סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 5:07 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 511 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 1:44 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
איך הפסדת כסף?

היום אני יכול להוציא 500 דולר ולקנות טאבלט של סמסונג.
באתר של הביטקוין הוא מוצא למכירה ב455 דולר (5.17 BTC), אם אקנה באמאזון אני מוציא 45 דולר סתם.

אני מבין מה אתה אומר, שאנשים נמנעים מלבזבז את הביטקוינים שלהם בגלל שהיום הוא שווה פחות ממה שהוא יהיה שווה עוד שבועיים, אבל מתישהו השתלוללות המחירים הזו תפסיק, וכשזה יקרה הביטקוין עדיין יעמוד, בצורה חזקה עם המון מה להציע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 1:58 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כן, זה מה שחשבתי. משהו כמו 10% הנחה ואפילו פחות, ותמורת זה אתה נותן לחנות הזו משהו שעולה בערכו בעשרות אחוזים תוך זמן קצר.

אז למה אתה מפסיד ולא מרוויח (בהנחה ששער הביטקוין ימשיך לעלות כמובן)? כי אתה לא מוציא 455 דולר - אתה מוציא 5.17 ביטקוין! היום זה אותו דבר, מחר כבר לא. אם העלייה של היום תימשך, הביטקוין שויתרת עליהם יהיו שווים 700-800 דולר עוד זמן קצר. אתה הפסדת את 200-300 הדולר העודפים, והמוכר הרוויח אותם עליך.
אני אתן לך דוגמה:
בוא נניח שמישהו בא לחנות הזו לפני שבועיים, כשביטקוין היה בערך 50 דולר.
האתר מכר לו את הטאבלט הזה באותם 455 דולר כמו היום. בזמנו זה היה משהו כמו 9 ביטקוין, וזה מה שהאתר גבה.
עד כאן אתה איתי?
היום הביטקוין שווה קצת פחות מ-90 דולר. זה אומר ש-9 הביטקוין ששילם הלקוח המסכן שווים היום בערך 800 דולר. בשערים של היום, כולה שבועיים אחרי, זה מה שהוא שילם. את ההפרש בין 800 ל-455 הוא הפסיד! אם היה שומר את 9 הביטקוין לעצמו וקונה את הטאבלט ב-500 דולר אמיתיים באמזון, היו לו היום עוד 300 דולר.

אם העלייה בשער הביטקוין תימשך כמו היום, זה מה שיקרה גם לך. 5.17 ביטקוין זה היום 455 דולר, אבל אם העלייה תימשך הם יהיו שווים הרבה יותר בעוד זמן קצר. בינתיים אין סימנים שהיא נעצרת.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 3:31 am 
Freshman

אני איתך לחלוטין. הוא הפסיד ביטקוינים, אבל הוא הרוויח דולרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 9:16 am 
Hall of Famer

לא, אתה בכלל לא איתי. הראיתי לך בבירור שכל עוד שער הביטקוין עולה, אתה מפסיד גם דולרים - והרבה. אני לא יודע איך לעשות את זה יותר ברור מהדוגמה שהבאתי.
נסיון אחרון:
בוא נניח שעליית הביטקוין נמשכת. בשבועיים האחרונים הוא עלה משהו כמו 40%, אבל אני אתן לך הנחה - נניח שהעלייה מתמתנת והוא עולה ב-20% בחודש. הגיוני?
עכשיו יש לך שתי אפשרויות:
1. לקנות את הטאבלט היום בחנות ההיא ב-5.17 ביטקוין.
2. לקנות את הטאבלט באמזון, 500 דולר, ואת הביטקוין למכור ב-mtgox עוד חודש, בשער של עוד חודש שגבוה יותר ב-20%. עכשיו הם שווים כ-550 דולר, וזו ההכנסה שלך ממכירתם.

באפשרות הראשונה - יש לך טאבלט אחד יותר, 5.17 ביטקוין פחות.
באפשרות השנייה - יש לך טאבלט אחד יותר, 5.17 ביטקוין פחות (כי מכרת אותם) וגם - עוד 50 דולר בכיס שלך! לא 45 דולר פחות, אלא 50 דולר יותר!
עכשיו תגיד לי אם באפשרות הראשונה, שאתה כל כך שמח לבחור, האם הרווחת או הפסדת? דולרים, אני מתכוון. טבין ותקילין.

עד שתבחר בין שתי האפשרויות, תגיד לי אם אתה צריך משהו. אני מציע לך אותו ב-12% הנחה, יותר טוב מהחנות ההיא, בתנאי שאתה משלם בביטקוין לפי השער הנקוב באותו יום.
ולסיום, ספר לנו כמה דברים קנית בביטקוין, כמה שילמת ומתי. ספר לנו גם כמה אתה חושב שחסכת בקניות האלה. אני אספר לך כמה הפסדת, בכסף אמיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 10:44 am 
Sophomore

דבר ראשון, ההנחה שלך שביטקוין ייעלה לנצח לא בהכרח נכונה. ביטקוין הוא אולי הראשון מסוגו אבל לא היחידי. יש עוד כמה מטבעות שנוצרו אחריו עם תכונות שונות ויש להם ערך מסחרי. המטבע המצליח מביניהם כיום הוא ליטקוין ששווי השוק שלו הוא כבר מעל 10 מיליון דולר.יכול להיות בכלל שביטקוין יהיה מייספייס של המטבעות הדיגיטליים המבוזרים בעוד כמה שנים ומישהו ימציא מערכת מוניטרית עוד יותר משוכללת שכולם ינהרו אליה.

שתיים, נכון שאנשים יעדיפו לבזבז פיאט לפני ביטקוין. השאלה היא מה יקרה לאנשים שיש להם רק ביטקוין. האם הם יחיו במערות וייגזרו על עצמם חיים של דלות רק כדי לא לבזבז ביטקוינז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 10:51 am 
Hall of Famer

ברור שהכל בהנחה שהביטקוין ימשיך לעלות. זו טיבה של ספקולציה. בינתיים, מי שקנה בביטקוין לפני כולה שבועיים אכל אותה בגדול.
לייטקוין עד עכשיו תפס יותר מאלטרנטיבות אחרות, אבל רחוק מאד עדיין מתפוצתו של הביטקוין, וגם העליה בשער שלו הרבה יותר מתונה. כך שהוא פחות אטרקטיבי בינתיים למשקיעים, וגם פחות לצרכנים אידיאליסטים כמו מריו, כי אין כל כך מי שיקבל אותו. יכול להיות שזה יקרה, אני לא אומר שלא. ציינתי בין הסיבות שיכולות להביא לנפילתו של הביטקוין עליה של אלטרנטיבה שתתפוס יותר ממנו. בינתיים אין כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 11:47 am 
Hall of Famer

ראי, למרות ההגיון לכאורה במה שאתה אומר, צריך לזכור שבסופו של דבר שער חליפין נוכחי לא משקר ומגלם בתוכו גם את הרווח הפוטנציאלי אבל גם את הסיכון. שער זה שער ואילו ברור היה שהשער יעלה הוא כבר היה עולה קודם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 6:38 pm 
Freshman

כל ההודעה שלך מתבססת על הדעה שהביטקוין עוד שבוע יהיה שווה הרבה יותר ממה שהוא שווה היום.

מתישהו המגמה הזו תיעצר, ואז ערך הביטקוין כמטבע (ולא כהשקעה) יעלה.

לשאלתך, הוצאות הביטקוין היחידת שלי הן 0.7 ביטקוינים באחד מאתרי ההימורים של ביטקוין (הימרתי שביטקוין יהיה שווה יותר מ35 דולר בראשון למרץ, ויותר מ45 בנקודה מסויימת באפריל), וחוץ מזה עוד ביטקויו אחד שאיתו קניתי לייטקוינים לפני שבוע.

אבל,,, ברגע שהשער יתייצב, ונפסיק לראות קפיצות של 10 ביטקוין ביממה, אני לא אהסס להשתמש במטבע כמטבע.

נערך לאחרונה על ידי Super Mario בתאריך ה' מרץ 28, 2013 7:34 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 7:26 pm 
Hall of Famer

ודאי, אמרתי את זה בכל תשובה שלי. בכל תשובה שלי אמרתי "בהנחה ששער הביטקוין ממשיך לעלות". מתישהו זה מתישהו, יכול להיות שזה יקרה בקרוב ויכול להיות שזה יקרה בעוד שנה ואולי בכלל לא. אבל בינתיים, במגמה הנוכחית, מי שקונה משהו בביטקוין מפסיד כסף ולא חוסך. אני מקווה שזה ברור לך אחרי כל הדוגמאות.

נורטון, לא טענתי שזו אקסיומה שהביטקוין יעלה לנצח. ברור שיכול להיות שהביטקוין ירד. זה גם קרה כבר בהיסטוריה הקצרה שלו. יתרה מזו, ביטקוין חשוף לסיכונים שאין במטבעות אמיתיים, וציינתי אותם כבר. אני כמשקיע חושב שהוא ימשיך לעלות בטווח הארוך, בגלל טבעו ובגלל המגבלות על יכולת ה"הדפסה" שלו (אלא אם יקרה אחד הדברים שציינתי - אלטרנטיבה שתתפוס, בעיות חוקיות או קטסטרופת אבטחת מידע). ברור שיכול להיות שאני טועה.
אבל דבר אחד הוא עובדה כלכלית ברורה: כל עוד המגמה הנוכחית נמשכת, ואפילו אם היא מתמתנת, שוק צריכת המוצרים בביטקוין הוא שוק של היפר-דפלציה. בתנאים כאלה לא משתלם לצרכנים להשתמש בו, כי עדיף להם לשמור אותו אצלם ולהשתמש באמצעים אחרים. זה, אני מקווה, ברור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 7:44 pm 
Freshman

שמע, הביטוקינים שלי יושבים וצוברים ערך עכשיו. אני לא הולך לבזבז אותם, כי אם היה לי מספיק כסף, הראש שלי הוא לקנות עוד, גם במחיר הנוכחי של 95$ לביטקוין.

אני מחכה שמחיר הביטקוין (טיפה) יתייצב, ואז אני אעביר קצת כסף ממנו ללייטקון (שהוא מבחינתי בועה לכל דבר), כדי להחזיר את הכסף לביטקוין אחרי זמן מסויים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 8:39 pm 
Sophomore

מריו, אין לך מה לחכות. לפחות לא כרגע.
הבנקים קורסים ואנשים נוהרים בהמוניהם לב"ק. עד סוף השנה לדעתי ב"ק ייגע ב-250$.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 8:56 pm 
Hall of Famer

קח בחשבון שכששער הביטקוין יתייצב, גם לא תראה את אותן הנחות בחנות הביטקוין. כרגע משתלם להם לתת לך 9-10% הנחה בשער הנקוב, כי האחוזים האלה יכוסו תוך זמן קצר והם ירוויחו על הביטקוינים שלקחו ממך הרבה יותר מההנחה שנתנו לך. כשהשער יתייצב זה לא ישתלם להם, אז לא יתנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 9:07 pm 
Sophomore

לסוחרים משתלם לעבוד עם ביטקוין כי הוא מתנהג כמו כסף מזומן. אי אפשר לבטל עיסקה ואין גניבת זהות של בעלי הכרטיסים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 29, 2013 12:44 am 
מנהל פורום

סתם מסקרנות, כמה יש לכם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 29, 2013 2:52 am 
Junior

נניח שאני חוסך 2000 שקל בחודש.
ההמלצה היא שבמקום לסגור אותם בבנק אני אקנה בהם ביטקוינים?

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 29, 2013 2:54 am 
Hall of Famer

התשובה הקצרה היא לא. התשובה הקצת פחות קצרה, ועדיין מאד קצרה היא - שלא ברור עד כמה זה חוקי בכלל לתת לך ייעוץ השקעות בפורום הזה. (אם כי שכחתי כבר את החוקים בנוגע לזה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 29, 2013 5:56 am 
Freshman

צוד, תחקור את הנושא מכל הכיוונים, כנס לפורום של ביטקוין - https://bitcointalk.org, יש שם המון מידע על איך זה עובד, למה זה טוב ומה הסיכונים .

תוריד גם בינתיים ארנק מ- bitcoin.org
אחרי שהורדת את הארנק, ייקח לו כמה שעות כדי להתעדכן (הוא בעצם מוריד אליך למחשב את כל היסטוריית הביטקויון, אחרי העדכון הראשוני, שאר העידכונים יהיו זריזים יותר וייקחו בערך דקה).
אחרי שהארנק יתעדכן, תלחץ על Request Bitcoins, ושם תמצא את הכתובת שלך (כתובת של 30 תווים מורכבים מאותיות ומספרים), אתה יכול אגב ליצור לעצמך מספר בלתי מוגבל של כתובות (אם אתה בקטע של פרטיות, או כדי לעקוב בקלות אחרי העברות).
לאחר שיש לך כתובת משלך אתה יכול למצוא אתרים שמחלקים חינם כמויות מזעריות של ביטקוינים (בדרך כלל 0.00001 BTC) על צפייה בפרסומות (http://cointube.tv), שיתוף אתרים ברשתות חברתיות (https://freebitcoins.appspot.com) וכו... (http://techathena.com/internet/get-bitc ... e-bitcoin/)

במקביל אני הייתי מייעץ לך גם להתחיל ללמוד איך שוק הביטקוין עובד - למשל אני שמתי לב שערך המטבע נוטה לקפוץ בימי שלישי (לדעתי זה בגלל שביום שני - יום העבודה הראשון בשבוע בעולם המערבי - יש כמות רבה בדרך כלל של ידיעות וכתבות צבע על ביטקוין), ולכן עדיף לקנות בסופי שבוע שם הוא יציב. גם יום חמישי מנסיוני הוא יום טוב לקנות בו.

וכמובן, דע שכמו בכל השקעה אחרת, אתה עלול לאבד את הכסף. יש כאן הימור, אתה חייב להחליט אם מבחינתך אתה יכול לקחת את הסיכון.

אשמח לעזור במה שאני יכול אם יש לך עוד שאלות.

שיבר, לי יש 61 ביטקוינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 29, 2013 8:45 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נורטון, יש לך כח לעשות את החישוב כמה ביטקוינים יהיו למשפחה קפריסאית ממוצעת בהנחה שהאי הקפריסאי כולו עובר לביטקוינים וכל 21 מיליון הביטקוינים מחולקים בקרב תושבי קפריסין? זה דורש ידע כלכלי שאני ממש חף ממנו.

בכל אופן, יש לי הרגשה שמריו יוכל לקחת את 61 ביטקוייניו ולהפוך שם למולטי מיליונר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 29, 2013 11:14 am 
Hall of Famer

דווקא עני ביחס לממוצע. גם לא צריך ידע כלכלי בשביל ממוצע פשוט (אם כי בשביל התפלגויות אולי כן כולל מדד גיני, אם כי יש המון מידע באתר של הבנק העולמי) בכל מקרה על פי מה שמצאתי, בקפריסין יש קצת פחות מ 900,000 איש עם בערך שלושה אנשים ב household. כלומר קצת פחות משלוש מאות אלף שזה יוצא קצת יותר משבעים ביטקוינים למשפחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 29, 2013 11:56 am 
Junior

כל הדיון הזה נקרא כפארודיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 29, 2013 3:59 pm 
Freshman

ראובן, יש היום כמעט 11 מיליון ביטקוינים בעולם, 21 מיליון יהיו רק ב2140 אם אני לא טועה.

מתוך ה11 שקיימים היום ראיתי נתון שבערך 2 מיליון מתוכם הם ביטקוינים אבודים (כאלו שנאבד לבעלים הארנק, או ביטקוינים שנשלחו לכתובות ריקות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 29, 2013 4:50 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נו, אז יש לך עוד סיכוי לקנות וילה בקפריסין עם החסכונות שלך. אם הספרדים והיוונים יצטרפו אז בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 29, 2013 10:03 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
ראי, לא ממש מבין את הנקודה שלך. דיפלציה או לא דיפלציה, שאלת האם יותר זול לקנות בביטקוין היא שאלת ארביטראז'. אם יוצא לך, כולל כל העמלות, יותר זול ברגע שאתה רואה מוצר בחנות הביטקוין, להמיר ישר שקלים או דולרים לביטקוינים ולשלם, מאשר לקנות ישירות בשקלים או דולרים באמאזון נניח, אז יותר זול בביטקוין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 1:33 am 
Hall of Famer

כי ברגע שיש לך היפר דפלציה בביטקוין, בהנחה כמובן שהיא תמשיך, ברגע שהמרת דולרים לביטקוין עדיף לך לשמור אותם לעצמך. כמה שלא המרת, עדיף לך לשמור לעצמך. אתה מוותר על משהו שעולה בערכו בעשרות אחוזים תוך זמן קצר כדי לקבל הנחה רגעית של 9%. חשבתי שהדוגמאות שהבאתי מראות את זה בבירור.
אתה רואה תופעה כזו גם בכסף אמיתי במקומות שבהם ערך המטבע המקומי נשחק באופן עקבי מול מטבע כמו הדולר, בטח אם יש לשער היסטוריה של פיחותים חדים ופתאומיים. סוחרים מעדיפים לקבל דולרים גם במחיר של הנחה קטנה, אבל הקונים לא כל כך ששים לתת. לא יודע אם אתה מספיק מבוגר וחווית את שנות ההיפר-אינפלציה בישראל, אבל זה היה ככה גם פה. זו אותה תופעה, רק הפוך - היפר-דפלציה זו תמונת ראי של היפר-אינפלציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 6:17 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
ראי, זה פשוט לא נכון. הרי כסף (רגיל וביטקוין) הוא בסוף אמצעי, פוטנציאל להשיג את הדברים שאתה רוצה או צריך. בכל קונסטלציה בה אתה רוצה או צריך משהו (ואתה אף פעם לא באמת רוצה או צריך כסף, רק את הדברים שהוא יכול לעשות בשבילך) אבל אין לך אותו, אתה מופסד, כי שם נמצא הערך הממשי - ההשפעה על איכות החיים.

עכשיו, אתה צריך טלפון נייד. יש לך 500 דולר. נניח שער ביטקוין של 100 דולר לביטקוין. באמזון הנייד עולה 300 דולר. בביטקוןסטור העסק עולה 2 ביטקוין וההמרות עולות לך עוד 10 דולר, נניח. אז הלקוח התמים יקנה מאמזון, הלקוח החכם ימיר לביטקונים ויקנה בביטקויןסטור, ואילו ראי לא יקנה לא משם ולא משם, אלא יקנה ביטקוינים וישמור אותם לעצמו. אתה מבין כמה זה מופרך ? אתה מפסיד את הערך הממשי שהנייד נותן לחיים שלך. אפילו התמים הרוויח יותר ממך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 511 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: