סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 3:27 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 910 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 37  הבא

אלופת הNBA הבאה תהיה :
ההיט אחרי 4 משחקים 4%  4%  [ 2 ]
ההיט אחרי 5 משחקים 6%  6%  [ 3 ]
ההיט אחרי 6 משחקים 23%  23%  [ 11 ]
ההיט אחרי 7 משחקים 10%  10%  [ 5 ]
הספרס אחרי 4 משחקים 8%  8%  [ 4 ]
הספרס אחרי 5 משחקים 8%  8%  [ 4 ]
הספרס אחרי 6 משחקים 33%  33%  [ 16 ]
הספרס אחרי 7 משחקים 6%  6%  [ 3 ]
סך הכל הצבעות : 48
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2013 11:43 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
:twisted:

צפויה סדרה מרתקת, גם מבחינת כדורסל וגם מבחינת נראטיבים.

מצד אחד הספרס, קבוצה סופר אפורה (מבחינה תדמיתית) אבל מכונת כדורסל משומנת שבאה בשיא המומנטום אחרי שחיטה כשרה ומפתיעה של ממפיס בגמר המערב.

מולם ההיט, קבוצה סופר זוהרת שמושכת הרבה שנאה וסקרנות, באה חבולה למדי אחרי סידרה מתישה מול אינדיאנה.

בתחילת הפלייאוף היה נראה לי שההיט דוקא יעדיפו להפגש עם הספרס בגמר, אם וכאשר, כי בניגוד לממפיס (ובניגוד לאינדי שהרגע הראתה כמה סייז יכול להקשות על ההיט), סן אנטוניו לא בנויים על משחק שחופר פנימה או על או על פיזיות יוצאת דופן.

אז מבחינת מאצ'אפים, ההיט יכולים להיות מרוצים יחסית. הבעיה היא כאמור הכושר, והספרס באים לוהטים למדי מול ההיט שבאים מקרטעים.
אני חושב שהסדרה תוכרע על היכולת של ההיט להשאיר את פארקר מחוץ לצבע, להכריח אותו להיות סקורר או יוצר, אבל לא שנהם. בנוסף גורם ענק יהיה דאנקן ומצבו, האם נשארו מספיק אדים במיכל כדי להשתלט לחלוטין על משחקים ולשים קבוצה על הגב במאני-טיים?

אצל ההיט וויד סובל מברך שעושה צרות, הוא חייב להתגבר עליה לפחות 4 פעמים במהלך השבועיים הקרובים. לברון יהיה לברון, בוש יש לקוות יתעורר מתישהו, אני דווקא לא חושב שהוא יהיה כ"כ גרוע מול דאנקן, לפחות לא גרוע כמו שהיה מול אינדי.

הימור - 7 משחקים. אם השלשות נופלות להיט, יהיה לנו ריפיט.

עריכה : משחק ראשון בלילה שבין חמישי לשישי, 4 לפנות בוקר.

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2013 12:04 pm 
Junior

לדעתי הספרס אחת הקבוצות היותר מותאמות בליגה לשמור על הביג3 של מיאמי בהגנה אישית.
גרין מספיק זרוז וארוך (עם מוטת ידיים מופרכת) כדי להישאר עם וויד ויש לו אינטליגנציה הגנתית מצויינת.
ללאונרד יש סייז וקשיחות כדי לנסות להאט את לברון, למרות שאת לברון קשה מאוד להאט וכנראה שפה פופ יצטרך לעשות משהו מתוחכם יותר.
דאנקן לא אמור להתקשות מדי מול בוש בכושרו הנוכחי.

אם לספרס היה יתרון ביתיות הייתי אפילו מעז ואומר שהם פייבוריטים ולא במעט.

עם יתרון הביתיות (והשיטה האבסורדית) של מיאמי, והכישרון ההתקפי העדיף ההיט פייבוריטים ויגמרו את הסדרה 4-2 לדעתי.

הערה קטנה: אם מאנו היה בכושר הטוב שלו(ובעיקר היציב יותר) מתקופה מוקדמת יותר בקריירה הייתי אומר שהסדרה שקולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2013 12:14 pm 
Hall of Famer

איך מפייבוריטיות של הספרס ואפילו לא במעט במקרה של יתרון ביתיות, הם מפסידים ואפילו לא מגיעים למשחק שביעי, כשאין להם אותו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2013 12:25 pm 
Junior

נורטון כתב:
איך מפייבוריטיות של הספרס ואפילו לא במעט במקרה של יתרון ביתיות, הם מפסידים ואפילו לא מגיעים למשחק שביעי, כשאין להם אותו?

כן,אתה צודק, אני מתקן את ההתנסחות שלי ממקודם: עם יתרון הביתיות הספרס פייבוריטים במעט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2013 1:28 pm 
Junior

האמת סדרה שקולה לגמרי.
אם בוש ייזכר לשחק כדורסל יהיה לו קל יותר להריץ את דאנקן מאשר לקלוע מול היברט , דאנקן מגן מצוין אבל לא מרביץ ונושך כמו אינדיאנה והפרש הגילים נוטה לכיוון ההפוך.
וייד ומאנו קורצו מאותו סוג (גם אם לא מאותה רמה) הם יכולים להגיע לסדרה ולהיות גורם מכריע והם יכולים להיעלם בגלל פציעה טיפשית ולא לעשות כלום.
הקבוצות לא דומות בחוזקות ולא דומות בסגנון, או שספו יצליח להכתיב את סוג המשחק שלו עם לברון מרחף ומוציא לכנפיים או שפופ יצליח לצופף את המרכז ולהמר שבאטייה, אלן ומילר ימשיכו בכושר הנוראי שלהם עד עכשיו ולא יפתחו לו את התחת מהכנפיים.
האם פופ מסוגל להוציא לבוש וייד את החשק מכדורסל כמו שהוא עשה לזיבו וחבריו או שהכישרון העדיף יצליח.
האמת שלא אכפת לי.
לברון עושה ריפיט יהיה מצוין ואני אשמח שלאלן תהיה עוד טבעת, אליפות חמישית לדאנקן תהיה יופי של אקורד סיום קצת לפני שכבר לא יהיה לו כח לתת עוד 82 משחקים בקצב הזה.
אני מקווה בשביל ספו שהוא רואה קלטות מהקליניקה שפיל ג'קסון העביר לצפרדעון, קצת כסאח וקצת מרפקים וכולנו יודעים שהוא מתקפל כמו עיתון של אתמול.
מצד שני פופ בהחלט יכול לשלוח את הטונות בשר שיש לו להרחיק את בוש מהצבע ולתת לרכרוכי הזה לגמור עוד סדרה כמו האנדר אצ'יבר שהוא תמיד היה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2013 1:44 pm 
מנהל פורום

הספרס בהובלת דאנקן, פארקר ופופ ב4 מ-4 בסדרות גמר. מקווה שזה יהיה 5 מ-5.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2013 1:47 pm 
Junior

Shiver כתב:
הספרס בהובלת דאנקן, פארקר ופופ ב4 מ-4 בסדרות גמר. מקווה שזה יהיה 5 מ-5.

לעומת המאזן המביש שיש להם בסדרות גמר אחרות 8)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2013 2:02 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
שוויק, אני חושב שמגזימים בביקורת כלפי סידרת הגמר ושיטת ה2-3-2. נכון שפעם לכאורה המציאות "הוכיחה" שהיא פועלת לטובת הביתיות, אבל לא רק שזו הוכחה מפוקפקת מאוד, אלא שממילא מאז דאלאס ומיאמי לקחו אליפויות נגד הביתיות ואיזנו את זה מאוד.

אני לא רק שלא חושב שיש משהו פגום במיוחד בשיטה הזו, הסיטואציה של סדרות שבהן ניצחון חוץ אחד מספיק להבסה 4-1 שיכנעה אותי שאולי אפילו כדאי לאמץ את השיטה הזו לפני הגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2013 2:09 pm 
Junior

דאלאס היא מקרה יוצא דופן. לגבי מיאמי שנה שעברה, לטעמי היא פשוט הייתה הרבה יותר טובה, מספיק כדי להתגבר על היתרון.
לטעמי זה מתמצה בטיעון פשוט. סדרה שקולה בד"כ תגיע ל 6-7 משחקים, ואם שניהם מתקיימים אצל בעלת היתרון ביתיות זה מאוד משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2013 2:20 pm 
Junior

ולמה שהצטיינות כל העונה לא תתן יתרון משמעותי?
ההיפך, בעיני היתרון לא מספיק, לפעמים זה מרגיש שניצחון חוץ אחד מוחק עונה שלמה של מאמץ אדיר וזה חבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2013 2:25 pm 
מנהל פורום

מה שרן אמר. וממילא זה מתקזז עם זה שאם אכן הסידרה שקולה אז אמנם שני המשחקים האחרונים יהיו בבית של הבכירה, אבל סביר להניח שהיא תהיה במצב של גב אל הקיר וחייבת לנצח את שני המשחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2013 2:39 pm 
Junior

לא אמרתי שאני נגד השיטה, אין לי שום דעה בעניין הזה.
ואני לא מסכים עם הסביר להניח שלך, אין שום הכרח כזה, יכול להיות מאוד שהקבוצה הביתית תוביל 3-2 ותפסיד את השישי בבית, רק שאז יש לה עוד אחד בבית.
וגם אם כן, אז מה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2013 2:43 pm 
מנהל פורום

שוויק, אז למה התייחסת ב"השיטה האבסורדית" בהודעה הראשונה שלך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2013 2:52 pm 
Junior

ראובן כתב:
שוויק, אז למה התייחסת ב"השיטה האבסורדית" בהודעה הראשונה שלך?

מודיע בהכנעה שתפסת אותי על חם :oops:
אני כן חושב שהשיטה אבסורדית, אבל לא חושב שזה עד כדי כך משפיע ולכן שמתי את זה בסוגריים.
ברגע שהתחלנו לדקדק בזה אז נצרכתי גם להסביר למה.
אם אנחנו כבר טוחנים את זה ,אז רן טוען שליתרון ביתיות צריך להיות יותר חשיבות כי הקבוצה שהשיגה את זה התאמצה יותר, ולכן זה הגיוני.

אני אומר שדווקא בגמר זה בעייתי יותר, הרי נניח בשנים השחונות של המזרח, לקבוצה מצויינת היה יותר קל להשיג את המאזן הטוב בליגה מאשר לקבוצה מהמערב שהתמודדה עם קאדר יותר רחב של קבוצות טובות. אז למה שהיא תקבל אדג' כ"כ משמעותי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2013 3:09 pm 
Junior

ובאותה מידה היו עונות של הלייקרס ששאק וקובי נחו עד פברואר עם זלזול מוחלט באוהדים ובצופים מתוך הנחה שניצחון חוץ אחד קל יותר להשיג מאשר לשמור על רמה 82 משחקים בליגה שצריך לקרוע את התחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2013 3:13 pm 
Junior

ראשית, השגת מאזן טוב יותר גם מסדרת לך סדרות נוחות יותר.
וספציפית לגבי הטיעון שלך, אולי זה נכון, אולי לא. זה הרבה יותר ספקולטיבי מאשר הטיעון שהצגתי. וגם אם אני נניח שאכן זה היה המצב עם הלייקרס, זה לא ממש מצב אופייני בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2013 11:42 pm 
Hall of Famer

מבחינת מצ'אפים אישיים יש לספארס פתרונות לא רעים בכלל מול מיאמי, אבל הנק' שההגנה של אינדיאנה ממש לא נבנתה על מצ'אפים אישיים, אלא הרבה יותר על היכולת של היברט לנעול את הסל בפני חדירות. אני מת על דאנקן והוא שחקן הגנה נהדר, אבל כיום אני לא חושב שהוא איום חסימה מאד משמעותי ויש לי הרגשה שהצבע של הספארס יהיה פרוץ יחסית. קוואי לאונרד לא יכול לשמור על לברון וגם לא פול ג'ורג', רק הגנה קבוצתית מתואמת היטב עם חיפוי משובח מתחת לסל יכול להאט את לברון.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 05, 2013 12:11 am 
Senior

אני חושב שאינדיאנה הייתה מאצ' אפ קשה מאוד לכדורסל של מיאמי, בעיקר השילוב של צמד גבוהים שמאיים על הסל(מיאמי לא תספור את ספליטר ואני בספק אם האחרון ישחק המון דקות בסדרה הזאת), קבוצה ארוכה ואתלטית וסנטר שמשנה זריקות בפנים.

מול הספרס זה יהיה סיפור שונה, ולמיאמי יש הרבה כלים שדומים לגולדן סטייט שהציקה לספרס(בעיקר קו אחורי איכותי והמון המון קלעי שלוש) ללאונרד אין את האורך והאתלטיות של ג'ורג', ודאנקן היום לא שונה עבור שחקנים כמו לברון או וויד מנואה ביכולת שלו לשנות זריקות.

אני חושב שכדי לנצח את הספרס 4 פעמים(מתוכן 1 בחוץ לפחות) הספרס יצטרכו לשחק כדורסל שהם לא שיחקו מאז 2007 בערך, וזה להכניס את הכדור לדאנקן כל התקפה ולחכות לדאבל טים. הפיק אנד רולים עם פארקר, שהם כלי מאוד יעיל מול רוב הקבוצות בליגה, עלולים להיות יעילים הרבה פחות מול ההגנה של מיאמי, שמספיק זריזה כדי לבצע רוטציות שיגרמו לשחקנים כמו דני גרין ולאונרד לקחת זריקה עם יד בפנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 05, 2013 12:41 am 
Hall of Famer

דווקא ההתקפה של הספארס יכולה לעשות קשיים רבים מאד למיאמי. המשחק של פיק אנד רול עם הנעת כדור יעילה והוצאה לקלעים פנויים כמובן פלוס תוספת של רכז זריז במיוחד ששובר את ההגנה הוא מתכון שהגנת ההיט מתקשה להתמודד עימו, ראה ערך המאבס לפני שתי עונות ואפילו נייט רובינסון בסדרה מול שיקגו.

אני מעריך שבניגוד לגמר המזרח שהיה מאבק הגנתי פאר אקסלנס, סדרת הגמר תבליט את ההתקפות וזאת אחלה בשורה לדיוויד סטרן והחבר'ה מהנהלת האן.בי.איי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 05, 2013 7:25 am 
מנהל פורום

ברגע שלברון יעבור לשמור על פארקר, והוא יעבור, הסדרה כנראה תגמר. מבחינתי זה אומר 6 משחקים, וההיט לוקחים.
מצד שני, פופ עוד עלול לשבור את הכלים ולתת למאנו לרכז רוב המשחק, ואז מיאמי לא ממש תצליח להתמודד גם עם מאנו וגם עם פארקר הגנתית (והם בתורם לא יצליחו ממש לעצור מישהו במיאמי), במקרה כזה הכל פתוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 05, 2013 9:17 am 
Hall of Famer

מישהו יודע מה קרה בין הקבוצות בליגה הסדירה ויכול לנתח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 05, 2013 9:22 am 
מנהל פורום

שני המשחקים בעונה הסדירה לא מלמדים כלום. באחד הספרס שלחו את כל הכוכבים הביתה וכמעט ניצחו את מיאמי במיאמי, ובשני מיאמי בנקמה גם הופיעו בהרכב חסר מאוד (אאל"ט בלי לברון ווייד) וניצחו בחוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 05, 2013 11:49 am 
Junior

^ משלשת ניצחון של בוש בשניה האחרונה על הפנים של טימי.

אם בוש מצליח להשתוות לטימי במאץ'אפ הישיר בנהם, לא רואה איך הספרס מנצחים. אלה אם כל הקלעים של מיאמי שובתים, מה שעלול לקרות.

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 05, 2013 3:43 pm 
Junior

טוב, בכל אופן דאגתי להמתיק את הגלולה המרה במקרה של אכזבה ע"י התערבות עם חבר על שווארמה+שתייה אם גם מנחשים את התוצאה, אני הימרתי על מיאמי 4-2 והוא באותה תוצאה על סא"ס.
מקווה להיפרד מ-30 ש"ח בעוד כמה שבועות.

מפתיע שבינתיים יש רוב מהמרים כאן בפורום על הספרס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 05, 2013 4:03 pm 
Junior

שוויק1 כתב:
מפתיע שבינתיים יש רוב מהמרים כאן בפורום על הספרס.

שוויון מוחלט (או שמישהו הצביע להיט ברבע שעה האחרונה ).

לברון לא יצליח לשמור על פארקר. לא מספיק זריז בשביל לרוץ אחריו בחסימות וספוסלטרה לא ייתן לו לנסות. לקובי כבר היה יותר סיכוי לשמור את פארקר. שבוש ישתווה לדאנקן - חלום נחמד. גולדן סטייט החזיקו בשני קלעים מטורפים שאין למיאמי.

הסיפור כזה: היות ומיאמי לא תפסיד בחמישה משחקים בחיים, הסדרה במקרה הטוב (מצד הספרס) תחזור למשחקים 6 ו7 במיאמי, מה שמקנה לה פייבוריטיות ברורה לא משנה מי תהיה ביתרון 3-2. 3-2 להיט יסגור את הסדרה, הספרס צריכים לחזור ביתרון 3-2, והגורם המשמעותי הוא ההגנה של הספרס. לאונרד דווקא מאוד ארוך ואתלטי וההגנה שלו על לברון היא ה-סימן שאלה של הסדרה יחד עם ההשפעה של דאנקן בצבע על החדירות. בצד השני מאוד מעניין איך מיאמי יתמודדו עם החסימות של סן אנטוניו, צפוי מאבק על ליבם של השופטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 910 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 37  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17, רלפי ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה