סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 10:41 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 3 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מאי 31, 2013 6:32 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
היי,

לפני כמה שנים (סוף 2007 או תחילת 2008) קניתי Inspiron 1525 בעקבות המלצת הפורום.
היו לו כמה בעיות, אבל גם אחראיות של דל פיצתה עליהן. עכשיו כבר אין אחריות והלפטופ עושה לי restart כאשר אני מזיזה אותו (אם הסוללה בפנים הוא עושה shutdown מסודר של ה windows). הבעיה התחילה לפני כ 3 שבועות ומחמירה עם הזמן (הרגישות לתזוזות עולה).
אולי סה"כ בעיה במגעים, ואולי יותר מזה.
אבל כרגע כשאין לי רכב לסידורים ואני צריכה את המחשב ביומיום, לתקן דגם חדש אולי פחות שווה מלקנות כבר לפטופ חדש.

מה שהיה חשוב לי אז, זה מה שחשוב לי גם היום.
- זמן סוללה (אם לפטופ זולל יותר אנרגיה אז סוללה עם X תאים תספיק לו לפחות זמן, נכון? כלומר מספר תאים זה לא הכל, לא?)
- מסך (בשביל סרטים, לא משחקי מחשב...)
- משקל
- כמה שפחות תקלות לאורך זמן
- החיבורים הסטנדרטיים שיש היום.

אף אחד מהפרמטרים לא חייב להיות אופטימלי. רוצה משהו גם במחיר סביר.אין לי מגבלה קשיחה למחיר. מדובר במוצר שאני רוצה להשתמש בו כמה שנים טובות... אבל אין לי בעיה שזה לא יהיה הדגם הכי חדש או משהו בסיגנון, אם אין בדגם הישן יותר חסרונות שארגיש באמת והבדלי המחירים משמעותיים.

תודה מראש :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 31, 2013 6:44 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
סתם בשביל הפרוטוקול אוסיף לגבי התקלות הקודמות של ה inspiron.
1. המגעים של ה HDMI היו בעייתיים, והחליפו לי את ה motherboard.
2. גוף קירור נשרף בגלל באג תיכנוני של הדגם: המאוורר גורם לאבק לסתום איזה פתחים שאמורים לקרר את הגוף קירור. היו לי restart-ים כשהמעבד היה מתחמם. אז החליפו לי את גוף הקירור ואמרו לי כל כמה זמן לפתוח את הלפטוף ולנקות אבק מהמקום. אני באמת עושה את זה מדי פעם, במיוחד בתחילת הקיץ כאשר אני מרגישה שהלפטופ מתחיל להתחמם.

חייבת לציין שטכנאי בא אלי הביתה בשני הפעמים הללו, עשה הכל מולי ותוך זמן קצר!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 01, 2013 1:10 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
קודם כל, מספר התאים לא אומר הרבה בכלל. זמן הסוללה תלוי בהרבה גורמים והדרך היחידה להעריך אותו זה להסתכל בתוצאות של בנצ'מרקים שנעשו לדגם. יש גם הצהרות של היצרנים אבל הן בדרך כלל סופר-אופטימיות.

חוץ מזה כמה שאלות.
מסך: את עדיין מחפשת בגדלים של 15 אינץ' ? יש היום גם מספיק דגמים קטנים יותר שהם FULL HD. חוץ מזה, את מעדיפה מאט או מבריק - המבריקים יותר ויברנטים, אבל מאטים פחות רגישים לאור חיצוני ו, טוב, לא רואים בהם השתקפויות.

שאלת מסך מגע/גרסת חלונות: חלונות 8, שהיא מערכת ההפעלה הנוכחית של מיקרוסופט, היא קצת, טוב, פסיכית. לוקח זמן להתרגל אליה, אבל לטעמי יש לה כמה יתרונות נחמדים. מה שכן, לא עושה שכל לשים אותה במחשב ללא מסך מגע - היא בנוייה בשביל כזה. אז יש לך שתי אופציות בעניין:
1. מחשב עם מסך מגע וחלונות 8.
2. מחשב ללא מסך מגע עם חלונות 7, או חלונות 8 מקונפגת כך שתתנהג כמו 7 (עם תוסף כמו START8 למשל).

בעניין חיבורים סטנדרטיים - העסק הזה נהיה יותר מסובך עם השנים, וקצת קשה לדבר על "סטנדרט" היום. חיבורי USB היום, למשל, יש בגרסה 3 ו-2, ויש מחשבים שיש בהם גם וגם. האם את עדיין צריכה חיבור VGA (חיבור 15 פין של מסך, יש הרבה מחשבים כיום שמוותרים עליה או שמים במקומה חיבור DP שצריך לחבר לו ממיר קטן בשביל לקבל VGA). האם את רוצה קורא כרטיסים בילט אין ? האם את רוצה חיבורי אוזניות ומקרופון נפרדים או חיבור משולב (כמו של סלולרים)

להשוואה, במחשב הנוכחי שלי למשל יש שני חיבורי USB 3, חיבור DP, חיבור HDMI, קוראי כרטיסים ל-SDHC ו-MicroSDHC, וחיבור אוזניות-מקרופון משולב.

וכמובן מעבר לכל זה מרחפת לה אופצית אפל שהיא עולם קצת אחר. מצד אחת המקבוק-אייר הסופר-קל עם מעט חיבורים ומסך ברזולציה תת-HD, ומצד שני מחשבי ה-PRO עם רזולוציות פסיכיות. ודוקא אצל אפל חלוצת המגע אין אף מחשב עם מסך מגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 3 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 50 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה