סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 5:31 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 169 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 2:56 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני חושב שגם בציבור ה"כללי", 700-900 ש"ח זה בהחלט מחיר רגיל למשקפיים איכותיים ואופנתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 3:01 pm 
Hall of Famer

נדב, כאמור אין לי מושג בדיוק כמה משקפיים עולות וזה לא כזה משנה. גם אם הן עולות חצי מלפטופ, די ברור שהמחיר שלהם גבוה ביחס לעלויות המשתנות של זוג (אחד!!!) לעומת ההבדל בלפטופ (אם כי, כפי שציינתי לא כאלה גבוהות, והן מסבירות רק חלק מאד קטן מההבדל, אם בכלל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 3:02 pm 
Hall of Famer

לא סתרתי זאת לרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 3:05 pm 
Hall of Famer

נדב, כן, הראייה יקר יותר, ולמיטב ידיעתי לא נמכר בשופרסל (אניח ושב שגם בסופרפארם אלה רק משקפי קריאה, אבל אולי יש סניפים שבהם יש גם אופטומטריסט).

בפעם האחרונה שקניתי משקפיים, אי שם בסביבות שנת 2000, הם עלו די קרוב לאלף שקל. היה לי צילינדר, כך שזה לא היה בצד הכי זול של הסקאלה, אבל גם לא מותג יקר במיוחד ועם הנחה משעותית אצל האופטומטריסט הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 3:10 pm 
Hall of Famer

מתוך מחיר המשקפיים, כמה אחוזים זה המסגרת וכמה העדשות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 3:24 pm 
Hall of Famer

לא יודע, אבל כשחיפשתי תשובה, גיליתי שיש עוד בעיה עם משקפיים - מדובר מסתבר במוצר עם מונופול.

The reason they cost hundreds of dollars to buy is mostly because the eyeglass industry is run by the world’s most secret monopoly, Luxottica. Luxottica is based in Italy and you’ve probably never heard of them, but they quietly own Ray-Ban, Oakley, Sunglass Hut, LensCrafter, Pearle Vision, and license almost every high-end fashion brand of glasses out there (Armani, Ralph Lauren, etc) Because they own all parts of the glasses supply chain, they can get away with charging hundreds of dollars for a pair of glasses and people don’t know any better but to pay it.

אני לא בטוח שזאת הסיבה היחידה, שכן בסופו של דבר, יש עוד חברות שמייצרות משקפיים ביוקר, פרט אליהם (סילואט, בול, איי פוריקס האהובים עליי ועוד), אבל זה גם נותן עוד הסבר מסוים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 3:32 pm 
Hall of Famer

ואם נחזור כן לשאלה שלך, זאת שאלה של מותג ומראה (המסגרת) לעומת טכנולוגיה (העדשות). סביר להניח שהראשון צריך לעלות יותר. השני לעומת זאת מגלם לא רק טכנולוגיה וידע אלא גם זמן עבודה יקר יותר מכל הבחינות ובכל השלבים (יצירת העדשה, והתאמתה למסגרת).
ככל שידוע לי, דווקא מחיר המסגרת מעט יקר יותר בדרך כלל, מה שאומר שוב שכן - משלמים המון על המותג ועל הצורה, והרבה פחות על הידע, ועל העבודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 3:39 pm 
Sophomore

nadav_hacohen כתב:
מתוך מחיר המשקפיים, כמה אחוזים זה המסגרת וכמה העדשות?

לפחות כשאתה באופטיקה אין חובה לקנות את שניהם ביחד,כלומר אתה יכול לקנות רק מסגרת וההיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 3:44 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
לא יודע, אבל כשחיפשתי תשובה, גיליתי שיש עוד בעיה עם משקפיים - מדובר מסתבר במוצר עם מונופול.

The reason they cost hundreds of dollars to buy is mostly because the eyeglass industry is run by the world’s most secret monopoly, Luxottica. Luxottica is based in Italy and you’ve probably never heard of them, but they quietly own Ray-Ban, Oakley, Sunglass Hut, LensCrafter, Pearle Vision, and license almost every high-end fashion brand of glasses out there (Armani, Ralph Lauren, etc) Because they own all parts of the glasses supply chain, they can get away with charging hundreds of dollars for a pair of glasses and people don’t know any better but to pay it.

אני לא בטוח שזאת הסיבה היחידה, שכן בסופו של דבר, יש עוד חברות שמייצרות משקפיים ביוקר, פרט אליהם (סילואט, בול, איי פוריקס האהובים עליי ועוד), אבל זה גם נותן עוד הסבר מסוים.

קצת מוזר לי העסק הזה.
באיחוד האירופי אין רגולציה אנטי-הגבלית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 4:54 pm 
Sophomore

נורטון,לדעתי במקרה של מחירי הבירה הסיבה היא לא היצע וביקוש,אלא העידר תחרות וקרטליזם חזירי.
לפי פרסומים שונים,החברה לייצור משקאות קלים וטמפו מחזיקות ב-90% ומעלה משוק הבירה.
הסיבה שלבעלי הפאבים חבית עולה מעל 500 ש"ח היא פשוטה: כשל שוק.

החזירות האלה קיבלו,שוב,לפי הפרסומים, הנחות ענק במסים ולא הורידו את מחירים השערורייתים שלהן,אך כשמחירי התשומות עלו במעט הן מיהרו לגלגל את זה לאנד יוזר.

עד שלא יצטרפו בערך עוד שתי יצרניות גדולות ולא ינתנו הנחות ענק ותמלוגים למבשלות מקומיות קטנות לא תהיה פה ישועה.

חברה, מתחילים לשתות בבית :(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 5:00 pm 
Hall of Famer

כן, אין לי ספק שזה גורם - אבל זה לא מסביר למה בקבוק ביתי עולה פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 5:02 pm 
Hall of Famer

ובלי קשר, ובתור קפיטליסט כמובן, אני חושב שהנחות ענק ותמלוגים למבשלות מקומיות זאת בראש ובראשונה, טעות רצינית, שגם תגרום לכך, שבכלל מחירי הבירה יעלו עוד יותר.
הדרך הנכונה היא (וכאמור, אני לא באמת יודע או מכיר), לנטרל את המונופול ולאפשר ייבוא חופשי ותחרותי (וכאמור ייצור חופשי, אבל בלי עזרה מיותרת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 5:18 pm 
Hall of Famer

אבו שוקרי כתב:
נורטון,לדעתי במקרה של מחירי הבירה הסיבה היא לא היצע וביקוש,אלא העידר תחרות וקרטליזם חזירי.
לפי פרסומים שונים,החברה לייצור משקאות קלים וטמפו מחזיקות ב-90% ומעלה משוק הבירה.
הסיבה שלבעלי הפאבים חבית עולה מעל 500 ש"ח היא פשוטה: כשל שוק.

החזירות האלה קיבלו,שוב,לפי הפרסומים, הנחות ענק במסים ולא הורידו את מחירים השערורייתים שלהן,אך כשמחירי התשומות עלו במעט הן מיהרו לגלגל את זה לאנד יוזר.

עד שלא יצטרפו בערך עוד שתי יצרניות גדולות ולא ינתנו הנחות ענק ותמלוגים למבשלות מקומיות קטנות לא תהיה פה ישועה.

חברה, מתחילים לשתות בבית :(

אגב, זו שאלה מצוינת-למי שיש לו אנרגיה לכך-להתקיל בה את שר האוצר ה"קפיטליסט" שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 8:52 pm 
Hall of Famer

הבנצ'מארק אמנם נכון ללפני שנתיים בערך, אבל קניתי אז משקפיים חדשים עם מסגרת + החלפתי עדשות למשקפיים הישנים כדי שיהיו חלופיים.
נדמה לי שזה היה 50-50, אם כי כעקרון המסגרת יותר יקרה, בגלל מה שנאמר כאן שזה גם מוצר אופנתי...

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 10:47 pm 
Sophomore

מה שנורטון אומר על לוקסטיקה נכון,ואני יודע את זה מאנשים שמתעסקים בתחום הראייה.

ונורטון,עזוב קפיטליסט או סוציאליסט או השד יודע מה,ואני לא אוהב להגדיר את עצמי כאחד מהם אלא אי שם באמצע הסקאלה.
בוא נהיה רגע ריאליים,אם תפתח את שוק הבירות לייבוא בבת אחת וללא תמיכה בתעשייה חדשה כל חברת הבוטיק האלה יקרסו אחת אחת.

מה שקרה זה שעד עכשיו יש פה מונופול פסיכי,וייבוא חופשי אמנם יוזיל משמעותי את המחיר,אבל יחסל חלק מהתעשייה בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 11:33 pm 
Hall of Famer

נו ו? בוא נניח שאני לא יוצא מתוך נקודת הנחה שמעניינת אותי הטובה של השחקנים בארץ, אלא מעניינת אותי הטובה של כלל הציבור. ברור שזה יועיל לכלל הציבור (שגם ככה בקושי צורך את הבירות הישראליות). מה הבעיה בזה?
הדבר הכי טוב הוא לבטל את ההגבלות גם על הייבוא וגם על הייצור הישראלי (לא יודע בדיוק מה ההגבלות, אבל מה שהן, לבטל אותן), וזהו. אם למבשלות הישראליות במקרה הזה יש הצדקה, אז הן יייצרו, אם לא - אז לא.
אני כן אוכל לומר לך על מבשלה אחת שבוודאות יש לה הצדקה - ג'מס, שבעיניי המודל העסקי שלה הוא מהמבריקים שראיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 12, 2013 12:15 am 
Sophomore

אבל אם אתה מטיל את החסמים וההגבלים על הייבוא וגם על התוצרת המקומית,בעצם יוצא שאתה גם מעודד את התוצרת המקומית-ולזה אני לא מתנגד.
למה אני כן מתנגד-לטמפו ולחברה לייצור משקאות לא מגיעים ההטבות האלו,הן קיבלו אותן במרוצת השנים והוכיחו שלא רק שהן לא הורידו מחירים-אלא גם העלו אותם ונהגו בקרטל.

ולעניין אחר, לטעמי האישי, ולא מדובר על המודל העסקי- יש עוד המון בירות בוטיק ישראליות שיש להן הצדקה ורק משום שהן באמת מאוד משובחות:
מבשלות עמק האלה,אלכסנדר,בזלת,ג'מס ועוד מייצרות בירות מעולות באמת.

אני אומר לך שאם מבשלות עמק האלה ייסגרו אני אתבעס תחת לכמה ימים-בירות מדהימות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 12, 2013 8:43 am 
מנהל פורום

ההבדל בין נושא המשקפיים לנושא הבירה, הוא שמשקפיים עם מותג כלשהו ובאיכות טובה יעלו יחסית הרבה לא משנה איפה (ההבדלים בין חנויות בארץ לא יהיו משמעותיים מדי). בעוד שבירה אתה יכול לקנות בחנות 10 מ' ליד הפאב בשליש מחיר.
אין לי ספק ממה שקראתי בזמנו שיש בעיה שורשית שחלק ממנה נובע מהדואופול של החברה למשקאות/טמפו בשוק המשקאות. מצד שני בעלי הפאבים שאני מכיר גם לא כל כך רעבים ללחם. המחיר הגבוה יכול גם לנבוע ממאפיין סוציולוגי מסוים בעניין פתיחת עסקים בישראל שאנשים מצפים להמר בגדול ולהחזיר את ההשקעה יחסית מהר בניגוד למקומות כמו אירופה שם פאבים יכולים להיות כמו "עבודה" רגילה עם פחות לקוחות וחתך רווחים נמוך יותר אך גם הסיכון יותר מינורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 12, 2013 10:11 am 
Junior

נורטון וגינות, כחרדי וחרדי לשעבר (בהתאמה כיאסטית) אני מתפלא שאתם מדברים על משקפיים בתור המוצר עם פער התיווך הגדול ביותר שאתם מכירים. (רמז: ארבעת המינים).

גינות, גורא ברחוב חזון איש עוד קיים?

אורן, אני מעריץ שלך. אחת הטעויות שהכי מחרפנות אותי בעברית היא אנשים שמשום מה עוברים לנקבה ברגע שמכפילים את הזכר הבודד. (מכנסיים ארוכות, משקפיים חדשות ואופניים מזורגגות).

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 12, 2013 10:20 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
צוד, אצלך גרב זה זכר או נקבה (אני סתם עושה מחקר בנושא)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 12, 2013 10:24 am 
Hall of Famer

צוד כתב:
נורטון וגינות, כחרדי וחרדי לשעבר (בהתאמה כיאסטית) אני מתפלא שאתם מדברים על משקפיים בתור המוצר עם פער התיווך הגדול ביותר שאתם מכירים. (רמז: ארבעת המינים)

נובמת. ארבעת המינים זה מוצר עם עקומת ביקוש סופר קשיחה ועקומת היצע מוגבלת (לאיכותיים שבהם), שעשוי להתנהג גם כמוצר פרימיום (ככל שמחירו עולה הביקוש אליו עולה, כי מצווה גדולה להדר בזה ולשלם יותר). משקפיים זה סיפור אחר לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 12, 2013 11:10 am 
Junior

ראובן כתב:
צוד, אצלך גרב זה זכר או נקבה (אני סתם עושה מחקר בנושא)?

זכר.
זה הכי מעצבן, כי מישהו אומר לך: "גרביים חדשות", אז אתה מתקן ל"חדשים", ואחרי הרבע שעה שלוקח לו להבין את התיקון הוא אומר לך "אבל גרביים זה בכלל בת".

נורטון, לא יודע אם מכרת פעם ארבעת המינים, אבל לולב שעולה למאכער ארבעה שקלים יכול להימכר כמו כלום ב300.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 12, 2013 11:14 am 
Hall of Famer

אבל כמו משקפיים, ואפילו ביתר שאת - אי אפשר להשוות בין מחיר המוצר לבין עלותו, אלא בין מחיר המוצר לבין עלות של 10-100 פריטים. (בלולבים במיוחד, אבל גם באתרוגים. אני מניח שבהדסים ובעיקר בערבות פחות), שכן חלק גדול מאד מהפריטים שלא לומר רובם לא נמכרים כלל, או למצער, לא נמכרים עד השעתיים האחרונות שלפני החג.
ואני יודע - כי בימי חורפי, גם אני כמו כל דוס טוב מכרתי בשוק ארבעת המינים (ואף הייתי בעליו של דוכן כזה או אחר בבני ברק).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 12, 2013 11:16 am 
Hall of Famer

לא ראיתי את הפוסט האחרון שלך צוד, אז הנה - עניתי על שאלתך.
כאמור, גם מה שנדב אמר מסביר את זה מאד. עקומת ביקוש מאד מאד קשיחה ועקומת היצע מוגבלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 12, 2013 11:17 am 
Hall of Famer

אני עסקתי בזה יום אחד שלם, ושברתי שיא של כל הזמנים - מכרתי הדס אחד בודד (לא שלישייה. אחד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 169 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: rony ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: