סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 5:12 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 511 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 21  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 10:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
שתי בעיות מרכזיות
א. אין כאן כלום פרט לרצון טוב. בעבר מטבעות היו קשורים לזהב או לנכס ממשי, היום פחות ועדיין יש להם קשר למדינות, עם האוצרות הטבעיים שלהן, עם ההשלכות של חדלות פרעון. הן מבוססות על משהו קיים. הביטקוין לא קשור לכלום פרט ל... לא יודע, רצון טוב?
ב. בזה אני מבין פחות, אבל יש לי בעיה עם משהו שיכול בסופו של דבר ליפול על ידי ליסבת' סלנדר.

אני כן חושב שלא רחוק היום והמטבעות ייעלמו מהעולם, אבל זה עדיין יהיה מבוסס על רצון אמיתי בין מדינות ולא על חבורה של אנשים שהחליטו משהו. כי בסופו של דבר חבורה של אנשים שהחליטו משהו, מסריחה בעיקר מפירמידיות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 1:10 am 
Hall of Famer

נורטון, יש היום בעולם הרבה יותר כסף ממשאבים ש"מכסים" אותו. הערך היחידי של מטבעות, אפילו של הדולר הקדוש רחמנא ליצלן, נובע מאמון אנושי בשיטה ובמערכת. אם אנשים מאמינים בכח של ביטקוין לקנות דברים, הוא יקנה דברים. ואם האמון בו ילך ויגדל, הוא יקנה יותר דברים וע"י יותר אנשים. מאד-מאד פשוט. ודווקא הסיפא שלך מעניינת, כי היא מצד אחד נוגעת בנקודה ומצד שני בורחת ממנה בבהלה שמרנית. "רצון טוב בין מדינות"? למה המונח האמורפי הזה טוב לך יותר מאשר "רצון/הסכמה בין אנשים"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 1:22 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
יש לי דז'ה וו פראי לתקופת ה"כלכלה החדשה" ובועת ההייטק על כל הדיבורים היפים סביבה. ואני שונא הימורים בענייני כלכלה, אבל במקרה הזה אני ארשה לעצמי להמר שזה ייגמר אותו הדבר. מה יקרה כשמחיר הביטקוין יהיה מופרע לגמרי ואנשים ירצו שומו שמיים לממש רווחים או סתם יצטרכו כסף כדי לשלם על דברים בעולם האמיתי?

כמובן, נחיה ונראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 1:27 am 
Freshman

נורטון אתה יוצא מנקודת הנחה שתמיד יהיו "מדינות".

בנוגע לנקודות שלך:
1. היום גם הדולרים הם כלום ושום דבר. כבר מזמן שמטבע המרכזי בעולם לא נמדד על ידי gold standard. פעם מדינות היו שומרות בלוקים שלזהב ומדפיסות כסף על סמך שווי הזהב שברשותם. היום זה לא ככה, ממשלת ארה"ב יכולה לקבל החלטה להדפיס עוד מיליארד דולר בשטרות והיא עושה את זה בלי שום השלכות (חוז מזה שערך הדולרים הקיימים ירדו). הביטקוין שווה כמה שאנשים אומרים שהוא שווה, ובגלל היתרונות שמינית בההודעה הקודמת, יש לו מה להציע ביחסת לשאר המטבעות. הוא לא סתם חתיכת זכוכית שנתנו לו שם וערך.

ב. תרמית פירמידה בהגדרתה היא: מודל עסקי שאינו מחזיק מעמד לאורך זמן, שעוסק בעיקר בתגמול כספי בתמורה לצירוף אנשים חדשים למשחק, בלא כל מוצר או שירות. המאפיינים שלה הם(וויקפדיה):
- מוצע מידע חלקי (או שום מידע) על החברה אלא אם כן המשקיע יקנה את התרמית וישתתף בתוכנית - לא יכול להיות רחוק יותר מהאמת. הביטקוין מבוסס על קוד open source, משמע קוד פתוח שכל אחד יכול לקרוא ולחקור. לא צריך להיות משקיע בביטקוין כדי לקרוא ולהבין בדיוק איך היא עובדת.
- הבטחות מעורפלות לרווח בלי גבול - אני לא יודע מי מבטיח את זה, מי שחושב שאין כאן סיכון הוזה.
- אין מוצר - אחת הטענות העיקריות קלפי הביטקויןן היא שאין מוצר. המוצר הוא, כמו שאמרתי בדף הקודם, כסף חינם בלי עמלות, אנונימיות ברכישות, וניתוק האחריות הכלכלית מהממשלות. זה המוצר.
- הכנסות שנשענות בעיקר על עמלות שנגבות מצירוף משתתפים חדשים או קניית מוצרים לצורך הקונים עצמם ולא למכירה לאנשים אחרים. - שום קשר בין זה לביטקוין. אין שום עמלות למשתמשים או לחלופין הטבות למשתמשים שמצרפים משתמשים חדשים.
- נטייה לרווח רק אצל משקיעים ראשונים - זה הדבר היחידי שנכון, אבל הוא נכון בנוגע לרוב המניות המובילות בעולם. מי שקנה זהב ב1970 מאוד עשיר היום. אותו דבר לגבי מי שקנה מניות גוגל בשנות ה90.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 1:38 am 
Freshman

ראובן כתב:
מה יקרה כשמחיר הביטקוין יהיה מופרע לגמרי ואנשים ירצו שומו שמיים לממש רווחים או סתם יצטרכו כסף כדי לשלם על דברים בעולם האמיתי?

כמובן, נחיה ונראה.

יש שני גראפים כרגע:
1. גראפ מחיר הביטקוין ביחס לשאר המטבעות.
2. גראפ התועלת של הביטקוין (מה אפשר בתכלס לעשות איתה\איפה אפשר להשתמש בביטקוין ככסף לכל דבר)

אם גראפ 1 יעלה וגראפ 2 יירד (או לא יעלה מספיק מהר), הבועה תתנפץ.

התקווה של קהילת היבטקוין היא שגראפ 2 ימשיך להיצמד בעלייה שלו לגראפ 1.
זה התחיל לאחרונה עם הודעתם של Reddit, Mega, WorldPress ועוד על קבלת הביטקוין כאמצעי תשלום.
זה המשיך כשhttps://www.bitcoinstore.com פתחה את שעריה והודיעה שאפשר לקנות אצלה עם ביטקוינים מוצרי מחשב אמיתיים וזולים הרבה יותר מאמאזון ושאר המתחרים (בגלל עמלה מאוד נמוכה ומחסור במיסים).

כל יום שומעים על עוד חנויות ורשתות שמודיעות שהם מתחילים לקבל ביטקוינים כשיטת תשלום.
אז בקיצור כל עוד הגראפ השני ימשיך לעלות בקצב הזה, לא תהיה סיבה לאנשים למכור את הביטקוינים שלהם בכמויות עצומות ולנפץ את הבועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 1:45 am 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
נורטון, יש היום בעולם הרבה יותר כסף ממשאבים ש"מכסים" אותו. הערך היחידי של מטבעות, אפילו של הדולר הקדוש רחמנא ליצלן, נובע מאמון אנושי בשיטה ובמערכת. אם אנשים מאמינים בכח של ביטקוין לקנות דברים, הוא יקנה דברים. ואם האמון בו ילך ויגדל, הוא יקנה יותר דברים וע"י יותר אנשים. מאד-מאד פשוט. ודווקא הסיפא שלך מעניינת, כי היא מצד אחד נוגעת בנקודה ומצד שני בורחת ממנה בבהלה שמרנית. "רצון טוב בין מדינות"? למה המונח האמורפי הזה טוב לך יותר מאשר "רצון/הסכמה בין אנשים"?

כי למדינות יש קולטרל, (נו, ערבויות וכאלה, אבל המילה האנגלית מתאימה יותר פה). לאנשים סתם, פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 6:37 am 
Junior

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4358260,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 8:04 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
Super Mario כתב:
ראובן כתב:
מה יקרה כשמחיר הביטקוין יהיה מופרע לגמרי ואנשים ירצו שומו שמיים לממש רווחים או סתם יצטרכו כסף כדי לשלם על דברים בעולם האמיתי?

כמובן, נחיה ונראה.

יש שני גראפים כרגע:
1. גראפ מחיר הביטקוין ביחס לשאר המטבעות.
2. גראפ התועלת של הביטקוין (מה אפשר בתכלס לעשות איתה\איפה אפשר להשתמש בביטקוין ככסף לכל דבר)

אם גראפ 1 יעלה וגראפ 2 יירד (או לא יעלה מספיק מהר), הבועה תתנפץ.

התקווה של קהילת היבטקוין היא שגראפ 2 ימשיך להיצמד בעלייה שלו לגראפ 1.
זה התחיל לאחרונה עם הודעתם של Reddit, Mega, WorldPress ועוד על קבלת הביטקוין כאמצעי תשלום.
זה המשיך כשhttps://www.bitcoinstore.com פתחה את שעריה והודיעה שאפשר לקנות אצלה עם ביטקוינים מוצרי מחשב אמיתיים וזולים הרבה יותר מאמאזון ושאר המתחרים (בגלל עמלה מאוד נמוכה ומחסור במיסים).

כל יום שומעים על עוד חנויות ורשתות שמודיעות שהם מתחילים לקבל ביטקוינים כשיטת תשלום.
אז בקיצור כל עוד הגראפ השני ימשיך לעלות בקצב הזה, לא תהיה סיבה לאנשים למכור את הביטקוינים שלהם בכמויות עצומות ולנפץ את הבועה.

התיאור שלך של "גראפ 1 יעלה וגראפ 2 לא יעלה מספיק מהר" כבר קורה, לא? אתה זה שדיווח על העלייה ההיסטרית האחרונה בעקבות המשבר בקפריסין. ואיכשהו יש לי תחושה שזה לא נעשה בגלל שביטקוינסטור נורא אטרקטיבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 10:07 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
גראף 2 לא עולה מספיק מהר לא בגלל כמות העסקים שמקבלים ביטקוין, אלא בגלל הצרכנים דווקא. כל זמן שהביטקוין יעלה בצורה כזו, כמו שכבר כתבתי, שוק הצריכה בביטקוין הוא שוק דפלציוני בצורה חריפה, וזה אומר שלא יהיה שווה לאנשים לקנות בו, כי המחיר הנקוב של מוצר בביטקוין יהיה כל הזמן בירידה.
מצד שני, ראובן, ביטקוין כבר חווה נפילות גדולות והתאושש. תמיד יהיה מי שירצה לממש רווחים בנקודה כזו או אחרת, כבר היו ימים כאלה, וכמעט תמיד היו קונים שהגיעו והחזירו את השערים לעליות. אומר יותר מזה, הביטקוין כבר עבר נפילות עמוקות כתוצאה מפאניקה של משקיעים, שזה הדבר שהכי מפחיד בכל שוק השקעות. זה קרה למשל לפני שנה או משהו כזה, כשהייתה פריצה של האקרים לבורסה הגדולה בעולם, mtgox. הבורסה כיסתה את ההפסדים והשערים חזרו ועלו.
לדעתי אם הביטקוין ייפול זה יהה בדיוק בגלל עניינים כאלה, עניינים חוץ-כלכליים. כמו שכתבתי קטסטרופה אבטחתית, או הוצאה אל מחוץ לחוק במדינות מרכזיות בגלל ענייני הלבנת כספים או סתם כדי להגן על הבנקים המסכנים מפני עסקאות שלא יעברו דרכם. אפשרות אחרת היא שפשוט תצמח לו אלטרנטיבה טובה יותר, מאובטחת יותר, מושכת יותר, שתתפוס את המשקיעים. בינתיים כל האלטרנטיבות כשלו, אף מטבע וירטואלי לא הגיע למעמדו של הביטקוין.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 10:12 am 
Sophomore

נורטון כתב:
שתי בעיות מרכזיות
א. אין כאן כלום פרט לרצון טוב. בעבר מטבעות היו קשורים לזהב או לנכס ממשי, היום פחות ועדיין יש להם קשר למדינות, עם האוצרות הטבעיים שלהן, עם ההשלכות של חדלות פרעון. הן מבוססות על משהו קיים. הביטקוין לא קשור לכלום פרט ל... לא יודע, רצון טוב?
ב. בזה אני מבין פחות, אבל יש לי בעיה עם משהו שיכול בסופו של דבר ליפול על ידי ליסבת' סלנדר.

אני כן חושב שלא רחוק היום והמטבעות ייעלמו מהעולם, אבל זה עדיין יהיה מבוסס על רצון אמיתי בין מדינות ולא על חבורה של אנשים שהחליטו משהו. כי בסופו של דבר חבורה של אנשים שהחליטו משהו, מסריחה בעיקר מפירמידיות

ביטקוין הוא מהפכה טכנולוגית. הוא לא דומה לשום דבר שנעשה בעבר. הוא מכיל את היתרונות שיש בכסף מזומן, כסף דיגיטלי וזהב + פיצ'רים נוספים.
הוא ניתן להעברה בין 2 אנשים בלי צד שלישי וללא יכולת ביטול עיסקה וללא צורך בחשיפת זהות כמו כסף מזומן.
הוא נייד וקל לאחסון כמו כסף דיגיטלי.
הוא נדיר וקשה לזיוף כמו זהב.

ב"ק מאומץ מתוך בחירה בגלל העליונות הטכנלוגית שלו לעומת המערכת המוניטרית הקיימת.

ראובן כתב:

כמובן, נחיה ונראה.

זה נכון שהמחיר מאוד ספוקלטיבי ורוב הקניות במטבע הן לצורך השקעה. מצד שני, יש כבר הרבה עסקים שמקבלים את ב"ק כאמצעי תשלום. רובם באינטרנט, אבל יש גם עסקים "פיזיים" :

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 10:37 am 
Hall of Famer

אבל למה לאנשים לשלם איתו כשהמחיר של המוצר כל הזמן יורד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 10:50 am 
Sophomore

אענה לך בשאלה : למה אנשים קונים מחשבים כשהמחיר כל הזמן יורד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 1:13 pm 
Junior

נשמע לי מעניין הביטקוין הזה.
אני לא מספיק מבין בכלכלה אבל שיטת נורטון (להשקיע קצת ולחכות) נשמעת לי יופי.
א. איפה אני קונה כזה ביטקוין?
ב. סופרמאריו, המשפט ״נורטון אתה יוצא מנקודת הנחה שתמיד יהיו "מדינות". הוא קצת בעייתי כי בשוק כל כך ספקולטיבי, ההנחה שב150 שנה הקרובות עדיין יהיו ״מדינות״ נשמעת לי כמו הנחה די הגיונית. (אחרי זה כבר לא יזיז לי אם יהיו או לא).

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 4:41 pm 
Freshman

צוד, לקנות אתה יכול עם שקלים בbitcoil.co.Il - בחור מאוד אמין בשם מני מוכר, צריך לעשות העברה בנקאית לחשבונו והוא יעביר את הביטקוינים לארנק שלך (אותו תוריד מ bitcoins.org)
אם יש לך כסף בדולרים אתה יכול לנסות לקנות דרך mt gox או coinlab. לא התעסקתי בזה, אז אני לא יודע אם זה משתלם לקנות בדולרים אני מניח שזה משתלם ברכישות גדולות.

ב. הגבתי לאמירה שלו ש"יבוא יום והמטבעות יעלמו מהעולם, אבל זה ייעשה מרצון טוב בין מדינות, לא אנשים". אני מסכים כמובן עם חצי המשפט הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 4:47 pm 
Freshman

ראובן כתב:
התיאור שלך של "גראפ 1 יעלה וגראפ 2 לא יעלה מספיק מהר" כבר קורה, לא? אתה זה שדיווח על העלייה ההיסטרית האחרונה בעקבות המשבר בקפריסין. ואיכשהו יש לי תחושה שזה לא נעשה בגלל שביטקוינסטור נורא אטרקטיבית.

אתה צודק לחלוטין שאם מסחר הביטקוין ימשיך לעלות בקצב המסחרר הזה הוא עתיד להתפוצץ (אלא אם כן תהיה חברה שתנצל במזן הקרוב את יתרונותיה של הביטקוינים בצורה דרמטית ו"תכריח משתמשים להשתמש בה" - למשל יקום אתר מתחרה לאיביי עם מחירים זולים בצורה דרסטית...)

יש המון יתרונות לביטקוין, עכשיו אנחנו מחכים לחברות הסטארט-אפ שאני בטוח שמוקמות עכשיו באלפים שיידעו לנצל את הרעיון לתועלת של הציבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 6:01 pm 
Hall of Famer

itay2 כתב:

אענה לך בתשובה: הם קונים אותם כי הם צריכים אותם לשימוש יומיומי. כמו שהם קונים מכוניות למרות שערכן יורד מהרגע שקנו אותן.
פה אתה מדבר על משהו אחר. אתה מדבר על משהו שאנשים מחזיקים שערכו דווקא עולה כל הזמן. למה להם להוציא אותו על משהו שערכו, במקרה הטוב, נשאר קבוע, כשאפשר להשיג אותו באמצעים אחרים, יותר זולים לאורך זמן (כל עוד הביטקוין ממשיך לעלות, כמובן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 6:14 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
itay2 כתב:

אענה לך בתשובה: הם קונים אותם כי הם צריכים אותם לשימוש יומיומי. כמו שהם קונים מכוניות למרות שערכן יורד מהרגע שקנו אותן.
פה אתה מדבר על משהו אחר. אתה מדבר על משהו שאנשים מחזיקים שערכו דווקא עולה כל הזמן. למה להם להוציא אותו על משהו שערכו, במקרה הטוב, נשאר קבוע, כשאפשר להשיג אותו באמצעים אחרים, יותר זולים לאורך זמן (כל עוד הביטקוין ממשיך לעלות, כמובן)

גם הביטקוינס עונים לצורך יום-יומי. הב"ק הוא מוצר לכל דבר. יש לו יתרונות שלא קשורים למחיר שלו בשוק.

הב"ק יהיה שווה משהו גם אם ערכו יהיה 0.5$ (לאנשים שלא רוצים לשלם לבנקים, כאלו שלא רוצים לשלם עמלות מיותרות על רכישות וכו'...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 6:38 pm 
Senior

אבל לביטקויון, שלא כמו למחשב או מכונית, יש לנו בכל זמן נתון אלטרנטיבה מושלמת (יכול להיות ששמעת על זה, קוראים לזה כסף).

האלטרנטיבה שלי כשאני קונה רכוש שערכו יורד (בוא אפילו נניח למען הנוחות שהערך של מוצר חדש יורד ריאלית) היא לשמור את הכסף, להרוויח את עליית ערכו במונחי קניית הרכוש ובינתיים לא להשתמש ברכוש.
האלטרנטיבה שלי בקנותי מה שלא יהיה בביטקוין היא לשלם תמורת מה-שלא-יהיה בכסף שערכו (ביחס לביטקוין כמובן) יורד ויורד אם אני מבין אתכם נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 7:39 pm 
Freshman

זה בדיוק העניין. גם למכונית יש חלופה (אופניים, אופנוע או ללכת ברגל)
הב"ק הוא שיפור דרסטי מהכסף הרגיל, וזה היתרון שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 8:29 pm 
Hall of Famer

איזו מין השוואה זו? הליכה ברגל אינה תחליף למכונית, אלא אם כן חייך מרוכזים קרוב ל-ד' אמותיך או שאתה רץ מרתון (שלא מתמוטט, אני מתכוון). החלופות האחרות שציינת גם הן יורדות בערכן מהרגע שקנית אותן, אז אין הבדל פה. בחיים המודרנים רכב הוא צורך יומיומי, כמו מחשב, ואנשים קונים אותו בידיעה ברורה שהוא ירד בערכו - כי אין להם ברירות (במדינות אחרות, שיש חלופה כמו תחבורה ציבורית, הם באמת קונים פחות רכבים).
הביטקוין בינתיים, כל עוד השוק דפלציוני, הוא לא תחליף למטבע עובר לסוחר. הוא השקעה טובה והכל, אבל כאמצעי תשלום אין לי שום תמריץ להשתמש בו. להיפך, יש לי את כל התמריצים שבעולם לשמור אותו לעצמי. השיפור היחיד שלו כאמצעי לביצוע עסקות זו האנונימיות, וזה טוב בעיקר לדברים שבהם הצדדים בעיסקה, או לפחות אחד מהם, רוצה להסתתר - החל מהורדת קבצים פירטים ועד לסחר בסמים, בנשק ובבני אדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 8:35 pm 
Hall of Famer

ראי, אני דווקא מסכים איתך. אבל זה יוצר כאן סתירה אינהרנטית. כי אם האופן היחיד בו המטבע יכול לעלות בערכו הוא בגלל השימושיות שלו (עסקים אונליין וכו'), אבל דווקא משום כך, אין סיבה להשתמש בו, יש כאן כאמור סתירה. שזה מעניין, אבל חייב להיות לזה פיתרון אינהרנטי כלשהו (או שזאת באמת סתירה שאומרת שכל הסיפור כולו הוא בועה מארץ הבועות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 10:44 pm 
Freshman

אני לא מסכים איתך שיתרונו היחידי הוא הפרטיות.

אנחנו דור שגדל לתוך בנקים והשעבוד אליהם, אתה רוצה לקבל משכורת? צריך חשבון בנק. אתה רוצה לפדות צ'ק? צריך חשבון בנק. אפילו כדי לקבל משכורת חייל צריך חשבון בנק.

מה הבעיה פה? שהבנקים לוקחים עמלות ומיסים גדולים וקטנים על רכישות, העברו, משיכות, ואפילו סתם על שמירת הכסף.

הב"ק נותן לאנשים לשלוט בכספם בלי צורך לשלם כסף לבנק.

וה"ק נותן לבן אדם א' לרכוש משהו מבן אדם ב' (לא סמים או נשק הפעם) בלי לשלם אגורה לצד שלישי חיצוני שמפקח על ההעברה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 10:50 pm 
Hall of Famer

נכון לעכשיו, כל עוד השוק הוא דפלציוני (ובמגמה כל כך חזקה), יתרונו היחיד הוא הפרטיות. אין לו שום יתרון עבורך כצרכן אם עדיף לך לשלם את העמלות לבנקים ולשלם בכסף אמיתי על פני תשלום בביטקוין, שמגלם בתוכו הפסד כבד על עצם הויתור שלך עליו (כי הוא יהיה שווה יותר מחר). במילים אחרות, ההפסד הדולרי שלך על עצם זה שויתרת על X ביטקוינים הוא גדול יותר מאשר ההפסד שלך בעמלות לבנקים/חברות אשראי.
יש לביטקוין כמובן יתרון גדול עבורך כמשקיע, כל עוד המגמה הזו נמשכת. אבל זה כבר משהו אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 1:24 am 
Freshman

https://www.bitcoinstore.com

זה חנות מוצרי מחשב שסוחרת רק בביטקוין, רוב המוצרים שם זולים בכמה עשרות דולרים מהמחירים באמאזון.

לי כצרכן עדיף לקנות עם ביטקוין מאתרים כמו אלו (שלא לוקחים עמלות) מאשר לשלם מחירים מופקעים מאמאזון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 1:35 am 
Hall of Famer

לא נכון, לפחות כל עוד העלייה המסחררת בשער הביטקוין תימשך. אחרי כמה ימים עד שבועות בודדים כבר הפסדת כסף לעומת קנייה באמזון.
חשבון פשוט: כמה עשרות דולרים הנחה, על מוצר שעולה כמה מאות דולרים. על מה אנחנו מדברים? נניח 10%? 15%?
שער הביטקוין (בדולרים, לפי mtgox) עלה בערך ב-25-30% בשבוע. בשבועיים האחרונים אנחנו כבר מדברים על 40-45%. מאז תחילת השנה - בערך 300% פלוס מינוס.
מסקנה: אם קנית בחנות הזו בביטקוין לפני שבוע-שבועיים, הפסדת כמה עשרות דולרים - לא הרווחת. למה? כי הפסדת את העלייה על הביטקוינים ששילמת. אם קנית שם לפני חודש, אולי כבר הפסדת סכום של 3 ספרות.

תאמין לי, תוך כדי כך אני כבר חושב מה אני יכול למכור לך בביטקוין. גם אני אעשה לך מחירים.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' מרץ 28, 2013 1:49 am, נערך 3 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 511 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 21  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: