סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 7:55 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 910 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 37  הבא

אלופת הNBA הבאה תהיה :
ההיט אחרי 4 משחקים 4%  4%  [ 2 ]
ההיט אחרי 5 משחקים 6%  6%  [ 3 ]
ההיט אחרי 6 משחקים 23%  23%  [ 11 ]
ההיט אחרי 7 משחקים 10%  10%  [ 5 ]
הספרס אחרי 4 משחקים 8%  8%  [ 4 ]
הספרס אחרי 5 משחקים 8%  8%  [ 4 ]
הספרס אחרי 6 משחקים 33%  33%  [ 16 ]
הספרס אחרי 7 משחקים 6%  6%  [ 3 ]
סך הכל הצבעות : 48
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 5:18 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
זאת הבעיה עם הסטטיסטיקה הנערצת, מי שיראה את הדף של לברון מבלי לראות את המשחק עוד יחשוב שהיה לו משחק סולידי ולא שהוא אסף את מרבית המספרים בגרבג' טיים אחרי שאלן צ'אלמרס ומילר סחבו אותם מתי שהיה חשוב.
3-13 עד ל-20 הפרש ואז 4-4 אחרי שהכל גמור + 3 ריבאונד ואסיסט או שניים באותו גארבאג'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 5:29 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אף מילה על החסימה של לברון?

טוב, אז סוויפ לא יהיה, אבל מיאמי צריכים להיות מאוד מאוד מודאגים לקראת ההמשך. אני לא חושב שראיתי תבוסה שכל כך לא משתקפת בסטטיסטיקה - הספרס לקחו יותר ריבאונד משמעותית, קלעו לא פחות טוב משלוש, לברון עם עוד משחק רע, וויד ובוש לא הגיעו למחצית השנייה. זה לא יוכל להמשיך לעבוד ככה.

(אבל עדיין, ה"לא מנצחים גמר פלייאוף משלשות של צ'אלמרס" קיבל כאן תשובה נאה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 5:49 am 
Freshman

רן, באמת?
תתחילו לראות כדורסל בשני צדי המגרש.

לברון היה מצויין היום בחצי השני, נוראי בראשון. זה דווקא משתקף מצויין בסטטיסטיקה עם מספרים חלשים ביחס לעצמו אבל לא נוראיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 5:52 am 
Junior

ממתי להיות מצוין בהגנה, אבל נוראי לחלוטין בקליעה (3-13 עד הגארבג' טיים) זה מספיק טוב לשחקן הטוב בעולם? שלא לדבר על אחד שמשווים אותו תכופות לשילוב של ג'ורדן ומג'יק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 5:55 am 
Freshman

אמרתי שהיה לו חצי ראשון נוראי.

התייחסתי לציטוט הבא של רן:
"הוא אסף את מרבית המספרים בגרבג' טיים אחרי שאלן צ'אלמרס ומילר סחבו אותם מתי שהיה חשוב"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 6:04 am 
Junior

הוא סיים את הרבע השלישי עם 8 נק' ו5 אס', והרבה פאשלות מתחת לסל, רבע שמיאמי סיימו בפלוס 10, אז נראה לי שאפשר לומר שלא הוא סחב אותם לנקודה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 6:12 am 
Freshman

אתה יכול להגיד כל דבר, אני גם יכול להגיד שאם הוא לא על המגרש מייק מילר, אלן וצ'אלמרס לא קולעים את ה7-8 שלשות שלהם.

כדורסל זה משחק פשוט, אבל החטאת לייאף=חולשה זו לא משוואה שכל כך חכם להשתמש בה.

לברון תרם המון לריצה, מאמצע הרבע השלישי בערך ושיחק מצויין בדקות האלו. בחצי הראשון הוא היה מאוד מאוד חלש. זה הכל.

אתה רוצה להגיד שצ'אלמרס ומילר סחבו את הקבוצה ולברון שם נקודות חסרות משמעות בגאבג' טיים? לדעתי זה עיוות הסיטואציה.

בלי קשר, צ'אלמרס היה מצויין היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 6:18 am 
Junior

אם הוא היה כריס בוש או אפילו וייד הייתי מקבל את הטיעונים ואת הביקורת שלך.
לברון לא יכול רק לתרום מסביב ועל ידי משיכת האש.
מחצית שלמה עם 4 נקודות זו לא תצוגה של אלוף והכוכב הכי גדול בליגה במשחק קריטי שהקבוצה מחכה ממנו להובלה מנהיגות.
מותר לנו לצפות להרבה יותר ממי שאמור להיות שחקן הכדורסל הטוב בעולם.
כנראה שההבדל בינינו הוא עקב שוני בציפיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 6:23 am 
Freshman

אם מיאמי היו מפגרים במחצית ב15 ובסוף מפסידים את המשחק, הייתי מסכים איתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 6:24 am 
Junior

אפשר לומר הכל.

ללברון היה חלק גדול בהפיכת ההפרש מ10-12 ל25 הפרש באמצע הרבע הרביעי, אבל ברבע השלישי? הוא הצליח לקלוע 0 זריקות מ5 ניסיונות ולאבד שני כדורים, ובסוף הרבע הוא קלע את הנקודה השמינית שלו ומסר אסיסט לשלשה. 1-6 מהשדה, אסיסט ושני איבודים זה רבע לא משהו. כאמור הוא לא הסיבה שמיאמי עלתה ליתרון משמעותי ברבע השלישי אלא צ'אלמרס אלן ובוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 6:36 am 
Freshman

אגב, אם להתייחס למה שאמרת רן, ההבדל ביני לבינכם הוא שאתם מצפים מלברון לשחק כאילו הוא ג'ורדן. אני מצפה ממנו לשחק כאילו הוא מג'יק.

לדעתי הוא במיטבו כשהוא מפעיל את ההתקפה מסביבו, לא דווקא מסיים אותה.
ברור שהוא חייב לדעת לנצל את היתרונות שלו כדי להשיג נקודות, ובשיאו הוא מייצר נקודות לעצמו ולשאר הקבוצה, אבל אני מאוד מאוד מבין את החשיבה שלו - שברבעים הראשונים (אם הפיגור לא גדול מדי) חשוב לתת לשאר הקבוצה לצבור ביטחון, חשוב להניע כדור ולתת לכולם לגעת בכדור. בסופו של דבר זה בדרך כלל משתלם עם קלעים שצברו ביטחון והרבה יותר אינטנסיביות הגנתית.

ברור שבאידיאל ריי אלן לא צריך לגעת בכדור גם 8 התקפות והוא עדיין יקבור שלשה, וגם אם האסלם או בוש לא יקבלו מסירה הם צריכים לתת גוף ולשמור, אבל במציאות זה לא כל כך עובד ככה לצערנו, ועדיף להבין את זה ולהתמודד עם המצב במקום להתעלם ממנה ולצפות שכולם יהיו 100% בכל רגע. זה הסגנון של לברון, ובגלל זה אני קם בבוקר כדי לראות אותו. גם אם לפעמים זה מתבטא בפאסיביות התקפית בדקות מסוימות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 6:46 am 
Junior

ברבעים הראשונים (אם הפיגור לא גדול מדי) חשוב לתת לקבוצה לצבור ביטחון לגעת בכדור-זה משהו שאני זוכר את קובי עושה בקביעות במשחקים חשובים וגם ג'ורדן עשה, יוצרים עבור האחרים בהתחלה ובוחרים את הנקודה במשחק (רבע אחרון או נק' מומנטום באמצע) להשתלט על העניינים כסקורר. לברון לא המציא את זה. מה שייחודי ללברון שאם יש לו את האופציה לקחת זריקה טובה ואת האופציה למסור לקלעי פנוי, הוא כמעט תמיד יעדיף למסור-זה מה שהוא אוהב וזה ייחודי לסקורר ברמתו, ולא יודע אם זה יעבוד לטובת ההיט בסדרה הזו. אגב באליפות היחידה שלו לברון שיחק הרבה יותר כמו ג'ורדן מאשר מג'יק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 7:03 am 
מנהל פורום

פלאש, אתה יותר מדי זונת סטטיסטיקה. קח את השלשה של אלן למשל, היא נספרה כאסיסט של צ'אלמרס למרות שלברון עשה אותה עם החדירה. אין שום ספק שלברון היה שם לא רק ברבע הרביעי אלא גם בבריחה בשלישי, כמו שאני חושב שדי ברור שהוא לא נתן משחק מי יודע מה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 7:17 am 
Junior

מה קשור? כשאומרים שלברון היה מצוין בחצי השני, מה שברור לא היה נכון ברבע השלישי בו היו לו כמה וכמה פאשלות בצבע, איבד כדורים ונעצר בדרך מאוד לא אופיינית בשעיטה שלו לצבע ע"י לאונרד וגרין, אני בהחלט הולך להביא את הסטטיסטיקה בהעדר אפשרות אחרת (אני לא הולך לנתח מהלך אחרי מהלך). גם הסל היחיד שלו ברבע השלישי היה לייאפ מאסיסט בפיק-רול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 7:20 am 
מנהל פורום

אז הנקודה היא שהסטטיסטיקה לא אומרת כלום. מעבר לעניין ההגנתי, לברון תרם לריצה ברבע השלישי (ממינוס נקודה לפלוס עשר) לא פחות משהוא תרם ברבע הרביעי, גם אם הוא לא נתן משחק גדול (והוא לא נתן משחק גדול).

אגב, צריך להגיד שההפסד הזה רשום על שמו של פופוביץ'. הרבע הסתיים בעשר הפרש שזה הפרש נזיל למדי, אבל פופוביץ' נצמד לעניין הזה של להוריד את הכוכבים בתחילת הרבע הרביעי, ואחרי שתי דקות המשחק היה גמור. ברור שגם באיזשהו שלב הוא ויתר על המשחק, אבל לא היתה שום סיבה לוותר מראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 7:38 am 
Junior

תרם בטח, אבל אני ראיתי את ריי אלן וצ'אלמרס משיגים להם את הסלים החשובים ומובילים ליתרון משמעותי. הרבה זמן לא ראיתי את לברון חסר אונים כמו שהוא היה בשלושה רבעים האלה עם ה8 נקודות, לא פאסיבי או אנמי (כמו משחק ה8 נק' לפני שנתיים נניח), הוא פשוט לא הצליח לקלוע. למרות הנצחון אפילו במשחק 1 הוא היה יותר טוב, במשחק 2 בעיני הוא תפס יום רע ועידן אותו בסיום. מכאן הוא יכול רק להשתפר והם יצטרכו אותו במיטבו בסן אנטוניו (אם הספרס ינצחו במשחק 3 יהיה מעניין לראות את התפקוד של מיאמי עם הגב לקיר והלחץ במשחק 4).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 8:27 am 
מנהל פורום

אין שום ספק לגבי השורה התחתונה שלך - שמיאמי תצטרך את לברון במיטבו ושהוא לא היה במיטבו.

אבל כאמור, בעיני הרבה יותר מדאיג מבחינת מיאמי זו העובדה שהריצה התרחשה בלי וייד ובוש בכלל (ושסטטיסטית עד אז הם דווקא נתנו משחק סביר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 9:55 am 
Junior

לברון בחצי ראשון מזוויע חצי שני סביר בהחלט.
ההבדל לגבי הציפיות מלברון כנראה שונות בין הלברוניסטים (מריו, אנוכי וראובן) לבין השאר. לפחות מצידי ( ואני מניח שמצד האחרים גם ) , חלק ממה שגורם לנו לעקוב אחרי לברון זו היכולת שלו לתרום בכל פן אפשרי במשחק ולהיות בו טוב. אף אחד לא יכול לטעון שללברון היה היום משחק טוב, אבל בסך הכל, בטח במקומו בריצה של הקבוצה, הוא היה סביר לגמרי בזה שהוא סידר המון מבטים טובים לחברים שלו בקבוצה, היה במרכז הפוזשנים ההגנתיים, חסם טוב ועוד המון דברים. אתם מצפים ממנו להיות ג'ורדן, אני מצפה ממנו לעשות מה שצריך כדי לנצח.
ביום שבו הוא חושך בסקורינג (ונגיע לזה עוד רגע), הוא הצליח להוציא משחק סביר בעזרת הדברים שמסביב.

לגבי יכולת הקליעה הגרועה שלו היום - אני חייב להסיר את הכובע בפני פופוביץ' ( בפעם המיליון). שימו לב שמרבית המחצית הראשונה גרין ולאונרד שמרו על לברון בסגנון ההגנה על רונדו בזמנו, כלומר נתנו לו מטר שיזרוק מהשלוש ומהטופ אוף דה קי.
בניגוד לשחקנים כמו קובי או דוראנט, לברון הוא שחקן שבנוי קודם על חדירה ורק אחרי זה על ג'אמפ, וברגע שאתה לוקח לו את החדירה אתה גורם לו לחשוב על הזריקה. במקרה שבו הזריקה-שתיים הראשונות נכנסות, הוא יתפור מחצי מרחק ושלוש בקלות יחסית. אבל ברגע שהוא החטיא את הראשונות, הבטחון שלו בקליעה כל כך צנח שהמטר הזה שהוא קיבל עוד יותר ערער לו את הבטחון בזריקה... בעייני זה היה הימור ( שהוא לא יכנס לקצב בזריקה) גאוני מצד פופוביץ', כי הוא פשוט נכנס ללברון לראש ולחץ על הנקודות שבהם הוא "שביר" ( וכן, זה בהחלט פן מנטלי בעייתי מאוד אצל לברון).

כל מי ששיחק כדורסל יודע שחצי (לפחות) מיכולת הקליעה זה הבטחון בקליעה שלך. פופוביץ' הצליח לגרום ללברון לפקפק בקליעה שלו ( מה שלא היה קורה בחיים לקובי, ג'ורדן, דוראנט ריי ריי וכו'), וזה לטעמי היה העיקר ביכולת הקליעה של לברון היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 10:00 am 
Sophomore

Super Mario כתב:
אגב, אם להתייחס למה שאמרת רן, ההבדל ביני לבינכם הוא שאתם מצפים מלברון לשחק כאילו הוא ג'ורדן. אני מצפה ממנו לשחק כאילו הוא מג'יק.

אני מצפה ממנו לשחק כמו לברון.
בינתיים בסדרה הזו, הקוף של לברון עשה קאמבק לגב שלו, אחרי שחשבו שנפטר ממנו סופית.

עד לפני שנה הבעיה שלו הייתה הדיכטומיה בין איך שהוא משחק בעונה הרגילה לאיך שהוא משחק כשהוא מפסיד סידרה בפלייאוף.
בעונה הרגילה מדובר בשחקן הכי מרשים שנראה בליגה מאז ואולי כולל ג'ורדן.
בפלייאוף ובעיקר בסדרות נגד בוסטון ודאלאס הוא פשוט היה אנמי וחלש במשחק ההתקפה: לא לקח הרבה זריקות וברח מחדירות לסל.

בפלייאוף שעבר הוא היה מדהים ונראה שכבר לא נראה אותו עושה צ'וקינג, אבל בינתיים בסידרה מול הספרס הוא חזר לסורו.
גם אם הוא יזכה בעוד טבעת השנה, זה מאוד פוגע בתדמית ההיסטורית שלו.

מה שהכי מפריע לי אצל מיאמי היא העדר האינטנסיביות בהגנה ב 7 מתוך 8 הרבעים האחרונים.
בלי האינטנסיביות, הרבעים האחרונים יהיו צמודים ואז יש יתרון לספרס שהם יותר מנוסים, חכמים וקלאצ'יים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 10:49 am 
Freshman

מריו והלברוניסטים, אתם באמת טוענים שהמשחק היום של לברון לא הזכיר לכם את לברון של 2011? כי לי הוא נראה מפוחד בדיוק כמו שהיה אז.
גם אם נקבל את תיאוריית ההופך את הסובבים לטובים יותר, מה שנכון אולי לרולפליירס אבל בוודאי לא לאולסטארים, איך תסבירו את בחירת הזריקות שלו? למה אחד החודרים הטובים בליגה(אולי הטוב בהם) זורק רק מרחוק, אפילו כשחילוף בהגנה מביא עליו את טיאגו ספליטר, הוא עולה מעליו לג׳אמפ, ומחטיא כמובן, ולא מנסה לחדור עליו.
הקוף אכן חזר לטעמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 11:03 am 
Freshman

materna כתב:
Super Mario כתב:

אני מצפה ממנו לשחק כמו לברון.
בינתיים בסדרה הזו, הקוף של לברון עשה קאמבק לגב שלו, אחרי שחשבו שנפטר ממנו סופית.

עד לפני שנה הבעיה שלו הייתה הדיכטומיה בין איך שהוא משחק בעונה הרגילה לאיך שהוא משחק כשהוא מפסיד סידרה בפלייאוף.
בעונה הרגילה מדובר בשחקן הכי מרשים שנראה בליגה מאז ואולי כולל ג'ורדן.
בפלייאוף ובעיקר בסדרות נגד בוסטון ודאלאס הוא פשוט היה אנמי וחלש במשחק ההתקפה: לא לקח הרבה זריקות וברח מחדירות לסל.

בפלייאוף שעבר הוא היה מדהים ונראה שכבר לא נראה אותו עושה צ'וקינג, אבל בינתיים בסידרה מול הספרס הוא חזר לסורו.
גם אם הוא יזכה בעוד טבעת השנה, זה מאוד פוגע בתדמית ההיסטורית שלו.

מה שהכי מפריע לי אצל מיאמי היא העדר האינטנסיביות בהגנה ב 7 מתוך 8 הרבעים האחרונים.
בלי האינטנסיביות, הרבעים האחרונים יהיו צמודים ואז יש יתרון לספרס שהם יותר מנוסים, חכמים וקלאצ'יים.

זהו, שזה בדיוק איך שהוא משחק בעונה הרגילה.
לא יודע כמה יצא לך לראות משחקים שלמים של מיאמי, אבל בתור אחד שצפה בהרבה בעונות האחרונות, הייתי אומר מעל 60%, אני לא מבין מה אתה אומר שאתה מדבר על לברון של העונה הסדירה וזו של הפלייאוף.

הוא מנסה לעשות בכל רגע נתון את המהלך שנכון לקבוצתו, זה גורם באופן ישיר למשחק שלו להיראות לפעמים פאסיבי, וזה רק בגלל מה שאוהדי הכדורסל הורגלו לראות מהסופרסטארים האחרונים שהם לא שחקני פנים.

עם כל זאת, ברור שלברון לא במיטבו עד עכשיו בסדרה, אני בונה על זה (מראיית ההסטוריה שלו) שהוא יתאושש במשחקי החוץ, שם הוא בדרך כלל במיטבו משום מה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 11:09 am 
Junior

ביל, כמו שרשמתי בהודעה הקודמת, בצורה מאוד מכוונת לקחו לו את החדירה והגישו לו בתמורה חצי מרחק קל. הוא לא חדר כי אתה לא יכול להשתמש ביתרון המהירות שלך לחדירה או השחקן ששומר עליך לוקח מטר אחורה ממך.
הוא לא הזכיר לי את חוסר האונים המוחלט של לברון 2011, אבל זו בהחלט היה משחק מתחת לממוצע של לברון, בלי ספק ( לא ראיתי את הראשון לצערי אז קשה לי להגיב עליו ).

ההגנה של הספרס מתמקדת בלברון בצורה טובה. לברון עד כה מעדיף להפעיל את החברים מאשר לנסות לשבור את ההגנה ( בעיקר כי הוא די נכשל בפעמים שניסה). זה כמובן לא ג'ורדני מצידו אבל ששאר הקבוצה ביום טוב ( צ'אלמרס אלן ומילר) זה מה שהוא צריך לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 1:04 pm 
Freshman

כמה היילייטס ברבע האחרון וכולם שוכחים לו 3 רבעים נוראיים.
כן, היה לו חלק משמעותי בריצה והוא באמת נתן רבע אחרון מצוין (שמהר מאוד הפך לגארבג' טיים), אבל הוא צריך להודות לאלן, מילר וצ'אלמרס על זה שלא כותשים אותו עכשיו.

ואגב מילר, ספולסטרה צריך לעמוד לדין על שמחק אותו מהרוטציה ברוב הפלייאוף. איזה קלע נדיר ו-ווינר גדול, תענוג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 3:06 pm 
Junior

בסדרות גמר שהיו בתוצאה 1-1 מאז 1985 (העונה שבה עברו לשיטת 2-3-2 בגמר), המנצחת של משחק מספר 3 לקחה את האליפות ב92% מהמקרים. היוצאת דופן-דאלאס. פופ יכין את החבורה היטב מבחינה התקפית, מיאמי כרגיל יהיו במיטבם במשחק החוץ הראשון, הולך להיות משחק אש וכאמור המנצחת במשחק בסבירות גבוהה תזכה באליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 3:14 pm 
Junior

פלאש, אתה יודע מכמה סדרות הנתון הזה מורכב?
ראיתי את הנתון הזה גם בווינט ואני מתעצל לחפש :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 910 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 37  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: סאבוניס ו 30 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: