סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 20, 2024 8:48 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 16 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2013 8:21 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
http://www.nrg.co.il/online/47/ART2/459 ... 308&loc=79

(זה למקומות 31-40, יש לינקים להמשך)

דברים טובים:

1. קישון עם שלושה סרטים ושניים בחמישיה הראשונה. לא יודע אם זה טוב או רע בהתחשב בעובדה שה"רהביליטציה" של קישון התחילה כמעט מיידית עם מותו שזה אומר משהו רע מאוד על החברה הישראלית.
2. לא מצאתי כמעט אף סרט שלא הייתי מכניס. בעצם את לילסדה ואת הכלה הסורית. ובמחשבה נוספת מאוד מוזר ש"מתחת לאף" (שהוא גם סרט מופתי וגם סרט חשוב מאוד מבחינה היסטורית) לא נכנס. שחור נכנס נמוך מדי לדעתי אבל זו האובססיה הפרטית שלי.
3. יש איזכור לסרטים של יוסף פיצ'חדזה שזה משמח מאוד בעיני, אם כי הסרט שנכנס הוא זה שלא באמת ראיתי.

דברים רעים:

1. המקום הראשון. WTF???
2. לאן נעלם דניאל וקס עדיין בעשיריה. לפחות נישלו אותו מהמקום השני.
3. לא יודע אם לספור את המיקום הנמוך של חתונה מאוחרת כהישג או להתבאס מזה שהוא בכלל נכנס.
4. כנ"ל לגבי הערת שוליים. עשירייה זה יפה אבל קצת מעליב לסרט הישראלי הטוב ביותר בכל הזמנים.

משהו רכילותי: מאיר שניצר מחוץ לסקר, מפתיע (אבל מלמד הרבה) בהתחשב בכך שמדובר במבקר המיתולוגי של מעריב. בכל אופן, הוא בטח רואה את המיקומים של קישון ומבואס קשות.

ואם דיברנו על המיקום של אזרח אמריקאי, אז הוא לא נכנס כמובן. יש איתן גרין אחד (עד סוף הלילה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2013 8:27 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
סליחה, אבל אוונטי פופולו הוא סרט מצוין. לא הסרט הישראלי הגדול של כל הזמנים, אבל מצוין.
סרט שאני מבואס שלא נכנס הוא "האסונות של נינה" שמאד אהבתי בזמנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2013 8:35 am 
Junior

מצחיק, לא ראיתי את המקום הראשון.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 18, 2013 8:31 am 
Senior

אוונטי פופולו הוא בהחלט סרט שמגיע לו להיות בראש או קרוב אליו (אני מניח שלעולם לא נגיע לאחדות דעים על המקום הראשון ממש)

קישון היה פיליטונאי מעולה אבל כבמאי, אפעס, אני תמיד מרגיש שמישהו ניסה משהו יותר מדי, גם בסרט הטוב ביותר שלו (אזולאי) זה בולט מאוד ועוטה קלישאות לתפארה, שאר הסרטים שלו לדעתי פשוט גרועים ובלאומליך יותר מכולם.
מצטרף לתהיה מס. 2 שלך, שלושה סרטים שאצלי היו מגיעים לעשרימייה הראשונה (מתחת לאף היה מגיע גם לחמישיה), צרם לי גם היעדרם של אחד משלנו ושל מדורת השבט, שניהם לא לטופ טן אבל טובים מכמה סרטים ברשימה. את ביקור התזמורת הייתי ממקם גבוה יותר ותודה לאל שסוף העולם שמאלה לא דורג.
מצטרף גם לטרוניה מספר 2, ווקס הוא סוג של פרה קדושה ולא עוד אלא שפרה משעממת לכל עניין ודבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 18, 2013 8:44 am 
מנהל פורום

אני לא טוען שאוונטי פופולו הוא סרט רע, אבל מעולם לא שמעתי אליו התייחסויות כאל "קונטנדר". אני יותר נוטה לחשוב שפעלה כאן שיטת הבחירה שבה סרט שמוגדר כ"איכותי" על ידי רוב האנשים, גם אם אף אחד לא חושב שהוא הגדול מכולם, הוא זה שייבחר.

לגבי קישון אני כמובן שלא מסכים. ברור שלא מדובר במופת בימויי ושקישון לא היה קולנוען מהמעלה הראשונה (למרות שזה נכון גם ללא מעט במאים אירופיים מאוד מוערכים ונכון לקולנוע הישראלי בכלל למעט מעט מאוד חריגים). עדיין שלושת הגדולים הם בעיני יצירות מופת (אף פעם לא החלטתי את מי מהם אני הכי אוהב), ואולי הגדולה הכי משמעותית של קישון היא שמדובר על סרטים שונים מאוד זה מזה. שאר הסרטים שלו באמת יכולים להישכח.

ואגב, עוד סרט שהושמט (אני חושב שהיחיד מבין המועמדים לאוסקר) זה מאחורי הסורגים, סרט שבזמן אמת עשה הרבה מאוד רעש וגם זכה להצלחה אדירה. לא יכול להגיד שהזלתי דימעה, אבל ביחס לזוועה כמו אחד משלנו (איך אפשר להזכיר אותו פיסקה אחרי שטענת שקישון עמוס קלישאות?) אז מדובר ביצירה היצ'קוקית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 18, 2013 8:52 am 
מנהל פורום

אני לא מבין איך נישואים פיקטיבים לא בחמישיה-עשיריה, מצטרף לגמרי למה שנורטון אמר על אוונטי פופולו ובעיקר לא מצליח להבין איך ילדי השמש ובגלל המלחמה ההיא לא בטופ 15.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 18, 2013 9:04 am 
Senior

נישואין פיקטיביים? אני זוכר שכבר בזמן אמיתי חשבתי שהוא סרט פשוט רע.
וילדי השמש של רן טל? זה בכלל סרט תיעודי, מה לו ולדירוג הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 18, 2013 9:21 am 
מנהל פורום

נכנס לפחות סרט תיעודי אחד אם הבנתי נכון (יומן של פרלוב). גם ואלס עם באשיר הוא למעשה סרט תיעודי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 18, 2013 9:36 am 
Senior

את יומן אני לא מכיר אבל באשיר הוא סרט מאוד מאוד אישי מבחינת הסיפור שהוא מספר עם התחלה אמצע וסוף.
ילדי השמש (שהוא אכן מצוין) הוא לא אף אחד מאלה (למרות הנגיעה האישית) והוא פשוט אוסף של ראיונות וקטעים תקופתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 18, 2013 10:25 am 
Junior

אגב ילדי השמש, תומר מה היה הרושם שלך ממנו למעט זה שהוא מצוין? זה בעצם על הדור - חצי דור שמבוגר ממך, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 18, 2013 10:30 am 
Senior

דור וחצי אם אני זוכר נכון (הוריו הם ילידי שנות השלושים נדמה לי)

מרתק אך מרוחק ממני כמעט כמו שהוא מרוחק ממי שגדל בעיר, הנגיעות שלי באינדוקטרינציה הקיבוצית היו בעיקר אנקדוטליות שלא לומר קוריוזים.
מה שכן אני גם גדלתי בתחושה שאני נמצא במקום הטוב ביותר שאפשר לקוות לגדול בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 18, 2013 10:34 am 
מנהל פורום

תומר, אם זה לא היה סרט אנימציה יש ספק שמדובר בסרט תיעודי (אישי כמובן)? הוא מבוסס על אירועים שקרו, הוא מדוברר על ידי הבמאי, והוא כולל ראיונות עם אנשים אמיתיים. הוא כמובן מאוד "אישי", אבל עדיין הוא לגמרי סרט תיעודי, בטח שלא עלילתי. כל זה לא נאמר כדי לפגוע במיקום שלו ברשימה שהוא מוצדק לחלוטין.

בכל אופן, לא ראיתי ברשימה הזו קריטריון שפוסל סרטים תיעודיים ואני לא רואה סיבה לפסול אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 18, 2013 10:54 am 
Senior

בחייך, הוא מספר בסרט על חלומות שלו ועל דברים שקרו לו אישית.
הוא יוצא בסרט להתחקות אחרי שורשיו של סיוט שהוא עובר וכל הסרט הוא תהליך סופר אישי של נבירה בזכרונות הפרטיים שלו כולל אלו המודחקים.
ברור שהכל מעוגן בדברים שקרו ואולי אפילו אין בסרט אפילו קטע אחד בדיוני אבל זה לא נמצא באותה הקטיגוריה של ילדי השמש שמתעד תופעה חברתית דרך הזכרונות של חלק מהשותפים.

אני מסכים שאין ברשימה קריטריון שפוסל סרטים תיעודיים (או כל קריטריון אחר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 18, 2013 12:26 pm 
מנהל פורום

אין סרטים תיעודיים שבהם הבמאי מתחקה אחרי חלומות מודחקים שלו? הסרט שעשה הבן של טרודה דותן (זה שהיה בקליק) על אמא שלו לא היה סרט אישי? בכל אופן, מהרגע שרואים את דמות האנימציה של רון בן ישי מדברת כמו רון בן ישי ומספרת על סברה ושתילה, זה צועק "אני סרט תיעודי". סרט תיעודי אמנותי ועשוי לעילא ולעילא וכנראה שמשהו שלא היו עושים ככה לפני חמישים שנה, אבל עדיין סרט תיעודי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 18, 2013 3:02 pm 
Hall of Famer

תומר למה לדעתך בלאומילך סרט רע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 18, 2013 4:19 pm 
Senior

למה?
כי מעבר לפגעי הזמן (נניח המשחק המוגזם והמבטא המזרח אירופאי שהיה מקובל אז), הוא מורכב מסדרה של קריקטורות לא משכנעות של סטריאוטיפים, ששוכחות לרגע שהן צריכות גם להתכתב עם מציאות. כשקישון כותב שציגלר טיפס על רמזור זה מצחיק, כשהוא מטפס על הרמזור בסרט זה בעיקר משונה. כשהשכנים מדגימים לשוטר את הרעש בשכונה זה נראה כמו מערכון של פלטפוס ולא כמו סרט וכשראש העיר נופל לתעלה (בפעם השניה!) אני בעיקר מסתכל הצידה במבוכה.

למרות שהרעיון מעולה, הסרט הזה בעיקר מזכיר לי סרטים ישנים של לואי דה פינס ולא לטובה. אני חושב שאם קישון היה מניח למישהו אחר לביים את הסרט, היה טוב יותר לכולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 16 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 72 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה