סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 10:02 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 7 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: פורטוגל
הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2013 11:48 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני נוסע לפורטוגל בסוכות, אזור חוף אשטוריל-קשקאיש.
מי שהיה באזור ויכול לתת טיפים - ישמח את לבבי. על סינטרה אני כבר יודע, זה בסדר, אין ספק שאבקר שם. בליסבון כבר הייתי כמה פעמים ולא עפתי עליה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: פורטוגל
הודעהפורסם: ד' אוגוסט 07, 2013 7:41 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
בטח נורטון מתישהו הגיע גם לשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 07, 2013 7:47 am 
Hall of Famer

דווקא לא. מצטער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 29, 2013 11:44 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אוקיי, אז הייתי וחזרתי.
היה כיף, קודם כל, מדינה יפה (לפחות באזור שהייתי בו), אחלה חופים, אנשים סופר נחמדים, וסינטרה אחת. על סינטרה, שהיא אחד המקומות השווים ביותר שהייתי בהם אי פעם, עוד מעט.

אני אתן כאן כמה רשמים, אזהרות והמלצות.
נתחיל עם האזהרות:
1. רובע אלפאמה בליסבון - בכל ספרי התיירים אומרים לך שאלפאמה זה ה-רובע הכי אותנטי ושווה ביקור בליסבון. אז בואו נתחיל מזה שליסבון באופן כללי זו לא עיר שעפתי עליה גם בפעמיים הקודמות שהייתי בה (וזה לא השתנה עכשיו, למעשה לא הייתי חוזר לשם אם לא הייתי עם אשתי הפעם, ולה זו פעם ראשונה בפורטוגל), אבל אלפאמה הוא רובע מכוער ומשעמם. הוא אולי אותנטי, אבל זה כמו ללכת למשחק של 0:0 של אספניול כשאפשר ללכת למשחק של ברצלונה, כי זה הרבה יותר אותנטי, אהם אהם.
2. אלקובאסה (Alcobaça) - עיירה מומלצת על ידי כל המדריכים, בגלל מרכז עיר נחמד (לפיהם) והמנזר שבמרכזו קברי שני נאהבים, אחד שהיה מלך פורטוגל ואהובתו הגליציאנית האסורה. הסיפור באמת יפה אבל לא אלאה אתכם כאן, מי שירצה יכול למצוא את הסיפור. אומר רק שעם כל הכבוד לסיפור האהבה היפה, העיירה הזו לא שווה את הנסיעה היחסית ארוכה מחוף אשטוריל או מליסבון, אם אתם עוברים בסביבה סבבה. אם לא - לוותר.
3. פאדו (Fado) - השירה הפורטוגלית שבמרכזה תמיד יש זמרת עם קול יפה ושירה נוגה ונוגעת ללב. גם כן חוויייה מומלצת בכל המדריכים, ליסבון מלאה מקומות שיש בהן הופעות פאדו לתיירים. לשמחתי שמעתי את זה קודם מתנגן בכל מיני חנויות ונמנעתי מהסבל שבהופעה שלמה של זה. אחרי 5 דקות אתה משועמם, אחרי 10 דקות נופלות השערות מרוב דיפרסיה אלא אם כן אתה כבר קירח כמוני. אחרי 15 דקות אתה רוצה להתאבד. הכל נשמע כל כך אותו דבר שיש לי תיאוריה שבעצם יש בעולם רק זמרת פאדו אחת שמשתמשת בשמות שונים.

המלצות:
1. סינטרה!!! קודם כל ולפני הכל. עיירה מדהימה ביופיה עם כמה וכמה אתרים שחובה לבקר בהם (ואנחנו לא עמדנו בחובה, למרות שחזרנו אליה ליום נוסף, פשוט יש כל כך הרבה). החל מהארמון שבמרכז העיירה, דרך ארמון פנה (Pena) והפארק המדהים שצמוד אליו שנמצאים על הר מחוץ לעיר, דרך המבצר המורי שנמצא על הר סמוך. אבל מעל הכל - אתר שנקרא Quinta da Regaleira. מי שמכיר וילות של אציליםפ באירופה עם גנים שאפשר ללכת בהם שעות - אז זה כזה ועוד יותר. מדובר בגנים פשוט מטורפים, עם מגדלים ומחילות ומערות בתוך בריכות, והכל יציר מוחם הקודח של האציל הפורטוגלי שגר שם פעם עם אדריכל איטלקי שעבד איתו. קשה לתאר את היופי והעוצמה והגיוון של המקום הזה. פשוט תכניסו לגוגל וחפשו וידאו ותמונות, מלים לא יכולות לתאר את זה.
2. אובידוש (Óbidos) - עיירה עם מרכז היסטורי פצפון ומקסים מוקף חומה שאפשר לטייל אליה, הנופים גם פנימה וגם החוצה מדהימים. חובה.
3. החופים - קשקאיש, שם היינו, היא עיירת נופש טיפוסית עם סגנון בנייה שהזכיר לי את ערי החוף באורוגוואי, למי שמכיר את פונטה דל אסטה למשל - זה ממש דומה. לא משהו לכתוב עליו הביתה אבל בסיס טוב ליציאה החוצה. דווקא חופים אין שם, כי כל המפגש עם הים שם הוא סלעים. גם אשטוריל הסמוכה, שמפורסמת בגלל הקזינו ואירועי הספורט הגדולים שמתקיימים בה (פורמולה 1 וטורניר ATP), לא משופעת בחופים יפים לטעמי וגם איכות המים לא משהו. כדי להגיע לחופים טובים נסענו מערבה לכוון מקום שנקרא גינצ'ו (Guincho) - ואיזה חופים. מים קרים וגליים וצלולים לחלוטין של אוקיינוס פתוח, מעולה לגולשים, אווירה של חופש מוחלט. לא הרחקנו צפונה מגינצ'ו אבל גם מעבר לה יש חופים מדהימים, את זה אני יודע מחבר שנסע לשם קצת לפני.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2013 1:16 am 
Junior

טוב, אני כותב למרות שכבר למדתי שמרבית מהכותבים הותיקים כאן מחזיקים בטעמים שונים משלי לגבי כל תחום בחיים כמעט. כמובן, שהדבר תופס גם לגבי תיירות.

אני מאוד אהבתי את ליסבון, ובמיוחד אלפאמה לא משנה למה. ולא בטוח שזה מעניין מישהו.

אבל העניין הזה של פאדו, חבל לי שאם בטעות יהיה בן אדם אחד או שניים הוא יקבל רושם כה רע מדיווחו של המשתמש מעליי. קודם כל, פאדו זה לא איזה יציר מאובחן ושונה - ז'אנר מוזיקלי מאובחן בשונות גנטית מרעישה. זו סך הכל מוזיקת פולק שמה שמאפיין אותה הוא בעיקר "הכיסופים" הבונטוניים אותו מרגיש כל פורטוגלי מלידה. בניגוד לנכתב, יש גם זמרים ויש גם תתי ז'אנרים בפאדו. ונכון, יש גם הרבה זבל בפאדו [במיוחד מריצה, אבל הנגן שלה אלוהי] אבל זו עדיין מוזיקת פולק/נשמה רבת מסורת ולא בטוח שאפשר לפתור אותה כל כך בקלות באבחון כזה או אחרת.

החוכמה היא למצוא את מועדון הפאדו הנכון, המועדון שלא תמצא בספרי התיירים. למזלי, לקחתי הוסטל בפורטוגל [ליסבון - העיר עם ההוסטלים הכי טובים בעולם ויש לנצל זאת כששוהים שם]. באחד מהם לקחו אותנו לערב סיור במועדוני פאדו. אחד מהם היה סביר [ובאוריינטציה תיירותית יותר], אבל השני סיפק לי את אחת החוויות המוזיקליות המהממות של חיי. אני מאחל לכל אחד מכם ומכן לעשות מאמץ ולמצוא אחד כזה. זו חוויה, לשבת בספק פאב/בית של משפחה/מסעדה מקומית/טברנה פורטוגלית ופתאום האנשים בשולחן לידך, שאכלו ושתו ממש כמוך, קמים איש איש בתורו [תמיד שלושה במספר, תמיד שלושה שירים] ובנונשלנטיות עומדים ליד השולחן ושרים ממקומות ומעמקים שלא ידעת שקיימים ועושים את זה ממש מעל הראש שלך. ואז מסיימים, ובעל הבית [שהוא אחד הזמרים] מסיים את השירה שלו, מקבל מעט מחיאות כפיים, מדליק את האור ושואל אותך אם האוכל לטעמך.. חווית מוזיקה שעיקר קסמה היא תמימותה ובלתי אמצעיותה וחוויה שלצערי לא קיימת כלל במחוזותינו...

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2013 1:24 am 
Hall of Famer

אז תגיד שזה קריוקי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2013 12:38 am 
Senior

אויי, פיספסתי את הטופיק כשהיה רלוונטי....

לגבי סינטרה מצטרפת. הייתי שם יומיים (לנתי בליסבון). שם גם הכרתי בחור מפורטוגל (גר לא רחוק מסינטרה, ומגיע לשם לצייר) שאני שומרת איתו קשר עד היום :)

מאוד אהבתי גם את פורטו. יש בה פחות מה לעשות יחסית לליסבון, אבל האווירה שם באמת מיוחדת, של ים, נהר, בניינים עתיקים ומשהו כזה של פעם...

בליסבון מעבר לרבעים ודברים האוטנטיים, נהנתי גם באושיונריום (אולי גם כי טיילתי שם ביחד עם הידיד שהכרתי קודם בסינטרה).

רציתי להגיע לאובידוש, אבל בגלל שחליתי קצת באמצע, בחרתי להישאר עוד יום בפורטו ולחסוך נסיעה ומעבר, כי מדובר בעיר שסה"כ אפשר להיות בה יום אחד... אבל ארצה לחזור לפורטוגל יום אחד ולהשלים....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 7 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה