סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 20, 2024 2:31 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 100 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 4:39 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
צ'רלי, אני בכל פעם המום מחדש מהיכולת שלך לכתוב דברים שלא קשורים למציאות בבטחון עצום.

התעדוף החד-משמעי של הצבא הוא לגייס אנשים בעלי פרופיל קרבי לקרבי. אין מחזור גיוס ביחידות קרביות שלא מפוצץ באנשים שמתים להיות ג'ובניקים וגויסו לקרבי בעל כרחם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 4:42 pm 
Sophomore

nadav_hacohen כתב:
צ'רלי, אני בכל פעם המום מחדש מהיכולת שלך לכתוב דברים שלא קשורים למציאות בבטחון עצום.

התעדוף החד-משמעי של הצבא הוא לגייס אנשים בעלי פרופיל קרבי לקרבי. אין מחזור גיוס ביחידות קרביות שלא מפוצץ באנשים שמתים להיות ג'ובניקים וגויסו לקרבי בעל כרחם.

מצד אחד נכון.
מצד שני, ורק כדי להיות מדויקים יותר, מי שבאמת לא רוצה להיות קרבי לא יהיה קרבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 4:44 pm 
Junior

צ'ארלי אני לא מבין את ההודעה שלך... אם יש לך פרופיל 72 (כולל 82 ו97) ומעלה אתה בהסתברות מאוד גבוה תהיה לוחם בלי שאף אחד ישאל אותך.

לי היה פרופיל 72 ( לא יודע מה הקבא והדפר שלי ) והשאלה היחידה ששאלו אותי זה נ"מ, שיריון או תותחנים.

אם היה לי פרופיל 82 הכי הרבה שהיו שואלים אותי זה אם אני רוצה יחידה אחרת... אף אחד לא היה שואל אותי אם בא לי לקחת את הפרופיל שלי ולהיות מש"ק ממטרות או נהג בוס בצריפין.

רעננה - מי שלא רוצה להיות חייל לא יהיה חייל, זה נכון, אבל שמעת על מספיק התאבדויות בטירונות בקרבי כדי להבין שקל זה בטוח לא, ועל כל 3 שמצליחים יש 1 שנכשל .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 4:45 pm 
Sophomore

תראה,אני פרופיל 97.
כרגע זה לא רלוונטי כי אני מתעתד להיות בישיבה שנה הבאה ,אבל אם אני רוצה אני יכול להימנע משירות קרבי.(בלי להצהיר על בעיות קיבה)

נערך לאחרונה על ידי charlie5 בתאריך ב' אפריל 15, 2013 4:48 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 4:48 pm 
Junior

אתה יכול להמנע משירות קרבי על ידי זה שתבוא להגיד להם שלא בא לך, או שאתה צריך לשחק אותה משוגע ולאיים לירות באנשים ואז לשבת קצת בכלא ואז להוריד פרופיל נפשי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 4:50 pm 
Sophomore

אינספור דרכים,גם בלי להוריד פרופיל ולעשות הצגות.
אפשר להיות בעתודה,מודיעין,חיל האוויר ,חיל קשר וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 4:50 pm 
Hall of Famer

עוד תובנה אבימאלית ל"למה יום הזיכרון היום כל כך מעצבן אותי".
במסגרת מעבר הפוקוס מהלוחמים למשפחות, גם נסיבות הנפילה נמחקו והשתוו.
מבחינת סבל המשפחות, אכן אין הבדל, אבל מבחינת הלוחמים, או למעשה - הסיבה לעמוד בצפירה יש ויש.
כי נגד שנפטר בעת שרותו או חייל שנהרג ממשחק בנשק, עם כל הצער והאמפטיה, בשבילם אני לא אמור לעמוד בצפירה.
אנחנו אמורים לכבד את אלו שהקריבו בשבילנו.
אז נכון שהגבול מטושטש, וחייל שהתאבד גם הוא קרבן של הסכסוך כמו הגיבור שבלוחמים (למרות שלך תדע אם לא היה מתאבד גם בחייו האזרחיים), ועדין מבחינת ההוקרה והכבוד, הדגש צריך להיות על הגבורה.
לאלה שאשכרה חירפו את נפשם בשביל שנהיה כאן.
האלמנט הזה נעלם לגמרי מיום הזכרון.
אושרת קוטלר תכתוב על השבוי המסכן (באמת מסכן) שנלחם כל חייו במערכת הבטחון.
עוד כתבות יעסקו בטרגדיות משפחתיות שונות ונוראיות, שום דבר אין בין זה לבין הקרבה למען המדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 4:53 pm 
Hall of Famer

charlie5 כתב:
אינספור דרכים,גם בלי להוריד פרופיל ולעשות הצגות.
אפשר להיות בעתודה,מודיעין,חיל האוויר ,חיל קשר וכו'.

כן, תיאורטית אפשר. אבל אם החליטו, למשל, שאתה תשרת בהנדסה קרבית, אתה תשרת בהנדסה קרבית אא"כ תעשה הרבה מאד בעיות או אכן יירד לך הפרופיל. כך גם לגבי השריון, התותחנים ושאר חילות קרביים פחות נחשקים (לגולני אף אחד לא יגייס אותך בכח). אתה באמת חושב שאם תבוא לקציון המיון ותגיד: אדוני הקצין, אינני מעוניין להיות קרבי אלא להיות בחיל הקשר, הוא פשוט יהנהן וישבץ אותך איפה שבא לך?

מכבי רעננה זל כתב:
nadav_hacohen כתב:

מצד אחד נכון.
מצד שני, ורק כדי להיות מדויקים יותר, מי שבאמת לא רוצה להיות קרבי לא יהיה קרבי.

לא ממש מבין על מה אתה מדבר. בחדר שלי בטירונות הקרבית היו, למשל, בחור שאבא שלו בדיוק עבר השתלת כליה והדבר האחרון שהוא רצה זה להיות קרבי, ועוד בחור ששקל ברצינות רבה לטרוק לעצמו את הדלת על הרגל כדי לנסות לברוח מרוע הגזירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 4:55 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אבימאל, אני מצטער, גם כשהיינו ילדים עמדנו לזכר חיילים שהתאבדו או נהרגו בתאונות נשק. ההבדל היחיד הוא שהיום אנשים כמוך טורחים למצוא הבדלים בין דם ודם, ולא ההיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 4:56 pm 
Hall of Famer

צ'רלי, רד מזה. זאת אחת מהפעמים האלה (שפעם היו יותר תכופות, אני חייב לציין לטובתך) שבהן אתה מקשקש לחלוטין מחוסר ידע בסיסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 4:56 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
אושרת קוטלר תכתוב על השבוי המסכן (באמת מסכן) שנלחם כל חייו במערכת הבטחון.
עוד כתבות יעסקו בטרגדיות משפחתיות שונות ונוראיות, שום דבר אין בין זה לבין הקרבה למען המדינה.

חוץ ממה שראובן אמר, למה אין שום דבר בין השבוי שנלחם במערכת הבטחון לבין הקרבה למען המדינה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 4:57 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
אבימאל, אני מצטער, גם כשהיינו ילדים עמדנו לזכר חיילים שהתאבדו או נהרגו בתאונות נשק. ההבדל היחיד הוא שהיום אנשים כמוך טורחים למצוא הבדלים בין דם ודם, ולא ההיפך.

ראובן, במקרה ההיפותטי, שהמדינה שלנו היתה פאקינג סינגפור או משהו, בלי מלחמות ועניינים וכאלה, והחיילים היחידים שמתו בהיסטוריה היו מתים בכל מיני תאונות והתאבדויות כאלה ואחרות - אני די בטוח שאף פעם לא היה נעשה כאן "יום זיכרון".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 5:00 pm 
Sophomore

מזתומרת החליטו?
אני יכול להעיד על עצמי שלמרות שיש לי פרופיל קרבי רוב הסיכויים שלא אהיה קרבי.
ואם תאמר שאני לא יודע מה באמת ילך איתי בעתיד אז יש בערך 3 מכללות(המכון הלאומי לפרנסת מנהל המכללה) שמשקיעות את נשמתן בלהפציץ את תיבת דואר הזבל שלי במיילים(הצעות להיות הנדסאי,פסגת החלומות שלי).כולל מספר אופציות אחרות שדחיתי בגלל הישיבה.

נערך לאחרונה על ידי charlie5 בתאריך ב' אפריל 15, 2013 5:03 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 5:02 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
צ'רלי, רד מזה. זאת אחת מהפעמים האלה (שפעם היו יותר תכופות, אני חייב לציין לטובתך) שבהן אתה מקשקש לחלוטין מחוסר ידע בסיסי.

חוסר ידע לגבי מה?לגבי מה שאני חווה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 5:09 pm 
Hall of Famer

מה, בגלל שהתיבה שלך מופצצת במיילים? איך זה קשור למשהו. רובנו פה כבר היינו בצבא, ורובנו כאן יודעים שאלא אם כן קורה משהו יוצא דופן (שהוא אמנם לא כזה יוצא דופן, אבל מצריך מאבק ורצון והוא בשום פנים ואופן לא הדרך הטבעית של הדברים), אף אחד לא שואל מישהו עם פרופיל 72 ומעלה, אם הוא יתגייס לקרבי או לא. מה לעשות, ככה הצבא עבד מאז שאני זוכר אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Hall of Famer

זאת בדיוק הבעיה שלך, צ'רלי. כמו שניסית לנתח מדיניות כלכלית של ממשלה לפי החוויות שלך כתיכוניסט, אתה מנסה לגזור על המציאות ממה ששולחים לך למייל. אז יופי, לך יש את הפוטנציאל להיות עתודאי וזה נחמד מאד. לרבים אחרים אין, והם מגויסים בעל כרחם, ולפעמים מתים כחיילים קרביים למרות שלא היה להם שום רצון להיות כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Hall of Famer

ראובן, ביו הזיכרון אצלי בבית הספר הביאו לוחמים שספרו מורקי"ם כמה הם היו גיבורים וכמה החברים שלהם שנהרגו היו עוד יותר גיבורים.
לא הביאו אמהות שיספרו כמה שהילדים שלהם רצו לטייל בעולם לפני שהם נהרגו בחופשה כשנהגו בגילופין.
נדב - השבוי הזה מובא בסיפור של אושרת קוטלר כסופר מודל לגיבור.
הגבורה (והכבוד שצריך להגזר ממנה) לא נמדדת בכמות הסבל שעברת, אלא בתרומה שלך למערכה ובאומץ שנדרש ממך.
הדגש של קוטלר (לפחות בפרומו שבסופו בא לי להקיא וסגרתי את הסרט) הוא על כך שמדובר באדם שעבר סבל בלתי ישוער וכל חייו נלחם המערכת הבטחון כדי לקבל הכרה - וזה מה שעושה אותו גיבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 5:13 pm 
מנהל פורום

אני לא נכנסתי לסרט אבל קראתי בפרומו מה הוא עבר לפני הנפילה בשבי וזה ממש לא תואם את התיאור שלך. נראה לי שכל כך התאהבת בתיאורים הפייגליניים על כמה הפכנו חברה מושחתת שמקדשת את הניהיליזם, שכל חייל שלא מפוצץ את עצמו על חמישה רימונים תוך השמדת עשרה טנקי אויב עם השיניים הוא חצי בוגד.

נורטון, נכון, אז מה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 5:16 pm 
Sophomore

נדב,במילים אחרות אתה מתכוון לאנשים שאחרי שעברו את הצו ראשון לא עשו שום דבר עד היום חיול?(שבו גילו שהם עוברים לתותחנים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 5:24 pm 
Junior

אני בספק שכל כך הרבה השתנה בעשור מאז שהתגייסתי.
האופציה היחידה שלי לא להיות קרבי זה היה להיות בעתודה. מכיוון שלהיות בצבא 6 שנים ולוותר על חווית האוניברסיטה כאדם בוגר ( התקופה הטובה שחוויתי בלי ספק) לא היה על הפרק, אז די לא התאפשר לי לא להיות קרבי.

אם הורדנו עתודה מהפרק ואת הענין של הורדת פרופיל נפשי ( גם כי זה לא פשוט), אז אני לא מכיר דרך אחרת לצאת מקרבי ( אלא אם אתה מוכן לשבת קצת בכלא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 5:26 pm 
Hall of Famer

צ'רלי, אני ממשיך לתהות מאיפה אתה שואב את ההתנשאות המטופשת והבורה שלך. מה זה "לא עשו כלום"? מה הם יכלו לעשות? מה יכל לעשות חברי הטוב שהצבא הוריד לו פרופיל מ97 ל72 בגלל אסטמה, ואז שלח אותו לאכול פודרה בשריון, חודש או פחות אחרי שסיימנו את הבגרות האחרונה?

נערך לאחרונה על ידי nadav_hacohen בתאריך ב' אפריל 15, 2013 5:28 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 5:26 pm 
מנהל פורום

ואלא אם הצבא מציע לך מסלולים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 5:29 pm 
Sophomore

מודיעין(אבל אני מודה שאז אתה באמת צריך יכולות מיוחדות),חיל האוויר(אפשר להיות הנדסאי חרטה במשהו),חיל קשר(כנ"ל) לא בדיוק התעמקתי.
זה לא קשור לדיון אבל דווקא הורדת פרופיל גופני היא הרבה יותר קלה(אם אתה יודע מה לעשות).

אה ולא בדקתי לעומק אבל החברה בירוק גם מחפשים נהגים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 5:34 pm 
מנהל פורום

אבל אתה מבין שאתה לא הולך לבקו"ם, מבקש להיות נהג, ואז אומרים "אה, הוא רוצה להיות נהג ולא בקרבי, אז נשלח אותו להיות נהג"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 5:38 pm 
Sophomore

אז זהו שלא.
עוברים טירונות כחלק מההכשרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 100 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]