סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 11:52 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 128 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: כנסת ליהודים בלבד.
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 11:02 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
וכשתתעורר, תעשה בבקשה תרגיל קטן:

מחר עולה לשלטון מפלגה קפיטליסטית ליברטיאנית, וכמובן כפועל יוצא ומתחייב מבטלת את שכר המינימום, התערבות ארורה שכמותה בשוק החופשי הקדוש.

1. איך אתה מגן בטווח המיידי על העובדים מעוני (סליחה, הם עניים גם עם המינימום. מחרפת רעב)?

2. איך אתה מגן עליהם בטווח הארוך מחרפת רעב? במציאות, אני שואל. לא בתיאוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 11:05 am 
מנהל פורום

אד הורטון, לא, כי ההנחות בהודעה שלך הן מופת לביסוס לא פופוליסטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 11:12 am 
Sophomore

נקה את כל ההערות הציניות שלי ואשמח לשמוע את עמדתך לגוף הטענות. אני חייב לומר שרוב הטיוענים שהצגתי גובשו אחרי שיחה עם חבר מהשמאל שבקיא קצת בתחום ופשוט התקשה להבין על מה המהומה במקרה הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 11:14 am 
Junior

אני חושב שלפני ששואלים במי זה פוגע, צריך לשאול למה זה טוב.
כמו שטענו פה לפני, אין ממש מפלגות קטנות שלקחו חלק בסחטנות כזאת או אחרת.
להגיד על ש"ס או הגמלאים או ווטאבר שהם דוגמא לכך, זה פשוט לא נכון כי המספרים שהחוק הזה מדבר עליהם פשוט לא רלוונטים למפלגות האלו.
ֿ
אז סך הכל, לפני שמדברים על במי החוק פוגע, אני באמת מתקשה להבין כיצד הוא אמור לעזור ליציבות המשילות (שכמו שציינו פה, לא נפלה בגלל אי אמון לאחרונה).

מעבר לזה, אם רוצים להקטין את הסקטורים ואנחנו כל כך נהנים מהלסתכל בעיניים מעריצות לארצות הברית, אז למה להסתפק באחוז חסימה של 4 אחוז? למה לא לחלק את המדינה ל2 גושים שרק להם אפשר להצביע?

כמו שאמר קאלימי, הקשר בין זועבי לדב חנין הוא קטן. לדרוש מהם לרוץ ברשימה משותפת זה לא שונה מלדרוש מלפיד לרוץ ברשימה משותפת עם ש"ס ( הרי שניהם ציונים! ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 11:18 am 
Sophomore

בפעם המי-יודע-מה,ש"ס לא ציונים.
הם פועלים אך ורק על סמך האינטרסים האישיים והקהילתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 11:20 am 
Sophomore

נו נדב, אני ממש מתפלא עליך!

להגן???!!! ועוד על עובדים שמשתכרים שכר מינימום?????!!!!??!?!?

הרי זה ידוע לכל שאם הם לא היו עצלנים אז כל העובדים האלה היו עשירים, מנהלי חברות סטארט אפ או למצער בעלי עסק קטן.
זה שהם עצלנים ובינוניים (שזו קללה הרבה יותר חמורה בקפיטליסטית מדוברת), זה בעיה שלהם, לא של בעל ההון הצדיק שהגיע לאן שהגיע בעשר אצבעותיו (בהם חמס והפיל את כל מי שניצב בדרכו).

ואתה החצוף(!!) עוד מעז לגזול את כספו של בעל ההון הצדיק, החנון, רב החסד ולחייב אותו לשלם לאנשים שכר מינימום??? בגלל אנשים כמוך, העולם נראה כפי שהוא נראה!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 11:24 am 
Sophomore

קובי כתב:

הרי זה ידוע לכל שאם הם לא היו עצלנים אז כל העובדים האלה היו עשירים, מנהלי חברות סטארט אפ או למצער בעלי עסק קטן.
זה שהם עצלנים ובינוניים (שזו קללה הרבה יותר חמורה בקפיטליסטית מדוברת), זה בעיה שלהם, לא של בעל ההון הצדיק שהגיע לאן שהגיע בעשר אצבעותיו (בהם חמס והפיל את כל מי שניצב בדרכו).

ואתה החצוף(!!) עוד מעז לגזול את כספו של בעל ההון הצדיק, החנון, רב החסד ולחייב אותו לשלם לאנשים שכר מינימום??? בגלל אנשים כמוך, העולם נראה כפי שהוא נראה!!

בינוניים וסבירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 11:25 am 
Junior

charlie5 כתב:

לפי ויקיפדיה ש"ס היא חברה ב"הסתדרות הציונית העולמית".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 11:32 am 
Hall of Famer

אגב, יש סיבה מצוינת למה קפיטליזם "טהור" זו אידאולוגיה שמעולם לא זכתה בבחירות דמוקרטיות כלשהן, ובדיוק כמו הקומוניזם-הדרך היחידה שבה ביצעו את זה היתה כפייה אלימה על הציבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 11:48 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני בטח לא תומך בקפיטליזם הטהור והזורח, כמו שאני מתעב את הקומוניזם, אני לא קפיטליסט קיצוני כמו נורטון ומי שקרא את דעותי בזמן שביתת הרופאים או המחאה החברתית - ושלא קוראים לו אבימאל - יודע את זה. אבל אין תימה בעיני שהמשטרים הדמוקרטים בעולם הם כולם, בין שני הקצוות, נוטים לכוון הקפיטליזם מאשר לצד השני ומחזיקים מעמד מאות שנים, לעומת הצד השני שהוא לא דמוקרטי ומחזיק מעמד אולי דור אחד בלי שהמשטר יוחזק בחיים בכוח ובדיכוי. גם המדינות הסו-קולד "סוציאל-דמוקרטיות" הן רחוקות מהסוציאל-דמוקרטיה התיאורטית, והן למעשה מדינות שהנטייה שלהן היא קפיטליסטית והכלכלה שלהן מתבססת על תאגידי ענק גלובליים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 12:16 pm 
Sophomore

sheky כתב:
charlie5 כתב:

לא מעניין.שוב,מבחן המציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 12:21 pm 
Junior

charlie5 כתב:
sheky כתב:
charlie5 כתב:

לא מעניין.שוב,מבחן המציאות.

ומה במבחן המציאות הופך את ש"ס ללא ציונית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 12:24 pm 
Sophomore

charlie5 כתב:
קובי כתב:

בינוניים וסבירים.

מה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 12:56 pm 
Sophomore

קובי - https://he-il.facebook.com/N0rmalGuy

שייקי-בהנחה שאתה לא מתמם.בידוע שהדבר היחיד שבאמת מעניין את ש"ס הוא הדאגה לאנ"ש. כלומר,כאשר תידרש הכרעה בין ציונות לאנ"ש התשובה תהיה מאוד ברורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 12:57 pm 
מנהל פורום

אד הורטון כתב:
נקה את כל ההערות הציניות שלי ואשמח לשמוע את עמדתך לגוף הטענות. אני חייב לומר שרוב הטיוענים שהצגתי גובשו אחרי שיחה עם חבר מהשמאל שבקיא קצת בתחום ופשוט התקשה להבין על מה המהומה במקרה הזה.

זה בעיקרון לת'רד השני, אבל את ההתייחסויות שלי לגוף הטענות שטחתי לאורך כל הת'רד ההוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 5:44 pm 
Junior

זה הת׳רד הכי עצוב שקראתי אי פעם בסלניוז.

שלושה עמודים רצופים והקישון הכי מתבקש בתולדות סל ניוז לא אוזכר אפילו ברמז. (אלא אם כן פספסתי את זה איפשהו).

דוקטור נוה, יש עוד הרבה עבודה לעשות.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 5:46 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אני בטח לא תומך בקפיטליזם הטהור והזורח, כמו שאני מתעב את הקומוניזם, אני לא קפיטליסט קיצוני כמו נורטון ומי שקרא את דעותי בזמן שביתת הרופאים או המחאה החברתית - ושלא קוראים לו אבימאל - יודע את זה. אבל אין תימה בעיני שהמשטרים הדמוקרטים בעולם הם כולם, בין שני הקצוות, נוטים לכוון הקפיטליזם מאשר לצד השני ומחזיקים מעמד מאות שנים, לעומת הצד השני שהוא לא דמוקרטי ומחזיק מעמד אולי דור אחד בלי שהמשטר יוחזק בחיים בכוח ובדיכוי. גם המדינות הסו-קולד "סוציאל-דמוקרטיות" הן רחוקות מהסוציאל-דמוקרטיה התיאורטית, והן למעשה מדינות שהנטייה שלהן היא קפיטליסטית והכלכלה שלהן מתבססת על תאגידי ענק גלובליים.

מה שאתה כותב הוא, בלשון המעטה, לא מדויק.

1. כמה משטרים דמוקרטיים בכלל החזיקו מאות שנים עד כה?

2. בוא ניקח את הדוגמא של החרוט הדרומי ערב עליית החונטות הצבאיות. כאמור, כלכלה סוציאליסטית-ריכוזית, ועם זאת דמוקרטית לעילא ומאפשרת פעילות פרטית. נתונים כלכליים שכבר הבאתי, וציבור שכל כך מרוצה מהמצב שהוא ממשיך ובוחר נשיאים שמאלניים, כולל איינדה בצ'ילה שנחשב לשמאלי במיוחד. מה קרה בפועל? האמריקאים מימנו את ההפיכה הצבאית העקובה מדם של פינושה, שהעיף את איינדה הדמוקרט שאפילו סירב להחזיר מלחמה, והעלה את כלכלת הימין ביחד עם העינויים והרציחות. אותו דבר ארגנטינה, אותו דבר אורוגוואי.

3. "תאגידי ענק גלובליים" הם בעיניי לא דוגמא טובה לקפיטליזם. אם למדת אפילו שיעור אחד במבוא למקרו-כלכלה, אתה אמור לדעת שאחד התנאים הבסיסיים לקיומו של שוק חופשי הוא הרבה יחידות קטנות וחופשיות. תאגידים היום למעשה משמשים את התפקיד שבו ממשלות שיחקו בכלכלה המסורתית, פשוט כי יש להם כבר משאבים ברמה של ממשלות וההשפעה שלהם על השוק היא אקוטית ברמת המקרו. משום מה, כשאני שומע "קפיטליסטים מושבעים" מדברים, הם מדברים על ממשלות ולא על תאגידים. לא ברור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 5:56 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:

מחר עולה לשלטון מפלגה קפיטליסטית ליברטיאנית, וכמובן כפועל יוצא ומתחייב מבטלת את שכר המינימום, התערבות ארורה שכמותה בשוק החופשי הקדוש.

1. איך אתה מגן בטווח המיידי על העובדים מעוני (סליחה, הם עניים גם עם המינימום. מחרפת רעב)?

אז קודם כל, במצב כזה - תהיה פחות אבטלה. זה עניין של עקומות ביקוש והיצע מאד פשוטות ולכן מתבקשת.
פחות אבטלה - גורמת לפחות צורך להציל עניים.

מה שכן, סביר להניח שנשארים עניים ואז אחד משני דברים:
1. או פילנטרופיה. עכשיו, אתה יכול לצחוק עד מחר. אבל יש סיבה שבגללה באמריקה תרבות ההתנדבות מפותחת פי אלף בערך מאשר בכל מדינה אחרת שאני מכיר בעולם, כולל כמובן מדינות עניות בהרבה.
2. מכיוון שבכל מקרה צמצמנו את מספר העניים (ותקרא לזה תיאוריה כמה שאתה רוצה, אבל מעסיקים יעסיקו עובדים ב 10 דולר לפני שהם יעסיקו עובדים ב 12 דולר למשל), אז המיסים שיכולים להיות מופנים לרווחתם - הצטמצמו , וראה זה פלא - כבר הרווחנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 5:59 pm 
Hall of Famer

לגבי החונטות, אני באמת לא יודע מה אתה רוצה. מישהו אמר שלהכריח קפיטליזם עם רצח זה דבר טוב? למה להקצין הכל? מה, רק בגלל שאתה מקצין את המצב של צ'ילה לפני החונטות ואומר שהכל שם היה סבבה ולא היתה אינפלציה בכלל?
אז לא, כוח הזרוע הוא לא טוב כך או כך. חזרתי ואמרתי את זה מספיק פעמים בת'רד הזה לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 6:04 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
nadav_hacohen כתב:

אז קודם כל, במצב כזה - תהיה פחות אבטלה. זה עניין של עקומות ביקוש והיצע מאד פשוטות ולכן מתבקשת.
פחות אבטלה - גורמת לפחות צורך להציל עניים.

מה שכן, סביר להניח שנשארים עניים ואז אחד משני דברים:
1. או פילנטרופיה. עכשיו, אתה יכול לצחוק עד מחר. אבל יש סיבה שבגללה באמריקה תרבות ההתנדבות מפותחת פי אלף בערך מאשר בכל מדינה אחרת שאני מכיר בעולם, כולל כמובן מדינות עניות בהרבה.
2. מכיוון שבכל מקרה צמצמנו את מספר העניים (ותקרא לזה תיאוריה כמה שאתה רוצה, אבל מעסיקים יעסיקו עובדים ב 10 דולר לפני שהם יעסיקו עובדים ב 12 דולר למשל), אז המיסים שיכולים להיות מופנים לרווחתם - הצטמצמו , וראה זה פלא - כבר הרווחנו.

קלאסי, פשוט תשובה קלאסית.

"תהיה פחות אבטלה, זה עניין של עקומות ולכן מתבקש". יופי של תשובה, הישר מן הכיתה הממוזגת.

במציאות, כמו שברור לכולם, עשרות מיליוני אנשים יזרקו בבת אחת לחרפת רעב. שום פילנטרופיה לא תעזור כאן, ושום פילנטרופיה לא יכולה להחזיק את כמויות האנשים שלא יהיה להם איך להתקיים אם תבטל מחר את שכר המינימום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 6:08 pm 
Sophomore

צוד כתב:
זה הת׳רד הכי עצוב שקראתי אי פעם בסלניוז.

שלושה עמודים רצופים והקישון הכי מתבקש בתולדות סל ניוז לא אוזכר אפילו ברמז. (אלא אם כן פספסתי את זה איפשהו).

דוקטור נוה, יש עוד הרבה עבודה לעשות.

אביה של אשתו של דוקטור נווה נפטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 6:08 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
לגבי החונטות, אני באמת לא יודע מה אתה רוצה. מישהו אמר שלהכריח קפיטליזם עם רצח זה דבר טוב? למה להקצין הכל? מה, רק בגלל שאתה מקצין את המצב של צ'ילה לפני החונטות ואומר שהכל שם היה סבבה ולא היתה אינפלציה בכלל?
אז לא, כוח הזרוע הוא לא טוב כך או כך. חזרתי ואמרתי את זה מספיק פעמים בת'רד הזה לדעתי.

לא אמרתי שאתה אומר שזה דבר טוב, אבל אתה שוב לא קורא מה כותבים. פעם אחת התייחסתי לזה מולך, כדי להראות לך שהפרידמניזם יכל לבוא רק באמצעות רצח ועינויים (ואם תרצה תאמר, כמו הקומוניזם) וגם כדי להראות לך שזה גם נכשל טוטאלית בפן הכלכלי. בפעם השנייה התייחסתי לזה מול ראי, ולזה שראי יענה.

אה, ומר "אל תקצין", לא שמעת אותי אומר שבצ'ילה לא היתה אינפלציה לפני פינושה. אבל האסונות הכלכליים שקרו למדינה בזמן פינושה והפרידמניזם היו אקוטיים בהרבה מהאינפלציה שהיתה קודם, שלא לדבר על ההיפר אינפלציה שהיתה בארגנטינה כתוצאה מהפרידמניזם.

אה, ושכחת כמדומני להסביר לי מה היה קורה אילו הממשל האמריקני היה נוקט לשיטתך, לא תומך בAIG ולא היה מדפיס עכשיו מיליארדים כל חודש (מה שבאופן מאד מפתיע, אגב, לא יוצר אינפלציה. עוד יחקרו את זה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 6:17 pm 
Hall of Famer

אז התשובה שלי היא וזה גם מה שאמרתי לפני 3 או 4 שנים כשזה קרה - שחבל מאד שהמדינה תמכה ב AIG ובדטרויט (ראינו מה יצא מהאחרונה), לא הייתי בעד לרגע אחד ואני עדיין לא בעד.
מה היה קורה? אתה טוען לאבטלה מיידית. אני אומר שזה לא תיקן כלום (עובדה - דטרויט שרק מתדרדרת ומתדרדרת), חבל שנעשה, ושהכלכלה היתה יכולה לרפא את עצמה טוב יותר אם היתה נפטרת מהנגעים האלה.

לגבי הכשלון הכלכלי של צ'ילה. רק אציין שצ'ילה היא ביי פאר כיום הכלכלה החזקה בדרום אמריקה. סביר מאד להניח שלשנות השבעים היו לכך השפעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 6:24 pm 
Hall of Famer

מה זה "אני טוען"? אם ארה"ב היתה נותנת לAIG לקרוס, הכלכלה האמריקאית עצמה היתה קורסת. אם ברננקי לא הולך ומדפיס עכשיו מיליארדים כל חודש, הכלכלה האמריקאית קורסת. אתה מוכן לתת לכלכלה האמריקאית לקרוס? סבבה, אבל אף מנהיג בר דעת לא יעשה את זה.

לעניין צ'ילה כיום, קודם כל ברור שהיא לא הכלכלה החזקה ביותר בדרום אמריקה, אלא ברזיל. הייתי נכנס איתך לויכוח, אבל היות שכבר העדת על עצמך שאין לך שום מושג בעניין, אין לי עניין בויכוח על סמך מה שתספיק לקרוא בגוגל לפני כל הודעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 6:25 pm 
Hall of Famer

אבל מה שבאמת מדהים אותי בדיון הזה-אע"פ שידעתי מראש שזה כך-זה עד כמה כלכלה פרידמניסטית הפכה להיות מובנת מאליה במוסדות כמו אלה שנורטון רכש בהם את השכלתו. מצמרר ממש.

ועוד אגב, נורטון. אתה מוכן גם לפרק תאגידים באותו העזוז שבו אתה מוכן לסלק כל התערבות ממשלתית? אתה מוכן להסביר לי איך בכלל מגיעים במציאות למצב המוצא התיאורטי של שוק חופשי, הרבה יחידות קטנות, חופשיות ונפרדות שלא מנהלות ביניהן שום קשר מאחד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 128 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 68 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: