשים ואין לי המלצה לא בנאלית אחת אפילו :)
אני מאוד אוהב את גני לוקסמבורג, גם יש תערוכות לפעמים בחוץ, זה איזור יפה...
פרט לזה, באמת פשוט תתחיל ללכת באיזור מרכז העיר ( קונקורד-שאנז אליזה - אייפל - פומפידו ) , הכל מאוד קרוב ואי אפשר לטעות ממש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 12, 2013 10:11 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ההמלצה הלא טריביאלית היחידה שאני יכול לתת, זה שאם אתה הולך לכיכר הבסטיליה, אל תנסה לחפש שם את הבסטיליה. אני חושב שיש כמה צרפתים שכבר שלושים שנה מספרים את הסיפור על הישראלים הפרובינציאליים שלא הבינו לאן היא נעלמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 12 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 110 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה