סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 10:31 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 125 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 9:10 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אני לא רואה הבדל מי־יודע־מה משמעותי בין "אם לא תהיה בנייה בהתנחלויות, לא נבוא למו״מ", כפי שניסחת, ובין "אם התנאי למו״מ הוא שלא תהיה בנייה בהתנחלויות, אז לא תודה". לא אותו צד מעלה את הנושא בשני המקרים, אבל ההבדל הזה נראה לי זניח יחסית, מפני שהרעיון של מו״מ שמתנהל תוך כדי הרחבת התנחלויות מופרך כל־כך בעיניי (ואני מבין שבעיניך לא).

אשר לשאלתך במה זה היה מרע את מצבם של הפלסטינים ביחס למצבם היום: מקצה ראשי, יכול להיות שהם התייאשו מהרצון הטוב של ישראל (לא עמדה בלתי־סבירה), ובונים על לחץ בין־לאומי עליה (אהם) – לחץ שהיה מתון יותר אילו התקיים מו״מ, ולא משנה עד כמה הוא היה רק למראית־עין. שוב, השערה כזאת מניחה שתנאי הקפאת ההתנחלויות לא שם את כל האשמה על הפלסטינים (ואני לא רואה איך תיישב את הטענה שהוא כן – או, לפחות, שכך זה ייראה מבחוץ – עם אמרתך שהתנאי בכלל הגיע מאמריקה). אבל אינני בוחן כליות ולב ומן הסתם ייתכן שהיו להם גם שיקולים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 10:06 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ההבדל הבסיסי הוא שהמשפט הראשון הוא שריר וקיים ומועלה כתנאי של הפלשתינים, והתנאי השני הוא לא קיים והמצאת אותו עכשיו. ישראל (נכון לעכשיו, ומסיבות מקיאווליסטיות ברורות) מוכנה להתחיל משא ומתן מחר בבוקר. זה בפרט אומר שאם ארה"ב תכפה עליה הקפאת בנייה, היא לא תגיד "עד שלא תבטלו את זה אנחנו לא מוכנים לבוא למשא ומתן" (ואם היא תגיד *זה* יהיה תנאי מוקדם).

הלהטוטנית הלשונית שאתה עושה משולה לפעלולים כמו ההסברים של עראפת למה ירי הטילים של סדאם היה בעצם תוקפנות ישראלית. בשורה התחתונה והיחידה, מי שמציב תנאי הוא מי שמציב את התנאי, לא מי שלא מסכים להיענות לדרישה לקיים את התנאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 8:15 pm 
Sophomore

התנאי השני הוא לא המצאה שלי, הוא מתקיים בפועל ברגע שעולה דרישת הקפאה כתנאי למו״מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 8:33 pm 
Junior

מדוע הצהרות בסגנון "אין לנו בעיה להיכנס עם הפלסטינים למשא ומתן, אבל את ירושלים לא נחלק" איננה תנאי מוקדם? היא תנאי על זמני, ואם אני שם משקפיים של פלסטיני היא עוד יותר מתסכלת אותי מהצהרה כמו "בינתיים נמשיך לבנות בירושלים, אבל במסגרת משא יתכן ונעשה ויתורים".

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 8:34 pm 
Sophomore

עם זאת,כבר בעבר הבנייה הוקפאה "רק" לעשרה חודשים ומו"מ,כמובן, לא היה.אולי הם היו מתוסכלים ממשהו אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 8:38 pm 
מנהל פורום

רק שאתה מתעלם מהנקודה השולית שתנאים לא נוצרים בחלל הריק, אלא מישהו מציב אותם, וזה בדיוק ההבדל בין שני המשפטים. במקרה הראשון זה תנאי מפורש שהוצב על ידי הפלשתינים ובמקרה השני ישראל לא הציבה שום תנאי כזה (ממילא גם תוכן המשפט מתייחס לתנאי מוקדם קודם יותר).

בכל אופן, הפלשתינים ירדו מההתנחלויות, עכשיו התנאי המוקדם שלהם הוא התחייבות ישראלית לדיון על קווי 67. אני מניח שגם כאן ישראל תימצא אשמה איכשהו אבל לפחות יש גיוון.

הרסי, תנאי מוקדם למו"מ הוא תנאי מוקדם לכניסה למו"מ. הדוגמה שאתה נתת היא דוגמה למשהו אחר לגמרי, והוא קווים אדומים למו"מ. אילו הפלשתינים היו אומרים שעם קווים אדומים כאלה אין טעם להיכנס למו"מ זה היה עניין אחר. משום מה הם לא בחרו באופציה הזו. כמובן שישראל הוכיחה יותר מפעם אחת שהקווים האדומים שלה ורדרדים מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 8:55 pm 
Sophomore

אני לא "מתעלם", אני סתם לא מסכים אתך שזה משנה. נו שױן.
charlie5 כתב:
עם זאת,כבר בעבר הבנייה הוקפאה "רק" לעשרה חודשים ומו"מ,כמובן, לא היה.אולי הם היו מתוסכלים ממשהו אחר.

היה מו״מ, עלוב ומקרטע כמובן, אבל היה. עד שממשלת ישראל החליטה לא להאריך את ההקפאה (החלקית) חרף הפצרות הגויים, ואז הוא הפסיק להיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 9:29 pm 
Sophomore

ממשלת ישראל החליטה בצדק יען כי הפלסטינים לא הראו שום התקדמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 10:20 pm 
Hall of Famer

ממשלת ישראל הקפיאה את הבניה במשך 10 חודשים. במשך 9 חודשים לא קרה שום דבר וכמובן שבחודש האחרון החל איזה מו"מ מגומגם, שלווה בדרישה פלשתינאית להמשיך את ההקפאה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 10:39 pm 
Junior

ראובן כתב:
הרסי, תנאי מוקדם למו"מ הוא תנאי מוקדם לכניסה למו"מ. הדוגמה שאתה נתת היא דוגמה למשהו אחר לגמרי, והוא קווים אדומים למו"מ. אילו הפלשתינים היו אומרים שעם קווים אדומים כאלה אין טעם להיכנס למו"מ זה היה עניין אחר. משום מה הם לא בחרו באופציה הזו. כמובן שישראל הוכיחה יותר מפעם אחת שהקווים האדומים שלה ורדרדים מאוד.

אוקיי, אז לא תנאי מוקדם לכניסה למשא ומתן, אבל כן סגירה לדיון של נושא שאמור להיות נידון במשא ומתן. משהו אחר, אבל עדיין תנאי שנכנסים איתו מראש לתהליך.

עוד שאלה: אילו תנאים מוקדמים יכולה כבר לבקש ישראל מהפלסטינים? זה דיי ברור שהדינמיקה בשטח היא שישראל יכולה לבצע מהלכים או להשהות אותם, ולפלסטינים בעיקר אסור לעשות כל מיני דברים, אם הם רוצים ואם לא. מה כבר יכולים הפלסטינים להפסיק? את הבנייה בשטחי ישראל? אם הייתה עכשיו אלימות מאורגנת או חצי מאורגנת היה גם מה לדרוש להפסיק.
הדבר העיקרי שאני יכול לחשוב עליו, שהם יכולים להפסיק נכון להיום, הוא לקדם את תהליך ההכרה באו"ם. אנחנו לא דורשים את זה מהם בכל מקרה? זה לא תנאי מוקדם? אני שואל כדי לדעת. לדעתי ארה"ב לוחצת על הפלסטינים להשהות את המהלך.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 11:07 pm 
Hall of Famer

ישראל מבקשת תנאי מוקדם מהפלשתינאים - הכרה במדינה יהודית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 19, 2013 8:34 am 
מנהל פורום

היא דרשה את זה, אבל היא כבר לא דורשת את זה.

תנאי מוקדם מובהק אפשרי של ישראל (שהוא גם חלק ממפת הדרכים) זה מה שנקרא "הפסקת ההסתה". עוד תנאי מוקדם מצוין והגיוני (שכמובן היה תוקע את התהליך לגמרי) זה החזרת הריבונות של אבו מאזן על עזה. אבל הרסי, ההודעה שלך בעיקר מבליטה את התפישה השמאלנית (בת הדוד של "אנחנו תמיד אשמים") שגורסת שהפלשתינים הם פסיביים ואומללים וחסרי כל השפעה על התהליך וישראל היא זו שעושה הכל ואחראית לכל. בפוסט מורטום של למה השמאל מתקשה לצבור פופולריות ולשכנע את הציבור הישראלי בצדקתו הגישות האלה יתפסו חלק משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 19, 2013 11:06 am 
Junior

אני חושב שהפלסטינים זיהו ממזמן ש"הפסקת ההסתה" היא צורך פנימי חשוב שלהם, כמו גם משהו שהוא הכרחי ללגיטימצי עולמית, ואני חושב שהמצב כרגע הוא שההסתה מופסקת (לפחות ברייש גליי ולא באופן שגורם לישראל להתנות משא ומתן בגללו). מתי ישראל תזהה שהפסקת הבנייה בהתנחלויות היא צורך הכרחי ללגיטימציה עולמית שלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 19, 2013 11:26 am 
מנהל פורום

זו שאלה טובה אבל תרשה לי לחלוק על הרישא שלך. יש תכנית חביבה של הטלביזיה של הרשות שבה מישהי מבקרת משפחות אסירים ומהללת ומקלסת אותן, כולל למשל את ההוא ששלח את המתאבד למלון פארק (ובכך גרם הרס לצד הפלשתיני הרבה יותר מלצד הישראלי...). בכל אופן ישראל ירדה ממילא מהתביעה הזו אז לא ממש רלוונטי לדון בה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 19, 2013 11:28 am 
מנהל פורום

סתם דוגמה:

http://palwatch.org/main.aspx?fi=763&fl ... oc_id=9312

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 19, 2013 12:45 pm 
Sophomore

הרסי הוקינס כתב:
אני חושב שהפלסטינים זיהו ממזמן ש"הפסקת ההסתה" היא צורך פנימי חשוב שלהם, כמו גם משהו שהוא הכרחי ללגיטימצי עולמית, ואני חושב שהמצב כרגע הוא שההסתה מופסקת (לפחות ברייש גליי ולא באופן שגורם לישראל להתנות משא ומתן בגללו). מתי ישראל תזהה שהפסקת הבנייה בהתנחלויות היא צורך הכרחי ללגיטימציה עולמית שלה?

אני מאוד(מאוד) מקווה שאתה לא רציני.

כנס כנס
http://www.palwatch.org.il/main.aspx?fi=122

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 19, 2013 2:43 pm 
Hall of Famer

אני מהמר שזה מסוג הדברים שהרסי אף פעם לא באמת בדק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 2:12 pm 
Junior

הלו, סליחה, יש המון הסתה בפלסטין. מהסוג הדוחה ביותר. בדקתי את זה ואני יודע. אני מקיא מהמחשבה של ציון שמות רחובות על שם שהידים.
העובדה היא שהבולטות של ההסתה הזו היא הרבה יותר נמוכה משל בנייה בהתנחלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 2:34 pm 
מנהל פורום

על זה אמר מי שאמר שבמקום שישראל תכריז על הקפאת בנייה בהתנחלויות ותעשה ההיפך, היא מודיעה בריש גלי על המשך הבנייה ובפועל (כך על פי השמועות והדיווחים) הבנייה מוקפאת. המהלך בE1 למשל היה אות ומופת של איוולת דיפלומטית ישראלית.

אבל אפשר היה להבין מההודעה שלך שהפלשתינים הפסיקו או הפחיתו משמעותית את ההסתה, ודי נראה שזה לא ככה. הסיבה שישראל הפסיקה להתנות את זה זה (להבנתי) משיקול פרגמטי טהור של רצון לא להיראות כמי שבגללו המו"מ תקוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 11:05 pm 
Junior

רק לתזכורת, כי את זה באמת לא בדקתי - ישראל דרשה את הפסקת ההסתה גם בעידן אבו מאזן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 21, 2013 12:02 am 
מנהל פורום

סביר להניח שכן, כי זה היה במפת הדרכים, אבל אין לי מושג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 1:14 pm 
Hall of Famer

לוידע איפה לדחוף את זה, אז נשים את זה כאן.
הסיפור של משאל העם נראה די צפוי.
הימין ינצח (לא כי יש לו רוב, כי יותר אכפת לו), והממשלה תתעלם מהמשאל, לקול תשואות התקשורת.
קשה לי להבין איך בימין לא רואים את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 1:18 pm 
Hall of Famer

הימין לא ינצח.

אם וכאשר יהיה הסכם (לא רואה את זה קורה כ"כ מהר, אבל ניחא), אתה תראה התגייסות מוחלטת של התקשורת, שילוב זרועות של הביביתון ושל אימפריית הרשע של נוני, וכמובן החשודים הרגילים בתקשורת האלטרונית שישטפו את המוח עם כותרות כחולות שיהפכו את אבו מאזן לדרדס-אבא ואת כל המתנחלים למוג'אהידין. הרי כבר היינו בסרט הזה לפני שמונה שנים, וגם אז דעת הקהל התהפכה מהר מאוד לטובת המהלכים של הממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 1:33 pm 
Hall of Famer

אתה באמת רואה אנשים יוצאים מהבית בשביל זה?
אם יהיה יום חופש יטוסו לחול,אם לא יהיה,בטח שאף אחד לא יצביע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 1:34 pm 
מנהל פורום

שכחת את החרדים שירוצו לנקום בבנט.

אני כמובן גם לא רואה את זה קורה כל כך מהר, אבל אני גם לא הייתי מזדרז להעריך יותר מדי את הכח של התגייסות תקשורתית. מה שכן, יש סיכוי סביר שהמשאל יעבור מהסיבה הפשוטה שלפי כל הסקרים לאורך הרבה מאוד שנים הציבור בארץ תומך בפשרה טריטוריאלית כלשהי. כמובן שגם הפרטים חשובים ואם הפלשתינים יטרחו לעשות איזה פיגוע או שניים בדיוק לפני המשאל זה ודאי לא יעזור לו במיוחד.

(וכמובן שהתסריט של אבימאל עם ה"איך לא ברור שזה מה שיקרה" הוא אבימאלי טיפוסי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 125 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: rony ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה