סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 4:25 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 24 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2013 3:45 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
טוב, הסגלים של קבוצות הNBA די סגורים (לפחות לגבי הרוטציה הבכירה, האקטואלית לפנטזי), אלא אם יהיה טרייד/ים מפתיע בזמן הקרוב (אך נראה שהכל כבר קרה ואין כלום באופק).
הגיע הזמן לעשות בחינה ראשונית, מוק סגלים 1.0 אם תרצו, כי יש לי לילה פנוי ואני כבר לא יכול לחכות להתחלת עונת הפנטזי.

נתחיל עם אלופי העונה הראשונה של ליגת-סל-ניוז-קיפרס,
הדרקונים המפליצים

PG - ראסל ווסטברוק, לשעבר איש הפלדה שלא החמיץ משחק מאז התיכון, נעול בעמדה, כשהחוסר תחרות מגיע מקמבה ווקר, ג'ף טיג ואייזיאה תומאס שיורד כנראה לספסל של הקינגס.
ווסטברוק אמנם כבר לא איש הפלדה והפסיד כמעט את כל הפלייאוף, אבל הוא כשיר לפתיחת מחנה האימונים ולא נראה שהפציעה הזו תגביל אותו בעתיד. הוא עדיין הימור טוב ל-82 משחקים בעונה הרגילה ו-400 משחקי פנטזי לדרקונים בחמש העונות הבאות, תוך שהוא גארנטי טופ 5 בפוינט גארדים, ואם ישפר את בחירת הזריקות ואיבודי הכדור יהיה טופ 15 קבוע בליגה.

SG - כאן אלון קצת בבעיה אם יתברר שקובי בריאנט לא חוזר לפתיחת העונה, אבל הוא נראה בדרך טובה וזה קובי בריאנט, הוא יחזור מהר מאוד. השאלה לגביו היא האם לא יחזור מוקדם מדי וייפצע שוב. אם לאלון יהיה אפילו חצי-כוח מקובי ל-75 משחקים זה יהיה לו טוב, כי חצי-כוח בקבוצה הזאת אומר שקובי עדיין יהיה אחד מהסקוררים המובילים בליגה, עם 4-5 ריב' ואס', רק שזה יהיה באחוזי שדה חלשים.

SF - כאן הייתי אומר שלאלון יש התלבטות האם להכניס את קאווי לאונרד כשחקן עם המון אפסייד לעתיד ולשמור את לברון לעמדת ה-PF, אילולא עמדות הפנים של הדרקונים היו מפוצצות בתותחי פנטזי, שקאווי, לפחות בעונה-שתיים הקרובות, יהיה בחירה לא הגיונית על פני אחד מאלה, בטח כשבקבוצה יש כבר סוללת תותחי-פנטזי שיכולים להוביל לריפיט, וקאווי עדיין "פרויקט פנטזי" במונחי ליגות דינסטי/קיפרים, ומצטיין כרגע במספרים שיכולים להיות מוחלפים בקלות, בניגוד לשחקני הפנים בדרקונים.
אז עם לברון בעמדה הזאת, לאלון יש ב-"עמדות החוץ" שלישיית שחקנים שצפויים להיות בטופ של הליגה בסקורינג, שלושתם ריבאונדרים מצויינים לעמדה, שלושתם מוסרים המון אסיסטים.
לברון הוא גם שחקן האימפקט הכי גדול בליגה באחוזי שדה, ובהפרש גדול מאוד מכל הבאים אחריו. לפי מפלצת הכדורסל, האימפקט של לברון על אחוזי השדה בעונה שעברה 3.51. הבא בתור הוא דוויט הווארד, 2.38. ברוק לופז למשל 13 ברשימה עם 1.64. פער ע-נ-קי, שהמקבילה היחידה לו מבחינת שליטה של שחקן יחיד בקטגוריה זה קווין דוראנט באחוזי העונשין (קפיצה גדולה עד להארדן בשני ואז עוד קפיצה גדולה עד לציון של השלישי כריס פול).
העובדה הזו עוזרת מאוד לפצות על הפגיעה הדי נתונה של ווסטברוק בקטגוריה זו, וגם על קובי שבחצי-כוח לא צפוי להביא אחוזים טובים.

זאת הקבוצה הראשונה, אבל ספויילר - זאת שלישיית החוץ הטובה בליגה בעונה הקרובה, בלי תחרות בכלל.
אף שלישייה אחרת לא תקלע קרוב אליהם, אף שלישייה לא תביא את האסיסטים שלהם, הם בטוחים בצמרת השלישיות גם מבחינת הריבאונדים, סבירים בעונשין, כנראה לא בתחתית %השדה בגלל לברון.
הבעיות - איבודים ושלשות. אני יודע שאלון נוהג להתעלם מנושא האיבודים, אך לשלשות הוא כנראה ייצטרך לתת מענה דרך הדראפט.

על השלישייה הבאה (PF - C - UTIL) צריכים לדסקס יחד, שכן לעמדה החופשית של השחקן השישי צפוי להיבחר ביג-מן לאור ההיצע הרחב, ובשתי עמדות פנים היחיד שלא צפוי להיות עם תפקוד כפול הוא מארק גאסול.
אז על שלושת המקומות האלה מתחרים 5 שחקנים.
דיוויד לי, ג'ואקים נוח, מארק גאסול, טים דאנקן, דירק נוביצקי.
תקראו את הרשימה הזאת שוב. אתם קולטים איזה היצע אלון הצליח להשיג, של ביג-מנים סטאדים מהעלית של הליגה?
-דאנקן מקום עשירי בליגה בעונה שעברה בחישוב כולל, לא ממוצע למשחק. כלומר למרות 13 משחקים שהוא החסיר בעונה הרגילה הוא עדיין היה התורם העשירי בטיבו לקבוצת פנטזי.
- לי כבר שנים שחקן של דאבל-דאבל גבוה מובטח, עם אחוזי שדה מעולים ואחוזי עונשין טובים לביג מן.
- נוח משתפר משנה לשנה ובעונה שעברה כבר היה טופ-20 בליגה.
- מארק גאסול גם כן משתפר משנה לשנה, ובעונה שעברה מקום 9! בליגה בממוצע למשחק, ו-8! בכולל.
- נוביצקי יחזור אחרי שנה בעייתית עם פציעה, כשלמרות התחלה חלשה סיים במקום ה-22 בממוצע למשחק. צפוי לנצח את זה בקלות בעונה הבאה.

חמישתם, אגב, קלעי עונשין מצויינים לעמדה, אין כאן אף שחקן שמהווה מגבלה בקטגוריה הזו, בניגוד לאחד לפחות ברוב הקבוצות האחרות (זה חשוב מאוד לעודד, שכן אנדרה 37% יהיה אצלו בעמדת הסופמור).
מי יותר (נוביצקי בין הטובים בליגה לקטגוריה,גאסול) מי קצת פחות (לי עדיין מגרד את ה80%מלמטה, דאנקן מלמעלה, נוח רק 75%).
כולם שחקנים של טופ 30 בעונה שעברה, שניים טופ 10!.

בהינתן כך שאני מאמין שדאנקן נתן את כל מה שיש לו בעונה שעברה ובעונה הרגילה הקרובה הוא יהיה פחות אפקטיבי מארבעת הגארנטי-סטאדים האחרים (גם בגלל רצון וגם בגלל עייפות החומר) , אני מוציא אותו מההתמודדות.
בהינתן ארבעה שחקנים נעולים בעמדות האחרות (ווסטברוק, קובי, לברון, דראמונד), הייתי מתחשב בבחירת הביג-מנים בהתאמה הטובה ביותר אליהם.

פחות היה חשוב לי אם כך לגבי הסקורינג, שכן שלישיית החוץ מהטופ של הטופ. (שם הדירוג הוא דירק>לי>גאסול>נוח).
פחות היה חשוב לי לגבי האסיסטים, שכן שלישיית החוץ אסיסטיונרית כולה. ( שם הדירוג הוא גאסול=נוח>לי>דירק).
כן היה חשוב לי מאוד לגבי העונשין, שם דראמונד נוראי ולברון לא להיט. ( שם הדירוג הוא דירק>גאסול>לי>נוח).
כן היה חשוב לי מאוד לגבי אחוזי השדה, שכן אני עוד צריך לאסוף שלשיונרים שעלולים לפגוע באחוזים, וקובי-ראסל יכולים להיות אסון. (שם הדירוג הוא לי>גאסול>דירק>נוח).
כן היה חשוב לי לגבי חסימות, שכן זה מה שביגמנים צריכים לעשות, ויהיה לי קשה מאוד להשיג חוסם דומיננטי נוסף לדראמונד מהדראפט. (שם הדירוג הוא נוח>גאסול>דירק>לי).
כן היה חשוב לי לגבי ריבאונדים, שכן זה מה שביגמנים צריכים לעשות, למרות ששלושת שחקני החוץ טובים לעמדה. (שם הדירוג הוא נוח=לי>גאסול>דירק).
לא מסתכל על איבודים (כי כך אלון עושה), לא מסתכל על חטיפות כי ההבדל קטן מדי.

אנסה לחשב איכשהו דרך הדירוגים האלה לכדי החלטת כדאיות לבחירת הביג-מנים:

* נקודת ההנחה היא שתרומה של שחקן באיזור הטופ 10 בליגה מקבלת שתי נקודות. מיקום 10-25 נקודה. 25-40 שלושת'רבע נקודה. 40-55 חצי נקודה. 55-75 רבע נקודה, אבל אמתח את זה מעט בכל קטגוריה לפי השוני שלה והחשיבות שלה לקבוצה.

-דירק מקבל נקודה בשלשות על ה-1.5 שלשות למשחק שיביא פחות או יותר, שיעמיד אותו באיזור המקום ה-50 בליגה. השאר לא מקבלים כי הם לא תורמים בקטגוריה.

-בסקורינג דירק מקבל 1.5 נקודות על כך שהוא כנראה יהיה טופ 12 לפחות בממוצע למשחק. לי מקבל נקודה על כך שיהיה באיזור המקום ה25-30 על כך שיהיה בערך 4 נקודות פחות מדירק. גאסול יהיה בערך 4 נקודות פחות מלי והוא מקבל חצי נקודה. נוח יהיה בערך 4 נקודות פחות מגאסול והוא מקבל רבע נקודה.

-באסיסטים גאסול ונוח יקבלו נקודה, למרות שיהיו רק באיזור המקום ה-50, משום שהם יהיו בטופ 5 בקטגוריה בעמדה שלהם. לי מקבל חצי נקודה, דירק רבע נקודה.

- את העונשין הגדרנו כקטגוריה חשובה לקבוצה, לכן נעניק לה משקל רב יותר. נוביצקי יקבל 2 ורבע נקודות על כך שהוא כנראה יהיה בטופ 20 בליגה. גאסול לא יהיה הרבה אחריו, לכן יקבל 1.75 נקודות. דיוויד לי די הרבה מאחור, יקבל שלושת'רבע נקודה. נוח פוגע רק במקצת, אז יקבל חצי נקודה.

- אחוזי השדה גם כן הוגדרו כחשובים. לי יהיה באיזור הטופ-20 ומקבל 2 נקודות. גאסול לא זורק המון מהשדה ולכן לא מאוד משפיע, אבל עדיין היה בטופ 60 בעונה שעברה. נקודה אחת ורבע. נוח מקבל חצי, דירק רבע.

- חסימות, חשובות אך במעט פחות קריטיות מהאחוזים, שכן דראמונד יכול להיות טופ 10 בעמדה בעונה הבאה. נוח מקבל 2 נקודות על הטופ 7 שלו בעונה שעברה. גאסול מקבל 1.75 על הטופ 12 בעונה שעברה. דירק מקבל חצי נקודה על התרומה המעטה שלו לקטגוריה, לי לא מקבל כלל.

- ריבאונד גם כן חשוב, במידה די שווה לחסימות. דיוויד לי ונוח היו טופ 10 בעונה שעברה ומקבלים שתי נקודות כל אחד. מארק גאסול דגדג את ה-8 ריב' ויקבל נקודה אחת. דירק דגדג את ה-7 ריב' ויקבל חצי נקודה.

התוצאות ספקטקולריות.
מארק גאסול בראש הרשימה עם ציון 7.25, ולכן ננעל בעמדת הסנטר.
שלושת האחרים שווים, תאמינו או לא, עם 6.25 כל אחד.
כדי להכריע, ניתן קנסות למי שתורם פחות בקטגוריות חשובות לקבוצה.
-דירק במקום האחרון ברשימה בריבאונדים, ולכן ייקנס בחצי נקודה. בחסימות הוא נקנס ברבע נקודה. באחוזי שדה הוא נקנס ברבע נקודה. נקודה שלמה ירדה ממאזנו.
- לי נקנס בחצי נקודה על החסימות, רבע על העונשין. שלושת'רבע נקודה ירדה.
- נוח נקנס רבע נקודה על אחוזי השדה, וחצי נקודה על העונשין. גם כן, שלושת'רבע.
- לא שזה משנה כבר אחרי שהכרענו סופית ללא יכולת ערעור, אבל גאסול נקנס ברבע נקודה בלבד (על הריבאונד).

אנד ווי האב ווינרס פור דה פלייסס אוף דה פאוור פורוורד פוזישיין אנד די סיקסט מן פוזישן.
דיוויד לי כפאוור, נוח כשישי.
מסתדר לי מצויין מבחינת כך שדירק בעצם תורם טוב רק לקטגוריה אחת דרושה להשלמה אופטימלית של הרביעייה הנתונה הראשונה, העונשין,
בעוד לי ונוח תורמים שניהם בשתי קטגוריות (לי FG%,ריב'. נוח ריב', חסימות.)

הקבוצה הסופית ומוחלטת כקיפרים לפני הדראפט, ללא יכולת ערעור מצד אלון :
ראסל ווסטברוק
קובי בריאנט
לברון ג'יימס
דיוויד לי
מארק גאסול
ג'ואקים נוח
אנדרה דראמונד

קבוצה אדירה, מאוזנת מאוד, שתיכנס לדראפט לטעמי כמובילה מספר 1 בסוכנויות ההימורים לאליפות הליגה.

נעבור לקבוצה שלי, כי זה יהיה קל יותר, והקבוצה של אלון עשתה לי כאב ראש.
קבוצת החלומות של צ'ונסי

PG - האחד והיחיד, כריסטופול, שהגיע בטרייד מהקורבס של עודד. כבר שש עונות, פאקינג שש עונות! בהן הוא טופ 3 בליגה, כל עונה מחדש.

SG - דווין וויד. גם כן בטרייד הענק עם עודד. כבר לא בן 16, כבר לא כ"כ בריא, אבל עדיין דווין וויד. בעונה שעברה, עם כל הסיפורים על הפציעות והכאבים, ועם כל המנוחות שספו נתן בסוף העונה, עדיין החסיר רק 13 משחקים בעונה הרגילה ו-0 בפלייאוף. מקום 17 בעונה שעברה, 21-5-5, עם 1.9 חט', 0.8 חס', ואחוזי שדה מעולים.

SF - כרמלו אנטוני. הגיע בטרייד ממוק. מלך הסלים של העונה שעברה. אחד הטובים בליגה לעונשין. קצת שלשות וקצת ריבאונד וזהו בערך.

PF - בלייק גריפין. נטל בעונשין, אבל אני מצפה שזו תהיה העונה שלו, עם כל ההצהרות שלו ושל פול, והעובדה שסוף סוף יש לו מאמן.

C - ברוק לופז. התוספת של פירס-גארנט-קירילנקו לא תעשה טוב לשווי הפנטזי של לופז, אבל גם אם יירד קצת בנקודות ואפילו בריבאונד, כל עוד יעשה את זה ביעילות מספקת, עם אותם מספרי החסימות של העונה שעברה, אני אהיה מאושר.

6 - טיי לאוסון. הקבוצה חוזרת להיות שלו-בלעדית עם העזיבה של איגי, והוא צפוי להיות קלעי-אסיסטיונר מהמשובחים בליגה.

SOP - אנטוני דיוויס. עם כל זה שהייתה לו שנת למידה די חלשה, עם לא מעט פציעות, הוא עדיין היה יעיל מאוד. צפוי לעלות בכל המספרים בעונה הקרובה מבחינתי.

סל ניוז קיפרס מליגת הסל ניוז קיפרס

PG - דרון וויליאמס. היה חלש איזה שנתיים וחצי, אבל בחודשיים האחרונים של העונה הרגילה הקודמת היה פנומנלי. הדרון הכי טוב אי-פעם. טופ 6, 23 נק', 8 אס', כמעט 3 שלשות למשחק, אחוזים מצויינים מהשדה והקו. דייס מקווה מן הסתם שהדרון התעורר לו ושהנוכחות והמנהיגות של פירס וגארנט רק יעזרו לו לשחזר משהו קרוב למספרים האלה, ולא לפריכה שזרקה באיזור ה-40% מאז שעזבה את הכנסייה המורמונית לדיסקו הגדול בעולם.

SG - מונטה אליס. הוא אמנם מחסל אחוזי שדה, מאבד ימבה ולא קולע יותר מדי שלשות, אבל הוא האופציה הטובה ביותר שיש לדייס. אני כנראה הייתי הולך על קווין מרטין ומקווה שהוא יתאקלם כהלכה במינסוטה, אבל אני לא מאמין שדייס יוותר על ההימור הבטוח בכך שמונטה יביא הרבה יותר אסיסטים, חטיפות ונקודות מקוו-מארט.

SF - קווין דוראנט. השחקן הטוב בליגה פנטזי-וויז בעונה שעברה. מנצח כמעט סינגל-הנד את קטגוריית אחוזי העונשין. מועמד מספר 1 לאלוף הסקורינג, תוך אחוזי שדה מרשימים.

PF - גרג מונרו. אני מאמין שדייס יעדיף אותו בקלות, בעיקר בגלל גילו, על פני קרלוס בוזר ודייויד ווסט. רימיין טו בי סין איך הוא הולך להשתלב בפיסטונס החדשה.

C - רוי היברט. טופ-5 גרנטי בבלוקים. עוד שחקן שדייס רוצה ממנו את החודשיים האחרונים של העונה, ולא רוצה לדמיין על יכולת המזכירה את ארבעת החודשים הראשונים.

6 - הבחירה לא קלה. יש את קייל לאורי עם המפתחות של טורונטו, שאם רק יצליח להישאר בריא בהחלט יהיה עדיף על היריבים שלו לעמדה אצל דייס, אבל הבריאות היא אישיו רציני אצלו. יש את בוזר ודייויד ווסט המדוברים, שניים שהם אי של יציבות. יש את טייסון צ'נדלר, סטאד רציני אם הוא לא ייפצע יותר מדי, אחד הטובים בליגה באחוזי השדה וריבאונדים.
ויש את רודי גיי, שלדעתי ייבחר, גם בגלל גילו הצעיר מול שלושת הביג-מנים המבוגרים, שאמנם טובים ויעילים אך לא משמעותית יותר מגיי.
אני הייתי לוקח את צ'נדלר, שכן הוא היחיד מהרשימה שלדעתי יהיה בטופ 30 עונתי, אבל אני לא מאמין שדייס יילך עליו.

SOP - טיילר זלר הוא האופציה היחידה שנשארה, בעקבות שחרור של ואלנצ'יונאס שהיה פצוע חצי עונה. אולי יהיה אפשר להחליף בדראפט את הסנטר השלישי ברוטציה של קליבלנד.

קורבס קיפרס, או מה לעזאזל המשמעות של קורבס

PG - דרק רוז. הוא חיכה לו שנה שלמה, גם בליגת הקיפרים וגם בליגת הפרנצ'ייז (הייד-פארק), ועכשיו הוא יחזור. אני לא מאמין שהוא יהיה סטאד-פנטזי כבר בהתחלה, אבל בהחלט כן בראייה עתידית, למרות שידוע שהוא היה שחקן שחי על האקספלוסיביות שלו, שלך-תדע-איך-תהיה-אחרי-הניתוח.

SG - כאן המצב מעט טריקי, שכן סטפ-קארי סביר להניח יקבל משבצת PG בלבד ביאהו. אני חושב שלא נגענו בעניין הזה, ונצטרך להסדיר זאת כחוק, אבל אני מניח שנגיע למסקנה ששחקן סוחב פוזיציית-יאהו למשך שנה נוספת. כלומר, אם סטפ-קארי היה גם שוטינג גארד במהלך העונה הקודמת (והוא היה) אזי גם לעונה הקרובה, עד ערב הדראפט, הוא נחשב P/SG. הוא ימשיך להיחשב ככזה בקבוצה שלו, אך אם יעבור קבוצה ייחשב לצורך עניין הפוזיציה כמוצג במערכת של יאהו.
לפיכך, סטפ יישאר בעונה הקרובה כשוטינג של עודד, אבל כנראה ייצטרך למצוא שוטינג במהלך העונה כקיפר לעונה שאחרי, שכן סטפ הוא הפוינט היחיד למעט טוני דאגלס בסגל של גולדן סטייט וכנראה לא ישחק דקות בפוינט ולא יקבל את העמדה הזו מיאהו. אם זכרוני אינו מטעני, גם בעונה שעברה התחיל כפוינט בלבד ונוסף לו השוטינג כשהבינו שהוא משחק הרבה אוף-דה-בול לצד ג'ק.

SF - ג'וש סמית'. הגיע בטרייד מהקבוצה של ההוא, המשתמש צ'ונסי. כנראה שגם בקבוצתו החדשה עדיין יהיה בין המובילים בליגה בשקלול חטיפות-חסימות, עדיין יביא 7-8 ריב', עדיין יביא 3-4 אס'. עדיין יהיה מעמסה על אחוזי העונשין, והשאלה הגדולה היא כמה נקודות הוא יביא מעמדת הסמול-פורוורד, ובאילו אחוזים.

PF - אל הורפורד. לא הרבה צפוי להשתנות אצל אל, עכשיו כשהשותף שלו יהיה פול מילסאפ במקום ג'וש סמית. ואלה חדשות טובות מבחינת עודד, שכן מיני-ביג-אל היה טופ-15 בעונה שעברה.

C - דה ביג דוויט הווארד, מהטרייד עם עבדכם הנאמן. ישים את עודד במקום האחרון בליגה באחוזי העונשין ג-ר-נ-ט-י, בטח כשג'וש גם שם, אבל בסיטואציה החדשה ביוסטון הוא יכול להיות שוב ענק, כ"כ ענק שהוא יכפר עם ריבית בקטגוריות הריבאונד, חסימות, אחוזי שדה ואולי אפילו נקודות. בעונה שעברה, עם כמה שהייתה בעייתית מאוד, וכואבת מאוד בגב ובכתפיים, וסבל מדאנטוני, הוא עדיין היה טופ 3 בליגה אם עושים פאנט על העונשין. זה מדהים.

6 - לעמדה הזו יש שני מועמדים. רונדו, או כריס בוש אם יתברר שרונדו לא חוזר בחודשיים הראשונים של העונה. אני מאמין שרונדו יחמיץ במקסימום חודש, ולכן יהיה עדיף לעודד לשמור עליו בראייה עתידית. אם סטפ-קארי ייצטרך לעבור לעמדה זו בעונה שאחרי כמוסבר, רונדו יהיה קלף טרייד יוצא מן הכלל כדי לקבל שוטינג גארד מהטופ של הליגה. כריס בוש לא.

SOP - דיון וויטרס. עונת רוקי חביבה, בקבוצה השאפתנית של קליבלנד לעונה הקרובה הוא ייצטרך לתת קצת יותר.

פרות מתות (כי אני גר בקיבוץ ורואה מלא כאלה כל בוקר)

PG - קיירי איירווינג. אחד מכוכבי העתיד של הליגה, וגם הנוכחיים אם יישאר בריא. בינתיים בשנתיים בליגה ובשנה אחת בקולג' הוא לא הפסיק להיפצע, אבל עדיין היה טופ-13 פר-גיים בעונה שעברה. הבעיה היא שהוא מתדרדר עד למקום ה-55 בחישוב הכולל.

SG - פול ג'ורג'. עוד אחד מהכוכבים העולים של הליגה. בעוד 3 שנים זה צפוי להיות הבק-קורט הטוב בליגה, קיירי את פול.

SF - כאן יש לרוני 3 אופציות טובות מאוד לבחירה אופציות לבחירה. הוא יכול לקחת את אוון טרנר, שלא יהיה אף אחד שיפריע לו בפילי להביא מספרים גבוהים על כל הלוח. הוא יכול ללכת על גורדון היוורד, שבקבוצה הצעירה של יוטה יכול להיות ה-איש למספרי אול-אראונד מצויינים.
אבל הבעיה של השניים הקודמים היא שגם יש לו את ניקולאס באטום, והוא יהיה האיש של רוני בעמדה הזו. באטום פרץ בעונה שעברה והביא בערך 15-5-5, עם מעל חסימה וחטיפה ומעל שתי שלשות למשחק. תרומה-אדירה-על-כל-הלוח. מקום 21 בעונה שעברה פר-משחק.

PF - קווין לאב. בעונה שעברה היה פצוע רוב הזמן, וכואב ומוזר על המגרש. העונה הוא כשיר 100% למחנה האימונים, ורוני יכול לצפות לעונה הרבה יותר דומה לזו המקוצרת מלפני עונותיים - אז התהדר לאב במקום הרביעי בעולם הפנטזי. מפלצת פנטזי אמיתית שאמור להיות ה-איש של רוני בעונה הקרובה.

נשארנו עם שני מקומות, סנטר ושישי, וזאת המשימה הקשה ביותר שהייתה לי הערב. אפילו יותר מהוויתור על נוביצקי ודאנקן אצל אלון. איך אפשר לבחור ביניהם?
מצד אחד ביג-אל, עליו אי אפשר בשום אופן לוותר, בטח עכשיו כשהוא הולך לשארלוט ואף אחד לא יפריע לו לקטוף ימבה ריבאונדים ולקבל 700 כדורים במשחק לפוסט. היה טופ 6 בעונה המקוצרת, 14 בעונה הקודמת.
מצד שני למארקוס אלדרידג', ה-איש של פורטלנד, נעול על בערך 21 נק' עם 9 ריב', באחוזי שדה טובים, אחוזי עונשין מצויינים לביג-מן, ובלי תרומה משמעותית באס',חט',חס'.
מצד שלישי יש את פאו גאסול, שכשהוא משחק בסנטר הוא אחד השחקנים הטובים בליגה, ואם הוא בריא ומשחק בעמדה הזו הוא וודאי עדיף על אלדרידג'.

רוני, אני מאמין, יילך על השניים הראשונים, גם בגלל הגיל, שכן כל הקבוצה הזו זה אפסייד-אחד-גדול, אמנם עם הווה מצויין גם כן, אך הם הולכים רק להשתפר.
אם כך הוא יהיה בחיסרון רציני בקטגוריית החסימות, וייצטרך למצוא לכך מענה בדראפט.

SOP - ג'ונאס ולאנצ'יונאס. היה אדיר אחרי האולסטאר. בדרך, לדעתי, להיות טופ 5 בסנטרים תוך שלוש שנים.

הקרינגטונים של מוק

PG - ג'ון וול. אמנם התחרות מול רוביו, מועמד ראוי לתואר מלך האסיסטים והחטיפות לא קלה כלל, אך סיום העונה המדהים של וול יטה את הכף לטובתו. פתאום נוצר לו ג'אמפ שוט, ואם הסילון האנושי הזה ישפר אותו עוד קצת הוא יהיה טופ 20 בליגה. כישרון עצום יש לבחירה הראשונה של 2010 שקיבל בקיץ האחרון חוזה מקסימום בלי מצמוצים מהוויזארדס.

SG - קליי תומפסון. שלשיונר בחסד עליון. כנראה לא היה כאן אם גאלינרי היה בריא (ואז הארדן היה בעמדה זו), אך גאלו חצי מת ולא ייפתח את העונה.

SF - ג'יימס פאקינג הארדן. השחקן שכולם מקנאים במוק בגללו. השחקן האחד ויחיד בליגה שיכול להיות מוחלף סטרייט-אפ על לברון או דוראנט בלי וטו של כל אחד ואחד משאר חברי הליגה.

שלושה מקומות נשארו, והנה התחלנו להסתבך על באמת.
עד כמה המועמדים לעמדות אלו חזקים?
כ"כ חזקים, עד שאחד כמו ריאן אנדרסון השלשיונר והריבאונדר נשאר בחוץ עוד בניפוי המוקדם.
כ"כ חזקים, שזה אפילו לא הגיוני מבחינת מוק להמר על הבריאות של פוטנציאל סופר-סטאד כמו אנדרו ביינום.
כ"כ חזקים, שאפילו אי אפשר לחשוב על שחקן כמו ניקולה פקוביץ' כמועמד לקיפריות.
כ"כ חזקים, שאני חייב לנפות את קנת' פאריד כבר עכשיו, למרות שהוא ריבאונדר מפחיד, בגלל שהוא לא מאוד תורם בקטגוריות אחרות.
כ"כ חזקים, שמה לעשות, אפילו על ניקולה ווצ'ביץ' הצעיר האימתני מוק יהיה חייב לוותר.
כ"כ חזקים, עד שאפילו זאק ראנדולף! לא עובר את הסינון.

אתם קולטים איזה שחקנים נשארו פה בחוץ?
לא הייתה ברירה כל כך, כי על בוגי קאזינס מוק בטוח לא יוותר.
על לארי סנדרס, בתור האוהד מספר 1 שלו, הוא יוותר רק אם תציעו לו שחקן טופ5 מובטח.
אני יודע שהוא ישקול לוותר על איבאקה בשביל זאכריה, אבל אני לא רואה אותו עושה את זה. לא אחרי שוויתר על כרמלו בתמורה לאיבאקה, לא כשהוא מבטיח מקום ראשון בחסימות עם הצמד הטוב בהיסטוריה לצד סנדרס, לא כשאיבאקה מדורג 11 בעונה שעברה, לא כשהוא תורם הרבה יותר מזאקי לאחוזי השדה, קטגוריה חשובה כשבוגי,הארדן,קליי,וול, אף אחד לא עוזר שם, לא כשהוא רק הולך ומשתפר.

SOP - רוקי השנה, דמיאן לילארד. לא ברור למה דווקא אחרי עונה שכזאת הנחיתו לו על הראש את מו וויליאמס, עוד גמד שצריך דקות, בנוסף למקולום מהדראפט.

טוב, זה היה קשה. אבל מצאנו, סופית והרמטית לחלוטין, את רשימת הקיפרים של הקבוצות הוותיקות.
עתה, אפשר להתפנות ולבחון מה יהיה היצע השחקנים הבכירים לבחירתם של המצטרפים החדשים.

PG - ריקי רוביו. מייק קונלי. טוני פארקר. חוזה קלדרון. ברנדון ג'נינגס. ג'רו הולידיי. קייל לאורי. קמבה ווקר. ג'ף טיג. ג'ורג' היל. גורן דראגיץ'. גרייביס ואסקז. ריימונד פלטון. ג'רמי לין. סטיב נאש.

SG - אוון טרנר. גורדון היוורד. או ג'יי מאיו. ג'ו ג'ונסון. בראדלי ביל. אריק בלדסו. קווין מרטין. ג'ראלד הנדרסון. דמאר דרוזן. ג'ימי באטלר. אריק גורדון. ווסלי מתיוז'.

SF - אנדרה איגוודאלה. צ'נדלר פרסונס. קאווי לאונרד. טוביאס האריס. תאודורוס יאנג. ג'ף גרין. טייריק אוואנס. פול פירס. דאנילו גאלינרי. האריסון בארנס. לואל דנג. מייקל קיד גילכריסט.

PF - דירק נוביצקי. זאק ראנדולף. פול מילסאפ. דריק פייבורס. כריס בוש. טים דאנקן. דייויד ווסט. קרלוס בוזר. קנת' פאריד. ריאן אנדרסון. ספנסר האוז.

C - ניקולה ווצ'ביץ'. ג'אוול מגי. פאו גאסול. אנס קאנטר. טייסון צ'נדלר. ניקולה פקוביץ'. עומר אשיק. דאנדרה ג'ורדן. מרסין גורטאט. האשים תאביט'. אנדרו ביינום.

יש פה חומר א-ד-י-ר בשביל לבנות קבוצה חדשה. גם אם ייצטרפו 4 שחקנים חדשים.

בפוינט יש חומר ל-10 קבוצות חדשות. רוביו יכול להפוך תוך שנתיים לטופ 5 פוינט-גארדס. קונלי שחקן אדיר שרק משתפר. פארקר היה עצום בעונה שעברה ויכול להמשיך להיות טופ 5 בעמדה. קלדרון יהיה מכונת אסיסטים בדאלאס. ג'נינגס מקבל את הכדור ואת המושכות בקבוצה מוכשרת בדטרויט, והוא הולך להיות הרבה יותר טוב מהימים במילווקי. הולידיי. לאורי. קמבה ווקר שהיה נפלא בעונה שעברה. כולם צעירים עם המון אפסייד ויכולת להיות ברשימה הראשונה של הפוינטים בשנים הבאות, לתת קרב הוגן לחבורה המובילה של פול-ווסטברוק-רוז.

בשוטינג 4 קבוצות יימצאו מספיק סחורה בשביל להביא תרומה מצויינת לעונה הבאה. טרנר והייוורד אלה שני שחקנים עם יכולות אול-אראונד-פנטזי, שיקבלו את הבמה בקבוצותיהם הצעירות בעונה הבאה. למאיו יהיה את הכדור בידיים במילווקי כשהשותף שלו זה-כולה-ברנדון נייט. בראדלי ביל עם ימבה אפסייד ואני חושד שהוא יהיה הבחירה הראשונה בעמדה של עידן. קוו-מארט יהיה עם השפעה אדירה על אחוזי העונשין והשלשות בעונה הבאה. בלדסו בדרך לקבלת המפתחות של הסאנס.

בסמול פורוורד וודאי יהיה את מי לבחור. איגי ימשיך לתת תרומה על כל הלוח, כמו גם צ'נדלר פרסונס הנהדר, שהיה לטעמי הפתעת העונה שעברה. קאווי בדרך להפוך לכוכב על פי דעת כולם. האריס נתן מספרים מפחידים בואקום של המג'יק בעונה שעברה. יאנג וגרין ייתנו מספרים כאלה בואקום של הקבוצות שלהם בעונה הבאה.

PF - אוי, איזה היצע נהדר. דרק פייבורס חייב להיות הבחירה הראשונה כאן, כישרון עצום וכל הבמה והדקות ביוטה כבר בעונה הקרובה, לשחקן שגם מהספסל היה יעיל מאוד בריבאונדים וחסימות. הוא הולך להיות לדעתי שחקן של דאבל דאבל עם מעל 2 חסימות למשחק בכל אחת משבע העונות הקרובות.
דירק נוביצקי, יכול להיות השחקן הטוב בעמדה בעונה הקרובה. זאכריה. מילסאפ. טימי. בוש. קנת'. וואו.

C - גם כאן, ימבה אופציות שיכולות בקלות להתברר כלא פחות טובות, עכשווית ועתידית, מכל ההיצע שיש בקבוצות הוותיקות יותר. קאנטר וודאי יילקח מוקדם. ווצ'ביץ' ימשיך להיות מכונת דאבל-דאבל. מגי מקבל את הבמה בדנבר להילחם על מלכות הבלוקים. טייסון סופר יעיל בפנטזי. לפאו אין יותר דוויט על הראש.

יש לכם חומר נהדר לעבוד איתו, מצטרפים חדשים. אחלה בחלה של קבוצות ייצאו לכם מהדראפט הפרטי שתערכו.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2013 10:12 am 
Hall of Famer

אחלה בחלה של סקירה צ'ונסי, נהניתי מאוד לקרוא.

כמה הערות שלי: קודם כל, לגבי הקו הקדמי של הדרקונים, בעיני הוא לא מאוד איכותי כשמסתכלים לעונה הבאה (כלומר-הוא מאוד איכותי אובייקטיבית, אבל בגלל שאנחנו ליגה רדודה, הוא פחות איכותי מחלק מהאלטרנטיבות), אני חושב שלמוק, לי ולקורבס (בניכוי אחוזי עונשין) יהיה קו קדמי עדיף על הקו הקדמי של אלון מבחינת השחקנים שנסחוב לעונה הבאה. אמנם יש לו המון עומק ושמות גדולים וכשלוקחים את זה בחשבון, הוא מתמודד חזק על הקו הקדמי הכי טוב בליגה שלנו, אבל עומק אי אפשר לסחוב משנה לשנה, רק את הקצפת, והקצפת שלו היא לא הכי קצפתית בליגה לטעמי. לגבי הקו האחורי העצום שלו, הוא מתנדנד על שתי הפציעות הלא קלות של ווסטברוק ובעיקר קובי, אם הם חוזרים ב-100% אז כמובן שהוא מדהים, אבל מה אם לא?

לגבי הקבוצה שלך, שוב ווייד הוא סימן השאלה המרכזי, אתה אומר "הפסיד רק 13 משחקים"? בעיני זה המון לשחקן שהוא קיפר, בטח ובטח שבליגת רוטו. שחקן שהוא קיפר אמור לסחוב את הקבוצה שלך על הגב שלו, והפסד של 13 משחקים בעונה בליגת רוטו זה המון, עכשיו אם הממוצעים שלו פר-משחק היו מעיפים את כל המתחרים מהדיון או שהיה אפשר להניח שהפציעה היא משהו חד פעמי ויש סיכוי שהוא יתאושש ממנה ויחזור להיות שחקן של 82 משחקים בעונה אז ניחא, אבל זה ווייד, הוא כבר לא צעיר והוא ימשיך לפספס לפחות 10-15 משחקים לעונה. מצד שני, ווייד הוא שוטינג גארד שזו אולי העמדה הכי רדודה, אז שוטינג גארד מהטופ של הליגה הוא נכס גדול מאוד כרגע-ראה הקבוצה של עודד.

לגבי הקיפרס של דייס, מסכים לגמרי לגבי גיי על פני בוזר ו-ווסט, בליגת קיפרים בסופו של דבר בוחרים לפי אפסייד, בטח ובטח כששאר השחקנים הם מניות די בטוחות מצד אחד, אבל חוץ מדוראנט אף אחד מהם הוא לא סופרסטאר פנטזי (דרון היה, לא חושב שהוא יחזור לזה בקבוצה עמוסה כמו הנטס), וגיי הוא היחיד שעוד יש לו צ'אנס להפוך לכזה (לא גדול, אבל הצ'אנס שם).

לגבי הקורבס (בתרגום לעברית-זונות), בעיני זו קבוצה שדורשת טרייד דחוף, 3 רכזים בכירים בלי אף שוטינג נורמלי, גם אם ניקח את קארי כשוטינג לעונה הקרובה, כמו שכתבת, אי אפשר לבנות עליו לעתיד ככזה ורונדו למרות הפציעה מנייה בטוחה יותר מבוש שכבר מתחיל להזדקן וגם ככה המקום של בהיררכיה של ההיט לא מספיק גבוה בשביל לתת תוצרת קבועה. הקאץ' הוא שיש כרגע המון רכזים טובים בשוק ומצאי השוטינג-גארדס הרבה פחות מרשים, אז יהיה לו קשה לקבל תמורה ראויה למישהו כמו רוז או רונדו.

הקבוצה שלי היא גם כן סימן שאלה בגלל פציעות, אמנם סימני השאלה פחות גדולים כי החבר'ה שלי צעירים והסיכוי שהם ימשיכו לקריירה בריאה גדול יותר, אבל זה לא אומר שהסיכון לא שם, במיוחד לגבי אירווינג ולאב. בסמול אמנם יש לי את באטום שהוא אחלה שחקן לליגות רוטו, אבל עדיין כנראה חלש מכל מה שיש לקבוצות האחרות. מה שכן, אני מאוד מבסוט מהפרונט-קורט שלי ואלא אם כן יהיה טרייד מפתיע שיביא אותו לסיטואציה שבה הוא הכוכב המרכזי או פציעה רצינית לביג-אל/אולדריג', אז אני כנראה אאלץ להיפרד מגאסול.

לגבי מוק, אני עוד לא לגמרי משוכנע לגבי וול, למרות העונה האחרונה הטובה שלו (ירד באסיסטים, ריבאונד וחטיפות בכל אחת מהעונות שלו עד עכשיו, מה שמקזז שיפור קל בנקודות, אחוזים ואיבודים בעונה האחרונה), והוא גם לא קולע שלשות בכלל, שזה תמיד מדאיג לרכז, מילא אם הוא היה בעילית באיזושהי קטגוריה, אבל גם זה לא ממש, בחירה עם אפסייד, אבל כמו שכתבתי, אני עוד לא לגמרי מכור עליו ויש רכזים באותו לבל פנויים בדראפט. תומפסון הוא שחקן שאני יותר אוהב, אבל גם הוא, חוץ משלשות ונקודות לא תורם יותר מדי מה שסוגר קו אחורי שחוץ מהארדן המפלצת הוא קצת שייקי לטעמי, לפחות לליגת רוטו. לגבי הקו הקדמי, שוב, אותה בעייה כמו זו שיש לאלון-עומק לא סוחבים משנה לשנה, רק את הקצפת, אבל אני מחזיק יותר מהקצפת של מוק בקו הקדמי מאשר זו של אלון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2013 4:44 pm 
Junior

תודה רוני.

- מסכים שהקו הקדמי של הדרקונים הוא לא האיכותי בליגה (לי,גאסול,נוח). הדירוג שלי לקווים הקדמיים:
1. מוק (איבאקה,סנדרס,בוגי) .
2. רוני (אל,למרקוס,לאב,ג'ונאס) אם לאב לא היה סכנת פציעה וסכנת התבאסות במינסוטה זה היה הקו הקדמי המוביל, אפילו שאני מעריץ את השילוב של איבאקה-סנדרס .
3. אלון (לי,נוח,מארק גאסול,דראמונד).
4. עודד (סמית',הורפורד,הווארד).
5. אנוכי (בלייק,לופז,חדגבה) .
6. דייס (מונרו,היברט,זלר) .

לגבי הקו האחורי של אלון, דסקסתי את הפציעות, אני מאמין שהן לא יהיו משמעותיות בעונה הבאה. אין סיבה שווסטברוק לא יחזור לעצמו, לפי ההתקדמות של קובי אין סיבה שהוא יפסיד יותר מ10-15 משחקים ויחזור קובי-חצי-כוח, ואם כך, השילוב הזה של מכונת הסטטיסטיקה לברון, עם ווסטברוק שבסך הכל עבר פציעה אחת לא משמעותית בקריירה, עם קובי שבחצי-כוח וליד חבורת סקראבס עדיין יביא מעל 20 נק' עם 5-5, יש פה שלישייה שמשלימה מצויין אחד את השני את השלישי.

- וויד הפסיד "רק" 13 משחקים מבחינתי כי מדברים עליו כשחקן חצי גמור, אז זה רק 13 משחקים.
אני מסכים איתך שמקיפר בכיר שצריך לסחוב קבוצה אתה רוצה לפחות 75 משחקים, אבל אנחנו עם 6 קיפרים בכל קבוצה, אי אפשר לצפות שכל אחד ואחד מהם יהיה כשיר בכל העונה.
אם וויד היה אבן הבנייה המרכזית, הייתי חושש מאוד לגבי ההנחה שלי שהוא ישחק באיזור ה-70 משחקים העונה, כנראה קצת פחות.
לכל אחת מהקבוצות האחרות יש סכנות פציעה רציניות באותה המידה, ודווין דווקא מעודד מהבחינה הזו שאנחנו כבר יודעים שהוא אחד שמשחק דרך הכאבים, לוקח זריקות בתחת ועולה למגרש כדי לשים את ה 20-5-5 שלו.
אצל אלון, קובי יכול להפסיד יותר מהמשחקים של וויד. נוח בעונה שעברה הפסיד יותר מוויד. לי הפסיד רק 3 משחקים בעונה שעברה, אבל נפצע בפלייאוף והתבגר בשנה.
אצל דייס, דרון וויליאמס סכנת פציעה מסויימת.
אצל עודד, דרק רוז רק חזר משנת שבתון, לסטפ-קארי יש את הקרסול המפחיד בליגה, רונדו חוזר מפציעה קשה ויכול להפסיד חודש-חודשיים ראשונים, הווארד עם בעיות בחצי גוף והורפורד היה בריא בעונה שעברה אך עונה לפני כבר עבר פציעה מאוד-קשה.
אצל הפרות המתות קיירי הפסיד המון משחקים בכל אחת משלוש העונות האחרונות. יותר מוויד. באטום נפצע קלות בעונה שעברה. לאב עבר עונה מסוייטת מבחינת פציעות. ג'ונאס נפצע.
אצל מוק וול חוזר מפציעה ארוכה. בוגי לטעמי מצפה לפציעה הראשונה שלו.

אבל הכי חשוב זו העובדה שציינת על רדידות מסויימת בעמדה. מה שחשוב כאן זה מה וויד מביא לי מול האופציות האחרות. אני לוקח בלי למצמץ 65 משחקים של וויד על פני 82 של קליי למשל. בטח ובטח על פני מונטה-מחרב האחוזים-אליס.

- למרות עודף הרכזים בליגה, לא חושב שתהיה לעודד בעיה להשיג שוטינג טוב בתמורה לרונדו, או להשיג אחד כזה מהדראפט. איגי מתאים מאוד לקבוצה שלו בגלל הפאנט בעונשין, טרנר ייתן עונה ווידית בואקום של פילי שיכול להימשך גם מעבר לעונה הנוכחית, להייוורד ומאיו יש ואקום משלהם לנצל.

- אני לא כל כך מודאג לגבי חוסר השלשות של וול. גם ווסטברוק לא מביא הרבה שלשות, רונדו לא מביא בכלל, רוביו לא מביא בכלל, ועדיין שלושת אלה בטופ של הפנטזי.
וול צריך להיות 20-8-4, עם מעל חטיפה וחצי, כמעט חסימה למשחק, עונשין יוצא מן הכלל, והתקווה המרכזית היא שיסדר את נושא האיבודים ואחוזי השדה.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2013 8:15 pm 
Hall of Famer

אני חייב לציין שעל טרנר והייוורד אני לא בונה גדולות ונצורות, הם בהחלט יכולים להיות שחקנים קבועים ברוסטר, אבל קיפרים נראה לי קצת גדול עליהם, אולי אני טועה.

לגבי וול מול ווסטברוק, רונדו ורוביו, אז קודם כל, רוביו ממש לא קיפר (כלומר-הוא יכול להיות בגלל האפסייד, אבל בטח שלא בגלל היכולת, אפילו לא קרוב לדעתי). ווסטברוק הוא עילית בכל מה שקשור לסקורינג וחטיפות כשגם שלשות יש לו סביב ה-1 למשחק בשנים האחרונות, בערך פי 5 מוול, וזה כשהוא לא נופל מוול בשום קטגוריה אחרת. רונדו הוא עילית באסיסטים ובחטיפות והקטגוריות היחידות שיש לוול עליו הן נקודות ועונשין (לעומת אסיסטים, אחוזי שדה, ריבאונד וחטיפות שנוטים בבירור לרונדו). וול לא עילית בשום דבר ולכן לדעתי הוא כרגע על הגבול שבין שחקן הרכב לקיפר, עם פזילה כלפי מטה בכל מה שקשור ליכולת בפועל עד עכשיו ופזילה למעלה בגלל האפסייד. רונדו ו-ווסטברוק, מינוס הפציעות, הם סופר-דופר קיפרים, במיוחד ווסטברוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2013 10:21 am 
Junior

צ'ונסי, אתה פסיכי עם קבלות :shock:
חייב להודות שבאמצע הדיונים שלך על מצבת שחקני הפנים של אלון, הצלחת לסחרר לי את הראש... לא שאני מבין למה דאנקן ונואה אמורים בכלל להיות מועמדים לקיפריות :roll:
בעיניי גאסול בלי שום מילים ושאלות נעול בפנים והשאלה לידו היא לי או נוביצקי.

רוני, אני כמו צ'ונסי, לגמרי על העגלה של וול. אחרת לא הייתי ממתין לו חצי עונה. אני מאמין שהשנה הוא ייכנס לעילית של הרכזים בליגה.
וברור שרוביו הוא חומר קיפרי, אנחנו מדברים על ליגה שלגיל יש בה משקל עצום.

זו אחת הסיבות שאני לא הייתי ממהר להחשיב את קובי כקיפר. בין הפציעה לגיל שלו, זה לא חומר שאני הייתי רוצה להמשיך איתו בליגה כזו. בליגה חד פעמית? בהחלט כן אבל לא בליגת קיפרים.

חייב לציין שעדיין לא החלטתי מי הביגמן שיבואו איתי. שני הויצ'ים עדיין בשיחה. יש לי כאב ראש לא קטן לקראת העונה הקרובה...

מכל מקום, אתה יותר ממוזמן להמשיך ולנתח קבוצות ושחקנים לדעת. יש יותר מדי זמן עד שהליגה המזורגגת תתחיל.

נ.ב. תפסיק לנחס לי את הבני דודים! :evil:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2013 11:37 am 
Hall of Famer

מוק, לגבי רוביו, אני לא חושב שכרגע הוא חומר קיפרי, הניצוצות שהוא הראה מאוד מרשימים אמנם, אבל קודם כל, בינתיים הוא נראה פציע מאוד, שנית, הניצוצות לא תורגמו עד עכשיו לתוצרת עקבית ששווה מקום של קיפר ושלישית, עמדת הפוינט עמוסה בהרבה מאוד מועמדים לקיפרים, פול, ווסטברוק, רוז, רונדו, דרון, טיי לאוסון, סטפ קארי, אירווינג, פארקר והולידיי כולם עדיפים כרגע על רוביו כקיפרים גם לעונה הקרובה וגם לעתיד לדעתי, אולי יהיה לו מקום באחת הקבוצות כיוטיליטי, אבל גם זה בספק עם המצאי העצום של גבוהים פנויים שנותנים תוצרת עקבית. בקיצור, לא רואה מישהו מבזבז עליו מקום של קיפר העונה, אולי אחד מהרוקים שלנו אם מישהו מאוד מאוד מאמין בו, וגם אז אני אראה בזה בחירה לא מוצלחת.

לגבי וול, אני לגמרי מקבל את האמונה שלך בו, יש לו אפסייד עצום, אבל כמו שכתבתי, אותי מדאיג שב-3 קטגוריות, ששתיים מהן (אסיסטים וחטיפות) מאוד משמעותיות לרכזים, הוא ירד בכל עונה ממה שהוא עשה בזו שלפניה, מדאיג אותי שבקטגוריה כמו שלשות הוא לא תורם שום דבר ומדאיג אותי שהוא לא עילית בשום תחום, הוא בינתיים לא סקורר של 20+ נק' למשחק כמו נניח אירווינג, ווסטברוק או רוז, הוא לא מפציץ שלשות בסיטונות כמו קארי, הוא לא מכונת אסיסטים וחטיפות כמו רונדו או פול ואין לו עבר ארוך של תוצרת עקבית ויציבה כמו של דרון או פארקר. הפוטנציאל לגמרי שם ואני בהחלט מקבל את האסטרטגיה של "לבזבז" מקום אחד של קיפר על בחירת אפסייד, אבל אני באופן אישי מעדיף ללכת על יותר בטוח עם שחקנים שכבר נתנו תוצרת יציבה של קיפר בעבר ולא על כאלו שאולי יתנו ואולי לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2013 1:48 pm 
Sophomore

:clap:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2013 5:10 pm 
Junior

ציטוט:
צ'ונסי, אתה פסיכי עם קבלות

לא אני לא. אמא שלי שלחה אותי לבדיקות.

ציטוט:
חייב להודות שבאמצע הדיונים שלך על מצבת שחקני הפנים של אלון, הצלחת לסחרר לי את הראש... לא שאני מבין למה דאנקן ונואה אמורים בכלל להיות מועמדים לקיפריות :roll:
בעיניי גאסול בלי שום מילים ושאלות נעול בפנים והשאלה לידו היא לי או נוביצקי.

יש לו שם 3 מקומות לגבוהים, ותשמע, זאת הקבוצה הראשונה שסקרנו. אני והצוות התלהבנו מההיצע.
דאנקן כמו שראית היה בפולד הראשוני, אך לא הגיע לבחינת האלגוריתם, כי הצוות לא מאמין שהוא יוכל לשחזר את העונה הקודמת, אך דעות בצד ועובדות בראש - דאנקן היה הביג-מן הטוב בליגה בעונה שעברה, ובפער ניכר.
נוח מועמד לקיפריות, ואף ניצח במבחן האלגוריתם המהפכני-חדשני-רהבתני את דירק נוביצקי, כי הוא מביא לשולחן דברים חשובים יותר לדרקונים מאשר נוביצקי, והוא גם צעיר יותר משמעותית.
נוביצקי משמעותי בשתי קטגוריות וחצי - עונשין ונקודות, והחצי זה ה-100 שלשות שהוא ייתן העונה.
נוח משמעותי בשתי קטגוריות וחצי - בחסימות, ריבאונדים, והחצי זה ה-150 אסיסטים שהוא יביא יותר מנוביצקי.
איך שאני רואה את הקבוצה של אלון - נקודות פחות חשוב לו מכיוון שיש לו טריו של ווסטברוק-קובי-לברון.
ריבאונדים מאוד חשוב לו - כי אני לא הייתי רוצה שני ביג-מנים (יחד עם גאסול) שלא מביאים 8 ריב' למשחק.
שני הנתונים הללו נותנים את האדג' לנוח לדעתי.

ציטוט:
רוני, אני כמו צ'ונסי, לגמרי על העגלה של וול. אחרת לא הייתי ממתין לו חצי עונה. אני מאמין שהשנה הוא ייכנס לעילית של הרכזים בליגה.
וברור שרוביו הוא חומר קיפרי, אנחנו מדברים על ליגה שלגיל יש בה משקל עצום.

זו אחת הסיבות שאני לא הייתי ממהר להחשיב את קובי כקיפר. בין הפציעה לגיל שלו, זה לא חומר שאני הייתי רוצה להמשיך איתו בליגה כזו. בליגה חד פעמית? בהחלט כן אבל לא בליגת קיפרים.

- לא יודע אם וול ייכנס השנה לעילית של הרכזים בליגה. אולי כי ההגדרה שלך לעילית לא תואמת לשלי, שאומרת טופ 5. להיכנס לטופ 5 יהיה קשה מאוד לוול, עד שהוא לא ישפר את האספקטים שרוני דסקס עליהם. כריסטופול, ווסטברוק, רוז, סטפקארי, אירווינג, זאת כבר חמישייה שלוול יהיה מאוד-מאוד-מאוד קשה להיכנס אליה. אחריהם יש את רונדו, דרון, טיי, פארקר. גם את אחד מאלה לוול יהיה מאוד קשה לעבור. דרון וטיי מביאים לשולחן אקסטרה שוול כרגע לא מסוגל להביא (שלשות), טיי מביא את הנקודות שלו באחוזים נהדרים, ובעוד הסטטס של פארקר ורונדו די דומים לאלה של וול, הם עושים זאת טוב יותר בינתיים, אם זה רונדו מבחינת חטיפות ואסיסטים, ואם זה פארקר מבחינת אחוזי שדה.
כן, וול כישרון אדיר, וכן, הוא יכול להילחם על כניסה לעילית בעוד שנתיים-שלוש.
אבל להיכנס השנה לעילית, כהגדרתך? סיכוי קלוש לטעמי, שתלוי יותר באחרים, אם זה מבחינת פציעות (קארי,קיירי,רוז,ראסל,רונדו), אם זה מבחינת עונת נפל (דרון).

- בגלל כל המלל בפסקה הקודמת, גם רוביו הוא לא בדיוק "חומר קיפרי" כרגע. אני לא רואה בגיל של שחקן משקל עצום כמו שאתה מגדיר זאת. הגיל לא משחק על מגרש הפנטזי, ואם אני חושב ששחקן הולך להביא סטטס טובים יותר בשנה-שנתיים הקרובות, אני לא אלך על הצעיר יותר רק בגלל שאני מצפה שבעוד שלוש שנים הוא יהיה טוב יותר, כי אני רוצה להתחרות כבר העונה, לא לבנות על כישרון שאולי יכניס אותי להתמודדות בעוד שלוש שנים. אני חושב שכך רובנו רואים זאת.
אני לא מזלזל כלל וכלל ביכולות של רוביו ובתרומה שהוא צפוי לתת כבר העונה, אבל בתאכלס, פנטזי-וויז, יש בפסקה הקודמת 10 רכזים יעילים מרוביו כרגע, וזה לפני שדיברנו על קונלי,הולידיי,לאורי וקלדרון, שלפחות שניים מהם לדעתי יהיו גם כן טובים מרוביו בעונה הקרובה. אנחנו מדברים על ליגה של 6-9 קבוצות ככל הנראה.
לאור הממצאים הנ"ל, לרוביו אין מקום כרגע כקיפר באף אחת מהקבוצות הוותיקות, או באף אחת מהקבוצות ששואפת להתחרות על התואר בעונה הקרובה.
המקום שלו זה לקבוצה חדשה, שרוצה לבנות על פוטנציאל של שחקנים צעירים, כדי לנסות ולבנות קבוצה שתהיה שוות ערך לקבוצות הוותיקות בעוד שנתיים.

- בגלל שאלון רוצה להתחרות על התואר, קובי בהחלט ראוי להישאר כקיפר. שוב, כמו בנושא רוביו, הגיל לא משחק על המגרש. אם קובי סטאד-פנטזי כרגע, אנשים צריכים ללכת עליו כי הוא יעזור להם להתחרות על עונה הקרובה, ולעתיד צריכים לדאוג בדרכים אחרות. אי אפשר לוותר על תותח פנטזי רק בגלל שזו ליגת קיפרים ושהוא כנראה כבר לא יהיה סטאד בעוד שנתיים-שלוש. העונה הקרובה תמיד תהיה החשובה ביותר, ולא הגיוני לוותר,מלכתחילה, על תורם פנטזי טוב יותר שיעזור יותר למאבקי הצמרת, בשביל מישהו שיעזור יותר למאבקי הצמרת בעוד שנתיים-שלוש. זאת גישה שמתאימה לקבוצה שיודעת שהיא לא יכולה להתחרות, כלומר גישה שמתאימה לאמצע עונה בקבוצות התחתית.

ובלי קשר - לאלון אין ממש ברירה. המתחרים היחידים של קובי על העמדה הם קאווי לאונרד וווילסון צ'נדלר. קאווי פוטנציאל מיוחד, אבל פחות מבחינת פנטזי, המספרים שלו לא יהיו שווים לקובי גם אם הממבה יפסיד חצי עונה, וזה עוד אחד שהבחירה בו הייתה הגיונית לקבוצה שיודעת שהיא לא מתחרה על התואר. בלי קשר, אני מחזיק מאוד מקאווי, אבל מבחינת יכולות כדורסל, לא יכולות פנטזי. הוא לא גו-טו-גאי ולדעתי לעולם לא יהיה, הוא שחקן לדברים אחרים. לא רואה אותו מגיע בקריירה ל-20 נק' או ל-4 אס'. בשביל שחקן שיביא הרבה ריב' יחסית לעמדה, ויהיה חזק בחטיפות ושלשות, אתה לא מוותר על אחד כמו קובי.

ציטוט:
חייב לציין שעדיין לא החלטתי מי הביגמן שיבואו איתי. שני הויצ'ים עדיין בשיחה. יש לי כאב ראש לא קטן לקראת העונה הקרובה...

אשכרה יש סיכוי שאיבאקה יישאר בחוץ (אני יודע שאין סיכוי שתוותר על בוגי או סנדרס) ?!?
זו תהיה טעות גדולה מבחינתך, לטעמי.
איבאקה אמנם לא ריבאונדר גדול, וזה מה שגורם לאנשים להסתכל עליו קצת עקום בתור ביג-מן, אבל הוא שחקן לטופ-10. אני לא רואה איך אפשר לוותר עליו, זה יהיה משוגע לטעמי.. בטח ובטח בשביל פקוביץ', שלא הייתי שוקל בכלל ופאריד וזכאריה היו נכנסים לשיקולים שלי לפניו, כשהביג-מן הזה חלש מאוד יחסית לביג-מן בחסימות וריבאונדים.

איבאקה נועל לך את המקום הראשון בחסימות יחד עם סנדרס,
הוא זורק עונשין טוב מאוד לעמדה,
הוא כמעט לא מאבד,
ומה שאנשים לא קולטים - הוא אחד הטובים בליגה באחוזי השדה. אם הייתי מבקש מכל אחד מכם לזרוק את דירוגו בליגה מבחינת השפעה על אחוזי השדה בפנטזי בעונה שעברה, בלי לבדוק כלום, אף אחד מכם לא היה שם אותו ב-15 הראשונים סביר להניח. אבל הוא היה במקום החמישי בליגה בעונה שעברה בקטגוריה זו! בצוותא עם טייסון צ'נדלר.
השפיע על הקטגוריה הרבה יותר מברוק לופז ודייויד לי למשל, שאף אחד לא היה מדמיין שזה היה המצב בעונה שעברה.
ואיבאקה זה שחקן שרק משתפר ומתקדם ועובד על המשחק שלו.
מבחינתי הוא נו-בריינר לקיפריות, והוא היה הראשון שהייתי נועל. לפני סנדרס, לפני בוגי, הרבה לפני הויצ'ים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2013 5:31 pm 
Junior

אתה יודע שאתה לא צריך למכור לי את איבאקה. מהטעם הפשוט שכבר... מכרת לי אותו.
נתתי לך את אנתוני עבורו וויתרתי על חמישיה עם פחות כאב ראש שבה אנתוני היה 3 והארדן 2.

איבאקה הוא אחד ממפלצות הפנטזי, אבל גם ווצ'ביץ'. באחוזים הוא לא נופל מאיבקאה. הוא חוסם לא רע והוא ריבאונדר אדיר ויצרן נקודות עדיף. הוא סימן שאלה אמיתי.

פקוביץ' זה סנטר שאני מאוד אוהב, בייחוד כשכבר יש לי חוסם עלית לצידו.

אני יכול לומר שאם לא היינו בוחרים על פי עמדה, היה לי יותר קל...

בקשר לרוביו, קודם כל רוני, בעיניי בלי למצמץ הוא עדיף על הולידיי ופרקר. זה לא שהם קלעי חוץ אדירים... והוא בכל מקרה מוסר הרבה יותר מהם.
פרקר הוא בכלל פויינט פנטזי בעייתי. הוא לא פצצת סטטס והוא ינוח המון. אני לא רואה אותו פויינט ראשון בפנטזי.
הולידיי לטעמי הגיע לתקרה שלו. לא רואה אותו נותן עונה טובה יותר והוא ישחק עם מחזיקי כדור נוספים השנה.

וצ'ונסי, כן, וול יוכל להכנס לטופ 5. אני מאמין שהפוטנציאל שלו (ואמרתי את זה מאז שהוא נבחר) הוא מהגבוהים בליגה. הוא מוסר טוב מאוד והשנה הוא ימשיך לעלות באסיסטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2013 6:09 pm 
Junior

תשמע, לגבי ווצ'ביץ', על ריבאונדר אדיר אני מסכים איתך. אך רק על זה..
באחוזים הוא נופל מאיבאקה במבחן התוצאה. אולי העונה הקרובה תהיה אחרת, אך אין לי סיבה לחשוב כך, ובמספרים של העונה שעברה הוא נופל גם נופל ממנו. מפלצת הכדורסל לא משקרת.. איבאקה במקום החמישי המשותף בכל הליגה בהשפעה על אחוזי השדה, ניקולה במקום ה-27.
"חוסם לא רע", אולי, בהשוואה לפקוביץ'. בהשוואה לסטנדרט של סנטר הוא רע גם רע. חסימה אחת בלבד למשחק כשהצבע של אורלנדו היה לשליטתו הבלעדית בעונה שעברה, לצד שחקנים שלא יכולים להגן על הטבעת כמו ביג-בייבי, האריס, ניקולסון.
מבחינת "יצרן נקודות עדיף", גם כאן אני לא רואה את זה. הם הביאו את אותם מספרי נקודות בעונה שעברה, ובעוד אחד יגיד שלניקולה יש אפסייד לשפר את המספרים ואיבאקה מתקרב לטופ שהוא יכול להביא ליד ראסל ודוראנט, שני יגיד שניקולה לא הצליח לעבור את איבאקה אפילו בואקום הגדול שהיה באורלנדו בעונה שעברה, וכשהקבוצה תשתפר אין סיבה להניח שניקולה יביא מספרים משמעותית טובים יותר.

פקוביץ' זה סנטר שגם אני מאוד אוהב, אך צריכים לדעת לעשות את ההפרדה בין עולם הפנטזי לעולם האמיתי, שם פק הוא אחלה סנטר.
בעולם הפנטזי הוא לא מביא מספיק ריבאונדים (והוא אפילו לא הביא מספיק ריבאונדים כשהמשאבה של לאב לא הייתה באיזור), הוא רחוק מלהביא מספיק חסימות, הוא לא מביא הרבה נקודות, הוא לא עושה אותם ביעילות יוצאת דופן, הוא לא קלעי עונשין מאוד-טוב, הוא לא מוסר. באמת ההגדרה המושלמת לשחקן פנטזי בינוני. האמ-אמא של הבינוניות בפנטזי. לא ראוי להיות קיפר באף קבוצה, גם אם נהיה 10 קבוצות.

איך ייכנס וול לטופ 5 ? את מי הוא ידיח משם ? את כריסטופול, שכבר 6 עונות נמצא בטופ 3 בליגה בכלל, אין סיכוי אלא אם תהיה פציעה מאוד משמעותית.
את רוז, אם הוא חוזר שלושת'רבע רוז, אין סיכוי. את ווסטברוק, אם הוא חוזר שלושת'רבע ווסטברוק, אין סיכוי. את קיירי, אם הוא לא יפסיד יותר מרבע עונה, אין שום סיכוי. את סטפ-קארי, שכשהוא בריא הוא לוק-דאון לטופ 10 בליגה, אין סיכוי אם לא יפסיד יותר מרבע עונה.
את רונדו, אם לא יפסיד יותר מחודש, אין סיכוי שייתקרב למספרי האסיסטים,חטיפות וכנראה אחוזי שדה.
לטיי לאוסון הוא יוכל רק להתקרב, כנראה שיהיו דומים במספרי הנקודות והאסיסטים, רק שטיי גם יביא שלשות, ואחוזים הרבה יותר טובים מוול.

כאמור, כניסה לטופ 5, או אפילו לטופ 7, תלויה בשחקנים האחרים, לא בוול. זה בסדר להניח ששניים-שלושה מהרשימה יהיו פצועים לתקופה משמעותית, אבל כך זה גם בסדר להניח שוול יהיה פצוע לתקופה משמעותית, העבר מלמד אותנו שאין סיבה להניח שהוא יהיה בריא יותר מהאחרים, לכן אני לא אוהב, ולטעמי אין טעם, להסתכל על הדברים מהבחינה הזו, אלא לפי ממוצע פר משחק. שם, בממוצע פר משחק, לוול אין שום סיכוי להיכנס בדירוגים לחמישייה הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2013 6:10 pm 
Hall of Famer

רוביו מוסר "הרבה" יותר מהם? לרוביו היו בעונת הרוקי 8.2 אס' למשחק והעונה 7.3, לפארקר ב-2 העונות האחרונות היו 7.7 ו-7.6 ולהולידיי (בן 23 וכבר הגיע לתקרה שלו? לא נראה לי) 8, וזה לא שרוביו שיחק פחות דקות בצורה משמעותית. פארקר ש-"נח המון" החמיץ בשתי העונות האחרונות 22 משחקים, רוביו? 50 משחקים. פארקר הוא בכלל פוינט פנטזי די אנדרייטד, הוא יציב, נותן אחוזים פנטסטיים גם מהשדה וגם מהקו (עם הרבה זריקות שזה משמעותי), לא מכונת אסיסטים אבל ייתן לך 7-8 כאלו לערב כמו שעון, מאבד מעט יחסית ונותן קצת שלשות וחטיפות. הוא לא פוינט פנטזי פותח בליגה קטנה כמו שלנו, אבל בתור פוינט שני הוא הרבה יותר טוב מרוביו ובעיקר שחקן שהרבה יותר בטוח לסמוך עליו.

לגבי הולידיי, הוא אמנם בסיטואציה שעלולה להיות פחות טובה עבורו, אבל בעיני כשחקן פנטזי הוא הראה המון בעונה שעברה, בהחלט יותר ממה שרוביו הראה. אני אסכים איתך לגמרי אם תגיד שהאפסייד של רוביו גבוה יותר, אבל גם הדאון-סייד שלו הרבה יותר גדול, כי הוא בקלות יכול להמשיך את הטרנד של השנתיים האחרונות ולהחמיץ שליש עונה בכל פעם. את הולידיי אני בהחלט יכול לראות נותן קריירת פנטזי דומה לשל פארקר, פוינט סולידי שהוא לא עילית בשום דבר, אבל תורם בלא מעט קטגוריות ובעיקר יציב בתרומה שלו, ואחד כזה שכשאתה בוחר אותו בדראפט, אתה יכול להיות יחסית רגוע שתקבל ממנו תרומה יציבה לכל העונה, אידיאלי לפוינט שני בקבוצת פנטזי.

רוביו, כמו שכתבתי, מראה המון ניצוצות, הוא גם נראה הרבה יותר טוב על המגרש ממה שהשורות הסטטיסטיות שלו מראות וזה קצת מבלבל כשבאים לבחור אותו בפנטזי, אבל בינתיים בשנתיים שלו בליגה הוא הראה בעיקר שיש לו יכולת מסירה אדירה, הוא חוטף מצויין, הוא מחרב אחוזי שדה והוא פשוט לא מסוגל להישאר בריא, אז האפסייד שלו הוא אולי סוג של ג'ייסון קיד (שוב-מבחינת פנטזי, לא מבחינת סגנון משחק על המגרש), אבל הדאון סייד שלו הוא ג'יי וויליאמס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 21, 2013 10:36 am 
מנהל פורום

חפרתם את הראב-ראב-ראבק!!!

אני רק רוצה לשמור על האינטרסים שלי בעניין, ולכן אציין שללא תלות בעמדה שיאהו יקצו לו לעונה הקרובה, סטף הוא השוטינג שלי בקיפרס.
הלכתי ועשיתי את הטרייד הענק על וייד+כריספול+שאריות, בידיעה ברורה שסטף הוא השוטינג שלי לעונה הנוכחית.
זה הרי ברור שאי אפשר לנחש מה יהיו העמדות העתידיות של השחקנים, ומכיוון שאנחנו מתנהלים בקבוצות לפי קיפרים, אין לנו אלא להתחשב בעמדות שהיו להם זה מכבר.

ושלא תגידו שלא אמרתי לכם מראש
viewtopic.php?f=3&t=11774&start=125#p381499

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 21, 2013 10:45 am 
Hall of Famer

תירגע וולפסון, גם אם קארי יוגדר רק כ-PG העונה, לצורך בחירת הקיפרים השנה הוא עדיין יחשב כ-SG.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 21, 2013 11:11 am 
מנהל פורום

האמת שאני חושב ששנה אחת זה לא מספיק.
אני הפכתי את כל הסגל בידיעה שסטף הוא שוטינג.
אם הייתי יודע שיש סיכוי שהעמדה שלו תשתנה לי ככה באמצע, ובטח בהתחשב בסיכוני הפציעות שלו יש מצב סביר בהחלט שהוא זה שהיה נשלח בטרייד ולא ווייד.

כל העניין כאן כאמור הוא בנייה לטווח ארוך, ואני לא רואה מקום לפגוע במישהו שבחר שחקן לעמדה כלשהי, ואח"כ המערכת תשנה לו את העמדה.
סה"כ הקיפרים כאן הם וירטואליים שלנו, זה לא שיש איזה חוקים של יאהו מעלינו שמגבילים אותנו.

פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 21, 2013 11:39 am 
Junior

צ'ונסי\ רוני, לא מסכים עם שניכם וגם מאוד מפתיע אותי לראות אתכם מביאים סטטיסטיקות תלושות.
זה מגוחך לתת סטטיסטיקה עונתית לווצ'ביץ' שלא התפלץ מתחילת השנה ובטח שלרוביו שסיים את העונה בכושר הכי גבוה שהציג איזשהו רכז בליגה. אם רוצים סטטס, צריך לגזור אותם משם בכדי לקבל רפרנס אמיתי.
בדיוק כפי שמי שייקח את צמד הגבוהים של יוטה, יבנה על המשחקים שבהם הם פתחו ולא על ממוצע עונתי.

לא חושב שפארקר מגרד את הפוטנציאל של רוביו בכלל. אבל נחיה ונראה.

באשר לוול, בעיניי הוא לא נופל בכשרונו מקיירי אירווינג ובטח שלא מטיי לוסון שהחלטת להפוך אותו לטופ דוג שהוא עדיין לא.
גם אני מאוד מחזיק מלוסון אבל בינתיים הוא לא עומד בציפיות. הוא נתן חצי עונה שני טוב מאוד אבל השאלה היא איך הוא יתמיד לאורך זמן. כרגע, למרות הקליעה מבחוץ, בעיניי הוא רכז פחות טוב מוול ובטח שלא בשורה הראשונה שאתה מנסה למצב אותו מכוח המילה הכותבה שלך...

אגב, אתם גם צריכים להבדיל בין שחקנים פציעים לבין שחקנים שעברו פציעה רצינית. אין שום דבר בוול שמוכיח שהוא פציע.

באשר לדיון הסנטרים, אני מסכים אתך צ'ונסי שהביג פאק אינו סנטר הפנטזי הכי טוב שיש ובטח שאינו ברמה שהוא במציאות.
אבל עדיין הגזמת, הוא כן יצרן נקודות מצוין, נתוני הריבאונד שלו קצת מטעים כי עונה לפני כן הוא פרץ בכמה תצוגות ריבאונד מרשימות, נראה לי שדווקא עם לאב יותר קל לו לשחק ולקחת ריבאונדים. זה שהוא לא חוסם, איטס אה גיבן, צריך לצמד אליו שחקן פנים חוסם.
באשר לווצ'ביץ', מה אני אגיד לך, מאוד אוהב את הפוטנציאל של הבחור. התקפית הוא יותר מוכשר מאיבאקה וסנדרס והאיש הוא משאבת ריבאונדים אמיתית. אני מאמין שאם אורלנדו ירצו ללכת רחוק הם יצטרכו להתחיל התקפות ממנו ולא להסתכל עליו כעל ואקומיסט. אגב, גם בוואקום צריך לדעת מה לעשות ואני לא מכיר יותר מדי שחקנים שהביאו מספרים מפלצתיים כאלו בוואקום.
ווצ'ביץ' הוא התלבטות אמיתית.

עודד, אין מה לעשות, אלו החוקים של הליגה. שנה אחת זה גרייס יפה בהחלט. אבל קורים דברים שהם חלק מהסיכון של בניית קבוצה. אני יכול לומר לך שבליגת הקיפרים השנייה שאנחנו משחקים בה, הקריטריונים הם להחזיק שחקן\ שחקני פרנצ'ייז מקוריים ואם הם מועברים בטרייד, גם שם אתה שומר על הזכות עליהם לשנה אחת ואח"כ עליך לחפש שחקן פרנצ'ייז אמיתי.
זה חלק מהמשחק. אם סטף יהפוך להיות פויינט, אתה תיהנה מגרייס של שנה ותחפש סקנד. זה גם לא כזה חמור כי זה לא שנתקעת עם שחקן בינוני שאתה לא רוצה, זה קיפר. חוצמזה, אני מאחל לך שהילד ישאר בריא לאורך כ"כ הרבה זמן... זה הפחד האמיתי איתו ולא שום שינוי עמדתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 21, 2013 11:46 am 
מנהל פורום

בין הדאגה לאיך רוז חוזר, והדאגה למתי ואיך רונדו ישוב, אני מדחיק את הקרסוליים של סטף...

פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 21, 2013 3:27 pm 
Hall of Famer

מוק, על איזה סיום עונה של רוביו אתה מדבר? כי את העונה הנוכחית הוא סיים עם 11.7 נק' ו-7.3 אס' באפריל, 14.1 נק' ו-7.9 אס' במרץ, ו-12.8 נק' ו-9.5 אס' בפברואר, לא בדיוק החומר שממנו עשויות אגדות פנטזי. טוני פארקר ההו-כה-בינוני נתן רצף של 21.1 ו-7.4, 21.9 ו-7.9 ו-26.1 ו-8.3 בדצמבר-ינואר-פברואר לפני שהפציעות עצרו אותו, וזה כאמור עם אחוזים הרבה יותר טובים מכל הטווחים והרבה פחות איבודים.

לגבי וול, גם אם הוא לא נופל בכשרון מאירווינג (טענה שאני לא ממש מסכים איתה, אירווינג קולע הרבה יותר טוב, למרות שלוול יש יתרון ביכולת מסירה), הוא בהחלט נותן פחות תוצרת סטטיסטית ממנו בכל קטגוריה פרט לאסיסטים, וזה כשאירווינג צעיר ממנו בשנתיים ויש לו הרבה יותר לאן להתפתח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 21, 2013 8:09 pm 
Junior

מוק - באשר לוול, לא התכוונתי שהכישרון שלו לא גדול הרבה יותר משל לאוסון, אלא שבעונה הקרובה לאוסון יהיה חזק ממנו סביר להניח בטוטאל.
באשר לעתיד, נאמר שנתיים-שלוש, כל עוד הוא לא מפתח זריקת שלוש, יפחית איבודים בצורה דרסטית, ויעלה את אחוזי השדה שלו בצורה דרמטית, הוא לא יוכל להיכנס לטופ 5 בגארדים אלמלא שתי פציעות.

עודד - אם יכול להיות שהיית שם את קארי במקום בטרייד במקום וויד - אז יכול להיות שאסכים לטרייד של סטפ על וויד בפתיחת העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 25, 2013 1:32 pm 
Junior

עאלק היצע אדיר בשוטינג וסמול. (מותר לקחת את תאד יאנג בסמול?)
יפה שהגעת עד לפלטון ולין במכרז.. האשים ת'אביט בכלל בחירת פטיש חזקה.

אם אני בוחר את אריק גורדון, שמישהו יתן לי סטירה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 25, 2013 2:15 pm 
Hall of Famer

בשוטינג ההיצע די עגום, אני מסכים, אבל בסמול? היצע טוב בעיני, יש שם יותר משחקן אחד שאם שחקנים שאם החדשים יפספסו בדראפט שלהם אני מסתער עליו עם נתח משמעותי מהתקציב שלי בלי לחשוב פעמיים.

לגבי עמדות, אם שחקן יכול לשחק בשתי עמדות אז כמובן שאפשר לקחת אותו כקיפר בכל אחת מהן. מה שכן, צריך להיזהר ממצב כמו שיש לוולפסון השנה עם קארי, והוא לקח אותו כקיפר בשוטינג (קארי היה מוגדר בשנה שעברה כ-PG/SG) וכרגע לדעתי הוא מופיע רק כפוינט. אז כמובן שלעונה הקרובה הוא יוכל להישאר כקיפר בשוטינג, כי כשהוא נבחר כקיפר אז הוא היה מוגדר גם בעמדה הזו, אבל לשנה הבאה, אלא אם כן נחליט אחרת, וולפסון יצטרך למצוא לעצמו שוטינג אחר ולהחליט מה הוא עושה עם עדר הפוינטים שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 25, 2013 4:40 pm 
Junior

קודם כל, קארי לא מוגדר כרגע ככלום שהרי המשחק עדיין לא נפתח.. ההערכה היא שהשנה הוא לא יקבל sg, שכן בעונה שעברה הוא שיחק בתפקיד הזה לצד ג׳רט ג׳ק לדקות ארוכות, והשנה הלוחמים עמוסים בעמדות הווינג אך קצרים בפוינט, עם טוני דאגלאס כמחליף של סטפ. לכן אני חושב שקארי הולך לשחק את כל הדקות שלו כפוינט (אמנם לא מעט כאוף-דה-בול לצד איגי), ויאהו יגדירו אותו כ-pg בלבד. אבל שוב,זו רק ההערכה.
לגבי איך זה יעבוד בקיפרים-וויז, דסקסנו על זה עוד לפני שפתחנו את הליגה אאל״ט. החלטנו שהעמדות הולכות לפי ההגדרות של יאהו. לא זוכר שדסקסנו אז על מה שקורה אם העמדה של שחקן ביאהו משתנה, אך זה רק הגיוני שנלך לפי מה שדסקסנו הקיץ - כל שחקן שומר על התפקיד שלו מהעונה שעברה אם הוא נבחר כקיפר לפני שהעונה מתחילה. אם יאנג למשל היה בעונה שעברה s/p-f, ולעונה הקרובה הוא מוגדר כ-pf בלבד, אזי אפשר לבחור אותו כקיפר דרך הדראפט. אך - אם הוא נכנס לעונה הרגילה כפרי אייג׳נט, או משוחרר מחובות הקיפרס שלו במהלך חלונות ההחלפה, הוא נשאר על העמדה המוגדרת שלו ביאהו. בנוסף, כמובן, אם השחקן שומר על התפקוד שלו מהעונה שעברה רק לקיפריות-וויז בעונה שאחרי, אזי הוא שומר על כך רק לעונה שאחרי.

עידן - בחייאת דינקום, אתה קורא את הדברים לפעמים, מדי פעם, או שזה הרגל קבוע ומושרש להיכנס קודם ביריות ואחר כך להבין מה רוצים ?
א. לין ופלטון, אני שמח שאתה מבסוט לראות אותם ברשימה, אבל הם הגיעו אליה אחרי 12 פוינטים אחרים. גם אם ייצטרפו 4 שחקנים חדשים לליגה ואתה תבחר אחרון ותצטרך פוינט יהיו לך כנראה 7 פוינטים לפניהם לבחירה.
ב. ההיצע בשוטינג לא מספק אותך ? תפנה ל-ncaa בתלונה על שיטות טיפוח השחקנים אצלהם. קליי תומפסון ומונטה אליס הם שני קיפרים בעמדה הזאת של קבוצות וותיקות. איגי, טרנר, הייוורד, מאיו, אלה 4 שחקנים פנויים לבחירת החדשים, שיהיו זמינים כנראה לעמדה הזו, ולדעתי יהיו עדיפים על 2 הגארדים המוזכרים בוותיקים. עליהם יש לך עוד את אהובך בראדלי ביל, ג׳ו-ג׳ו, בלדסו, קוו-מארט, דרוזן, קאווי, טייריק. כולם פוטנציאל להיות טובים יותר מקליי-מונטה, ויש עוד כמה שמות שלא ציינתי. בקיצור, אני ממש לא אופתע אם קליי ומונטה יישארו בסוף העונה מחוץ לטופ-10 בעמדה, בעוד 6-7 מהרשימה של הפנויים יחלפו עליהם. בדיחה להסתכל על המצב הזה בראייה כל כך צרה ולטעון שאין היצע בעמדה.

ג. גם על ההיצע בסמול-פורוורד יש טענות ? באמת, זה מסוג הדברים (טוב, היו עוד לא מעט..) בהם נדמה לי שאתה סתם מנסה להטריל ואולי להוציא משהו לטובתך על הדרך. בחייאת דינקום, יש לך שם את פאקינג צ׳נדלר פרסונס, ילד שבעונה שעברה סיים בטופ 35 בכל הליגה. יש שם את איגי וקאווי שהוזכרו. יש את תאד-יאנג, שמופיע ברשימת הסמולים ובכל זאת שאלת אם תוכל לבחור אותו לשם, מה שמוכיח ירי אוטומטי ללא קריאה.. יש את ג׳ף גרין, שחקן שבפורומים אמריקאיים מדברים עליו כבחירה טופ-20 בדראפטים רגילים בגלל שאין מי שיימנע ממנו 25 זריקות בסלטיקס. יש את פאקינג טוביאס האריס, שמאז הגיע לאורלנדו היה שחקן פנטזי פנומן שתורם על כל הלוח. על כל זה עוד יש לך 2 פרוספקטים צעירים להמר עליהם, בארנס ומק״ג, ועוד כמה וטרנים סולידיים שבהחלט שווים בחירה כמו לואל דנג, גאלינרי אם יש סבלנות לחכות לו.

ד. תאביט בחירת פטיש חזקה? 1.הוא היה מקום 2 בדראפט! 2.הוא משחק בקבוצה שתפתח לו את הצבע לדאנקים ליד דוראנט וראסל. 3. הוא השחקן הכי גבוה בליגה. 4. זה הזוי שהוא בכלל הגיע לשוק החופשי ולא ננעל לכל הקריירה על ידי אחד מהוותיקים. 5. זה היה בצחוק הניימ-דרופינג שלו אם לא הבנת. 6. יש לו את השיער הכי מגניב בליגה. 7. יש לו את השם הכי מגניב בליגה. 8. הוא מגיע מהמדינה עם השם הכי מגניב. 9. הוא הבחור המגניב בליגה, אם לא בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 25, 2013 4:54 pm 
Junior

רק אמרתי שלין ופלטון לא רלוונטיים, אז אתה עונה לי בכעס שהם לא רלוונטיים.
שאלתי אם ניתן לבחור את תאד יאנג כ-SF כי זכרתי במעועמם שיאהו הגדירו אותו כ-PF ושזה היה רוב התפקוד שלו בפילי, רק רציתי לוודא מה שרשמת, שהוא אכן יכול להיבחר ב-SF.
הבנתי את הבדיחה על תאביט וניסיתי להצטרף לבדיחה אבל בשלב הזה כנראה כבר היית עצבני מידי

מקבל מה שכתבת על ההיצע ב-SG ו-SF

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 03, 2013 2:52 am 
Sophomore

אלוהים, כמה חפרתם. אני בחיים לא אספיק לקרוא את כל זה ו... לא יודע, לעבוד? לאכול? לישון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 03, 2013 7:10 am 
Hall of Famer

לישון ולאכול זה לחלשים. לעבוד זה לעצלנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 24 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה