כתבות על מצבן הקשה של משפחות מעמד הביניים צצות כפיטריות אחר הגשם.
יש את זאת למשל:
http://news.walla.co.il/?w=/90/2640227&m=1או את זאת-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4377233,00.htmlואני שואל- המצב נכון להיום (לא נכון למחר-לאחר 'הגזירות') הוא באמת כל כך קשה?
אני אקח כדוגמא משפחה שאני מכיר. אותי.
זוג הורים, 3 ילדים (איזה ילדים, כולן בנות... אולי זאת סגולה לבנים, להתייחס לילדות בלשון זכר).
אחת בגן עיריה, אחת במשפחתון של התמ"ת ואחת אצל מטפלת פרטית.
אשתי עובדת מדינה ואני עובד בעמותה חינוכית. הכנסה משותפת של 14K-15K בחודש ממוצע, לא כולל קצבאות. עד לפני כמה חודשים ההכנסה המשותפת הייתה 10-11.
שוכרים דירת 4 חדרים ב2650 ש"ח לא כולל ארנונה (נכון להיום נחשב מחיר סביר בנתיבות לדירה עם ממ"ד, עד לפני שנה-שנתיים היה יקר).
מחזיקים רכב אחד שנוסע לא מעט (אני מעריך שההוצאה החודשית הממוצעת על הרכב, כולל הכל היא כ1500 ש"ח). יוצאים לחופשה משפחתית פעם בשנה ובדר"כ יוצאים גם לחופשה זוגית פעם בשנה. אולי אפילו פעמיים. תמיד בארץ. כמעט ולא מתקמצנים בקניות אבל גם הסטנדרט המלא הוא פשוט יחסית (הוצאה חודשית היא סביב ה1700 ש"ח). יוצאים למזללה בערך פעם בחודש. מצליחים גם לתרום מדי פעם לצדקה.
מעמד ביניים או לא מעמד ביניים?
והאמת? אנחנו דווקא די בסדר. וסביר להניח שעכשיו, כשאשתי תחזור לקבל משכורת (הייתה בחופשת לידה) אפילו נהיה בסדר גמור. עוד לא זכינו להנות משתי משכורות אמיתיות (השכר הממוצע במשק) בבת אחת, כשזה יקרה אני מאמין שאפילו נצליח לחסוך לא רע כי גם כשאני הרווחתי עוד פחות ממה שאני מרוויח עכשיו (הזוי עד כמה שזה נשמע...), וההכנסה המשותפת שלנו הייתה כאמור 10K-11K, היינו סכ"ה באיזון.
ואני שואל- מה אני מפספס?
אני מניח שהפער לטובתי נמצא בשלוש מקומות-
1. אשתי שמרוויחה את רוב ההכנסה המשותפת כמעט לא משלמת מס הכנסה בגלל התושבות באזור עדיפות לאומית. עליי בכלל אין מה לדבר.
2. ההוצאה שלנו על שלושת הגנים ביחד היא כ2500 ש"ח. כולם מהבוקר עד אחה"צ. מצד שני, ילדים בבית ספר משלמים עוד פחות.
3. השכירות היא נמוכה יחסית.
מצד שני- המרחק מהמרכז וחוסר התחרות שמביא למחירים יחסית גבוהים ברשתות השיווק הם גורמים שמייקרים במקצת. נניח שזה מבטל את אחד הסעיפים המוזילים.
אז אני שואל שוב- מה אני מפספס? ואני שואל בכנות, לא כטענה בויכוח.