charlie5 כתב:
מה הקשר לחסר השכלה?
אז לאיזה דביל שיש לו תואר בתזונה טבעית מאיזו מכללה שכוחת-אל אתה קורא משכיל?
מי אמר שהדרך להצליח בחיים היא לעשות תעודת בגרות?
כמו כן,רוב הסיכויים שהבגרויות פשוט לא עניינו את לפיד ולא שהוא לא סיים את התעודה מחוסר יכולת.(כי לעשות תעודה מינימלית זה באמת פשוט)
מה ששר באמת צריך זה לדעת זה באילו אנשי-מקצוע לתת אמון על-מנת שיעשו את העבודה ולהוביל מהלכים ולא תואר בכלכלה או בתפירת עצים.
אלו דברים שלא לומדים בשום בית ספר,וגם לא באוניברסיטה.
מה הקשר לחסר השכלה? אני אסביר לך מה הקשר.
הקשר הראשון הוא שמשר אוצר מצופה שתהיה יכולת מינימלית להבין את שדה הפעולה שהוא פועל בו. לפיד הוא לדעתי שר האוצר הראשון בתולדות העולם המערבי שהצהיר על עצמו "אני לא מבין כלום בכלכלה". לפיד לא יודע כלום על כלכלה, הוא לא הוכיח מעולם שהוא מסוגל להבין סוגיות כגון אלה שמגיעות לשולחנו של שר האוצר ושלגביהן הוא נדרש לקבל החלטות. אני, עם השכלה כלכלית וחשבונאית מעט גבוהה משל לפיד, לא הייתי מעז לחשוב על עצמי כשר אוצר וזה לא מחוסר הערכה עצמית. עצם המחשבה של לפיד שהוא מסוגל לעבור אוטומטית מתפקיד של פנים יפות באולפן הטלוויזיה לתפקיד שמשפיע ישירות על חייהם של מליוני אזרחים בלא שתהיה לו כל השכלה רלוונטית לכך, היה מגלומניה מוטרפת.
הקשר השני הוא שלפיד מתיימר לייצג את מעמד הביניים, עוד שקר גדול. מעמד הביניים הוא מעמד שעובד קשה מאד בכדי להנחיל לצאצאיו את האפשרות לתעודת בגרות, שהיא תנאי בסיס לתואר ראשון, שהוא היום תנאי בסיס כמעט לכל משרה בשכר מינימום שאינה מלצרות או להיות קופאי בסופר. בלי תואר ראשון היום, או לפחות אם אתה לא סטודנט, לא תתקבל גם למחלקת שירות לקוחות בחלק מהחברות. העובדה שמתמנה לתפקיד שר האוצר אדם שלא היה צריך לעבור שום מסלול כזה, אלא הוצנח לתקשורת על ידי אבא שלו ואז פשוט הפך לשר אוצר זו יריקה בפנים של כל סטודנט וכל משפחה שקורעים את התחת כדי שיצא מהם משהו.
ואם הבגרויות עניינו או לא עניינו את לפיד-זה ממש לא מעניין אותי. גם אותי ואת חבריי לא עניינו הבגרויות אלא ללכת לים, לשתות בירה ולשחק כדורסל, אבל בכל זאת עשינו אותן כי היינו צריכים אותן בשביל האוניברסיטה, שאותה אנחנו צריכים כדי שתהיה לנו השכלה רלוונטית למקצוע בו נעסוק, שממנו נתפרנס כדי שיהיה לנו כסף, כדי שיאיר לפיד נטול ההשכלה יחליט בסופו של דבר מה לעשות איתו.
לעניין הסיפא שלך, מה בדיוק מוכיח שיאיר לפיד הוא איזה יחיד סגולה שמסוגל לבחור את אנשי המקצוע המתאימים שיעשו את עבודתם הנאמנה? למה לא להניח את ההנחה ההרבה-יותר-הגיונית, שכל נער אוצר זב חוטם יוכל לסובב את יאיר לפיד על האצבע הקטנה שלו, כי לפיד לא מבין כלום בכלכלה? מאיפה הבטחון שלך הוא לא יבחר דווקא אנשי המקצוע הפחות מתאימים, עם האג'נדה הלא נכונה, זו שתוביל לבעיות? נחמד לדעת שכדי להיות מורה בבית ספר יסודי בישראל אתה צריך תואר ראשון ותעודת הוראה ועניינים, אבל כדי להיות שר אוצר מספיק שתכתוב בעתון "איפה הכסף".