סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 5:51 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 169 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 1:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אתה מתלונן על בירה וכותב על אוכל, וגם שם את כל הברים באותה סירה. אני חוטף בחילה מלהכנס לפאב תל אביב סטנדרטי, אבל זה לא אומר שאין כמה וכמה בארים ראויים, עם אוכל טוב ומחירים סבירים. בכל מקרה, אני אומר לך שוב, חצי גולדסטאר ב25 ש"ח כסטנדרט זה המחיר הריאלי היום אם אתה עוד רוצה לנסות להרוויח משהו על בירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 1:53 pm 
Sophomore

אני מדבר על אוכל בגלל שפאבים מפספסים המון כסף בקטגוריה הזאת,כי למה לעבוד קשה.
אתה יודע כמה אנשים הולכים לאכול במקום אחר למרות שאין להם כוח לעזוב ולנסוע מהפאב?
לא אמרתי שחצי גולסטאר צריך לעלות פה 10 שקל, ולדעתי 20-25 ש"ח זה המחיר שצריך להיות.

הבעיה היא שבת"א שליש גולדסטאר (וזה ממש לא חצי וגם לא 420מ"ל) עולה 29.

עכשיו,אמרת שהרווח הגולמי של החברים שלך הוא 120% על חצי גולדסטאר,עכשיו, אלא אם כן אני ממש יוצא דביל מתמטית,קשה לי להאמין שלחבר'ה שלך עולה בערך 11ש"ח לחצי גולדסטאר מהחבית.

ודרך אגב,שלא יתפרש מדברי שכל בעלי הבארים עצלנים מפונקים,ואני בוודאי לא מתכוון לחברים שלך שאני לא מכיר אותם ומוכרים במחיר סביר לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 2:06 pm 
Hall of Famer

אבו שוקרי כתב:
אתה יודע כמה אנשים הולכים לאכול במקום אחר למרות שאין להם כוח לעזוב ולנסוע מהפאב?
לא אמרתי שחצי גולסטאר צריך לעלות פה 10 שקל, ולדעתי 20-25 ש"ח זה המחיר שצריך להיות.

עכשיו,אמרת שהרווח הגולמי של החברים שלך הוא 120% על חצי גולדסטאר,עכשיו, אלא אם כן אני ממש יוצא דביל מתמטית,קשה לי להאמין שלחבר'ה שלך עולה בערך 11ש"ח לחצי גולדסטאר מהחבית.

ודרך אגב,שלא יתפרש מדברי שכל בעלי הבארים עצלנים מפונקים,ואני בוודאי לא מתכוון לחברים שלך שאני לא מכיר אותם ומוכרים במחיר סביר לחלוטין.

במיוחד בשבילך עשיתי טלפון לחבר בעל בר בתל אביב, ואכן אלה המחירים. הוא אומר שהספקים עושים הכל כדי לבלבל אותך וכדי שלא תדע כמה שזה באמת עולה לך, כי זה בא עם כל מיני התניות ומו"מ בלתי פוסק, אבל הוא יכול לומר בודאות שחבית טובורג שמכילה כ30 ליטר ויש עליה פחת של 10% (היינו אתה מוכר כ27 ליטר) עולה יותר מ500 ש"ח, כלומר סביבות ה10 ש"ח לחצי ליטר לפני כל ההוצאות האחרות. הוא מוכר חצי טובורג ב25 ש"ח, למרות שהמקום שלו ממוקם בצפון הישן של ת"א ומושך אוכלוסיה איכותית שיכולה לשלם. גם הוא, כמו הנתנייתי, אומר שהמחירים של הבירות ב8 השנים האחרונות עלו בערך ב100%, והשחיקה ברווחיות פשוט מטורפת, אבל אי אפשר לגלגל את זה על הלקוח.

לגבי אוכל, זה דיון אחר לגמרי. אני יכול לומר לך שבאורנוס בנתניה אתה יכול לאכול מצוין ביחס לברים (יש להם את אחד ההמבורגרים הטעימים שאכלתי, ואני חובב המבורגרים שאכל בהרבה מקומות) ובמחירים נוחים מאד. בתל אביב זה הרבה פעמים בעיה, כי יש לא מעט מקומות שנמצאים מתחת לבתי מגורים ויש לך בעיה עם מטבח שיש בו גז וכו'. בכל מקרה, כאמור, זה לא הדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 2:13 pm 
Sophomore

nadav_hacohen כתב:
אבו שוקרי כתב:

במיוחד בשבילך עשיתי טלפון לחבר בעל בר בתל אביב, ואכן אלה המחירים. הוא אומר שהספקים עושים הכל כדי לבלבל אותך וכדי שלא תדע כמה שזה באמת עולה לך, כי זה בא עם כל מיני התניות ומו"מ בלתי פוסק, אבל הוא יכול לומר בודאות שחבית טובורג שמכילה כ30 ליטר ויש עליה פחת של 10% (היינו אתה מוכר כ27 ליטר) עולה יותר מ500 ש"ח, כלומר סביבות ה10 ש"ח לחצי ליטר לפני כל ההוצאות האחרות. הוא מוכר חצי טובורג ב25 ש"ח, למרות שהמקום שלו ממוקם בצפון הישן של ת"א ומושך אוכלוסיה איכותית שיכולה לשלם. גם הוא, כמו הנתנייתי, אומר שהמחירים של הבירות ב8 השנים האחרונות עלו בערך ב100%, והשחיקה ברווחיות פשוט מטורפת, אבל אי אפשר לגלגל את זה על הלקוח.

לגבי אוכל, זה דיון אחר לגמרי. אני יכול לומר לך שבאורנוס בנתניה אתה יכול לאכול מצוין ביחס לברים (יש להם את אחד ההמבורגרים הטעימים שאכלתי, ואני חובב המבורגרים שהכל בהרבה מקומות) ובמחירים נוחים מאד. בתל אביב זה הרבה פעמים בעיה, כי יש לא מעט מקומות שנמצאים מתחת לבתי מגורים ויש לך בעיה עם מטבח שיש בו גז וכו'. בכל מקרה, כאמור, זה לא הדיון.

אם כך,המחירים של הספקים הם לא פחות משערוריה.
אם חצי גולדסטאר בסיטונאות עולה בבקבוק 8 ש"ח,אין סיבה שיעלה יותר מהחבית...אדרבא..אפילו הרבה פחות.
אגב,בתור אחד שגר בצפון הישן של ת"א,על איזה באר אתה מדבר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 2:17 pm 
Hall of Famer

הFOSTER, בר מומלץ מאד בלי קשר למחירים ההוגנים.

וכן, מה שמצחיק (או עצוב) זה שאנשים נופלים אוטומטית על בעלי הברים, שלפני עשור הרוויחו 300 ואפילו 400 אחוז גולמית על הבירה. היום הם בקושי מרוויחים משהו בגלל הספקים והמיסוי, אבל מתייחסים אליהם כמרוויחים הגדולים. קצת כמו שיאיר לפיד קורא למעמד הביניים להדק את החגורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 2:32 pm 
Sophomore

אכן אחלה מקום.
ובמחירים האלה,אני חוזר בי על האשמה שהטלתי על בעלי הפאבים.
לדעתי זה פחות המיסוי,שגם הוא בעייתי-אלא חזירות בלתי נשלטת של טמפו והחברה למשקאות קלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 3:31 pm 
Hall of Famer

צוד כתב:
נורטון כתב:
הבירות שאני שותה (בלגיות, עדיף כהות ועם אחוזי אלכוהול גבוה)

קח טיפ מחבר, תנסה את הדאבל בוק של "בזלת", המותג של מבשלת הגולן.

שתיתי וגם את זה של עוג, בסדר כזה, יחסית לבירות ישראליות. לא בסדר יחסית לקסטיל דונקל או סן ברנרדוס כחולה, ובטח ובטח שלא בסדר יחסית לרושפורט 10 (שלדעתי אי אפשר להשיג בארץ, אבל שיהיה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 3:33 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
רק לי מפריע לקרוא למוצר מזון "בזלת"? כאילו, אף אחד לא חשב עם מה זה מתחרז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 6:11 pm 
Junior

מה רע בזה שזה מתחרז עם חיילת?

נורטון, היא די דומה למק שוף, לא?

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 6:13 pm 
Hall of Famer

דומה קצת, אבל פחות טובה, ובעיקר יותר שטוחה.
מקשוף אגב, היא בירה טובה מאד, אבל היא לא בירה מצוינת ממש. ובזלת, כאמור טובה פחות.

אגב, עוד משהו. לפחות זכור לי שהחזקות של בזלת ועוג, יקרות במעט מאשר בירות בלגיות מקבילות, מה שגורם לרכישה שלהם להיות לא כדאית. עם כל הכבוד לפטריוטיות שלי (כלומר, זאת שאין לי. אני גם אירופאי אחרי הכל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 9:02 pm 
Junior

דווקא פחות אהבתי את המקשוף.
מצד שני הפטריוטיות שלי מוכפלת כי אני מהגולן וכל הדרעק הזה.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 9:08 pm 
מנהל פורום

אם נחזור רגע לדיון המחירים, באמת שאני לא מבין את מה שאומרים חבריו בעלי הפאבים של נדב. איך מחצי ליטר גולדסטאר שניתן לקנות בכ-8 ש"ח בקיוסק או בסופר מגיעים למחירים שנושקים ל-30? עם כמה שמקום צריך להיות רווחי, פער כזה בין מוצר במקום מסוים לבין אותו המוצר בדיוק רק בבית עסק שיכול להיות רחוק מטרים ספורים הוא לא הגיוני.
התשובה למה בכל זאת מוכרים אותו ב-30 היא בגלל שהם יכולים. כמות הפאבים הנחמדים הקלאסיים כמו שיש בכל עיר שמכבדת את עצמה בעולם שפשוט כיף לשבת בהם (בלי להתחרש), עם יכולת לאכול אוכל סביר ובלי לשבור תוכניות חיסכון הוא פשוט אפסי וזניח במטרופולין גוש דן. פאבים מהסוג שאני מדבר עליו יש לפעמים בקיבוצים או בכל מיני פינות יחסית שוליות של הערים והפלא ופלא - הם מצליחים למכור בירות במחירים נמוכים ולהישאר רווחיים.
בנוסף הצרכן הישראלי הוא לצערי הרבה יותר פראייר ממה שהוא חושב שהוא. הוא ימשיך לקנות במקומות יקרים, מקומות שמקטינים לו את הכוסות, דוחסים הרבה יותר אנשים ממה שסביר, מאפשרים לעשן עליו כאילו היה מאפרה ובקיצור משתינים עליו כלקוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 9:28 pm 
Hall of Famer

תן לי להניח שגם השכירות שלהם נמוכה בהרבה (מצד שני, סביר להניח שגם ההכנסות, וכמות האנשים).

מה שדי מפריע לי בפאבים תל אביביים, הוא שתכל'ס, אין ברובם מקום להכניס סיכה, במיוחד בסופי שבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 9:45 pm 
Sophomore

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4234933,00.html

בלינק הנ"ל יש כתבה ממאי 2012, ומסתבר שממש כמו שנדב אמר, חבית בירה של 30 ליטר עולה לבעלי פאבים ~500 ש"ח.
יש להחשיב פחת של 10%, וכך יוצא שבעצם חצי ליטר לבעלי הפאבים עולה בערך 10 ש"ח, סכום לא הגיוני וחסר כל פרופורציה.

אני חשבתי שהמחיר הוא בערך 4 ש"ח לחצי, מסתבר שטעיתי ובגדול.
עם מחיר של 10 ש"ח לחצי ליטר,אין פלא שהמחיר נושק ל-30

אל תאשים את בעלי הפאבים,תאשים את החברה לייצור משקאות קלים ואת טמפו,הלוואי ויישרפו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 1:22 am 
Junior

ראובן כתב:
רק לי מפריע לקרוא למוצר מזון "בזלת"? כאילו, אף אחד לא חשב עם מה זה מתחרז?

רק לי מפריע שממלכת הבשן מאדירה את האקס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 9:13 am 
Hall of Famer

אבו שוקרי כתב:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4234933,00.html

בלינק הנ"ל יש כתבה ממאי 2012, ומסתבר שממש כמו שנדב אמר, חבית בירה של 30 ליטר עולה לבעלי פאבים ~500 ש"ח.
יש להחשיב פחת של 10%, וכך יוצא שבעצם חצי ליטר לבעלי הפאבים עולה בערך 10 ש"ח, סכום לא הגיוני וחסר כל פרופורציה.

אני חשבתי שהמחיר הוא בערך 4 ש"ח לחצי, מסתבר שטעיתי ובגדול.
עם מחיר של 10 ש"ח לחצי ליטר,אין פלא שהמחיר נושק ל-30

אל תאשים את בעלי הפאבים,תאשים את החברה לייצור משקאות קלים ואת טמפו,הלוואי ויישרפו

ואל תשכח שממאי 2012 היתה עלייה נוספת.

שיבר, במחילה, אם יש נושא שאתה לא מבין בו-תחסוך הודעות ארוכות כל כך. ואפילו קצרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 11:45 am 
Hall of Famer

למה, מר פקח הפורום, מהי תשובתך?
תשובתי כאמור היתה שסביר להניח ששאר העלויות (למשל השכירות) גבוהות הרבה יותר בתל אביב, מצד שני - תהיתי, אולי כך, אך גם ההכנסות גבוהות בהרבה ואולי בכל זאת יש היגיון במה ששיבר אמר.

תשובתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 12:44 pm 
Hall of Famer

תשובתי למה?

אם לא עקבת, מה שהיה כאן זה שאבו שוקרי יצא מנקודת הנחה שגויה לגבי רווחיות הבירה לבעלי הברים. אני הבאתי עדויות של 2 בעלי ברים, אבו שוקרי הצליב את זה עם כתבה שמצא-ונמצא שהנתונים אמיתיים ואכן הרווח על הבירה נמוך משמעותית ממה שחשב, ועל כן אין לבוא בטענות לבעלי הברים.

שיבר, לעומת זאת, כתב הודעה שבה הוא הצהיר-בלי שום בסיס עובדתי, כי העובדות מוכיחות אחרת-ששוב האשמה היא בבעלי הברים שמרוויחים בטירוף ולוקחים 30 ש"ח "כי הם יכולים" (למרות שגם במחיר הוא לא דייק, עם כל ההתייקרויות עדיין נדיר לדעתי למצוא חצי גולדסטאר ב30 ש"ח. יותר לכיוון ה27 לכל היותר). לכן ביקשתי ממנו שלא יכתוב מה שהוא לא מבין, היות שקדם להודעתו דיון שבו הוכח שהוא טועה.

עכשיו: מה הקשר אליך, ולמה אני אמור לספק תשובה בדיוק? אם אתה מתכוון למה שאתה ענית לשיבר על השכירויות, אז אני כמובן מסכים. פאב שיושב בקיבוץ מן הסתם יכול להרשות לעצמו מחיר נמוך יותר מאשר פאב תל אביבי, בגלל העלויות הקבועות שבראשן השכירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 1:01 pm 
Hall of Famer

נו בסדר, אבל מה עם העובדה שיש להם גם הרבה יותר לקוחות שמחפים על הפיקסד קוסט.

בכל מקרה, שוב כפי שכתבתי קודם, בעיניי אין ספק שהכל מובל על ידי הביקוש. יש עוד גורמים אבל זה משני. השבר היחיד שמסביר את זה באופן מלא זה הביקוש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 1:21 pm 
Hall of Famer

אף אחד לא אמר שההפרש בכמות הלקוחות מכסה בהכרח את ההפרש בפיקסד קוסט. אני מכיר פאבים בקיבוצים או בפריפריה שמפוצצים אנשים, והמחירים נמוכים מת"א בשיעור של 3-2 ש"ח, לא יותר.

אתה יכול להגיד מעכשיו ועד אחר כך "ביקוש", אבל זה תיאורטי. במציאות, יש לך עלות גולמית של 10 ש"ח אם לא יותר. תוסיף את הקבועות שאתה מעמיס, תוסיף את הרגלי השתייה של הצרכן הישראלי (יוצא מאוחר, יכול לשבת שלוש שעות על חצי גולדסטאר), תוסיף את זה שבכל זאת צריך להרוויח משהו סביר. וכך תגיע ל25-27 ש"ח של הגולדסטאר היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 1:29 pm 
Hall of Famer

אגב, אציין נדב, שבלי קשר לתיאוריה שהצגתי קודם בחמשת הסעיפים. זה גם די א"ב של כלכלה שמדובר בביקוש בראש ובראשונה, כי ב 99 אחוז מהמקרים בערך, כך נקבעים המחירים בעולם של פחות או יותר הכל - ביקוש והיצע. יוצאי הדופן הם נדירים.
למעשה, די ברור לי גם שהסיבה לכך שמחיר חבית הבירה יקר מחצי ליטר בבקבוק במרכול, בגלל גלגול של אותו ביקוש אחורה. (וכי מי קונה חביות חוץ מאשר פאבים שלהם יש את אותה עקומת ביקוש קשיחה, ומייצרים את עקומת הביקוש של הפאב שהיא שונה לחלוטין מאשר צרכן הבירה הביתי וחוזר חלילה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 1:36 pm 
Hall of Famer

זה אכן א"ב של כלכלה, ולכן סביר להניח שבבסיס-כמו שאתה מציין את ההבדל בין הביקוש של פאבים לביקוש של הצרכן הביתי-ההבדלים במחירים נובעים מביקוש. אם אנשים היו שותים רק בבית, המחירים אולי היו אחרים. אבל בהינתן הביקוש של צרכן סופי לבירות בפאב, כשמנתחים את המחיר של חצי גולדסטאר בפאב אחרי המשחק של ביקוש/היצע שמתקיים בעיקר בין הפאב לספק שלו, מגיעים לאו דווקא לביקוש הקשיח של הצרכן-כי אם הוא היה כ"כ קשיח, היו מוכרים חצי גולדסטאר ב35 ולא ב25.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 1:39 pm 
Hall of Famer

למה לא? מה לא הגיוני בחמשת הסעיפים שהצגתי קודם? איפה הכשל?

אגב, בכללו של דבר, אדגיש שוב, שזה משעשע, אבל השורה התחתונה היא שהצרכנים הישראלים צריכים:
א. לשתות יותר מאשר בירה אחת או גג שתיים ביציאה.
ב. להתחיל לשתות בשעות יותר מגוונות ביום.

כמובן שזה לא באמת נכון, כי למרות שהמחירים יירדו במקרה כזה (לדעתי גם משמעותית), סך ההוצאה על בירה לנפש תגדל, ואני לא חושב שזו המטרה של הצרכנים הישראלים, אבל בגדול, זה המצב. והשוואה למדינות אחרות, ובטח ובטח שלמדינות אירופאיות או לארה"ב, זאת השוואה שפשוט לא מתייחסת להבדלים הנ"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 1:48 pm 
Hall of Famer

לא קראתי את חמשת הסעיפים שלך ולא יצאתי נגד אף אחד מהם באופן ספציפי.

אני חוזר ואומר שלדעתי עקומת הביקוש של צרכן סופי לבירה בפאב היא לא קשיחה כמו שאתה חושב. אם היא היתה כה קשיחה, המחירים היו גבוהים בהרבה.

והצרכנים הישראלים לא "צריכים" כלום. הם מקבלים היום בירה במחיר סביר לגמרי ביחס לעלויות שיש לספק. במחיר נמוך מזה, לפאב פשוט לא משתלם למכור, ואז הצרכן יכול לצרוך לו את הגולדסטאר ב8 שקלים בבית (כמובן שזה לא ישאר ב8 שקלים, אבל זה דיון אחר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:01 pm 
Hall of Famer

לא אמרתי שהיא קשיחה כמו (טוב, מצטער, הדימוי הראשון שעלה לי הוא גס), בקיצור 90 מעלות, היא לא. אבל היא בהחלט די קשיחה. יהיה מעניין מאד לראות אם משהו בפאבים התל אביבים השתנה בצריכה בחמש שנים האחרונות נניח (אם כבר, סביר להניח שהם מלאים מתמיד, וכאמור 90 אחוז מהפאבים בישראל גם ככה נמצאים בתל אביב אז.. אם כי זה נכון ואף יותר מכך גם לגבי שני הערים האחרים שאני מכיר, פתח תקוה שפתחה כמה וכמה פאבים חביבים בשנים האחרונות וירושלים שאף היא התפתחה באיזור השוק).
כאמור, קשיח מאד.

כאמור, העלויות שיש לספק (כלומר, לפאב) הן נגזרת של אותו ביקוש - למה שרק הוא הפאב יגזור קופון, ואילו מייבאי האלכוהול לא? שוב, בעיניי, מדובר במשהו די בסיסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 169 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: