סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 23, 2024 9:29 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 53 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 10:46 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
התשובה שלי קלה: מקום 10 בהיסטוריה בדיוק.

מעליו מייקל, ראסל, מאג'יק, בירד, קארים, דאנקן, קובי, שאק, ווילט.
מתחתיו אוסקר, האקים, איזיאה, מוזס, ג'רי ווסט, הדוקטור, הדוור, בארקלי, ועוד.

איפה הוא אצליכם ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 10:57 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אוי זה יהיה דיון ארוך :-)

מעליו מייקל, ראסל, מג'יק, בירד, קארים , דאנקן, קובי והאקים.
מתחתיו כל השאר.
את דאנקן והאקים הוא אולי יעבור אם הוא ייקח עוד אליפות עם יכולות באותה רמה.
בשביל לעבור את קובי הוא צריך להראות לי משהו חדש שאין לו היום. קילר אינסטינקט.
או לפחות לקחת אחת בלי וייד.

שאק זאת בעיה, שאק לקח אליפויות בערך כמו שלברון לקח, כלומר דומיננטיות מספרית אדירה אבל במאני טיים הרבה פעמים קובי היה המוציא לפועל.
לא תמיד יכולת לדעת בוודאות מי מהם הוא השחקן הכי טוב בקבוצה שלהם. בהתחלה זה היה בוודאות שאק אבל ככל שהזמן עבר זה התאזן.

נערך לאחרונה על ידי רן בתאריך ו' יוני 21, 2013 11:04 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 11:03 am 
Hall of Famer

נו, רן...הוא לא הראה לך קילר אינסטינקט במשחק האחרון? אגב, הראו במהלך השידור נתון סטטיטי מעניין, שלברון קולע יותר מכל כוכב אחר בהסטוריה-כולל בקטנה מג'ורדן-במשחקי 7. נכון שאולי הוא לא היה חייב להגיע לכל משחק 7, אבל העובדה היא שהוא מגיע לשם בשיאו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 11:06 am 
Junior

הוא היה ענק הלילה אבל הוא ממש לא הלך מספיק לסל והכריח את הקבוצה היריבה לעשות עליו עבירות כמו שקובי ומייקל היו עושים.
לא חיכה לו מוטומבו או שאק בצבע רק דאנקן המבוגר ועדיין לא ראינו ממנו את החדירות של קובי ומייקל.
מייקל לקח 5 מ-6 האליפויות שלו במשחק 6 אז הסטטיסטיקה הזו של משחקי 7 חסרת משמעות בהשוואה מול מייקל הגם שהיא נחמדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 11:17 am 
Junior

באתי להגיד 5-6 בהיסטוריה יחד עם דאנקן (מייקל , מג'יק , לארי , שאק) אבל פשוט קופצים מלא שמות שראויים לא פחות ולך תשווה בינהם.

אחרי האליפות השלישית והרביעית ברצף יהיה יותר קל.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 11:27 am 
Hall of Famer

Amos Gueta כתב:
התשובה שלי קלה: מקום 10 בהיסטוריה בדיוק.

איפה הוא אצליכם ?

מסכים בהסתייגות שאת ראסל ו-ווילט אין לנו מש דרך לשפוט, הם שם על בסיס סטטיסטיקות מטורפות (ווילט וקצת ראסל), כמות פסיכית של אליפויות (ראסל) והייפ (שניהם), זה לא אומר שהם לא ראויים למקום הזה, אבל זה כן אומר שצריך לסייג אותם בצורה כזו או אחרת כי מה לעשות, פשוט לא ראינו אותם כדי לשפוט. בעיני עם האליפות הזו לברון עקף את האקים, בפלייאוף אני חושב שהם שווים פחות או יותר, אבל ללברון יש יתרון בדומיננטיות בעונה הסדירה, מה גם שלהאקים יש איזו רבע כוכבית כי הוא הצליח לקחת אליפויות רק כשג'ורדן לא היה בסביבה וזה מספיק כדי לעקוף את האקים בשובר שיוויון. בעיני הוא גם לא ממש רחוק מלעבור את קובי, שאק ודאנקן, עוד אליפות אחת עם הדומיננטיות שהוא הראה בשנתיים האחרונות (כלומר-MVP+MVP של הגמר+להיות באופן הכי ברור שאפשר השחקן הכי טוב בקבוצה שלו) כבר נותן לו קייס לשם, אמנם לא קייס בלתי שביר, אבל בהחלט כזה שצריך להתחשב בו, עוד שתיים כאלו ולדעתי זה כבר קייס בלתי שביר מולם וקייס לעמוד שווה בין שווים מול בירד ומג'יק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 11:29 am 
Junior

קשה לי להשוות. מג'יק התחרה בתקופה אחרת, לטוב ולרע - תקופה שבה ההגנות לא היו מדע כמו היום (עד שהגיעה דטרויט בסוף הקריירה שלו). את בירד ראיתי רק בסוף הקריירה שלו, כשהוא בעיקר היה עסוק בלתפוס את הגב. אני כן יכול להשוות לקובי ושאק, ואני חושב שכשהם היו על המגרש בימים הגדולים שלהם, ביחד ולחוד, היתה הרגשה שכמו נגד מכבי תל אביב של פעם, או נבחרת גרמניה, אתה לא באמת יכול לנצח אותם. האפקט המנטלי שלהם היה מאוד חזק. הם היו סוג של שלטון דיקטטורי ב-2000-2002. אצל לברון בשום שלב לא הרגשתי שהוא בלתי עביר, אם כבר להיפך - בתור אוהד שרוף של מספר 6, תמיד אני חושש שהנה מגיע הרגע שבו הוא נשבר. הוא תמיד נראה לי רחוק החטאה אחת משבירה מנטלית. אצל קובי רואים שהוא חייב להיות במרכז העניינים, וזו חייבת להיות הקבוצה שלו. אצל לברון זה נראה כאילו הוא מאוד ישמח להיות מספר 2, או 1.5, ושיהיה לו עוד מישהו לחלוק איתו את הנטל. נראה לי שהוא פשוט בנאדם מאוד שונה מהאחרים, מישהו שיודע שהוא שחקן נפלא אבל לא לוקה/בורך באגומניאקיות הפסיכית של ג'ורדן וקובי.
עד היום לברון עוד לא השאיר מורשת של מישהו שדרס את הפלייאוף, של מישהו שנתן את התחושה שלא משנה מה, הוא יהיה בסוף האלוף. ואולי זו רק התחושה שלי בתור מישהו שרוצה שהוא ינצח. יכול להיות שאם הייתי נגדו הייתי חושב אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 11:33 am 
Senior

מה שבטוח שגם בעונה הבאה הוא יצטרך שוב להשתיק כל מיני קשקשנים שידברו על לוזריות, צ'וקריות או מחסור בג'אמפ שוט. אגב, גם שאק וקובי היו צריכים שלשה של רוברט הורי וקאמבק פסיכי במשחק 7 מול פורטלנד כדי לקחת אליפויות. מה לעשות שבגמר חיכו להם אינדיאנה הבינונית\פילי של אייברסון ועשרת הנגרים\ ניו ג'רזי. איפה שלוש הקבוצות האלה ואיפה סאן אנטוניו עם הפאוור הטוב בהיסטוריה או אוקלהומה עם דוראנט ו-ווסטברוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 11:33 am 
Hall of Famer

לדעתי אם ללברון היה קילר אינסטינקט, הוא היה קולע 40 נקודות למשחק. בכל מקרה, את מקומו בהיסטוריה כימתי בת׳רד האחר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 11:34 am 
Junior

stpsg: מסכים לגמרי.
העניין שכל הגדולים באמת היו אגו מניאקים כי זה האופי שצריך כאשר אתה הכי טוב בעולם.
אתה רוצה את הכדור בידיים שלך בטירוף ואתה לא מוכן להפסיד ואתה עולה לסל ומאלץ את ההגנה או לחטוף 2 נקודות או לעשות עבירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 11:38 am 
Junior

shachaf78 כתב:
מה שבטוח שגם בעונה הבאה הוא יצטרך שוב להשתיק כל מיני קשקשנים שידברו על לוזריות, צ'וקריות או מחסור בג'אמפ שוט. אגב, גם שאק וקובי היו צריכים שלשה של רוברט הורי וקאמבק פסיכי במשחק 7 מול פורטלנד כדי לקחת אליפויות. מה לעשות שבגמר חיכו להם אינדיאנה הבינונית\פילי של אייברסון ועשרת הנגרים\ ניו ג'רזי. איפה שלוש הקבוצות האלה ואיפה סאן אנטוניו עם הפאוור הטוב בהיסטוריה או אוקלהומה עם דוראנט ו-ווסטברוק.

לא בטוח אם הבנת את ההודעה שלי. אלה בדיוק הדברים שיצרו את המיתוס. אתה מוביל נגדם ב-15 ברבע האחרון והם מנצחים. אתה מוביל נגדם ב-24 נקודות, ובסוף הם מנצחים משלשה אחרי החטאה. ככה נוצר מיתוס של קבוצה בלתי עבירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 11:45 am 
Hall of Famer

רן כתב:
הוא היה ענק הלילה אבל הוא ממש לא הלך מספיק לסל והכריח את הקבוצה היריבה לעשות עליו עבירות כמו שקובי ומייקל היו עושים.
לא חיכה לו מוטומבו או שאק בצבע רק דאנקן המבוגר ועדיין לא ראינו ממנו את החדירות של קובי ומייקל.
מייקל לקח 5 מ-6 האליפויות שלו במשחק 6 אז הסטטיסטיקה הזו של משחקי 7 חסרת משמעות בהשוואה מול מייקל הגם שהיא נחמדה.

לא יודע, עכשיו אנחנו שופטים לפי הליכות לסל? הנקודות שמשיגים שם נחשבות יותר? אני יכול להבין את כל הדיבורים על "אופי" ו-"רוע", אבל בעיניי לא תהיה להם משמעות הסטורית, בעיקר אם לברון ימשיך עוד 4-3 עונות לפחות ברמה דומה לזו.

והסטטיסטיקה של משחקי 7 מראה בעיקר שהוא לא הצ'וקר שמדברים עליו. אני חושב שמה שעשו לו ציבורית בקליבלנד היה עוול, שהוא סחב על הגב שלו קבוצה שלא ממש היתה בנויה מחומרים של אלופת NBA ואמנם לא נראה טוב בגמר ההוא של הקאבס מול סן אנטוניו למשל, אבל היה צעיר וכן היה צריך את השנים להתפתח וללמוד. הוא היה מפלצת העונה ולקח בצדק את התארים החשובים, ימשיך כך-יהיה יותר ויותר גדול, ואת החשבון הסופי נעשה...בסוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 11:49 am 
Junior

הנקודות לא נחשבות יותר, אני מדבר על כפיית הרצון שלך על המשחק במקום לחכות שהמשחק יבוא אליך.
כמו שיש בחתימה של מישהו כאן:

בירד אמר שכולנו היינו מעדיפים לשחק עם לברון בגלל הכיף והיכולות אבל אם אנחנו רוצים לנצח אז עדיף לשחק עם קובי (ציטוט לא מדויק)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 11:52 am 
Junior

מצחיק לדבר על מיאמי שפגשו את הספרס בגמר לעומת הגמרים של הלייקרס, כששאקובי היו צריכים להתמודד עם הספרס כמעט כל עונה, וגם עם הקינגס ועם פורטלנד, ולא מול אינדי, או שיקאגו הפצועה/בוסטון הגמורה

איפה לברון אצלי? תשובה:
Amos Gueta כתב:
מקום 10 בהיסטוריה בדיוק.

איפה הוא אצליכם ?

פתחת דיון וסגרת אותו מיד עם אחלה דירוג, אישית רק הייתי מחליף בין ווילט לראסל ובין שאק לדאנקן. מעבר לזה הייתי מדרג כמעט באותו סדר (ובהחלט לפי החלוקה הזאת). לדעתי אלו 18 השחקנים הטובים ביותר שהיו, וסתם כדי לסגור טופ 20 שיהיה קונצנזוס, הייתי מוסיף את דירק נוביצקי, ו-וייד: 3 אליפויות ואחת גדולה במיוחד, עם כל הפציעות, בסופו של יום פלאש התעלה בכל הגמרים שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 11:53 am 
Hall of Famer

אבל זו כבר התפסות לסגנון. ראיתי את המשחק עם חברים ואחד טען שלברון "בורח מהכדור", אבל בעיניי זו פשוט טעות בהבנת הסגנון של איך מיאמי משחקת. לא חושב שיש ללברון בעיה להכנס לסל התקפה אחרי התקפה, אבל הנה הוא לוקח אליפות שנייה ברציפות כשהוא לא עושה את זה וכשברור שהוא השחקן הטוב ביותר.

וקובי המנצח הגדול, אם אני זוכר נכון, נתן עונה אישית גדולה עם קבוצה ששיחקה רע מאד רוב העונה, ובוודאי היתה המאכזבת הגדולה של העונה. לברון כרגע חוגג אליפות שנייה ברציפות. אז אני מת על לארי לג'נד, אבל גם הוא יכול לדבר שטויות לפעמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 11:57 am 
Junior

קובי בן 34 סוחב 17 עונות והמון פציעות. גם ג'ורדן ומג'יק אמרו ציטוטים ברוח דומה, אבל תמיד כולם יכולים לדבר שטויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 12:01 pm 
Senior

FLASH כתב:
מצחיק לדבר על מיאמי שפגשו את הספרס בגמר לעומת הגמרים של הלייקרס, כששאקובי היו צריכים להתמודד עם הספרס כמעט כל עונה, וגם עם הקינגס ועם פורטלנד, ולא מול אינדי, או שיקאגו הפצועה/בוסטון הגמורה

איפה לברון אצלי? תשובה:
Amos Gueta כתב:
מקום 10 בהיסטוריה בדיוק.

איפה הוא אצליכם ?

פתחת דיון וסגרת אותו מיד עם אחלה דירוג, אישית רק הייתי מחליף בין ווילט לראסל ובין שאק לדאנקן. מעבר לזה הייתי מדרג כמעט באותו סדר (ובהחלט לפי החלוקה הזאת). לדעתי אלו 18 השחקנים הטובים ביותר שהיו, וסתם כדי לסגור טופ 20 שיהיה קונצנזוס, הייתי מוסיף את דירק נוביצקי, ו-וייד: 3 אליפויות ואחת גדולה במיוחד, עם כל הפציעות, בסופו של יום פלאש התעלה בכל הגמרים שלו.

מה גורם לך לחשוב שבוסטון של שנה שעברה פחות טובה מהספרס של 2001? כן, לספרס היה את דאנקן ורובינסון, אבל קו אחורי מוגבל מלא בנגרים, בזמן שלבוסטון היה את רונדו, אלן ופירס. ובכלל, זה לא משנה את העובדה שהלייקרס פגשו בגמר שלוש קבוצות שהן בבירור הרבה פחות טובות מהיריבות שמיאמי פגשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 12:01 pm 
Hall of Famer

קובי בגיל 24 עם 17 עונות עדיין נתן עונה אישית גדולה, ועדיין הקבוצה שלו שיחקה חרא. כזכור, גם בתקופה שלא היה לידו שום כוכב בין שאק לגאסול, הקבוצה שלו שיחקה חרא.

ומלבד זאת, אכן כולם יכולים לדבר שטויות, או שאפשר לחשוב שהם מרגישים מאוימים למעמדם מלברון ולא מקובי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 12:04 pm 
Hall of Famer

האמת היא שאופי גם יכול להשתנות ולהתחשל. כך שמה שאנשים אמרו עליו לא בהכרח נכון לתמיד.
ועדיין אני חושב שלברון יכול וצריך להיות דומיננטי אף יותר. כמו שאמרתי , קובי או מייקל בהינתן הנתונים הטבעיים של לברון, היו קולעים 40 למשחק. לדעתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 12:05 pm 
Hall of Famer

מה שכן, אני חייב להגיד שהשיפור של לברון בקליעה, הוא פנומנלי ממש ומזכיר את ההתאמה שעשה ג׳ורדן למשחקו בין התריפיט הראשון לשני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 12:22 pm 
Junior

נדבקת ל2001? הלייקרס פגשו ספרס חזקה בדיוק כמו השנה עוד איזה 5 פעמים, ותוך כדי גם את הקינגס. ופגשו את OKC ודאלאס בשלב מוקדם. אז הם לא פגשו אותם בגמר, צודק. אבל הם פגשו אותם לפני הגמר, אם כבר להיפך-LA שיחקו בקונפרנס החזק ביי פאר בליגה ב15 השנה האחרונות.

חייב לומר שהטיעון החוזר והמשומש- אם הולאופיימר מבקר את לברון, הוא בעצם מרגיש מאוים ממנו, זה אחלה של שכנוע עצמי. וכן בדר"כ כשהקבוצה מסביב היא חרא, התוצאות בסוף יהיו חרא, וזה היה המצב בלייקרס, חוץ מזה אי אפשר לשפוט שחקן לפי העונה 17 בליגה, בגיל 34 שחקנים גדולים כמו בירד ושאק לא הובילו את הקבוצה שלהם לכלום, ואם כבר, זה שקובי נדרש לעונה ענקית כדי לסחוב אותם לפלייאוף צריכה לבוא לזכותו .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 12:28 pm 
Senior

פלאש, קובי בגיל צעיר יותר עף פעמיים בסיבוב הראשון ולא הגיע בכלל לפלייאוף. לברון לקח קבוצה עם דניאל גיבסון ודרו גודן לגמר ה-NBA וסיים פעמיים ראשון בליגה עם סגלי הפח שנבנו סביבו. בעיני זה נו בריינר לחלוטין. מעשית, בכל העונות שקובי קלע המון המון הקבוצה שסביבו נראתה חרא. חלק מזה בגלל שהשחקנים סביבו באמת היו חרא וחלק בגלל סגנון המשחק המאוד מאוד מסויים שקובי כפה באותן שנים. מה שקליבלנד לעומת זאת עשתה באותן שנים היה אובראצ'יבינג לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 12:38 pm 
Junior

היה שם אובראצ'יבינג בעונה הרגילה, אין ספק שלברון היה אדיר בעונות הרגילות האישיות, וגם במאזן מאז שהגיע מו וויליאמס. בעונה שמו הגיע הקאבס קפצו ב21 נצחונות, שחקן פח שכזה.

בפלייאוף, היה בקאבס יותר אנדראצ'יבינג מאשר אובראצ'בינג (הם עברו קבוצה חזקה אחת ב7 שנים). כמו שאתה מאשים את קובי בסגנון המשחק שהוא כפה, אפשר לתלות את האנדראצ'יבינג בסגנון המשחק שלברון כפה- מקפיץ 20 שניות, פיק-רול ועוד אחד ועוד אחד, ובסוף מחליט אם למסור או לזרוק.
ובסופו של דבר עם כל הביקורות והשנאה לשניהם, כל אחד מהם עם הסגנון משחק שהוא כופה, הוביל לריפיט והוכיח את עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 12:48 pm 
Senior

איך לברון היה אמור לעבור את בוסטון של אלן-פירס- גארנט בשיאם? הכישלון היחיד של קליבלנד היה ההפסד עם ביתיות לאורלנדו. ושוב, אם מורידים את שני הסופרסטארים אז לאורלנדו היה יתרון די ברור ב..כל שאר העמדות על המגרש בעצם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 12:51 pm 
Junior

rony כתב:
בעיני עם האליפות הזו לברון עקף את האקים, בפלייאוף אני חושב שהם שווים פחות או יותר, אבל ללברון יש יתרון בדומיננטיות בעונה הסדירה, מה גם שלהאקים יש איזו רבע כוכבית כי הוא הצליח לקחת אליפויות רק כשג'ורדן לא היה בסביבה וזה מספיק כדי לעקוף את האקים בשובר שיוויון.

לא יודע איך נורטון ויתר על ההרמה הזו
"גם לברון הצליח לקחת אליפויות רק כשג'ורדן לא היה בסביבה"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 53 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], oren_80, RREEDDTT, סאבוניס ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה