סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 2:46 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 411 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 12:44 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אגב, אחרי שכל זה נאמר, אני הק' אומר שדעתי כלל לא נוחה מההחרמה הכמעט מוצהרת של המפלגות החרדיות. אני הראשון שיאמר שצריך לחתוך באופן דראסטי את המחיר ששולם להן תמורת השותפות בקואליציה. אבל הם גם אזרחים ישראלים, וחלק מהעם הזה.

(הייתי שמח לראות גם יותר שיתוף והשתתפות של הזועביז והאבו-מה-שמם, אבל זה עניין אחר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 12:48 pm 
Junior

תומר, נכון מאוד, אבל בלי קשר לכך שאני קצת מרוצה מהענין, אני כועס מאוד על אלו שעושים זאת כדי לנסות לשנות אותנו בכפיה.

למרות שבאופן אבסורדי אני סבור שזו הדרך היחידה בה הדברים יכולים לקרות, אבל (אבקש להתייחס לדברי הבאים לצורך המשל בלבד) בפראפרזה רחוקה, אם יקרה פיגוע גדול, שיגרום לחשיבה מחודשת וכתוצאה מכך לשיפורים ותיקונים רבים, התוצאה חיובית אבל הדרך רעה, והנפגעים יכעסו על מחולליה.

ענין נוסף, אנחנו אכן כבר צועדים כעת במסלול שסופו: חלק מציבור האברכים ייצא לשוק העבודה, והאחוז הקטן מהבחורים שאינו מסוגל ללמוד (נוער שוליים) יתגייס לצה"ל. אבל אין לי מושג כיצד תתבצע ההכשרה ההשכלתית לכך, הכנסת לימודי חול (מעבר למתמטיקה בסיסית) בתתי"ם וישיבות לא תהיה, ולכאורה גיל 22 הוא קצת מאוחר מדי להתחיל מא-ב, לא כך?
אבל ההליך האבולוציוני מוכרח לקרות, ופתרון (שאין לי כעת מושג מהו, כלומר, יש באמת הרבה מכללות חרדיות וכו' המכשירות אברכים אבל אינו דומה לימוד מוקדם בגלאי הבחרות ללימוד כה מאוחר, כך שגם מי שבחר לעבוד, יישאר תמיד קצת מאחור), יימצא גם לכך.

נ.ב. זה קצת מגוחך שהדיון הציבורי עוסק ברובו בגיוס לצה"ל, דבר שכמובן לא ישתנה באופן מהותי, ואילו כאן ישנה הסכמה שעיקר השינוי יחול בתחום היציאה לשוק העבודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 1:03 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
גינות מיכאל כתב:
אה וכמובן שדעתי הא שעל הציבור החרדי לערוך חשבון נפש פנימי עמוק, במובן קצת שונה, ביסודו התפיסה היתה שמי שבוחר לשבת וללמוד, עושה זאת תוך וויתור על מנעמים, כח ,שלטון ואמצעים.

בשנים האחרונות התפיסה השתנתה ל: חצופים, הכל שלנו ואתם משרתינו, החיילים בכלל חיים בזכותנו, והכספים נועדו לשרתנו, ערך לימוד התורה כדבר שיש להקריב עבורו (חיי צער תחיה) נפגע מאוד, וסימני השחיתות עלו ופרחו, (אם כי אני מייחס זאת יותר לחכי"ם של ש"ס, אבל גם דוגמת חוק הלפרט בענין משפחות ברוכות הילדים).

אם בעבר מי שהלך ללמוד תורה עשה זאת תוך מחשבה על הקרבת החומר לטובת הרוח, הרי שכיום הדבר נהפך לברירת מחדל עיוורת בלא הבנת המשמעות על כל המשתמע מכך, כתוצאה מכך קרו 2 רעות חולות, הכמות גדלה (וכמובן אין הקומץ משביע את הארי, והציבור העובד מתרעם על כך), והאיכות נתדלדלה, אבל בעיקר הכל הפך למערכת של פס ייצור, ולא לבחירה ועבודת ה', נקווה שהשנים הקרובות ישיבו את המצב לקדמותו.

נו, אם היית כותב את זה לפני שני עמודים היית מייתר את כל ההודעות הקודמות שלי. כולל זה שהבאת דוגמה שהכנתי במחסנית למקרה שתבקש (חוק אלפרט).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 1:07 pm 
Junior

חוק אלפרט... כבר נבהלתי, מה עוד פספסתי בגלל שלא למדתי ליבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 1:10 pm 
Hall of Famer

אגב, גיל 22 הוא ממש לא מאוחר מדי, הוא התחלת החיים לגמרי. במהלך אינטנסיבי אין סיבה שאדם אינטליגנטי לא יתחיל ויסיים בגרות החל מגיל 22 ותוך שנתיים (או לכל היותר 3, אני מניח שאנגלית כשפה חדשה עשויה לקחת יותר משנתיים, ועדיין...). אחלה גיל שבעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 1:11 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
גינות, אני עדיין חושב שהבעייה בעיני רבים היא פחות בשירות בצבא ויותר קבלת התקציבים מהמדינה במקביל, ללא תנאי. מאחר וגם אתה אומר שיאללה, נסתדר בלעדיהם (נהדק חגורה וכו') אז קדימה, אני הולך איתך בעניין. אני חושב שבכל הקשור להסתכלות של הציבור החילוני, זה כבר יפתור חלק גדול מהבעייה.
אותו דבר נושא שוק העבודה. השאלה היא לאיזה שוק עבודה אתה מוציא אנשים שרבים מהם מראש לא מוכשרים להרבה מאד דברים, כי הם לא רוצים ללמוד את הדברים הדרושים. אז שוב, אני חושב שבעניין הזה הבעייה לא היציאה לשוק העבודה כשלעצמו, כי כשיוצאים לשוק העבודה אנשים נשפטים לפי יכולותיהם והכשרתם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 1:14 pm 
Junior

נורטון כתב:
אגב, גיל 22 הוא ממש לא מאוחר מדי, הוא התחלת החיים לגמרי. במהלך אינטנסיבי אין סיבה שאדם אינטליגנטי לא יתחיל ויסיים בגרות החל מגיל 22 ותוך שנתיים (או לכל היותר 3, אני מניח שאנגלית כשפה חדשה עשויה לקחת יותר משנתיים, ועדיין...). אחלה גיל שבעולם.

אוקיי, זה מה שרציתי לשמוע. (אני גם שומע מחברים וכו' שלבחורי ישיבה מצטיינים בתחומם יש גם יתרון בלימודי ההשכלה הכללית, זה נכון?
וענין נוסף קראתי כמה פעמים ראיונות עם מנהלים ששילבו חרדים בעבודה על כך שלחרדים שיוצאים לעבוד יש מוסר עבודה גבוה יחסית (לא שייכים לתרבות של פנאי וטיולים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 1:17 pm 
Hall of Famer

לגבי מוסר עבודה, לדעתי זה אינדבדואלי וההבדלים אם כבר בציבורים הם מזעריים. מה שכן, לצערי, אין לי מדגם גדול מספיק מהחרדים בשביל לדעת... (חח)
יתרון בלימודי ההשכלה... שאלה טובה. כתבתי כאן כבר בעבר שבעיניי ה"רייד" הישיבתי הוא כלי אנליטי יעיל גם לדברים אחרים. עד כמה הוא יעיל ולמה בדיוק, יש לי השערות (וניסיון מסוים), אבל זה לא כאילו שמדובר באיזה יתרון בל יימחה. אנשים אינטליגנטיים שיכולים לקחת את ה"רייד" הישיבתי ולהחיל אותו על דברים אחרים יקבלו עוד כלי אנליטי. לא רע, אבל בטח שלא יתכון מכריע או משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 1:20 pm 
Junior

טוב, היה לי די ברור שמדובר גם בניפוח מהסוג של: החזון איש ידע רפואה טוב יותר מכל הרופאים.

ואגב, סימן נוסף, תחנות הרדיו החרדיות פסלו תשדיר עידוד של צה"ל למסלולים החרדיים. (כשכמובן לא מדובר בענין אידיאולוגי מאחר שרוב יושבי התחנות הללו שירתו בצה"ל, אלא כתוצאה משינוי באוירה הציבורית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 3:26 pm 
Junior

גינות מיכאל כתב:
חוק אלפרט... כבר נבהלתי, מה עוד פספסתי בגלל שלא למדתי ליבה.

פספת את חוק גודווין, קאפו.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 4:46 pm 
Junior

http://www.shelly.org.il/node/2

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 6:00 pm 
Hall of Famer

אגב, ראובן, אם אנחנו בענייני ליבון שריפות, במו אזני שמעתי הבוקר את פורוש ג'וניור אומר כהאי לישנא: למה, אם איש בן 21 מחליט שהוא רוצה ללמוד תורה, לא מגיע לילדים שלו לשתות חלב?"

זה טיעון מקומם מאוד כשלעצמו, אבל אז הוא התעלה על זה. לשאלת המראיינים למה אנחנו צריכים לממן את החלב של הילד שלו, ענה פורוש" למה אני צריך לממן את החילוניים שרוצחים וגונבים?".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 6:25 pm 
מנהל פורום

מה שמעציב כאן זה שלא מלבנים כאן שום שריפה. הכל ידוע.

כל אחד יש לו את קו פרשת המים שלו. אצלי קו פרשת המים היתה כשרחל עזריה העלתה הצעה לסייע במימון צהרונים למשפחות ששני ההורים בהם עובדים, על בסיס הנימוק ההגיוני שמשום מה דווקא משפחות כאלה זקוקות במיוחד לצהרונים, ואז הרב אייכלר עלה לרדיו כדי לזעוק נגד הטיעון הזה, עם פאתוס מופלא של "למה מחרימים ילדים רק כי הם חרדים".

בכל אופן, מבחינתי האש כובתה (לפחות כאן בפורום) מהרגע שגינות כתב את ההודעה שלו. כי הוא מסכים שהציבוריות החרדית עברה כל גבול בדרישות שלה ובהתנשאות, ואני מסכים שיש גזענות עמוקה בציבור החילוני נגד חרדים. אז על מה הויכוח?

(אפשר להתחיל להתווכח האם אדם שלא זכה להשכלה כללית הולמת יכול לסגור פערים בגיל 22, אבל זה ויכוח שאין לי כח לנהל)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 6:36 pm 
Hall of Famer

זה שכתבת גם אתה "מלבנים שריפות" זו הדרך המעודנת שלך לרדת על הטייפו הקבוע שלי, או שהדבקתי אותך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 6:39 pm 
מנהל פורום

אני חושב שזה נשמע לי מוזר, אבל אמרתי לעצמי שאם כתבת את זה אתה בטח יודע. בכל זאת, הרי לישנא.

אגב, הפורוש הנ"ל בקונסטלציה לא נורא מופרכת היה היום ראש העיר ירושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 6:42 pm 
Junior

אגב, פרוש, לא פורוש. בהגייה אשכנזית הקמץ נשמע כחולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 6:44 pm 
מנהל פורום

נו, כשאנשים יתחילו לקרוא לי נוה ולא נווה אני אוטרד מהעניינים הללו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 11:04 pm 
Sophomore

חרדים קוראים להחרים מוצרים מיש"ע

http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%90%D ... D7%9D.html

גינות, הזכרת אתמול את ריב"ז, ונראה לי שהשנאה הפנימית המתפרצת בימים האלה באמת לא רחוקה ממה שהיה בימים ההם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 11:22 pm 
Junior

אז מה, תושבי מודיעין עילית יהפכו לסכיזופרנים? (אם כי יש לציין שבטרם הוקמה מודיעין עילית הרב שך קרא לרבין עוד בטרם היבחרו לראה"מ ושאל אותו אם לדעתו יש סיכוי שהעיר תהיה שנויה במחלוקת, רק תשובה חדה וברורה מצידו של רבין על חשיבותו האסטרטגית של המקום בגלל נתב"ג הסמוך הניחה את דעתו.)

מה שכן, זה נכון שבגלגולים הקודמים כשהמפד"ל היתה עם 3 מנדטים, הם הרבו לפנות לחרדים בבכי ונהי, ולהענות בחיוב.

אבל בגדול כשדיברתי על רהב והתנשאות כיוונתי גם לאותם פרשנים, יש להם קול חשוב יותר בקרב החכי"ם החרדים ופחות בקרב בני התורה, בכלל, חשוב שנעשה כאן אבחנה מסוימת, בעשור האחרון ישנו תהליך שבו הציבור החרדי די נחלק לאלו שנקראים החרדים העובדים, כלומר אלו שחיים ברהבתנות, המשמעות של היותם חרדים היא כמעט רק במובן מגזרי וכמעט לאומני, (אם כי יש לציין שרובם מתפרנס בזכות עצמו ללא צורך בתקציבים) למחנה הישן שמוגדר בני התורה, אלו שהערכים הראשוניים של תורה מתוך הדחק עדיין מנחים אותם.

המחנה הראשון חי בבעיה מסוימת מכיון שהוא אינו שייך כל כך לחברת לומדי התורה ותלמידי החכמים ולכן הוא רואה את עצמו עליון מבחינה אידיאולוגית על פני החילונים בכך שהוא בעצם "מייצג" ומדברר את מחנה בני התורה ותובע את כבודם כלפי חוץ, ובכן, לא תודה!

הענין כולו והשינויים העמוקים בחברה החרדית בכלל ראויים למחקר סוציולוגי עמוק שלמיטב ידיעתי טרם נערך.

עדי, אתה צודק אבל כמדומני שיש לכך אחראי אחד, זה לא שקול רק למקרה שהחרדים לא היו מסייעים לדלי"ם, תאר לך שהחרדים היו כורתים ברית מוחלטת עם מפלגה שתכליתה העיקרית היא חזרה לקווי 67 ופגיעה חמורה במתיישבים. (ב"רגישות ונחישות" כמובן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 11:28 pm 
Hall of Famer

מודיעין עילית ונתב"ג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 11:31 pm 
Hall of Famer

מודיעין עילית (ועל האזור הנ"ל) נמצא מתחת/בסמוך מאוד למטוסים הנוחתים על מסלול 30/26 בנתב"ג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 11:32 pm 
Junior

כך הבנתי(כמדומני שמהגבעות שם ניתן לצפות בבירור על נתב"ג), בכל מקרה שמעתי מאסחייק (נהגו האישי) עצמו שהוא הבין מרבין שהמקום לא יוחזר לעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 11:38 pm 
Sophomore

גינות מיכאל כתב:
עדי, אתה צודק אבל כמדומני שיש לכך אחראי אחד, זה לא שקול רק למקרה שהחרדים לא היו מסייעים לדלי"ם, תאר לך שהחרדים היו כורתים ברית מוחלטת עם מפלגה שתכליתה העיקרית היא חזרה לקווי 67 ופגיעה חמורה במתיישבים. (ב"רגישות ונחישות" כמובן).

מסכים. אני פשוט מודאג, באמת ובתמים, מהשסע שהולך ומחריף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 11:43 pm 
Hall of Famer

זה נאמר, אני מניח, ביחד עם "מי שיעלה על הדעת לרדת מרמת הגולן וגו'". עכ"פ, בגוש טלמונים ישמחו מאוד לשמוע שהם לא שנויים במחלוקת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2013 11:45 pm 
Junior

לכן הדגשתי שהשיחה נעשתה עוד בטרם נבחר רבין לראה"מ (אפרופו תבונתו של הרב שך), כלומר, מאוד הגיוני שדבריו נאמרו מתוך ביטוי כנה להערכתו ודעתו מאשר משפט לצרכים פוליטיים.
-adi- כתב:
גינות מיכאל כתב:

מסכים. אני פשוט מודאג, באמת ובתמים, מהשסע שהולך ומחריף.

שותף מלא.

אם כי המון תלוי בתקופה הקרובה מה תהיה מדיניות הממשלה בנוגע לחרדים וכיצד הדברים יתבצעו, יש לי תחושה משום מה שנושא החרדים היה פחות חשוב ללפיד כמו הצורך להציב עצמו בעמדת השפעה מוחלטת בממשלה, ועל הדרך לכופף ולהשפיל את נתניהו.

ימים יגידו.

נערך לאחרונה על ידי גינות מיכאל בתאריך ב' מרץ 04, 2013 11:50 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 411 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: נ.כ.ב.ש רשמית, ראי שעל הקיר ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: